archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svastara

+27
ocelot
Jokac
Cherie
šmizla
EddieMcCleister
Eider
Angel22
Tijanica
pailhead
vlada
Bukinjo
storm_raider1
Mica
hugsy
branka
Mala
alexandra...
NewWaveOvca1
Anabeli
Silvester
*dkfan
Gah-gah
acika
SoSho
Lazar
neiw
CKAJBOKEP
31 posters

Strana 5 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Ići dole

Svastara - Page 5 Empty Re: Svastara

Počalji  pailhead Sub Apr 12, 2008 11:13 pm

Stanovi su cak mozda i jeftiniji u becu nego u Beogradu.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  storm_raider1 Ned Apr 13, 2008 1:29 am

Jer zna mozda neko koji je sajt tog iniverziteta?
storm_raider1
storm_raider1

Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Tijanica Čet Sep 10, 2009 11:27 pm

Kad je dodela indeksa?

Tijanica

Broj poruka : 1
Datum upisa : 29.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Čet Sep 10, 2009 11:57 pm

Tijanica ::Kad je dodela indeksa?

Imas sve informacije na siteu fakulteta, kad je tacno i gde dodela indexa Smile
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Eider Čet Sep 17, 2009 12:09 am

Imam samo 2 pitanja ako neko moze da mi pomogne:
1) Na sajtu pise da nam treba neka "podloga" za Geometriju oblika 1, u skriptarnici mi rekose da nemaju, dok su drugarici rekli da je skripta isto to. Sta je tu istina? Razz
2) Treba da nabavljamo tablu sa sinom itd. a na faksu su nam podelili neke flajere gde oni prodaju to za 3500-4500din. Da li ima negde povoljnije da se nabavi ili bilo koji savet za to?
Nadam se da sam stavio u dobar Topic i hvala unapred Smile
Eider
Eider

Broj poruka : 12
Datum upisa : 16.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Čet Sep 17, 2009 7:32 pm

Dakle... Podloga za vezbe je jedno, a podloga za predavanja je drugo... Nama je podloga za vezbe bila uvek jedan A4 sa tekstom zadatka i jedan A3 sa predvidjenim mestom za izradu zadatka... Podloga za predavanja je bila u vidu kao neke sveske sa objasnjenjima i mini zadacima ... Pa sada... Vidi sta je od toga izaslo u skriptarnici i najverovatnije je to ono sto ti treba ... bounce

Sto se tice table sa "sinom"-lenjirom i prave sine ... Jedno od ova dva ti sigurno treba... Tabla je prakticna jer je lako prenosiva, nista ne montiras vec odmah crtas i sl. , dok je sina manje prakticna, ali meni bolja.. Montira se na sto i radis na vecem formatu od A3 kada pozelis Cool Cool Da sam na tvom mestu uzela bih onu od 80 cm jer taman staje na sto na faxu Cool

E sada, tabla ili sina... Vidi ... Ja sam imala arh. sto na kome sam radila sa sinom 120 cm, a za fax sam imala ovu od 80 cm... Ako nemas sto kod kuce na koji mozes da je montiras, pa ne znam, mozda je bolja tabla...

Ako su vam podelili letke za one table "Arhitekt" cula sam da se struna lako izlomi i da nije nesto super.. Ne znam da li je istina .. Znam da su rotringove table jevtinije i bolje Smile Taman sljakaju za ovo sto ti treba, naravno tu su i Rotringova skuplja braca Stedler i FaberCastel...

Toliko .. Rolling Eyes
Silvester
Silvester

Broj poruka : 79
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Eider Čet Sep 17, 2009 9:34 pm

Hvala na savetima Smile
Sto sam nameravao da uzmem, pa kakav preporucujes i gde ima neki dobri da se uzmu? Razz
Za tablu i sinu od 80 cu da vidim gde imaju te dobre pa cu da uzmem, jer cenim da ce mi trebati kroz ceo fax Smile
Eider
Eider

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Čet Sep 17, 2009 9:47 pm

study
Paaa... Za taj sto ne znam gde bi mogao bas da kupis.. Pogledaj po faxu oglase.. Cesto ljudi kojima ne treba sto vise hoce da ga se rese na koristan nacin. Vidi da li ti realno treba sto.. Ja ne znam sa moje godine nikoga da je koristio sto. Kasnije predjes na komp pa sto koristis za AK i nacrtnu, a skice za projektovanje radis bez stola ... Meni je koristio rabbit

Sinu uzmi u onoj cuvenoj knjizari kod faxa Surprised Kod njih sve ima po najinteresantnijim cenama cyclops Mada cena sine je ok Surprised
Silvester
Silvester

Broj poruka : 79
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Eider Čet Sep 17, 2009 11:07 pm

Aha, onda ipak bolje da ne uzimam sto Smile
Znam gde je ta knjizara pa cu pogledati sine itd.
Hvala puno na informacijama Wink
Eider
Eider

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Sep 19, 2009 11:50 am

Silvester ::Ako su vam podelili letke za one table "Arhitekt" cula sam da se struna lako izlomi i da nije nesto super.. Ne znam da li je istina .. Znam da su rotringove table jevtinije i bolje Smile Taman sljakaju za ovo sto ti treba, naravno tu su i Rotringova skuplja braca Stedler i FaberCastel...
Toliko .. Rolling Eyes

Таман сам се размишљао да узмем ту "Arhitekt" таблу, и синоћ ми друг рече како он има, сад не могу да се сетим, или Rotring или Staedler таблу. Хехе, каква срећа. Very Happy А друг ми иначе студира ДИФ. Smile
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Sep 19, 2009 9:50 pm

EddieMcCleister ::
Silvester ::Ako su vam podelili letke za one table "Arhitekt" cula sam da se struna lako izlomi i da nije nesto super.. Ne znam da li je istina .. Znam da su rotringove table jevtinije i bolje Smile Taman sljakaju za ovo sto ti treba, naravno tu su i Rotringova skuplja braca Stedler i FaberCastel...
Toliko .. Rolling Eyes

Таман сам се размишљао да узмем ту "Arhitekt" таблу, и синоћ ми друг рече како он има, сад не могу да се сетим, или Rotring или Staedler таблу. Хехе, каква срећа. Very Happy А друг ми иначе студира ДИФ. Smile

Ja imam rotring tablu jos od 2002. godine, i dan danas je citava Smile Tako da je sigurno kvalitetnija i bolja, sto mogu da jamcim Smile I faber castelova je takodje jedna od boljih tabli za crtanje.
Sto se tice vecih formata, samo na ispitu iz AK cete koristiti sinu (format 70x50) - ja sam napravio svoju tablu dimenzija 80x70 od lesonita (lak materijal, debljine 3mm) iz razloga zbog sine da bih lakse manipulisao sa crtezom po vertikali ili horizontali. U dva donja ugla se nacrataju linije u obliku "L" za pravi ugao, tako da se sto pre moze postaviti crtez na podlozi. Struna koja se koristi moze da se nabavi u radnjama za ribolovacku opremu, i samo se lako montira sina. I ne dodje toliko skupo, oko 500 dinara ukupno.
U krajnjem slucaju moze da se koristi i T-lenjir, samo ne znam koliko su jos uvek prave ivice stola Smile Ali moze da posluzi za formate 35x50 (ja sam u prvoj godini faxa imao 3-4 graficka rada tih dimenzija). Eto jedan savet iz perioda ATS-a. Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Ned Sep 20, 2009 11:19 am

Angel22 ::ja sam napravio svoju tablu dimenzija 80x70 od lesonita (lak materijal, debljine 3mm) iz razloga zbog sine da bih lakse manipulisao sa crtezom po vertikali ili horizontali. U dva donja ugla se nacrataju linije u obliku "L" za pravi ugao, tako da se sto pre moze postaviti crtez na podlozi. Struna koja se koristi moze da se nabavi u radnjama za ribolovacku opremu, i samo se lako montira sina. I ne dodje toliko skupo, oko 500 dinara ukupno.

Па како фиксираш папиир?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 20, 2009 12:01 pm

EddieMcCleister ::
Angel22 ::ja sam napravio svoju tablu dimenzija 80x70 od lesonita (lak materijal, debljine 3mm) iz razloga zbog sine da bih lakse manipulisao sa crtezom po vertikali ili horizontali. U dva donja ugla se nacrataju linije u obliku "L" za pravi ugao, tako da se sto pre moze postaviti crtez na podlozi. Struna koja se koristi moze da se nabavi u radnjama za ribolovacku opremu, i samo se lako montira sina. I ne dodje toliko skupo, oko 500 dinara ukupno.

Па како фиксираш папиир?

Pazljivo se postavi selotejp na sve 4 ivice papira, da se ne iscepa. Uglavnom se crta na hameru. A linije koje su iscrtane za pravi ugao, sluze da se namesti da bude sve ravno (da ne bi dolazilo do toga crtez ide u krivo) i da bi jedna stranica papira bila paralelna sa sinom.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Ned Sep 20, 2009 12:25 pm

Хехе. Very Happy Тотално сам заборавио да постоји селотејп. Laughing
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 20, 2009 1:00 pm

EddieMcCleister ::Хехе. Very Happy Тотално сам заборавио да постоји селотејп. Laughing

Opusteno Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Uto Sep 22, 2009 12:31 am

Nevezano za vasu diskusiju, sta bi za master na kraju? Koliko budzetskih mesta? I sta ce biti sa skoro pola ljudi koji ce da izvise za master?

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Sep 22, 2009 12:35 am

šmizla ::Nevezano za vasu diskusiju, sta bi za master na kraju? Koliko budzetskih mesta? I sta ce biti sa skoro pola ljudi koji ce da izvise za master?

U iscekivanju... Nastava kasni vec nedelju dana... Nista se konkretno ne zna ni oko budzeta ni koliko ce ljudi biti... Sad je na potezu Vlada RS i ministarstvo...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Čet Sep 24, 2009 3:20 pm

Баш глупо. Само џабе губите време.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 27, 2009 1:34 am

Evo sta uprava radi sad:
Vlada RS jos nije odlucila o budzetskim kvotama, ceka se 10. oktobar da bi bio poznat broj studenata koji su ostvarili pravo na upis u narednu godinu, pa je uprava naseg dragog fakulteta preuzela pravo na sebe da o tome odluci tako sto su danas izbacili konacnu rang listu, gde je primljeno 160 ljudi od 215 (upisani 2006. godine) i 41 sa ostalih godina i onih koji su dosli sa strane, i sve u statusu samofinansiranja.
Blago receno, pokazali su koliko cene trud ljudi koji su upisali fax i koliko nas cene kao ljude... Ispale su najgore pizde kojima je zinulo dupe za pare... Danas, u subotu, su okacili rang listu oko 15h i ocekuju da u ponedeljak vec uplatimo 1500 evra... Uzas... To su najgore lopuze, banda lopovska koja profitira na racun nas koji smo upisali ovaj fax, sa zeljom da stvaramo i da se bavimo onim sto volimo...
Ovo je strasno, sad se lomi koplje, jer kako nama bude, svake sledece godine ce biti sve gore i gore...
U svakom slucaju ispada sta god radili u zivotu, nikako ne upisujte arhitekturu u Beogradu...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pon Sep 28, 2009 10:05 pm

Е јбг. Neutral То је стварно неодговорно. Надам се да ће држава нешто (корисно) да уради.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Sep 29, 2009 12:39 am

Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sre Sep 30, 2009 8:02 pm

Свуда пише о томе, о протесту 5. октобра. Види се да се прочуло.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Čet Okt 01, 2009 10:47 am

Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Eider Ned Okt 04, 2009 6:04 pm

Da li neko zna da li se sutra odrzavaju predavanja/vezbe, ili blokada i dalje traje? Dosao bih sam i uverio se, ali trebao bi da nosim i maketu, sinu, pribor bla bla Razz
Eider
Eider

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Nazad na vrh