II semestar... Problemi, pitanja, predlozi...
+14
Tomash
Lightbulb
NeCcie
Aleksandra
Silvester
hugsy
Gah-gah
TNBmec
Anabeli
Angel22
neiw
Mica
SoSho
CKAJBOKEP
18 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 1 od 6
Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
II semestar... Problemi, pitanja, predlozi...
Ovde mozete postavljati pitanja studentskom parlamentu za drugi semestar,
izlagati probleme, davati predloge...
Vas SPAF
izlagati probleme, davati predloge...
Vas SPAF
Re: II semestar... Problemi, pitanja, predlozi...
protesta nema, hm... P' znas kako, pocelo je vec sa opasnim radom, bar u mom studiju,
plus nema mesta za parlament od pocetka semestra zato sto svi imamo vezbe u nezgodno
vreme i tesko nas je okupiti, nas iz parlamenta, a tek generaciju!!
btw, bice jos rasprave o ovoj temi, ali samo da se odrzi prvi sastanak...
plus nema mesta za parlament od pocetka semestra zato sto svi imamo vezbe u nezgodno
vreme i tesko nas je okupiti, nas iz parlamenta, a tek generaciju!!
btw, bice jos rasprave o ovoj temi, ali samo da se odrzi prvi sastanak...
xaxaxaxa...
pa sta vredi pricati kasnije o ovoj temi?najbolje je da bude strajk kad se zavrsi semestar,mislim da ce svi tada moci da nadju slobodno vreme...
pa sta vredi pricati kasnije o ovoj temi?najbolje je da bude strajk kad se zavrsi semestar,mislim da ce svi tada moci da nadju slobodno vreme...
Svako vodi svoju politiku.
Ja sam vec pricala o tome sto nema strajka, ali niko nista... Svi su u fazonu "ma bice u martu".... Strasno
Ja sam vec pricala o tome sto nema strajka, ali niko nista... Svi su u fazonu "ma bice u martu".... Strasno
Mica- Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008
Sta je tu strasno...??!! lepo, kad sam zvao sve zainteresovane da dodju na pralament
povodom strajka niko ni da se pojavi... evo zovem opet!!!
petak od 12h u prostorijama KMA!!!
povodom strajka niko ni da se pojavi... evo zovem opet!!!
petak od 12h u prostorijama KMA!!!
Pa sta vredi da zoves nas 2-3 sa foruma? Lepo covece obavesti generaciju! Mislim, moze svako od nas da krene redom da obavestava, ali nema teorije da svi saznaju! Ako si vec predstavnik godine, nadji neki nacin da saznaju svi! Ili bar vecina, sto vise njih!
Pricao sam sa nekim ljudima i cini mi se da si svi za sto se tice strajka, tako da nije istina da niko nije zainteresovan!
Ja cu da obavestim one koje znam i koje vidjam, a ti vidi da uradis nesto po pitanju ostalih. Kako mozes da kazes da je tesko okupiti generaciju? Jesi li probao?
Pricao sam sa nekim ljudima i cini mi se da si svi za sto se tice strajka, tako da nije istina da niko nije zainteresovan!
Ja cu da obavestim one koje znam i koje vidjam, a ti vidi da uradis nesto po pitanju ostalih. Kako mozes da kazes da je tesko okupiti generaciju? Jesi li probao?
hmmm...a jel toliko tesko da nego odstampa na a3 da je sastanak na mosticu,ispred faxa,ili gde vec,tad i tad,u toliko i toliko sati,i zalepi na recimo vrata od WC-a,na automat za kafu i tako ta mesta koja ljudi posecuju.... ?????????
evo u petak saljem dopis prodekanki za nastavu, dekanu, videcu kome jos... mozda jos Marijeli...
ne znam tacno, ali u petak cu da nadjem sve te ljude i da okupimo celu generaciju posle nekog
predavanja, tj. kad nadjem slobodan AMF, tako da svi budemo tu...!!!
eto resenja...
btw, cimacu se i ja oko tog protesta, gajde li vam vase...
ne znam tacno, ali u petak cu da nadjem sve te ljude i da okupimo celu generaciju posle nekog
eto resenja...
CKAJBOKEP ::evo u petak saljem dopis prodekanki za nastavu, dekanu, videcu kome jos... mozda jos Marijeli...
eto resenja...
odlicno, realno, i treba svi da se iscimamo ako ocemo makar nesto da uradimo...
u svakom slucaju mala pauza je dobrodosla
Da ne otvaram novu temu...
SASTANAK GENERACIJE PONEDELJAK 10. MART U 15h!!!
U AMF!
predstavnici godine
SASTANAK GENERACIJE PONEDELJAK 10. MART U 15h!!!
U AMF!
predstavnici godine
Sta je odluceno na tom sastanku u ponedeljak? Je l' ce biti blokade faksa ili ne?
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Zasad sve ide poooooolako... Reseno je da se salje dopis upravi, da se oni stalno pritiskaju...
Koliko ce to da traje, ne znam... Docice do protesta, to se jednostavno ne moze izbeci, samo nam trebaju jos II i III godina. Za sta oni imaju da se uhvate ja ne znam. Druga je dobila sta je htela, a treca verovatno samo ono sto ce 10% biti na budzetu. Mislim da je dva puta pritiskanja dosta, onda protest!!! Mi imamo dva razloga da protestujemo, koji su njihovi?!
Koliko ce to da traje, ne znam... Docice do protesta, to se jednostavno ne moze izbeci, samo nam trebaju jos II i III godina. Za sta oni imaju da se uhvate ja ne znam. Druga je dobila sta je htela, a treca verovatno samo ono sto ce 10% biti na budzetu. Mislim da je dva puta pritiskanja dosta, onda protest!!! Mi imamo dva razloga da protestujemo, koji su njihovi?!
Mica ::Zasad sve ide poooooolako... Reseno je da se salje dopis upravi, da se oni stalno pritiskaju...
Definitivno se slazem s tobom Mico. Ali ni ja ne znam sta to moze druga godina da predlozi kao nesto sto im smeta...
Anabeli- Broj poruka : 73
Datum upisa : 04.01.2008
Ne slazem se sa vasim stavovima u vezi druge godine. Ja sam bio u istim govnima u kojima ste vi sada (mislim na samofinansirajuce studente, jer su oni najugrozeniji), bio sam u protestu, i zaista me nije jasno da neko kaze da smo dobili sve sto smo trazili. Jedan od zahteva je bio finan. uvid - gde ide onih 240 000 dinara - nismo dobili! Drugi zahtev je vezan za uslove za upis mastera - nismo dobili! Sto se tice prelaska na budzet, oni su hteli da nam poture tu pricu o rangiranju a da nije bilo ni spomenuto na upisu, a ni u samom statutu kada samo se upisivali. Novi statut donet je kada je vec semestar uveliko trajao. Nije pisalo cak ni u informatoru, a iz stud. sluzbe su stalno fosirali pricu "polozis sve (60 kredita) prelazis na budzet". Taj prelazak na budzet su nam nepravedno oduzeli, ali posle pucanja fitilja i nastanka eksplozije morali su da popuste, jer ne mogu menjati pravila u toku igre. To sto su nam vratili 32 000 dinara, to je stvarno beznacajno, jer su na taj nacin izbegli ono sto je bila sustina blokade - tri osnovna zahteva koje sam naveo: finan. uvid, master, prelazak na budzet, od toga samo zadnji ispunjen, ali sta je tu je. Druga godina, kako vi kazete da su bezbrizni, ima probleme sa masterom, jer palniraju da uvedu kvote za upis mastera, a to i vama takodje sledi. Bolje receno bice konkurs na koji mogu da se prijave studenti sa naseg faxa, ali iz vise arh. skole, sa drugih arh. fakulteta (Novi Sad, Mitrovica, Nis), kao iz Rep. Srpske i Crne Gore. Na trecoj godini postoje neke informacije da ce master kostati 4500 eura (ne znam koliko je tacna informacija) ali to je mnoooogo za ono sto oni (ne) daju.
Doduse, ove godine imamo lose predstavnike (mislim kako rade svoj posao), ali verujte mi kada se desi bum, pridruzice vam se i druga godina (ja sigurno, posto sam prosao kroz to sranje i znam kako je, a veruj mi i svako koje prosao takodje kroz to.).
Ako vas rangiraju, onda se ni nama ne pise dobro u svakom slucaju jer onda nama sigurno slede kvote ( da ne ispadnem da sam los student - imam prosek 9,17 - i ne bih se upisao na buzdet na masteru jer sam 30 i neki u generaciji, da ne pricam o dosljacima sa druigm srodnih ustanova koji verovatno imaju bolje proseke od nas. Sto je najgore to i vama sledi, kao i potonjim generacijama.
Ja vas u svakom slucaju podrzavam, a i jedan deo kolega sa druge godine, bez obzira na to sto imamo smotane predstavnike, sve ce se desiti spontano kao sto je bilo prosle godine. Nemojte me shvatiti lose, nemam nista licno protiv vas, ali znam kako je stanje na mojoj godini, sta treba da se resi i koji su problemi.
Doduse, ove godine imamo lose predstavnike (mislim kako rade svoj posao), ali verujte mi kada se desi bum, pridruzice vam se i druga godina (ja sigurno, posto sam prosao kroz to sranje i znam kako je, a veruj mi i svako koje prosao takodje kroz to.).
Ako vas rangiraju, onda se ni nama ne pise dobro u svakom slucaju jer onda nama sigurno slede kvote ( da ne ispadnem da sam los student - imam prosek 9,17 - i ne bih se upisao na buzdet na masteru jer sam 30 i neki u generaciji, da ne pricam o dosljacima sa druigm srodnih ustanova koji verovatno imaju bolje proseke od nas. Sto je najgore to i vama sledi, kao i potonjim generacijama.
Ja vas u svakom slucaju podrzavam, a i jedan deo kolega sa druge godine, bez obzira na to sto imamo smotane predstavnike, sve ce se desiti spontano kao sto je bilo prosle godine. Nemojte me shvatiti lose, nemam nista licno protiv vas, ali znam kako je stanje na mojoj godini, sta treba da se resi i koji su problemi.
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Kolega, pojasnili ste nam stvari, ali nema potrebe da se napadamo. Izvinjavam se u ime nas koji smo pomislili da ste dobili sve sto ste hteli.
Ne racunamo na vas kad krene protest, vec i sada, da nam pomognete i vi, kao i treca godina!!! Ovo je apel!
Ne racunamo na vas kad krene protest, vec i sada, da nam pomognete i vi, kao i treca godina!!! Ovo je apel!
pozdrav, i ja sam kolega sa druge, podrzavam vas protest, i mislim da ce se i druga i treca ukljuciti zato sto nam je svima opsti cilj - poboljsanje studija.
mene bi samo interesovalo sta su vas na pocetku godine naterali da potpisete, cuo neke price, al rekoh da pitam, i sta mogu da vam urade ako krenete u protest ?
master nas posebno sve zanima, posebno ako je godina 4500 evra, a prva rata 50% cene (koja je prava sitnica)
pa da se i desi nesto uskoro
mene bi samo interesovalo sta su vas na pocetku godine naterali da potpisete, cuo neke price, al rekoh da pitam, i sta mogu da vam urade ako krenete u protest ?
master nas posebno sve zanima, posebno ako je godina 4500 evra, a prva rata 50% cene (koja je prava sitnica)
pa da se i desi nesto uskoro
TNBmec- Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007
Dakle, dobili smo ugovor bez kog nismo mogli da pristupimo fakultetu... E sad, problem je sto niko nije dovoljno dobro procitao novi Statut izmedju redova, pa smo svi bili sokirani vescu (negde prvom trecinom semestra) da ce samo nas 28oro od 130 preci na budz.
Da ne duzim, ubacili su nam nacrtnu geometriju umesto geometrije oblika na polovini semestra... Nastala je opsta katastrofa, ali mi i dalje placamo 3000 evra. Ne moze vise ovako!!!!!!!! Dakle, imamo argumente, samo nam je potrebna jos veca rulja sa svojim argumentima (koji se donekle i poklapaju - a la master i placanje...). Krenucemo polako, ali ako ne bude dobro, ne znam sta ce biti... Naravno da ce ih boleti uvo, dobili su kintu, a mi se mucimo, pa jos menjaju predmeta kako im dune... A bude li islo ovako sporo, verujem da ce protest biti tek u junu... Ne znam ni da li je poslat dopis upravi fakulteta, kao sto je receno da ce biti i to do kraja ove nedelje, a danas je....... cetvrtak!!!!!
Iskreno, da sam znala ova pravila igre u martu prosle godine, debelo bih se zapitala kuda ja to idem, i najverovatnije bih otisla na neki drugi fax... Ovo sto ovde dobijamo, ne vredi ni 1000 evra. Jesmo li dobili neki komad kartona za te pare koje dajemo, razmernik (jbt, vise od pola generacije ne zna sta je razmernik), lenjire, kurseve za AutoCAD????? Sta smo dobili???? Pa nemojte mi reci da smo bacili 3000 evra tek fore radi...
Ljuta sam stravicno!!!!!!!!! Izvinjavam se ako sam napala nekoga!
Da ne duzim, ubacili su nam nacrtnu geometriju umesto geometrije oblika na polovini semestra... Nastala je opsta katastrofa, ali mi i dalje placamo 3000 evra. Ne moze vise ovako!!!!!!!! Dakle, imamo argumente, samo nam je potrebna jos veca rulja sa svojim argumentima (koji se donekle i poklapaju - a la master i placanje...). Krenucemo polako, ali ako ne bude dobro, ne znam sta ce biti... Naravno da ce ih boleti uvo, dobili su kintu, a mi se mucimo, pa jos menjaju predmeta kako im dune... A bude li islo ovako sporo, verujem da ce protest biti tek u junu... Ne znam ni da li je poslat dopis upravi fakulteta, kao sto je receno da ce biti i to do kraja ove nedelje, a danas je....... cetvrtak!!!!!
Iskreno, da sam znala ova pravila igre u martu prosle godine, debelo bih se zapitala kuda ja to idem, i najverovatnije bih otisla na neki drugi fax... Ovo sto ovde dobijamo, ne vredi ni 1000 evra. Jesmo li dobili neki komad kartona za te pare koje dajemo, razmernik (jbt, vise od pola generacije ne zna sta je razmernik), lenjire, kurseve za AutoCAD????? Sta smo dobili???? Pa nemojte mi reci da smo bacili 3000 evra tek fore radi...
Ljuta sam stravicno!!!!!!!!! Izvinjavam se ako sam napala nekoga!
je li poslat dopis upravi kako je receno da ce biti?
Gah-gah- Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007
dopis je poslat u ponedeljak, zakazan je sastanak bio za 11h u sredu, kad su nam zalupili vrata pred nosem,
zatim je pomereno za petak tj. danas u 14h, kad se niko nije pojavio, a da... juche u chetvrtak smo doshli
da potvrdimo sastanak i onda su nam josh lepshe rekli da sachekamo, nakon par minuta se svi pokupili (uprava)
i otishli kuci a mi i dalje chekali... danas smo pitali vodeceg na godini da nam zakazhe sastanak, gde je on
vrlo ljubazno rekao da hoce u toku sledece nedelje... samo da mu poshaljemo sms da ne zaboravi!
to je stanje... za sad...
zatim je pomereno za petak tj. danas u 14h, kad se niko nije pojavio, a da... juche u chetvrtak smo doshli
da potvrdimo sastanak i onda su nam josh lepshe rekli da sachekamo, nakon par minuta se svi pokupili (uprava)
i otishli kuci a mi i dalje chekali... danas smo pitali vodeceg na godini da nam zakazhe sastanak, gde je on
vrlo ljubazno rekao da hoce u toku sledece nedelje... samo da mu poshaljemo sms da ne zaboravi!
Znaci boli ih uvo... Mada, to smo i mogli ocekivati...
Gah-gah- Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007
CKAJBOKEP ::dopis je poslat u ponedeljak, zakazan je sastanak bio za 11h u sredu, kad su nam zalupili vrata pred nosem,
eto.. toliko o finom obracanju upravi fakulteta! Ja mislim da su oni pokazali koliko zele fino da razgovaraju sa nama!
Kace biti novi sastanak generacije?
PONAVLJAM PITANJEneiw ::CKAJBOKEP ::dopis je poslat u ponedeljak, zakazan je sastanak bio za 11h u sredu, kad su nam zalupili vrata pred nosem,
eto.. toliko o finom obracanju upravi fakulteta! Ja mislim da su oni pokazali koliko zele fino da razgovaraju sa nama!
Kace biti novi sastanak generacije?
Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» ECTS problemi
» Raspored za letnji semestar 2007/2008
» Par pitanja od novajlije
» Materijali u arhitekturi
» pitanja za vece godine
» Raspored za letnji semestar 2007/2008
» Par pitanja od novajlije
» Materijali u arhitekturi
» pitanja za vece godine