archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Casopis Kuca stil

+2
Mala
Roller-Coaster
6 posters

Ići dole

Casopis Kuca stil Empty Casopis Kuca stil

Počalji  Roller-Coaster Pet Apr 04, 2008 9:11 pm

Interesuje me da li je neko od vas u poslednje vreme citao casopis Kuca stil? Mislite li da je napredovao u odnosu na prethodne godine u pogledu dizajna, obradjivanih tema ili ne?

Pozdrav!

"R"

Roller-Coaster

Broj poruka : 1
Datum upisa : 28.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Casopis Kuca stil Empty Re: Casopis Kuca stil

Počalji  Mala Čet Apr 10, 2008 8:17 pm

ja ga chitam redovno.
napredovao jeste, narochito u odnosu na prethodne godine, ali mislim da nije dovoljno napredovao.
postoje mnogo bolji, a chak i jeftiniji chasopisi u kojima ima mnogo boljih i mnogo korisnijih stvari nego u "Kuca stil-u"

Kuca stil ima nekako zastareo koncept kog se drzi ko pijan plota. prosto su prespori i ne prate aktuelne trendove u meri u kojoj bi trebali. previse reklama i teoretisanja a premalo konkretnih predloga, saveta... chak i saveti i predlozi koje daju, vise vuku na nesto imagnarno i u nasim uslovima skoro neizvodljivo nego na nesto konkretno.
Recimo, fotografisu nechiji stan, i onda stave fotografiju neke vitrine ( recimo) 3x!!!! Umesto da naprave fotografije koje stvarnoo nesto kazuju oni jedno te isto, a uglavnom glupo i beskorisno, vrte u krug.
takodje, previse su poceli da se okrecu nekoj istochnjachkoj kulturi... konezima, japancima... a mi smo ipak Evropljani....
imam utisak da veliki broj primera koje daju, skeniraju iz nekih knjiga, umesto da prenose utiske direktno sa terena.

recimo, rublika "dokument" ne verujem da je nekom previse zanimljiva, a i teme koje u njoj obradjuju nisi preterano vezane za arhitekturu. i josh je razvuku na 5 strana!!!!
"lifestyle" slichno kao i "dokument"... Ako nekom trebaju recepti kupice casopis sa tom tematikom...

"agenda"... smuti pa prospi. ne verujem da neko to mnogo chita.

"art".... nekad ima da se prochita nesto zanimljivo, ali...

"dogadjaj" je ok tema, ide uz ovaj casopis, cesto je vrlo lepo odrade.

"trend"... pa trebali bi vise da prate trendove nego da se vracaju u istoriju.

"enterijer" treba samo malo bolje da upakuju, inace je sasvim ok. to je jedna od kvalitetnijih i boljih tema u ovom casopisu.

"porodicne kuce" slichno kao i enterijer.... korektno i adekvatno. nekad odaberu katastrofalne fotografije, ali dobro... imaju i boljih dana.

"art story".. beskorisna rublika. bar za ovaj casopis.

"saveti" su sasvim ok, narochito shto tu chitaocima pomazu advokati i druga struchna lica da reshe neke nedoumice.

"tema broja" je nekad zaista zanimljiva i dobra, ali i tu umeju zestoko da promase tematiku casopisa.

"uradi sam" je takodje zanimljiva tema... ima lepih saveta

"hortikultura", mnogo fotografija a malo rechi...

"posta" je jedna od najboljih rublika.. chak i u vreme kad ovaj chasopis nije imao sta da ponudi osim gomile reklama na stranicama, kupovala sam ga samo zbog ove rublike.

eto....
zakljuchak: manje "umetnosi" i filozofiranja a vise konkretnih objekata i ljudi.

ne bi bilo lose da ubace i neke rublike u fazonu : objekti u izgradnji, aktuelni graditelji, mozda biografije nekih aktuelnih arhitekata.... to bi bilo zanimljivije od reklama raznoraznih voda kojima tu nije mesto.
da se malo vise pottrude za te pare kooje dajemo za casopis.
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ti_and_me Pon Jun 02, 2008 9:14 pm

Ne dopada mi se casopis jer veoma zaostaje u pogledu objavljivanja informacija o novinama u svetu (u odnosu na pr. na casopis Ambijenti) a drugo .. previse reklamiraju "Simpo" proizvode i to je vise nego ochigledno i zamarajuce ..
ti_and_me
ti_and_me

Broj poruka : 1
Datum upisa : 02.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Čet Jun 05, 2008 12:50 am

Nemam nameru da odem Off ali ja lično nemam dobro mišljenje o časopisima na našem tržištu. Jako mi je žao što se ne može naći nemački Architektur+Wettbewerbe (AW) koji je fenomenalan – prati trendove, inovacije, a prelom je sačinjen od teksta, fotografija, situacija, osnova, preseka, intervjua arhitekata, analiza objekata i planova... fenomenalan je, a još i dvojezičan i tematski, npr. hoteli, kuće, parkovi, trgovi...

Može se naručiti preko interneta ali nije to – to. Voleo bih da se može kupiti kod kolportera.

Muka mi je od časopisa prepunih reklama, loših projekata i stolica preko cele strane. Digao sam ruke od njih, kupijem samo knjige.
Urbanista
Urbanista

Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  contessa Sre Jul 16, 2008 10:47 pm

casopis "kuca stil" kupujem skoro od prvog broja i sve primerke cuvam. iako danas na trzistu mozemo naci jos nekoliko casopisa sa istom tematikom, ipak je on broj jedan i to se ne sme zaboraviti (haha kako sam emotivno vezana za njega). elem, sam casopis se dosta promenio, u svakom smislu i pogledu. dopada mi se sto mozemo "zaviriti" na aktuelna svetska desavanja, tipa sajmovi itd. ne dopadaju mi se reklame, ali boze moj, od necega mora da se zaradjuje. i nekako mi se cini, da se stalno vrte jedni te isti dizajneri, konkretno filip stark (koga licno obozavam ali sto je mnogo mnogo je). mislim da bi malo prostora trebalo da se posveti nasim mladim dizajnerima i arhitektama, a ne samo onima starije generacije. i da ne stavljaju slike svacijih stanova po bilo koju cenu.
contessa
contessa

Broj poruka : 3
Datum upisa : 16.07.2008

http://casa.forumotion.com/index.htm

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Tomash Pon Sep 08, 2008 11:24 pm

Skoro sam kupio ovaj casopis prvi put i zgrozen sam,te ce ovo verovatno biti i poslednji.
Bljutavo,riznica kitscha. Razz
Tomash
Tomash

Broj poruka : 11
Datum upisa : 06.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics