upis
+17
ocelot
CKAJBOKEP
HelenSmallSweet
Mima***
ameridojtega
jowanas
SanjaHN
pailhead
prof. Voland
Marko 3BG Gimn...
Bukinjo
SoSho
Mala
storm_raider1
neiw
Silvester
sofronijev
21 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
upis
Zanima me koliko je bodova potrebno da se upadne na budzet na fakultetu i sta treba za prijemni,posto nigde ne mogu da nadjem valjda ovde neko zna
I odlican je sajt skole,najbolji koji sam video do sada.....
I odlican je sajt skole,najbolji koji sam video do sada.....
sofronijev- Broj poruka : 5
Datum upisa : 08.04.2008
Re: upis
a kako izgledaju ti zadaci za prijemni??Po naslovu mi izgleda da je lako Zbirka zadataka mi se na kupuje jer necu da bacam pare.. .Jel su pitanja kao:gde stoji wc solja u kuci....ili nesto teze
Nije tako jednostavno...
Evo ti dva primera cisto da steknes nekakav utisak...
Ima mnogo tezih od ovog primera koji sam ti prilozila sa kockom koji se vodi kao laksi... U sustini primer sa kockom svako moze da resi samo je pitanje vremena za koje ga resava.
Treba ti zbirka jer ces videti u kom pravcu treba da razmisljas...
Pored analogije pojmova i shvatanja prostora za koje su ti primeri prilozeni na testu dolazi matematika i razumevanje teksta...
Primeri:
https://2img.net/h/i283.photobucket.com/albums/kk293/Aluminijum/primeranalogijepojmova.jpg
https://2img.net/h/i283.photobucket.com/albums/kk293/Aluminijum/Primer.jpg
Evo ti dva primera cisto da steknes nekakav utisak...
Ima mnogo tezih od ovog primera koji sam ti prilozila sa kockom koji se vodi kao laksi... U sustini primer sa kockom svako moze da resi samo je pitanje vremena za koje ga resava.
Treba ti zbirka jer ces videti u kom pravcu treba da razmisljas...
Pored analogije pojmova i shvatanja prostora za koje su ti primeri prilozeni na testu dolazi matematika i razumevanje teksta...
Primeri:
https://2img.net/h/i283.photobucket.com/albums/kk293/Aluminijum/primeranalogijepojmova.jpg
https://2img.net/h/i283.photobucket.com/albums/kk293/Aluminijum/Primer.jpg
Poslednji izmenio Tanjus dana Sre Apr 09, 2008 7:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Silvester- Broj poruka : 79
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007
sofronijev ::a kako izgledaju ti zadaci za prijemni??Po naslovu mi izgleda da je lako Zbirka zadataka mi se na kupuje jer necu da bacam pare.. .Jel su pitanja kao:gde stoji wc solja u kuci....ili nesto teze
posto vidim koliko si upucen, savetujem te da ipak svratis do AF i kupis tu zbirku, cisto da shvatis sta se radi
bolje tu bacis pare, nego 12000 za prijemni i da izadjes posle 10 min
Ova kocka je laka..ali ono prvo bas ne shvatam :S.Da bi uspeo da upisem na budzet fakultet trebao bi da dobijem maksimalan broj poena,mozda 6-7 poena manje od maksimuma.....a prijemni kosta 12000? skupo....Moracu da razmislim jos,imam manje od 2 meseca do upisa...
Moze neko da da tacne odgovore na ove primere sto je Tanjus prilozila??
Moze neko da da tacne odgovore na ove primere sto je Tanjus prilozila??
Jer neko da mi kaaze kako su poeni raspodeljeni na prijemnom?
Koliko poena ovuhvata cvaka od 4 oblasti?
Crtanje?
Logika u prostoru?
Stereometrija?
Razumevanje i zakljucivanje?
Da li je 4 sata dovoljno da se sve uradi i proveri, i koja je vasa taktika bila na prijemnom?
Hvala najlepse.
PS: Cuo sam da ce kompozicija biti u nekoj sali koja ima rotacioni pod, pa me zanima da li se postavka okrece ili je stabilna?
Koliko poena ovuhvata cvaka od 4 oblasti?
Crtanje?
Logika u prostoru?
Stereometrija?
Razumevanje i zakljucivanje?
Da li je 4 sata dovoljno da se sve uradi i proveri, i koja je vasa taktika bila na prijemnom?
Hvala najlepse.
PS: Cuo sam da ce kompozicija biti u nekoj sali koja ima rotacioni pod, pa me zanima da li se postavka okrece ili je stabilna?
storm_raider1- Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008
Kocka je pod 3... Analogija pojmova je redom 2), 2), 2), 4)....
Ako ti je kocka laka to je bas dobro... Kupi zbirku jer ima dosta zabavnih zadataka koji su pojedinim situacijama neresivi.... Salim se... LM ima tezih zadataka od ovog...
BODOVI:
Crtezi: A3 - 10 poena, Dekompozicija A4(nama bilo flomasterom 0.5) - 6 poena, Kompozicija od geom. oblika koju sam formiras na osnovu teksta A4 - 3 poena, crtez necegaX2 - 3 poena X 2.... Crtezi nose sve zajedno 25 poena
Matematika(stereometrija) nosi 10 poena... Obicno bude ili vise laksih zadataka ili manje tezih....
Analogija pojmova, eliminacija pojmova i razumevanje teksta nose 10 poena
Shvatanje prostora nosi 15 bodova... Prosle godine je bilo prilicno tesko i ja sam tu malo omanula...
Mislim da ovako ide stvar sa bodovima... Ako neko primeti da sam se zeznula neka ne ispravi...
Vremenski obicno si "na knap"...
Obicno se prvo radi crtez jer nosi najvise i najvise se vezba (obicno)...
Kompozicija ne rotira niti se bilo sta okrece... Ne mogu ni da zamislim kralja koji ti je to rekao.... Samo sala od nervoze i vrucine....
Ako ti je kocka laka to je bas dobro... Kupi zbirku jer ima dosta zabavnih zadataka koji su pojedinim situacijama neresivi.... Salim se... LM ima tezih zadataka od ovog...
BODOVI:
Crtezi: A3 - 10 poena, Dekompozicija A4(nama bilo flomasterom 0.5) - 6 poena, Kompozicija od geom. oblika koju sam formiras na osnovu teksta A4 - 3 poena, crtez necegaX2 - 3 poena X 2.... Crtezi nose sve zajedno 25 poena
Matematika(stereometrija) nosi 10 poena... Obicno bude ili vise laksih zadataka ili manje tezih....
Analogija pojmova, eliminacija pojmova i razumevanje teksta nose 10 poena
Shvatanje prostora nosi 15 bodova... Prosle godine je bilo prilicno tesko i ja sam tu malo omanula...
Mislim da ovako ide stvar sa bodovima... Ako neko primeti da sam se zeznula neka ne ispravi...
Vremenski obicno si "na knap"...
Obicno se prvo radi crtez jer nosi najvise i najvise se vezba (obicno)...
Kompozicija ne rotira niti se bilo sta okrece... Ne mogu ni da zamislim kralja koji ti je to rekao.... Samo sala od nervoze i vrucine....
Silvester- Broj poruka : 79
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007
ok hvala na odgovorima... Dosta mi je ovo pomoglo.
Jos jedno kratko pitanje... Da li je potrebno da se crta kod kompozicije okruzenje oko nje ili samo ta odredjena postavka i nista drugo? Isto sam cuo da su neke godine crtali zadani prostor u samoj zgradi fakulteta... Da li to praktikuju zadjnjih 5 godina, ili je to bilo samo ranije?
Hvala
Jos jedno kratko pitanje... Da li je potrebno da se crta kod kompozicije okruzenje oko nje ili samo ta odredjena postavka i nista drugo? Isto sam cuo da su neke godine crtali zadani prostor u samoj zgradi fakulteta... Da li to praktikuju zadjnjih 5 godina, ili je to bilo samo ranije?
Hvala
sofronijev ::a kako izgledaju ti zadaci za prijemni??Po naslovu mi izgleda da je lako Zbirka zadataka mi se na kupuje jer necu da bacam pare.. .Jel su pitanja kao:gde stoji wc solja u kuci....ili nesto teze
nemoj ni da razmishljash o arhitekturi.
sa ovakvim nachinom razmishljanja sigurno je necesh upisati.
idi na ekonomiju.
zbirku MORAS da kupis jer je u njoj prijava za polaganje prijemnog ispita!!!! tako je bar bilo u moje vreme...
Mala- Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008
A izvinte,da vas priupitam nesto...a ovaj,jel se vas dvoje koji se raspitujete,spremate negde za upis na ovaj fakultet,ili vi to ovako,posto vidim da apsolutno nemate nikakvu informaciju u vezi prijemnog ispita...????
btw...rotaciono postolje...hahahahaha
a sto se tice onoga,da se prijemni crtao u auli fakulteta...ne znam tacno,ali mislim da je poslednji prijemno sa takvim polaganjem bio pre 4,5 godina...ali tada je samo crtanje trajalo 4 sata,a crtalo se sve moguce sto vidis i ne vidis...i crtalo se na celom hameru,ili na pola,ne secam se tacno,uglavnom mnogo veci format nego sada...
btw...rotaciono postolje...hahahahaha
a sto se tice onoga,da se prijemni crtao u auli fakulteta...ne znam tacno,ali mislim da je poslednji prijemno sa takvim polaganjem bio pre 4,5 godina...ali tada je samo crtanje trajalo 4 sata,a crtalo se sve moguce sto vidis i ne vidis...i crtalo se na celom hameru,ili na pola,ne secam se tacno,uglavnom mnogo veci format nego sada...
AHAHAHAH
NECES DA BACAS PARE NA ZBIRKU!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAA!
pa ovo je stav kakav ti kod nas na faksu ne treba NI MALO!
davaces toliko novca nedeljno minimalno na, stampu, skripte, knjige, materijal za makete i sl...
a za prijemni koji je odlucujuci neces da das 700din za usranu skriptu....
izvinjavam se ali ovo mi je sve smesno...
NECES DA BACAS PARE NA ZBIRKU!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAA!
pa ovo je stav kakav ti kod nas na faksu ne treba NI MALO!
davaces toliko novca nedeljno minimalno na, stampu, skripte, knjige, materijal za makete i sl...
a za prijemni koji je odlucujuci neces da das 700din za usranu skriptu....
izvinjavam se ali ovo mi je sve smesno...
Bukinjo- Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008
Imam jednog druga, on zeli da bude policajac kad poraste
Ljudi, ja sam druga godina gimnazije, i hocu da upisem arhitekturu...medjutim, stavimo to na stranu, imam jednu dilemu...Naime jedna moja drugarica je krenula na one pripreme za crtanje, jos prosle godine, kad nismo ni znali sta je gimnazija, pa me zanima vase misljenje, dal je to normalno?...hvala unapred...
Marko 3BG Gimn...- Broj poruka : 2
Datum upisa : 13.04.2008
pali klinac idi pikaj loptu zar ne vidis da je forum mrtav?!
prof. Voland- Broj poruka : 99
Godina : 39
Datum upisa : 12.12.2007
Marko 3BG Gimn... ::Ljudi, ja sam druga godina gimnazije, i hocu da upisem arhitekturu...medjutim, stavimo to na stranu, imam jednu dilemu...Naime jedna moja drugarica je krenula na one pripreme za crtanje, jos prosle godine, kad nismo ni znali sta je gimnazija, pa me zanima vase misljenje, dal je to normalno?...hvala unapred...
Druzi se sa tom drugaricom do fakulteta, ali pocni da je izbegavas kada se upise. Toliko ce se razocarati sto je 4 godine crtala i gubila vreme da bi upisala bas OVAJ fakultet, da ce mozda postati... opasna po okolinu.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
za prijemni spremam crtanje i matematiku,ali s obzirom da ziwim u Herceg Nowom,owdje i idem na pripreme...Interesuje me da li postoje neke kratke pripreme po zawrsetku skole(u junu)?Swi mi kazu da mi owo nece biti dowoljno...Imam zbirke sa prijemnih,tonu nekih zadataka iz shwatanja prostora sa proslogodisnjih priprema na fakultetu...
SanjaHN- Broj poruka : 5
hahahahaha...pa pazi neki ljudi su se spremali i po 10 godina za ovo :P
ma dovoljno je godinu dana da se spremis lagano...mada imas i frikova koji se spremaju mesec dana,i onda budu 6 na listi...prokleti bili,ruke im se osusile
ma dovoljno je godinu dana da se spremis lagano...mada imas i frikova koji se spremaju mesec dana,i onda budu 6 na listi...prokleti bili,ruke im se osusile
hahahahaha...ovo za anketu...
e pa hvala vam na odgovoru, i meni je malo nastrano da pocnes da se spremas za fax u prvoj godini gimnazije...sad palim da pikam lopticu...
e pa hvala vam na odgovoru, i meni je malo nastrano da pocnes da se spremas za fax u prvoj godini gimnazije...sad palim da pikam lopticu...
Marko 3BG Gimn...- Broj poruka : 2
ne mora da su to pripreme, ako volis i zelis ides na crtanje iz ljubavi....a pripreme kad dodju ,dodju....
Bukinjo- Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008
ne mogu da verujem ni ja da neko nece da da pare za tu zbirku,ja je cekam sto godina... jedva cekam prijemni,mnogo sam se iscimala oko spremanja...nadam se da ce biti sve ok!!! i ako upisem (a hocu) jedva cekam da krenem na fax:) pozdrav za sve budu ce kolege!
jowanas- Broj poruka : 5
Datum upisa : 27.04.2008
ah...koliko ce suza biti posle prijemnog
ameridojtega- Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Jednomesecni kurs za upis (na faxu)
» Upis
» upis na master
» upis u trecu
» saveti za crtanje i stereometriju (upis)
» Upis
» upis na master
» upis u trecu
» saveti za crtanje i stereometriju (upis)
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu