archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

upis

+17
ocelot
CKAJBOKEP
HelenSmallSweet
Mima***
ameridojtega
jowanas
SanjaHN
pailhead
prof. Voland
Marko 3BG Gimn...
Bukinjo
SoSho
Mala
storm_raider1
neiw
Silvester
sofronijev
21 posters

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

upis - Page 2 Empty Re: upis

Počalji  SanjaHN Sub Maj 03, 2008 1:21 pm

kako je extra kad je neko tako siguran u sebe.....
zna li neko za owe pripreme u junu...kada se treba prijawiti i slicno...???

SanjaHN

Broj poruka : 5
Datum upisa : 13.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Sub Maj 03, 2008 11:42 pm

sto da ne, ja davno upisao ovaj fakultet.
ameridojtega
ameridojtega

Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Ned Maj 04, 2008 4:51 pm

drugarica ti je malo preterala...
ja sam na pripreme krenula u novembru, u cetvrtoj godini.... neki ljudi chak i kasnije pa su polozili......
mozesh eventualno da uzmesh par chasova, chisto da se upoznash sa onim shto se polaze, ali nishta vishe od toga......
ne sekiraj se, ne znachi da ce ona poloziti a ti ne...

imala sam i ja jednu shto kao extra crtala, spremala se duplo duze od mene, bila "favorit" i na kraju nije ni polozila prijemni.

opusteno Smile
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

upis - Page 2 Empty :(

Počalji  Mima*** Čet Jul 03, 2008 11:45 am

ja cu da umrem. Da vam kazem svima da su tolike pripreme jedna obicna najobicnija glupost!!!
Meni su ljudi pricali od novembra, juuuu nisi krenula na pripreme, trebalo je u oktobru, sad nemas nikakve sanse.. Ija se povucem, odustanem od arh. I onda dolazi polako vreme da odlucim sta cu. i Ja polako shvatam da samo to volim, ali opet ko sme da pocne da se sprema u martu>?!!? ljudi se spremaju po god dana i jace. I onda ja odemjednog dana na crtanje kod dva coveka koji uopste nisu arhitekte, al su strava... 12.aprila. O da. i oni kazu, nemas bas vremena, al probaj. I ja pocnem da crtam tako. Matematiku sam spremala 3 dana. Ne palim se svega mi. Logiku sam bacila pogled na papire koje mi je dala drugarica, koje je dobila na pripremama. i otisla sam na taj famozni prijemni, vec ubedjena da nemam nikakve sanse u odnosu na famozne "pripremase". I zamislite, moja najveca greska na prijemnom, kompozicija bila na stolu, koji je bio prilicno cudan, i nije uopste trebalo da se crta. ALI NE, sa sam crtala sa sve stolom, i baktala se jace od pola sata sa njim.. i izgubila vreme, pa posle kad sam ukapirala ja se iznervirala sto sam glupa i ne citam zadatak,... i posle ne stignem dekompoziciju. Ljudi za 2 poena nisam na budzetu.. i kuka mi se naravno. Uopste nisam znala da to mogu... I sad ne mogu da se povratim jer znam da sam izgubila godinu studiranja za tricava 2 poena i nisam verovala u sebe a i pored svega spremala jos 2 prijemna za svaki slucaj. eto. kraj hvalospeva. Crying or Very sad
Mima***
Mima***

Broj poruka : 12
Godina : 35
Datum upisa : 11.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Jul 03, 2008 1:56 pm

Pa kad slusas tamo neke pripremase/kompleksase. Na ovom svetu, vezano za ovaj fakultet, treba slusati samo mene.

Pravilo broj jedan, ovu skolu ne treba upisivati.
PRavilo broj dva, za ovu skolu se ne treba pripremati kod 'pripremaca'.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Čet Jul 03, 2008 7:20 pm

a, je l' bi bila srecnija kada bi od oktobra bacala pare i vreme na pripreme, a onda na prijemnom zaboravila da zaokruzhish reshenja cele f*kin' oblasti u svesci B, kao shto je uradila moja ortakinja? confused
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Broj poruka : 25
Datum upisa : 03.07.2008

http://myspace.com/jelenakiss

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Sub Jul 05, 2008 7:15 pm

aaa.. vala i to je muka. Videh, dobila sam 9 od 10 na kompoziciji. Samo da mi je onaj kreten tamo rekao da nema veze, da nastavim, ja bih se smirila, i aj sto sam izgubila 40min, bar bih se sabrala do kraja i uradila jos neke stvari koje sam znala... ALi ne.. Dobro, barem sam puna iskustva za iducu godinu...Sad(pailheade, izvini sto necu moci da te poslusam, ali moracu i sledece godine da pokusam, posto je l te trenutno nemam bas 240 000:))
E da, da dodam.. Kad sam isla sa drugaricom da kao vidimo sta smo uradile... Gospodja je vikala kako kasnimo, pri tom je bilo 10 do 4, a do 4 moze to da se odradi, a mi zapucale iz Kg-a jos, i jos je rekla...PObogu deco, pa znate li vi koliki je posao da neko nadje vase radove, pa jos da ih pregleda opet... More mamicu im, sta kosta, zar 1000din kosta trud nekog tamo visocanstva da izvuce moj rad i da mi ga da vidim, a da nas pri tom isto to visocanstvo ne udostoji svojim pristustvom za vreme uvida??? Onda strava...
Mogu samo da pohvalim ljude koji su kandidatima davali radove, bili su krajnje korektni i ljubazni.
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Jul 05, 2008 8:34 pm

Jel smem tebe da pitam, zasto posle takvog iskustva zelis ponovo ovde da pokusas?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Sub Jul 05, 2008 8:42 pm

setio sam se sada kada sam ulozio zalbu da mi ponovo pregledaju rad... dobio sam isti broj poena kao na prijemnom... a ocene su bile ovakve:
proporcije 7.25
Linije, graficki deo, kako god 7.25
Likovni deo........7.25

ne znam kog smajlija da stavim
ameridojtega
ameridojtega

Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Sub Jul 05, 2008 9:29 pm

pa hocu opet...samo zato sto ne znam sta cu sa sobom. Polagala sam i FON i informatiku, i polozila sam. Ali ja to ne zelim.. Ni malo me ne zanima ni organizacija ni informatika ... necu to. Volim dosta stvari kojih ima na arh. Volim i umetnost, i matematiku(mada znam da je tu nema mnogo).. volim i da crtam, i uospte mi ne smeta da sedim 4 sata i da crtam, jer ne osetim da prodju. Necu da upisem nesto sto ima da se samo buba, mogu ja to, ali me ubija. Ubija me kad imam da naucim 10str iz sociologije a kamo li da su mi svi predmeti tako besmisleni. Sad se nerviram jer zaista ne znam sta mi je pametno da radim. Slazem se sa svime time, koliko su pokvareni, bezobrazni, i ne znam sta bi jos sve rekla za svu tu famu koja se nadvija nad tim faxom. Ali stvarno ne znam sta da radim, i onda kad mi se cini da mi se arhitektura kao zanimanje svidja, moram da predjem preko svega toga. Razmisljam da upisem eto taj FON ove godine, pa da malo vidim kako je, i usput mesec-2 pred prijemni da se vratim u formu sa crtanjem... Ali opet, strasno mi je da bacam pare cele godine na zivot u Bg-u i sve to, a hocu da probam arh ponovo...
Izvinjavam se svima, sto sam skrenula sa teme i pocela da brbljam o mom problemu ukljucujuci i druge fakultete, ali moram da odgovorim Pailheadu na pitanje..
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sub Jul 05, 2008 11:04 pm

Pa sto ne pogledas da nadjes neki drugi fakultet,koji bi mogla da upises,neki u inostranstvu koji je bolji od ovog...sigurno ima neka solucija,pa ako ne nadjes nista onda nek ti ovo bude poslednja opcija...
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135
Godina : 37
Datum upisa : 18.12.2007

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Ned Jul 06, 2008 2:10 pm

pa ne znam... Pravo da ti kazem ne ide mi bas ni u Bg, a kamo li u inostranstvo. Ja obozavam da putujem i da nisam nikada kod kuce, al ne da se preselim tamo... Jbg, bas mi krivo.
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jul 06, 2008 4:40 pm

E jebiga onda... nema sta da raspravljamo.

Mogla bi mozda da radis godinu dana, ustedis neke pare, ucis italijanski, konkurises tamo za neku stipendiju, i zavrsis u boljoj skoli, u boljem gradu od beograda.

Posto znam da je koncept RADA nepoznat mladim ljudima na ovim prostorima, predlazem konsultovanje wikipedie, ali kako i prilici situaciji, ne postoji objasnjenje na srpskom.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Ned Jul 06, 2008 5:59 pm

Pailheade, iako si toliko ogorcen, toliko si me puta nasmejao dok sam citala tvoje postove, stvarno svaka ti cast... Mogao bi da izdas sabrana dela, od svih postova...Razz
hvala na savetima
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jul 06, 2008 6:13 pm

Veruj mi, imam to u planu. Jesi li bacila pogled na shmarhitektura.blogspot.com?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Ned Jul 06, 2008 6:24 pm

e, pogledala sam ja sajt josh davno.. definitivno si ogorchen, nije ti to zdravo, umrecesh previshe rano.. Wink

o5, taj manjak ogorchenosti mi je pomogao da imam drugachije mishljenje, npr. o Tediju, ali, dobro, necemo o njemu... silent

Very Happy
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Ned Jul 06, 2008 6:26 pm

SmileSmileSmile naravno da jesam jos odavno, negde u martu. Znam da sam citala to sa bratom i da smo celo to vece umirali od smeha:)SmileSmile Ali dobro, evo posle par meseci, sto se tice "pripremaca", apsolutno se slazem s tobom!Smile
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jul 06, 2008 8:24 pm

HelenSmallSweet :: nije ti to zdravo, umrecesh previshe rano.. Wink

Joj, ajde molim te da preskocimo ovaj deo. Nije to zdravo, ali nije zdravo ni studirati na ovom fakultetu... A seks, droga, alkohol, muzika, putovanja, meni barem nisu dovoljan ventil, pa se eto ovim pisanijama bar malo lecim od sindroma fakulteta.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Pon Jul 07, 2008 9:04 am

svaka chast ako ti je pisanje ventil, a ne samo oruzhje losheg raspolozhenja i naravi, malo je takvih.. Very Happy
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CKAJBOKEP Uto Jul 08, 2008 1:13 pm

hehe pali rastera nam sve brucoshe!!!Smile shalim se...
slazhem se sa tobom, chist primer koleginice iz Firence... Nije htela da se ovde upisuje na akademiju,
lepo nauchila Italijanski, dobila stipendiju, tamo rastura, a da nema stipendiju placala bi samo 400e
godinu....Smile jeste da u ovom postu poredim slikarske akademije... ali nekako ti dodje na isto!Smile
CKAJBOKEP
CKAJBOKEP

Broj poruka : 168
Godina : 36
Datum upisa : 02.11.2007

http://myspace.com/justvlajko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SanjaHN Sre Jul 09, 2008 2:32 am

jao...ja sam zamijenila mjesta crtezima....na mjesto gdje je trebao da bude 25. ja nacrtam 26. i obrnuto...a zajedno nose 10 poena...ne znam jesu li mi uwazili(wjerowatno nisu) ali sam ipak prosla i na budzetu sam tako da sam prezadowoljna..a o ljudima na fakultetu nemam mnogo komentara,wecina drski i odwratni,kao da ih tjeramo da rade taj posao...

SanjaHN

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Sre Jul 09, 2008 11:46 am

SanjaHN ::jao...ja sam zamijenila mjesta crtezima....na mjesto gdje je trebao da bude 25. ja nacrtam 26. i obrnuto...a zajedno nose 10 poena...ne znam jesu li mi uwazili(wjerowatno nisu) ali sam ipak prosla i na budzetu sam tako da sam prezadowoljna..a o ljudima na fakultetu nemam mnogo komentara,wecina drski i odwratni,kao da ih tjeramo da rade taj posao...

priznali su ti, ne brini.. desilo se mojoj drugarici, pitala je i rekli su joj da nema problema... Very Happy (btw, odakle si?)
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Sre Jul 09, 2008 12:58 pm

Vidim HercegNovi, da nisi polagala sa mnom u prostoriji:)Smile Svi Crnogorci su bili sa mnom, a ispred je bila jedna devojka sto me je nudila cokoladom pa rekoh da nisi to ti?Razz:P 218. mislim da je bila sala.
Inace, samo 10oro je odustalo od samofinans. a medju njima i ja... Znaci ne znam sta onda jos uvek trazim na ovom forumu...Smile al dobro.. Do godine mozda probam ponovo, a pail i ostali mogu da me sacekaju da dignemo puch i skinemo sa vlasti gospodu visocanstva:)
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SanjaHN Čet Jul 10, 2008 9:56 pm

jao ne znam koja sam sala bila Smile
jesam jesam,ja sam te cokoladom nudila,sjecam se Smile))
ajoj,ja sd ne mogu da powezem bas ko si ti....

SanjaHN

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Pet Jul 11, 2008 4:49 pm

ne znam samo shta im znachi ono "provera sklonosti i sposobnosti" kada na kraju ispada da je glupavi prosek srednje shkole imao najjachi faktor..

mislim,na listi vidim da ima nekolicina njih koji su prijemni uradili gore od mene (i josh ljudi),a koji su bez problema upali na fax! samo zato shto su iz srednje imali 35+ stvarno ne znam kakve veze svi oni silni predmeti iz srednje (gde se itekako poklanjaju ocene) imaju sa arhitekturom tj. zashto je prosek iz levih predmeta bitniji nego sam talenat za arhitekturu.. No

sve u svemu,pokushacu ponovo sledece godine i ne pada mi na pamet da upisujem bilo koji drugi fax zato shto me je arhitektura privukla josh u osnovnoj shkoli! najvishe bih ipak voleo kada bih za ovih godinu dana dobio priliku da studiram negde gde se arhitektura vishe ceni od 240.000din. i da u tom sluchaju zaobidjem onu smejuriju od fuckulteta u beogradu
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics