upis u trecu
+7
MaXx_!
hugsy
Angel22
Razz
TNBmec
Lightbulb
zoxie
11 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
upis u trecu
da li neko zna kada je upis i sta sve treba za to?
zoxie- Broj poruka : 109
Godina : 37
Datum upisa : 26.12.2007
Re: upis u trecu
i da ne otvaram novu temu: kad krećemo u školu?
Lightbulb- Broj poruka : 85
Datum upisa : 18.12.2007
U školu krećemo 15. septembra.. Mora i neko da otvori sezonu! Za upis još nigde ništa ne piše, ali pretpostavljam da je standardno ostalo dva obrasca ŠV 20, možda još nešto izmisle..
TNBmec- Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007
ja čula da su izbacili obaveštenje da samo brucoši kreću 15.
mi ostali imamo još nedelju dana
mi ostali imamo još nedelju dana
odakle ti to? ako je tacno, super! josh malo
gde je to obaveshtenje???
Razz- Broj poruka : 41
izvinjavam se , lažna uzbuna...
aaaaa... taman se ponadah...
Razz- Broj poruka : 41
Mozda ce biti blokada... Prvaci se nesto spremaju Slazem se nedelju dana duzeg spavanja
Angel22- Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008
A sto samo prvaci? Zajedno smo jaci!
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
Hugsy mislio sam reci vi ste se dogovorili oko bune. Naravno da cemo se pridruziti i da smo zajedno veci i jaci
U tom slucaju nema spavanja
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
Hugsy ja sam bio svo vreme na blokadi pre godinu i po dana, i bio sam i dan i noc, cak sam spavao na faxu, znaci mora da ima spavanja Pitaj kolege sa moje godine i oni su spavali po salama, po hodnicima, u amfiteatru, u auli i ne znam gde jos sve
Je li istina da ako ne daš sve ispite, bez obzira na to što imaš daleko više od 37 bodova, padaš na samofinansiranje i plaćaš odmah sad 1500 evra? Čak i ako nikada nisi obnovio do sada?! Da li su stvarno tako odlučili pre par dana? Kako da skupim sad toliki keš za tako malo vremena? Mislim, ne mogu da stignem da izvadim bubreg i da ga prodam do upisa (sutra!)? Ma, ne mogu toliko da platim nikako, tolike pare su mi misaona imenica.
Mislim da eto protesta ako je ovo istina. Nas troje ćemo sami da protestujemo ispred faksa, ima da legnemo na Bulevar. To se više ne može izdržati. I ovog puta idemo do kraja, neće nas potkupiti malim ustupcima kao pre dve godine!!!
Mislim da eto protesta ako je ovo istina. Nas troje ćemo sami da protestujemo ispred faksa, ima da legnemo na Bulevar. To se više ne može izdržati. I ovog puta idemo do kraja, neće nas potkupiti malim ustupcima kao pre dve godine!!!
Fidel- Broj poruka : 2
Datum upisa : 14.09.2008
Dobro pitanje.
Treba proveriti kako je ovo definisano zakonom. Znam da bi svako ko upise 60 ECTS kredita trebalo da se upise na budzetu.
E sad pitanje je da li svako ko upise manje od toga upisuje u statusu samofinansirajuceg.
Treba proveriti kako je ovo definisano zakonom. Znam da bi svako ko upise 60 ECTS kredita trebalo da se upise na budzetu.
E sad pitanje je da li svako ko upise manje od toga upisuje u statusu samofinansirajuceg.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Cekaj koliko znam ako padnes jedan ispit bez obzira koliko nosi kredita, ti sledecu godinu radis samo taj predmet i placas samo te kredite (recimo imas 4 kredita koje nisi dao => placas 200 eura (1 kredit = 50 eura), ali sledeci godinu upisujes kao samofinansirajuci sa mladjom generacijom, nemas pravo na budzet. Ne verujem da mora da se plati 1500 eura, sami su napravili cenovnik takav prema kreditima. I koliko znam do sada tako je bilo.
Više nije tako. Ako padneš jedan ispit, upisuješ sledeću godinu, ali kao samofinansirajući. Plaćaš celu školarinu, slušaš sve predmete iz sledeće godine+ovaj koji si pao iz prethodne. Ogorčen sam što je takva odluka donesena pre neki dan, i sada nemam toliko da platim, jedino da moji opljačkaju nekog ministra. Ova u studentskoj službi mi je objasnila tako i kao nekoj budali mi rekla: Ništa, sada plati 3000, pa sledeće godine budi pametniji.Angel22 ::Cekaj koliko znam ako padnes jedan ispit bez obzira koliko nosi kredita, ti sledecu godinu radis samo taj predmet i placas samo te kredite (recimo imas 4 kredita koje nisi dao => placas 200 eura (1 kredit = 50 eura), ali sledeci godinu upisujes kao samofinansirajuci sa mladjom generacijom, nemas pravo na budzet. Ne verujem da mora da se plati 1500 eura, sami su napravili cenovnik takav prema kreditima. I koliko znam do sada tako je bilo.
Tek tako, kao da mi je rekla da joj kupim paklu cigara, a ne da pucam desetogodišnji budžet svoje porodice.
Je li moguće da je to istina?
Fidel- Broj poruka : 2
Datum upisa : 14.09.2008
Ja za to prvi put cujem da se mora platiti sve iako padnes jedan kredit!!! Ako je tako onda ovo pitanje treba pokrenuti, stvarno su nenormalni!!! Samo na pare misle i hoce svake godine sve vise, i vise!!! Pa ne moze vise ovako!!! Moj savet ti je da sutra potrazis predstavnike (ne znam koja si generacija) a izgleda da ce sutra doci do protesta pa bi trebalo onda i to pitanje pokrenuti.
Na brzinu si procitao covekov post. Rekao je da placa taj jedan sto je pao, + 3000evra kako bi slusao predmete iz naredne godine. Spada sa budzeta, upisuje sledecu godinu ali kao samofinansirajuci i uz sve predmete iz naredne godine slusa i taj sto je pao.
Znaci bili su dobri pa ne moras da cekas godinu dana slusajuci samo taj jedan predmet, nego platis odmah i studiras narednu godinu odmah. Sve moze samo da se plati!
Znaci bili su dobri pa ne moras da cekas godinu dana slusajuci samo taj jedan predmet, nego platis odmah i studiras narednu godinu odmah. Sve moze samo da se plati!
CvRc- Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.08.2008
Pazi, Cvrc, shvatio sam to sto je rekao.... Ali pazi imas uslovne predmete... Ako recimo padnes kod Blagojevicke, samo IMAiU, ti fakticki nemas pravo da slusas modul Istorija arh. i umetnosti (tu su predmeti IAiN 1, IAiN 2, Istorija umetnosti 1 i 2)... Mogu ti odobriti ostalo sa godine ako podneses neku zalbu, i ako ti odobre i samo onda... Bilo je takvih slucajeva... Konkretno znam jednu devojku koja je pala IMAiU, i dozvolili su joj da nastavi ali nije imala pravo da slusa niti da polaze ta cetiri predmeta (IAiN 1, IAiN 2, Istorija umetnosti 1 i 2)... A to znaci da ce stalno biti u zaostatku i stalno ce izvlaciti pare... I biti na samofinansiranju...
Da, tacno.. Eeee kad te jedan ispit odere za 3000evra... i to najmanje 3000evra...
Trebalo bi nekako alarmirati oko ovoga... Sto je mnogo, mnogo je!
da,da ... nego, kada dolazite sutra na fax?
kada se otreznim, tu sam!
Sala, nego poruke stizu da je u deset, a ovde su pominjali da je bolje u 12 posle sastanka sa dekanom.
Sala, nego poruke stizu da je u deset, a ovde su pominjali da je bolje u 12 posle sastanka sa dekanom.
Strana 1 od 2 • 1, 2
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu