Jel arhitektura za mene???
+9
Milica11
ArhimanQ700
ocelot
remusita
looneyM
ameridojtega
Angel22
CKAJBOKEP
radnaskelA
13 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Jel arhitektura za mene???
Jeca_92, postavio, ne postavila Ipak sam ja musko Tekst na toj strani je pisala starija koleginica a na kraju sam se ja nadovezao oko tacnosti informacija, kako bi prica bila dopunjenija... To je ona losa strana faxa, na zalost... Uvek postoje dve strane medalje, i dobra i losa...
Poslednji izmenio Angel22 dana Pet Sep 04, 2009 12:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Angel22, cek cek, kakav je to novi zakon? O rangiranju? Bogme meni se ne silazi sa budzeta. Mada kontam da nisam retard da budem ispod 168. u generaciji ako nas ima 240 Ali svejedno. Necu da se cimam opet.
Nesto mi promakla ona dobra strana.To je ona losa strana faxa, na zalost... Uvek postoje dve strane medalje, i dobra i losa...
šmizla- Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009
To je dopuna zakona poslanice DS Jagode Jorge od prosle godine, da se umesto rangiranja samofinansirajucih rangiraju svi u okviru budzetskih mesta (kod nas je fiksan broj 140) + prosirenje za 20% *(28 mesta kod nas) -> ukupno 168 mesta... Cilj toga je da se napravi ravnopravnost izmedju budzetskih i samofinansirajucih u smislu da ne dolazi do paradoksalne situacije da neko sa 6.00 bude na budzetu a da neko sa 9.00 ne moze da ostvari pravo budzetskog studenta... Zbog te izmene je doslo do velikih protesta oktobra prosle godine... E sad, kad sam ja bio u prvoj godini, nama su hteli da nametnu pricu da ce buzdet prosirivati za 10% na prelasku u drugu godinu (14 mesta) i za 10% na prelasku u trecu godinu (jos 14 mesta) ->ukupno 20%... Sad idu sa pricom 20% prosirivanja (ne znam da li ce biti 20%+20% ili kako vec ili ce kretati u rasponu od 170 mesta)... A prema termin planu shvata se da cemo samo rangirati samofinansirajuce, ali to zavisi od faxa sad... To oni odlucuju...
Pa sad... Kad sam rekao da ima dobre strane, mogu reci da sam upoznao zaista prave profesore na fakultetu, u pravom smislu te reci, koji su zaista posveceni radu studenata i bitno im je njihovo konstantno napredovanje, koji ce ti uvek izaci u susret... Na zalost malo ih ima...
Pa sad... Kad sam rekao da ima dobre strane, mogu reci da sam upoznao zaista prave profesore na fakultetu, u pravom smislu te reci, koji su zaista posveceni radu studenata i bitno im je njihovo konstantno napredovanje, koji ce ti uvek izaci u susret... Na zalost malo ih ima...
E prokleta bila ta Jagoda Jorga.
Ali najjace mi je sto se nista ne zna, sto sam upisala fakultet a da ne znam pod kojim uslovima se skolujem. I posle nek neko kaze da je nas obrazovni sistem najbolji - samo cu se nasmejati gorko.
Ali najjace mi je sto se nista ne zna, sto sam upisala fakultet a da ne znam pod kojim uslovima se skolujem. I posle nek neko kaze da je nas obrazovni sistem najbolji - samo cu se nasmejati gorko.
šmizla- Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009
Kod njih se nista ne zna, niti se ikad mogla dobiti korisna informacija
Angel22 ::Jeca_92, postavio, ne postavila Ipak sam ja musko Tekst na toj strani je pisala starija koleginica a na kraju sam se ja nadovezao oko tacnosti informacija, kako bi prica bila dopunjenija... To je ona losa strana faxa, na zalost... Uvek postoje dve strane medalje, i dobra i losa...
Sorry Angel,tek kasnije sam videla sliq ...
Jeca_92- Broj poruka : 19
Datum upisa : 24.08.2009
Jeca_92 ::Angel22 ::Jeca_92, postavio, ne postavila Ipak sam ja musko Tekst na toj strani je pisala starija koleginica a na kraju sam se ja nadovezao oko tacnosti informacija, kako bi prica bila dopunjenija... To je ona losa strana faxa, na zalost... Uvek postoje dve strane medalje, i dobra i losa...
Sorry Angel,tek kasnije sam videla sliq ...
Nista strasno
Zna li neko je li drugacija situacija na AF u Novom Sadu ili Nisu?
Milica11- Broj poruka : 26
Godina : 33
Datum upisa : 12.06.2009
Novi Sad je dosta napredovao od kada je tamo rukovodio Ranko Radovic, koji je na zalost preminuo 2005. godine, i podigao znacajno ugled te skole, maltene na nivou kao sto je u Beogradu... Od 2005. godine se odrzava konstanta situacija... Prijemni se radi 3 dana (jedan dan crtanje, drugi dan logika i zadaci i treci dan modelovanje)... U odnosu na Beograd rade se znatno vise gradjevinski predmeti kao sto su beton, celik, drvo, mehanika, fundiranje i slicno... Koliko znam skolarina je oko 90 000 dinara...
Nis je slabiji od Novog Sada i Beograda, ali takodje ima slicnost sa programom kao sto je u Novom Sadu...
Ono sto treba napomenuti da to nisu cisti Arhitektonski fakulteti, vec odseci glavnog centra AF u Beogradu (to je ostalo jos iz doba SFRJ), tako da lako moze da se desi recimo da u NS-u zavrsis bachelor fazu a da u Beogradu ne mozes uopste da konkurises na master, kao i obrnuto... Paradoksalno ali istinito...
Nis je slabiji od Novog Sada i Beograda, ali takodje ima slicnost sa programom kao sto je u Novom Sadu...
Ono sto treba napomenuti da to nisu cisti Arhitektonski fakulteti, vec odseci glavnog centra AF u Beogradu (to je ostalo jos iz doba SFRJ), tako da lako moze da se desi recimo da u NS-u zavrsis bachelor fazu a da u Beogradu ne mozes uopste da konkurises na master, kao i obrnuto... Paradoksalno ali istinito...
Моја другарица је ове године уписала у Нишу. Пријемни се радио 2 дана: један дан цртање (цртало се ваљда на Б0 папиру) и други дан математика. Пријемни се радио по 3 сата дневно, и сваки део је вукао по 30 поена.
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
Sve lepse od lepseg... ali dobro, bar je prijemni laksi ili bar bolje organizovan
Milica11- Broj poruka : 26
Godina : 33
Datum upisa : 12.06.2009
Angel, јел' истина да предавања на факсу крећу од 14.09, следећег понедељка?
Jeste, uvek je tako bilo od kad sam ja na faxu Evo i termin plana http://portal.arh.bg.ac.rs/LinkClick.aspx?fileticket=Rw3Bozo4Wo0%3d&tabid=38&mid=437
Pocinju sve godine 14.09. i ta prva nedelja je uvodna (upoznavanje i slicno)
Pocinju sve godine 14.09. i ta prva nedelja je uvodna (upoznavanje i slicno)
Хвала. Нисам знао за то (тј. нисам могао да верујем да је истина). Мислио сам да сви факултети крећу од 01.10, и изненадио сам се кад сам чуо. Где сад да нађем смештај на 15 дана?
EddieMcCleister ::Хвала. Нисам знао за то (тј. нисам могао да верујем да је истина). Мислио сам да сви факултети крећу од 01.10, и изненадио сам се кад сам чуо. Где сад да нађем смештај на 15 дана?
Nema na cemu... Nas fax je oduvek bio posebna prica Valjda imas nekog rodjaka u Beogradu? Cini mi se da sam video ispred studentske sluzbe da su izasli uslovi konkursa za dom...
Па сад од понедељка би требало да се пријавим за дом, који се (срећом!) бруцошима додељује крајем септембра, а усељење почетком октобра (ваљда до 6.), тако да сам планирао да који дан проведем код рођака, али две недеље су много.
Zeznuto covece... Ja znam da su u vreme kad sam ja bio na prvoj godini ljudi placali iznajmljivanje stanova ili soba ili bili kod eventualno kod svojih rodjaka... Ne znam stvarno sta da kazem...
Ма снаћићу се Није то баш велики проблем (али је ипак проблем). Него ме је изненадило кад сам чуо.. Срећом, па сам чуо.
EddieMcCleister ::Срећом, па сам чуо.
To ti je najbitnije... Na faxu ces uvek tako saznaviti bilo koju informaciju, od ocena, preko kolokvijuma, overavanja indexa do upisa u narednu godinu... I tako sve u zacarnom krugu
Значи Милан Тарот ми не гине.
EddieMcCleister ::Значи Милан Тарот ми не гине.
Na neki nacin Ili vidovita Zorka ili gledanje u pasulj Oni su ti nepredvidivi, uvek odjednom saznas nesto Evo vec je 5. septembar, a mi pocinjemo 14. sa nastavom, niti znamo sta ce biti sa masterom niti smo se jos uvek upisali
Веома неодговорно с њихове стране... Видео сам на Pailhead-овом блогу колико су каснили с објављивањем информација.
To je samo delic istine i cele price... On je kazao tu istinu, to sto je njega zadesilo... Njegov blog citaju svi, pa cak i pojedini profesori i ass. sa faxa, doduse gledaju i ovaj forum
Имају право. Само се надам да му неко с факултета није замерио то писање.
Oni uvek maltretiraju na psiholoskoj bazi, i na tome se zavrsava... Ne bi smeli ista da urade, a da tako nesto urade samo bi priznali istinu koju stalno demantuju i opovrgavaju...
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» arhitektura
» Arhitektura danas
» arhitektura vs gradjevina...
» ARHITEKTURA 2013 :)
» barokna arhitektura
» Arhitektura danas
» arhitektura vs gradjevina...