Kada ce biti odrzan prijemni?
+11
storm_raider1
ma_idi
gman
meow
munja
šmizla
EddieMcCleister
Jokac
ocelot
TNBmec
suzikom
15 posters
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kada ce biti odrzan prijemni?
Ja sam definitivno pesimista, mislim da ce se pomeriti, ali na gore... Zato sto je '89. bilo gora generacija od nas (rekli nam prof. na pripremama) a i nas se vise prijavilo... Od toga preko 50 ljudi koji su stariji, znaci imali su godinu dana vise da se spreme ako su pauzirali...
Da li iko zna koje je resenje za one mesece? I za biciklista-biciklizam? To mi je bilo najgore. Tekst je realno lak, uradila sam pitanaj bez muke, al bi bila fora da sam negde pogresila... NE!
Naravno da bih najvise na svetu volela da nisam u pravu, i da se granica pomeri - ka dole. Ali ne znam bas. Bilo je i ljudi koji su ubedjeni da su super uradili.
Da li iko zna koje je resenje za one mesece? I za biciklista-biciklizam? To mi je bilo najgore. Tekst je realno lak, uradila sam pitanaj bez muke, al bi bila fora da sam negde pogresila... NE!
Naravno da bih najvise na svetu volela da nisam u pravu, i da se granica pomeri - ka dole. Ali ne znam bas. Bilo je i ljudi koji su ubedjeni da su super uradili.
šmizla- Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009
za biciklista-biciklizam je maratonac-maraton resenje, a za mesece je ili februar-septembar ili decembar-avgust... to ni meni nije jasno i dalje. (ako neko zna neka se izjasni)
ja ne znam nikoga ko je ubedjem da je super uradio
Meni je hit sto su ljudi crtali lopte umesto lopata i kocke umesto kofa
I da, iz komentara kapiram da je bilo 2 podloge na kojima je stajala komp... ja to uopste nisam videla, sedela sam skroz pozadi O.o
i na dekomp. mi je jedna podloga, kao i na komp. a i oni-sta stavljaju 2 podloge?? koja glupost
A nacrtna je posebna prica...
I da, iz komentara kapiram da je bilo 2 podloge na kojima je stajala komp... ja to uopste nisam videla, sedela sam skroz pozadi O.o
i na dekomp. mi je jedna podloga, kao i na komp. a i oni-sta stavljaju 2 podloge?? koja glupost
ma_idi- Broj poruka : 17
Datum upisa : 30.06.2009
Da da lopta je bila bas popularna, i ja znam jednu koja je to nacrtala. A par ljudi me je pitalo - da li lopta ili lopata, i ja prvo pomislila da sam ja pogresno procitala lopata... Ali srecom nisam. Zao mi zbog ove moje drugarice, hoce li joj ista dati iz toga? Ja sam prilicno bedno nacrtala kofu, ali definitivno nije kocka.
mi smo imali 2 stola na kojima je bila komp, a i u postavci komp. je pisalo da je cine TABLE (ili podloge, ko ce ga znati, ali mnozina u svakom slucaju) stola.
za mesece - ja stavila febr-sept, kao razmak je isto 7 meseci. ali drugarica mi rece da je valjda tacno decembar-avgust zbog broja dana valjda Bzvz...
Jao bilo bi super da je maratonac, znaci mi taj bod MNOGO s obzirom na moju logiku prostora (ono sto vi zovete nacrtna )
i kad smo kod nje, koji je odgovor za ono ogledalo i posmatraca???? molim vas recite mi da je 2!! Vecina je stavila 'nijedan' al meni nesto bas izgleda da je posmatrac br 2.
mi smo imali 2 stola na kojima je bila komp, a i u postavci komp. je pisalo da je cine TABLE (ili podloge, ko ce ga znati, ali mnozina u svakom slucaju) stola.
za mesece - ja stavila febr-sept, kao razmak je isto 7 meseci. ali drugarica mi rece da je valjda tacno decembar-avgust zbog broja dana valjda Bzvz...
Jao bilo bi super da je maratonac, znaci mi taj bod MNOGO s obzirom na moju logiku prostora (ono sto vi zovete nacrtna )
i kad smo kod nje, koji je odgovor za ono ogledalo i posmatraca???? molim vas recite mi da je 2!! Vecina je stavila 'nijedan' al meni nesto bas izgleda da je posmatrac br 2.
e pa moguce je da je zbog broja dana.. decembar - jul. (ne avgust )
meow- Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009
Neeeee.... Dobro, ako mi je maratonac tacan (bolje bi bilo!) nije lose... Znas kad bi mi palo na pamet da gledam koliko ima dana.
A za logiku prostora? Je l znas to?
A za logiku prostora? Je l znas to?
da, decembar-jul, na to sam mislila
E vidis, ima smisla, to sa danima... ja sam odmah eliminisala ove kojima razmak nije 7 meseci i ostala mi ta 2, uopste mi nije palo na pamet da gledam to za dane
a za lopte ne znam da li ce im priznavati, ja znam barem 5oro njih koji su to uradili... mozda i priznaju jer ih je ocigledno dosta.
za ta ogledala sam stavila da nijedan ne vidi, mada su neki brojali kvadratice i dobili da jedan posmatrac moze da vidi (sad ne znam koji), ja sam samo prenosila onako olovkom odstojanje, mozda nisam bila precizna (sta god )
A je l' su rezultati na sajtu u sredu ili cetvrtak uvece? Pise u informatoru u cetvrtak u 23h, ali sam cula da dan ranije izadju na sajtu
E vidis, ima smisla, to sa danima... ja sam odmah eliminisala ove kojima razmak nije 7 meseci i ostala mi ta 2, uopste mi nije palo na pamet da gledam to za dane
a za lopte ne znam da li ce im priznavati, ja znam barem 5oro njih koji su to uradili... mozda i priznaju jer ih je ocigledno dosta.
za ta ogledala sam stavila da nijedan ne vidi, mada su neki brojali kvadratice i dobili da jedan posmatrac moze da vidi (sad ne znam koji), ja sam samo prenosila onako olovkom odstojanje, mozda nisam bila precizna (sta god )
A je l' su rezultati na sajtu u sredu ili cetvrtak uvece? Pise u informatoru u cetvrtak u 23h, ali sam cula da dan ranije izadju na sajtu
Ne znam, mozda to shvate i kao obelezavanje rada.
Nadam se da ce da izadju u cetvrtak jer u sredu idem na zurku i ne bih da dobijem lose vesti pre toga.
Nadam se da ce da izadju u cetvrtak jer u sredu idem na zurku i ne bih da dobijem lose vesti pre toga.
shmizla ::Ja sam definitivno pesimista, mislim da ce se pomeriti, ali na gore... Zato sto je '89. bilo gora generacija od nas (rekli nam prof. na pripremama) a i nas se vise prijavilo... Od toga preko 50 ljudi koji su stariji, znaci imali su godinu dana vise da se spreme ako su pauzirali...
Јесте. Професори на припремамам су баш често причали да смо једна од јачих генерација, мада нам то говоре од почетка школовања.
ocelot ::i u mojoj sali je bilo pakanja na kraju.. tj. pola sale je izgleda imalo problema sa vremenom jer je baš bila napeta atmosfera na samom kraju (dežurni nastavnici su nekima pretili udaljavanjem sa ispita)
Мене би стварно било срамота да сам њиховом месту.
munja ::kad ce rezultati??????????????
neki preliminarni?????????????????
Ваљда у четвртак у 23 часа, што је апсолутна глупост. На већини факултета резултати су изашли исте вечери када је и био пријемни, или сутра пре подне. Ја разумем да требају да прегледају око 2350 цртежа, али могли су барем да окаче неку листу без цртања, чисто да знамо где смо.
munja ::meni su uzeli vizir,
ej bre
je su svugde uzimali vizire????
У мојој сали јесу. Чак су једном дечку узели и селотејп траку. А једној девојци су рекли да флашицу с водом остави у торби и да ће од факултета добити флашицу Другови ми кажу и да је у њиховим салама била забрањена употреба визира, али то је свега 5-6 сала...
shmizla ::Je l istina to za dekomp, da se dobija nula ako se ne nacrta neki element? Neki ljudi nisu crtali table koje su cinile podlogu. Ja jesam i to dve, jer je i pisalo u mnozini a i bilo ih je dve. Mada mi je ono drveno definitivno lose ispalo, uopste ne kao kvadrat... Kontam ipak da ce se sazaliti i dati koji poen.
E da, kod mene niko nije plakao, ja sam imala dovoljno vremena da sve uradim ali ne i da proveravam. LP sam jedno 2 potpuno lupila, 2 sam kao znala (mada je i to pitanje) a 2 sam isla nekom eliminacijom i ko zna kako je to ispalo.
Valjda ce da me izvuce dobar broj bodova iz skole, i stereometrija+razumevanje+crtanje.
Btw ta sto je bila poslednja - ma osecam da je iz fore izasla na prijemni, mada mi nije jasno kako je dala 12 000 kad se nije spremala. Mislim da je htela, za 4 sata je mogla da nacrta bilo kakve crteze i bar razumevanje da odradi za min. 15ak poena.
Истина је. Један дечко прошле године није нацртао подлогу у декомпозицији и имао је нулу. Жалио се, али ништа...
И мени нису јасни ти што су бацили 12 000 за полагање, а нису се нимало спремали... Можда су имали вишак пара Мени су та 4 сата била најбржа 4 сата у животу. Једино што ми је брже прошло од тога је тестирање МЕНСА-е које је трајало 20 минута...
gman ::...ja sam pre par dana upisao gradjevinski fakultet...prijemni nam je bio prilicno smesan i granica za upis na budzet se prilicno pomerila u odnosu na proslu godinu kada je bila 66 poena...ove godine je bila 73...
Cuo sam da vam je prijemni bio sabijacki...zanima me vase misljenje da li ce se bodovna granica pomeriti na nize u odnosu na proslu godinu bas zbog tezine prijemnog??? Da se razumemo, pitam zbog svoje devojke koja je radila taj prijemni pa je sad u panici ovih 3 dana...
И ја сам Честитам. Ја сам се за грађевину спремао 2 дана и 53. сам на листи. Једноставно сам морао да се обезбедим, јер 7 месеци припрема ми није уливало наду да ћу упасти на буџет... И утиче на то да лакше подносим дане до изласка листе...
Па ако смо јака генерација, као што кажу, вероватно ће ићи на горе... Надам се да неће, али никад се не зна. Ако буде као што meow каже:
meow ::pa moguce je da ce se pomeriti ako je vecina lose uradila, a mislim da jeste vecina lose ili bar osrednje uradila. ja znam da sam ocekivala da cu uraditi mnogo mnogo bolje (tu nacrtnu).
онда биће весело...
shmizla ::
За оне месеце било је децембар-јул јер је разлика у месецима између иста као и код јануар-август, и оба имају по 31 дан као и друга два
Што се тиче бициклисте, ја сам заокружио маратонац-маратон, али нисам сигуран да је то тачно...
ma_idi ::za biciklista-biciklizam je maratonac-maraton resenje, a za mesece je ili februar-septembar ili decembar-avgust... to ni meni nije jasno i dalje. (ako neko zna neka se izjasni)
Питање из аналогије сам објаснио изнад.
А за ове подлоге... Ја сам их у декомпозицији нацртао као једну, па сам их после раздвојио једном линијом
За сваки случај....
shmizla ::Da da lopta je bila bas popularna, i ja znam jednu koja je to nacrtala. A par ljudi me je pitalo - da li lopta ili lopata, i ja prvo pomislila da sam ja pogresno procitala lopata... Ali srecom nisam. Zao mi zbog ove moje drugarice, hoce li joj ista dati iz toga? Ja sam prilicno bedno nacrtala kofu, ali definitivno nije kocka.
То за лопате је екстра фора Слатко сам се исмејао... и опустио...
За ово огледало ја сам заокружио под 3, али ме сви убеђују да је под 4. Ја само знам да је то био онај при дну слике. Ко зна шта је...
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
[quote=\"ma_idi\"]a za lopte ne znam da li ce im priznavati, ja znam barem 5oro njih koji su to uradili... mozda i priznaju jer ih je ocigledno dosta.[/quote]
Те коцке и лопте неће да им признају. То су нуле, а ако то схвате као обележавање, то је сигурна дисквалификација.
Имам једно питање: Да ли је композиција требало да се материјализује, или само да се прикаже структура? Ја сам само прочитао да валер и сенчење нису обавезни.
Е, да, и оно питање за посматрача, које је решење?
Те коцке и лопте неће да им признају. То су нуле, а ако то схвате као обележавање, то је сигурна дисквалификација.
Имам једно питање: Да ли је композиција требало да се материјализује, или само да се прикаже структура? Ја сам само прочитао да валер и сенчење нису обавезни.
Е, да, и оно питање за посматрача, које је решење?
Poslednji izmenio EddieMcCleister dana Uto Jun 30, 2009 6:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
niko ne vidi stub u ogledalu.. da bi ga video stub bi trebalo da bude u istoj liniji (poprečno) od ogledala da bi ga osoba videla
posmatrač broj 2 je jako blizu,ali ukoliko se pažljivo gledaju kocke videće se da je stub tačno do ivice zida i da ga ipak ne vidi..
biciklista - biciklizam / maratonac maraton
prosto, maratonci i biciklisti se trkaju,takmiče svako za sebe.. dok boxeri,košarkaši i rokometaši igraju utakmice jedni protiv drugih
baš me iznenađuje da je većina crtala loptu i kocku umesto lopate i kofe ,ali sam tako i ja pogrešio i ispustio podloge na drugom crtežu..
posmatrač broj 2 je jako blizu,ali ukoliko se pažljivo gledaju kocke videće se da je stub tačno do ivice zida i da ga ipak ne vidi..
biciklista - biciklizam / maratonac maraton
prosto, maratonci i biciklisti se trkaju,takmiče svako za sebe.. dok boxeri,košarkaši i rokometaši igraju utakmice jedni protiv drugih
baš me iznenađuje da je većina crtala loptu i kocku umesto lopate i kofe ,ali sam tako i ja pogrešio i ispustio podloge na drugom crtežu..
ocelot- Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008
EddieMcCleister ::Имам једно питање: Да ли је композиција требало да се материјализује, или само да се прикаже структура? Ја сам само прочитао да валер и сенчење нису обаветниma_idi ::a za lopte ne znam da li ce im priznavati, ja znam barem 5oro njih koji su to uradili... mozda i priznaju jer ih je ocigledno dosta.
nije bilo obavezno,ali nije strašno i ako se to uradi
ocelot ::EddieMcCleister ::Имам једно питање: Да ли је композиција требало да се материјализује, или само да се прикаже структура? Ја сам само прочитао да валер и сенчење нису обаветниma_idi ::a za lopte ne znam da li ce im priznavati, ja znam barem 5oro njih koji su to uradili... mozda i priznaju jer ih je ocigledno dosta.
nije bilo obavezno,ali nije strašno i ako se to uradi
Почело је друштво да ме плаши... Мада, кад се размисли, неће много да ми одузму. Хвала
ne brini, njima je bitno kako si celu kompoziciju sagledao u prostoru i proporcijalno je smestio na papiru
siguran sam da niko nije lud da zbog senke ili dodatne materijalizacije oduzme bod.. to je napomenuto za nekoga kome je više vremena potrebno za crtanje kompozicije
siguran sam da niko nije lud da zbog senke ili dodatne materijalizacije oduzme bod.. to je napomenuto za nekoga kome je više vremena potrebno za crtanje kompozicije
Naravno da sme da se senci i da se stavljaju valeri, samo pise da nije neophodno... Ako si ti stigao da sencis i to dobro odradio, jos bolje. Ali sam cula da ako lose sencis, to ih bas nervira.
Ja recimo nisam imala vremena, pa sam sve linearno, ali da sam uspela da se toliko ubrzam sencila bih sigurno.
Ne verujem da ce da ih diskvalifikuju zbog lopti, previse njih je to uradilo.
aaa kako me nervira sto makar ne objave resenja zadataka, ako nista drugo... ko ce da ceka do cetvrtka
Ja recimo nisam imala vremena, pa sam sve linearno, ali da sam uspela da se toliko ubrzam sencila bih sigurno.
Ne verujem da ce da ih diskvalifikuju zbog lopti, previse njih je to uradilo.
aaa kako me nervira sto makar ne objave resenja zadataka, ako nista drugo... ko ce da ceka do cetvrtka
Ја сам такође линеарно... Ко да стигне да осенчи цео рад...
Изгледа да им је политика да им нико не види задатке... Зато су престали да штампају збирку за вежбање.
Изгледа да им је политика да им нико не види задатке... Зато су престали да штампају збирку за вежбање.
a sta ste odgovorili kod lopta - kocka analogije? znam da se uglavnom vodila polemika oko toga da li je krug - elipsa ili lopta - kupa. sta vi mislite o tome, prijatelji s foruma?
@ meow:
prijateljice sa foruma, ja mislim da je elipsa-krug. Zasto, ne znam. Mozda neko zna?
prijateljice sa foruma, ja mislim da je elipsa-krug. Zasto, ne znam. Mozda neko zna?
Ja sam, prijateljice, ipak odgovorila lopta-kupa. Naime, jeste neobicno, medjutim nisam nikako mogla da shvatim zasto bi bio krug i elipsa. Mozda su, pak, zeleli da napisu kvadrat? Ne bih znala.
то питање је стварно било збуњујуће. Ја се чак и не сећам шта сам заокружио.
lopta - kupa je verovatno tačan odgovor iz prostog razloga što su to geometrijska tela kao lopta i kocka (kupa,valjak,lopta..) dok bi krug - elipsa više bilo za oblike koji imaju veze sa kvadratima,pravougaonicima itd.
Eddie: Lopta kupa, bar sam tako ja i svi ostali sa kojima sam proveravala.
Sto se tice vremena, bilo je knap, ali bas da ne zavrse kako-tako sve - Ja sam se plasila da li cu stici crtanje, ali stigla sam...
Materijalizacija (prikazivanje strukture) je trebala, a sencenje nije obavezno ali je moglo. Naravno ne neka savrsena materijalizacija, nego nacrtate onome od drveta godove ili neke linijice, elipse na onom 'lavoru' , i tako po malo.
I ja mislim da je to onaj u dnu, ali valjda je to br. 2. Mislim da je tako pisalo.
Inace znate onaj drugi zadatak? Sa poliedrima i presecima? Koji su vam broj resenja? Ja sam ubedjena da mi je 5 i 4 (neke sesnaestine i valjda 133/48), drugarica je isto tako dobila ali kaze da je resenje pod 1 i 2. DA LI JE MOGUCE DA SU MENI DALI DRUGE BROJEVE PONUDJENIH RESENJA U SVESCI A????? molim vas recite da nije moguce... Apsolutno je iskljucena mogucnost da sam pogresno zaokruzila ili prenela u B.
Za kocke i lopate, e stvarno... Mislim zao mi ove moje drugarice ali sto ne citaju zadatak. Uostalom ako ih je puno, manja je konkurencija.
E, da, pribor je bio bolji nego sto sam ocekivala i cula! Mislila sam da cemo da dobijemo neki kineski krs kao sto su neki na ovom forumu pominjali, a dobili smo sve staedler. Flomasteri su bili odlicni, a olovke klasicne 2B. Neki su se zalili na rezac, ali ja ga nisam koristila. Nije se imalo vremena. Samo sam uzela drugu olovku kada je jedna postala tupa. Neki su svercovali gnjece ali ja nisam, nisam je koristila ni ranije a narocito ne bih rizikovala da izgubim godinu i sve pare koje sam dala za pripreme - zato sto sam diskvalifikovana zbog gumice!
Sto se tice vremena, bilo je knap, ali bas da ne zavrse kako-tako sve - Ja sam se plasila da li cu stici crtanje, ali stigla sam...
Materijalizacija (prikazivanje strukture) je trebala, a sencenje nije obavezno ali je moglo. Naravno ne neka savrsena materijalizacija, nego nacrtate onome od drveta godove ili neke linijice, elipse na onom 'lavoru' , i tako po malo.
I ja mislim da je to onaj u dnu, ali valjda je to br. 2. Mislim da je tako pisalo.
Inace znate onaj drugi zadatak? Sa poliedrima i presecima? Koji su vam broj resenja? Ja sam ubedjena da mi je 5 i 4 (neke sesnaestine i valjda 133/48), drugarica je isto tako dobila ali kaze da je resenje pod 1 i 2. DA LI JE MOGUCE DA SU MENI DALI DRUGE BROJEVE PONUDJENIH RESENJA U SVESCI A????? molim vas recite da nije moguce... Apsolutno je iskljucena mogucnost da sam pogresno zaokruzila ili prenela u B.
Za kocke i lopate, e stvarno... Mislim zao mi ove moje drugarice ali sto ne citaju zadatak. Uostalom ako ih je puno, manja je konkurencija.
E, da, pribor je bio bolji nego sto sam ocekivala i cula! Mislila sam da cemo da dobijemo neki kineski krs kao sto su neki na ovom forumu pominjali, a dobili smo sve staedler. Flomasteri su bili odlicni, a olovke klasicne 2B. Neki su se zalili na rezac, ali ja ga nisam koristila. Nije se imalo vremena. Samo sam uzela drugu olovku kada je jedna postala tupa. Neki su svercovali gnjece ali ja nisam, nisam je koristila ni ranije a narocito ne bih rizikovala da izgubim godinu i sve pare koje sam dala za pripreme - zato sto sam diskvalifikovana zbog gumice!
Strasno....ja definitivno padam....kakve sam debilne greske pravila....
A spremala sam se godinu dana....:/
to definitivno nije bio moj dan....
A spremala sam se godinu dana....:/
to definitivno nije bio moj dan....
Jokac- Broj poruka : 25
Godina : 34
Datum upisa : 24.09.2008
Gde si gresila?
Pa dobro, ja nisam pravila debilne ali sam svejedno logiku prostora skrooooooz zeznula.
A najjace je kad mi razni ljudi sa strane kazu: upadas sigurno, spremas od novembra!
Da, kao i ostalih 450 ljudi. Onih 20 sto nisu spremali toliko greskom su dosli.
Pa dobro, ja nisam pravila debilne ali sam svejedno logiku prostora skrooooooz zeznula.
A najjace je kad mi razni ljudi sa strane kazu: upadas sigurno, spremas od novembra!
Da, kao i ostalih 450 ljudi. Onih 20 sto nisu spremali toliko greskom su dosli.
Pa to....pricaju ljudi da cu upasi...jedino ako cu....
Ma eto ja sam jedan od tih manijaka kome je ostalo 15 minuta za 3 crteza...i naravno nacrtala sam loptu....brzina cini cudo....
Ma eto ja sam jedan od tih manijaka kome je ostalo 15 minuta za 3 crteza...i naravno nacrtala sam loptu....brzina cini cudo....
Jokac- Broj poruka : 25
Godina : 34
Datum upisa : 24.09.2008
što se prijemnog za arhitekturu tiče svi su u istom sosu.. bilo da neko vuče 40 ili samo 18 poena iz srednje
e,da.. zanima me kako ste se snašli sa šibicama? ja sam baš krupno nacrtao kako se ne bih razbacivao sa više od 10 šibica
e,da.. zanima me kako ste se snašli sa šibicama? ja sam baš krupno nacrtao kako se ne bih razbacivao sa više od 10 šibica
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» da li iko zna da li ce i kada biti druga rata?
» kog datuma ce biti prijemni 2010
» Novi prijemni
» Prijemni 2011
» Prijemni 2013.
» kog datuma ce biti prijemni 2010
» Novi prijemni
» Prijemni 2011
» Prijemni 2013.
Strana 2 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu