archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pitanje u wezi prijemnog..(hiljadito jubilarno:DDD)

+6
Milica11
Jokac
meow
EddieMcCleister
šmizla
Jeca_92
10 posters

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Pitanje u wezi prijemnog..(hiljadito jubilarno:DDD) - Page 2 Empty Re: Pitanje u wezi prijemnog..(hiljadito jubilarno:DDD)

Počalji  EddieMcCleister Ned Sep 06, 2009 9:04 pm

Колико видим, проблем је у томе што они не гледају да реше целокупну ситуацију, него од године до године.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Pitanje u wezi prijemnog..(hiljadito jubilarno:DDD) - Page 2 Empty Re: Pitanje u wezi prijemnog..(hiljadito jubilarno:DDD)

Počalji  Jeca_92 Ned Sep 06, 2009 9:18 pm

To je onda vise nego strasno...ako danas arhitekturu moze da diktira neki tupan koji nema weze sa um etnoscu,ali zato ima para... Evil or Very Mad ..Ja arhitekturu stwarno volim,ali cu posle swega owoga da se zapitam da li cu upisati istu... Rolling Eyes
Jeca_92
Jeca_92

Broj poruka : 19
Datum upisa : 24.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 06, 2009 9:21 pm

EddieMcCleister ::Колико видим, проблем је у томе што они не гледају да реше целокупну ситуацију, него од године до године.

Pun pogodak Smile Oni resavaju trenutne aktuelne probleme, zato i jeste bitno da se podigne svest koji su sad upisali i koji ce upisati... Ovo se prvo vidi, ali ima dosta stvari koje su sakrivene od ociju... Znaci, ono sto je recimo problem kod moje generacije (upis mastera) bice problem u narednih 3 generacije (tvoja generacija Eddie je zavrsna). To nikako ne moze da se resi jednom za svagda jer pre svega to ne odgovora ni politickoj nomeklaturi u zemlji a ni upravi... Mada mozda ce naci neko resenje u medjuvremenu (za nas je kasno bilo sta da se uradi) pa da se izgladi situacija... Tek 4 generacija (oni sto su rodjeni '91. godine/upisna 2010. godina) mozda nece biti problema jer ce samo raspisati konkurs za 140 budzetskih mesta na Osnovnim studijama (ukinuce samofinansiranje, to je dekan najavio za vreme blokade u junu, kako ce to sprovesti i da li ce to uraditi, videcemo)...
Evo zadnja vest koju ste sigurno culi da je MMF zahtevao da Vlada smanji troskove u posebnim segmenitma, medju njima i obrazovanje (reseno je pitanje osnovnog i srednjojskolskog obrazovanja) onda moze zakljuciti sta moze da usledi - ostalo je samo Visoko obrazovanje (videcemo sta ce biti)... To se moze sprovesti jedino smanjenjem budzetskih mesta i povecanjem skolarine...
Da ne pricam da je licemerno da drzava organizuje Univerzijadu gde je potrosila 4,5 milijarde dinara a da ukupno za obrazovanje izdavaja oko 1,5 milijardu dinara (od tog iznosa oko 90% ide na plate zaposlenih u sektoru obrazovanja)...
Da ne kazem kako i za nas pricaju da nemaju para...
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 06, 2009 9:31 pm

Jeca_92 ::To je onda vise nego strasno...ako danas arhitekturu moze da diktira neki tupan koji nema weze sa um etnoscu,ali zato ima para... Evil or Very Mad ..Ja arhitekturu stwarno volim,ali cu posle swega owoga da se zapitam da li cu upisati istu... Rolling Eyes

Imas puno primera u Beogradu, najnoviji je Soping centar "Usce" koji dan danas nije dobio upotrebnu dozvolu... Postojalo je nekoliko varijanti resenja (jedna koja je najskladnija bila je u duhu Poslovnog centra "Usce"), a ova je najdrecavija a i odudara od konteksta... Da ne pricam da je to zemljiste prema Generalnom planu bila zelena povrisna, a preko noci postalo gradjevinsko zemljiste... Novac je odigrao kljucnu ulogu... Arhitekturu ne bi komentarisao, jer zaista narusava ambijent okoline...
Evo recicu ti slucaj, kad sam radio u birou kod jednog lika, covek je bukvalno ali bukvalno menjao sta mu ovaj investitor kaze (investitor je novopeceni bogatas) i islo je do te mere "pomeri zid u desno za 15cm", pomerio ovo, pomeri ono... On je radio crteze kako mu ovaj kaze... Ima jos svega i svaceg, ali nije ni vreme ni mesto sad za to...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Ned Sep 06, 2009 9:34 pm

Jedino ti, andjele, mogu obecati da ako upisem bicu u prvom redu na protestu Very Happy a snikme sam gledala neke bas kad sam ovde sve iscitala, ali me bas zacudilo sto to nigde ranije nisam videla, na vestma, dnevniku, hornici, nigde nista...
A i ja stvarno zelim i volim da upisem arh i ako me veoma mali broj ljudi podrzava u tome, za 10 dana krecem na casove, ali me jako plasi sta posle...
Milica11
Milica11

Broj poruka : 26
Godina : 33
Datum upisa : 12.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Jeca_92 Ned Sep 06, 2009 9:38 pm

Angel22 ::
Jeca_92 ::To je onda vise nego strasno...ako danas arhitekturu moze da diktira neki tupan koji nema weze sa um etnoscu,ali zato ima para... Evil or Very Mad ..Ja arhitekturu stwarno volim,ali cu posle swega owoga da se zapitam da li cu upisati istu... Rolling Eyes

Imas puno primera u Beogradu, najnoviji je Soping centar "Usce" koji dan danas nije dobio upotrebnu dozvolu... Postojalo je nekoliko varijanti resenja (jedna koja je najskladnija bila je u duhu Poslovnog centra "Usce"), a ova je najdrecavija a i odudara od konteksta... Da ne pricam da je to zemljiste prema Generalnom planu bila zelena povrisna, a preko noci postalo gradjevinsko zemljiste... Novac je odigrao kljucnu ulogu... Arhitekturu ne bi komentarisao, jer zaista narusava ambijent okoline...
Evo recicu ti slucaj, kad sam radio u birou kod jednog lika, covek je bukvalno ali bukvalno menjao sta mu ovaj investitor kaze (investitor je novopeceni bogatas) i islo je do te mere "pomeri zid u desno za 15cm", pomerio ovo, pomeri ono... On je radio crteze kako mu ovaj kaze... Ima jos svega i svaceg, ali nije ni vreme ni mesto sad za to...

Sta reci sem strasno Sad Sad ...
Jeca_92
Jeca_92

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Ned Sep 06, 2009 9:39 pm

Samo 140 ce upisati iz cele generacije???
Milica11
Milica11

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 06, 2009 9:43 pm

Milica11 ::Jedino ti, andjele, mogu obecati da ako upisem bicu u prvom redu na protestu Very Happy a snikme sam gledala neke bas kad sam ovde sve iscitala, ali me bas zacudilo sto to nigde ranije nisam videla, na vestma, dnevniku, hornici, nigde nista...
A i ja stvarno zelim i volim da upisem arh i ako me veoma mali broj ljudi podrzava u tome, za 10 dana krecem na casove, ali me jako plasi sta posle...

Evo ja te podrzavam i drzim ti fige Very Happy
ps. Nece ni da puste, snimali su nas do zla Boga, pravili emisije, ali nije nista nikada pusteno... Cenzura vlasti...

Za Jeca_92:

Ja sam pukao i poslao tog lika u PM, nisam mogao to da gledam vise... A nije mi ni isplatio zaostali honorar za modele i kataloge sto sam mu radio... Uzas... Ima i ok ljudi, koji su zaista cvrsto principijalni koji ne bi dozvolili da im neko upada u posao (arhitekture)... Ni ja ne bih mogao da radim tako, makar ostao praznog stomaka...

Poslednji izmenio Angel22 dana Ned Sep 06, 2009 9:51 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Ned Sep 06, 2009 9:46 pm

Milica11 ::Samo 140 ce upisati iz cele generacije???

Nisam razumela, je li iz cele generacije AF upisuje samo 140 nema samofinansiranja?
Milica11
Milica11

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Sep 06, 2009 9:46 pm

Milica11 ::Samo 140 ce upisati iz cele generacije???

To je rekao dekan, 8. juna na nasem sastnaku, da ce od naredne generacije upisivati toliko, jer mu je navodno dojadilo da gleda blokade (za vreme njegovog mandata su bile 2 blokade i 3 protesta u periodu od 2006-2009)... Da li ce to sad da urade ili ne, to se ne zna, ali je u planu...

Naglasio sam za Osnovne studije, misleci na brucose, nove prvake... Da ne bi dolazilo do ovoga sto se desava mojoj generaciji za master i sto ce najverovatnije biti slucaj za jos 3 generacije posle mene...

Poslednji put izmenio Angel22 dana Ned Sep 06, 2009 9:49 pm, izmenio ukupno 2 puta
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Ned Sep 06, 2009 9:48 pm

Hvala za podrsku, veruj da ce mi trebati
Milica11
Milica11

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Jeca_92 Ned Sep 06, 2009 10:02 pm

Za Jeca_92:

Ja sam pukao i poslao tog lika u PM, nisam mogao to da gledam vise... A nije mi ni isplatio zaostali honorar za modele i kataloge sto sam mu radio... Uzas... Ima i ok ljudi, koji su zaista cvrsto principijalni koji ne bi dozvolili da im neko upada u posao (arhitekture)... Ni ja ne bih mogao da radim tako, makar ostao praznog stomaka...[/quote]

Tako je Angel,ni ja ne bih trpela da se neki kreten mesa u nesto u sta nema blage weze... king

Milice,jel ti ove god upisujes arh,msm ti si 91?
Jeca_92
Jeca_92

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Ned Sep 06, 2009 10:22 pm

Da, ja sam '91 i mislim da cu sama probati sve to, jer jedini zainteresovani sem mene polako odustaje... a i retko ko je odusevjlen sto sam se opredelila upravo za arh... :-(
Milica11
Milica11

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Jeca_92 Pon Sep 07, 2009 3:37 pm

Pa da...swe zbog tog prokletog mastera.... Sad
Jeca_92
Jeca_92

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pon Sep 07, 2009 6:07 pm

Milica11 ::Jedino ti, andjele, mogu obecati da ako upisem bicu u prvom redu na protestu Very Happy a snikme sam gledala neke bas kad sam ovde sve iscitala, ali me bas zacudilo sto to nigde ranije nisam videla, na vestma, dnevniku, hornici, nigde nista...

Ја сам за протесте сазнао кад сам ишао да купим информатор и видео паролу "Ne daju nam da STUDIRAMO". Сутрадан мајка ми каже:"Ево ови тамо, на архитектури протестују нешто... Чула сам јутрос на јутарњем програму" Smile И то ми је нека медијска пажња - у 7 сати изјутра причају о томе, хехе. Smile

Angel22 ::Da ne bi dolazilo do ovoga sto se desava mojoj generaciji za master i sto ce najverovatnije biti slucaj za jos 3 generacije posle mene...

Надам се да ћемо ми боље проћи, иначе јадни ми.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Sep 07, 2009 6:35 pm

EddieMcCleister ::
Ја сам за протесте сазнао кад сам ишао да купим информатор и видео паролу "Ne daju nam da STUDIRAMO". Сутрадан мајка ми каже:"Ево ови тамо, на архитектури протестују нешто... Чула сам јутрос на јутарњем програму" Smile И то ми је нека медијска пажња - у 7 сати изјутра причају о томе, хехе. Smile

Nije stvar u tome sto je bilo u 7 ujutru ili 2h posle ponoci, problem je sto velika kolicina materijala nije uopsteno pusteno, i sto je najverovatnije da je to nekome smetalo da pusti... To je sustina problema... Medijski mrak...
Heh, najjaci je smajli na kraju parole (slovo "O" za one koji ne znaju) koji pokazuje koliko smo ljuti Smile

EddieMcCleister ::Надам се да ћемо ми боље проћи, иначе јадни ми.
Smile

Problemi se nikada nisu resavali sami od sebe... Ali cinjenica je da ce to pitanje stajati otvoreno... Ali ima i vremena, ako se potrude, da nadju resenje za taj problem, cak i vise nego sto je dovoljno...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pon Sep 07, 2009 11:21 pm

Јесте да није било заступљено, али и термин чини доста тога - није исто да ли је нешто на ТВ-у у 10 ујутру, када су сви на послу, школи, итд. него у 8 увече када сви гледају ТВ.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Sep 07, 2009 11:55 pm

EddieMcCleister ::Јесте да није било заступљено, али и термин чини доста тога - није исто да ли је нешто на ТВ-у у 10 ујутру, када су сви на послу, школи, итд. него у 8 увече када сви гледају ТВ.

To niko i ne spori, ali uopste nije ni bilo, niti se moglo videti... To je sustina... A i novinari su cinili cuda, samo menjali brojke, cak do broja ljudi a ja imam snimke gde se moze izbrojati i 200 ljudi, a oni recimo navedu da je bilo 30-ak i slicne stvari... Dosta je tu cuda bilo Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Uto Sep 08, 2009 3:47 pm

Izaslo je na sajtu faxa, 160 primaju na master, skolarina je 240 000. Al ne pise koliko je na budzetu. Question

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Sep 08, 2009 4:17 pm

šmizla ::Izaslo je na sajtu faxa, 160 primaju na master, skolarina je 240 000. Al ne pise koliko je na budzetu. Question

Izaslo pre 2 sata Smile Evo raspravljamo o tome na facebooku i na msn-u... Nepotpun je konkurs koji su okacili tako da videcemo sta ce biti, treba krenuti u akciju Smile
Hvala u svakom slucaju Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Milica11 Uto Sep 08, 2009 4:27 pm

Koliko vas ima u generaciji, tj koliko ostaje samo sa 3 god, bez mastera?
Milica11
Milica11

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Sep 08, 2009 4:29 pm

Milica11 ::Koliko vas ima u generaciji, tj koliko ostaje samo sa 3 god, bez mastera?

Skoro pola generacije, oko 140...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Uto Sep 08, 2009 4:33 pm

Au Shocked Nas je ukupno 240 upisalo, a tako je i prosle godine bilo. Zivo me zanima sta li ce da smisle za taj master.
Angel, ti planiras ovde da ga zavrsis, ili da se prebacis u inostranstvo?

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Sep 08, 2009 4:37 pm

šmizla ::Au Shocked Nas je ukupno 240 upisalo, a tako je i prosle godine bilo. Zivo me zanima sta li ce da smisle za taj master.
Angel, ti planiras ovde da ga zavrsis, ili da se prebacis u inostranstvo?

Nema sanse sad, bilo gde, a objasnjavao sam da tu postoji problem ekvivalencije tj koliko ce ispita da ti prizna neka druga skola, ne pocinje mi se ispocetka, jer sam onda to trebao pre 3 godine jos... A da bi konkurisao na nekom drugom fakultetu moras da se prijavis minimum 6 meseci ranije (negde je godinu dana)... Pazi nas je bilo 267 u prvoj godini, sa moje generacije ima sad oko 220 ljudi, ostali su obnovili ili sta vec... Problem je nastao sto su 2005 godini upisali 360 ljudi (do tog broja ide index) i dosta je iz te godine palo u nasu generaciju...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Uto Sep 08, 2009 4:44 pm

U tom slucaju, zelim ti da upadnes u budzetsku kvotu za master. Very Happy

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu