archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prijemni Ispit 2010!

+10
tinchi
maraqja
Lazarus
EddieMcCleister
alekb
Angel22
LandDownUnder
damphyr
ALExandra09
Marko™
14 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Prijemni Ispit 2010! Empty Prijemni Ispit 2010!

Počalji  Marko™ Čet Jan 21, 2010 12:58 am

Kada ce odprilike fakultet da izbaci na sajt sta ce tacno biti na prijemnom, jer ja slusam da ce sada biti i makete, da ce biti odrzan u 2 dana itd? Kada su prosle godine te informacije izasle na sajt faksa?
Marko™
Marko™

Broj poruka : 85
Godina : 33
Datum upisa : 22.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Prijemni Ispit 2010! Empty Re: Prijemni Ispit 2010!

Počalji  ALExandra09 Čet Jan 21, 2010 1:04 am

STA CE TACNO BITI NA PRIJEMNOM?! wtf Laughing To za dva dana bi bilo super...al kakva maketa bre,to nema jos od vjek vjekova Question
ALExandra09
ALExandra09

Broj poruka : 43
Datum upisa : 23.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  damphyr Čet Jan 21, 2010 6:37 pm

Ja sam dobila informaciju od profesora sto me sprema za prijemni da ce ove godine smanjiti matematiku,a povecati crtanje(sto meni i ne odgovara toliko,al' ajd)...Sad koliko je to sigurna iformacija,ne znam,ali ce nekih izmena verovatno biti... study
damphyr
damphyr

Broj poruka : 6
Datum upisa : 21.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  LandDownUnder Pet Jan 22, 2010 9:43 pm

Ja sam cula da ce umesto logike (iliti pojmova) biti to modeliranje (tj. maketiranje)...
100% ce biti nekih izmena, ali izgleda ni oni na faxu ne znaju kakvih tacno...a cini mi se da im se ni ne zuri da sto pre odluce, nego da mi lepo sve spremamo pa sta nam zapadne...

e da! mozda ce i dekompoziciju da zamene maketom...
LandDownUnder
LandDownUnder

Broj poruka : 36
Datum upisa : 28.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  damphyr Pet Jan 22, 2010 11:06 pm

Ma, oni ni datum prijemnog ne objavljuju skoro do samog polaganja,tako da me nista ni ne cudi...Samo mi je falila jos i totalna izmena dosadasnjeg koncepta prijemnog ispita...strasno...
Shocked
damphyr
damphyr

Broj poruka : 6
Datum upisa : 21.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Jan 23, 2010 12:34 am

Moje dosadasnje iskustvo sa fakultetom...
-> mojoj generaciji su obecali da ce srediti zvanje diplome bachelor (posle tri godine da mozes nesto da radis u oblasti arhitekture) - do danasnjeg dana nisu regulisali to... Proslo je 4 godine a generacije koje su posle mene susresce sa tim problemom
-> takodje da bi se izbegao problem oko mastera planirali su da promene sistem ove godine, da ne bude 3+2 nego 4+1 (naredne da bude 5+0) - pa nista od toga
-> takodje nas maneken od dekana je rekao da se planira samo 140 budzetskih mesta (bez samof.) za ovu godinu kako bi izbegao proteste koji se svake godine dogadjaju, cak po nekoliko puta - ako me pitate cisto sumnjam jer za jedno budzetsko mesto drzava izdvaja 83 000 dinara a oni samof. naplacuju 240 000 dinara (cist profit)
-> ovo za prijemni - jedan dan im se zestoko osladio zbog organizacije tako da ne verujem da ce biti promene. Lako zgrcu lovu i to je super. Tako da cisto sumnjam u to... Mozda postoji neka ideja, ali cisto sumnjam da ce ove godine biti realizovano a i ako bude, to ce biti apstraktno skroz... Uzmite u obzir da su oni cicije i skrtice po pitanju para - pre ce da uzmu nego da uloze - isplate im se olovke loseg kvaliteta i gumice...
Neko moje misljenje znajuci kako sistem godinama na fakultetu funkcionise. Smile
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Prijemni Ispit 2010! Empty Prijemni Ispit 2010!

Počalji  alekb Sub Jan 23, 2010 4:32 am

Katastrofa Mad a da li neko mozda zna kada su proslih godina objavili sta ce tacno biti?
alekb
alekb

Broj poruka : 24
Datum upisa : 05.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Jan 23, 2010 12:18 pm

Не могу тачно да се сетим. Најкасније ће се огласити месец дана пред пријемни испит. Иначе, чисто сумњам да ће мењати форму пријемног испита.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Jan 23, 2010 2:09 pm

Konkurs za upis na fakultete obicno zvanicno izlazi krajem aprila kada se odrzava sednica rektorata oko uslova upisa naredne godine... Tad se utvrdjuje broj mesta, budzet i samof., skolarina... A 6 meseci pre pocetka nastave (kod nas pocinje 15.9.) moraju biti poznati predlozi fakulteta oko broja studenata i skolarine za tu novu upisnu godinu.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Sub Jan 23, 2010 9:30 pm

Konkurs? Tada traba da kupimo one informatore i da se prijavimo ili... Question
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Marko™ Sub Jan 23, 2010 9:47 pm

EddieMcCleister ::Не могу тачно да се сетим. Најкасније ће се огласити месец дана пред пријемни испит. Иначе, чисто сумњам да ће мењати форму пријемног испита.

Zasto su onda na pripremama na faksu poceli da prave makete? confused
Marko™
Marko™

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Jan 24, 2010 1:28 am

ALExandra09 ::Konkurs? Tada traba da kupimo one informatore i da se prijavimo ili... Question

Konkurs se raspisuje na nivou svih Univerziteta za upis naredne godine... Tad se utrvdjuje broj mesta na budzetu i na samof., propozicije prijemnog, datum prijemnog i visina skolarine... Informator stampa fakultet i to posle prihvatanja rektorata oko ovih podataka... Prijavljivanje nije vezano uopste sa konkursom, uglavnom se vrsi nedelju dana pre prijemnog, traje tri dana (na svim fakultetima je tako)... E sad kada ce fakultet da ojbavi informator, to je pitanje, ne mora odmah posle odluke rektorata...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Jan 24, 2010 1:32 am

Marko™ ::
EddieMcCleister ::Не могу тачно да се сетим. Најкасније ће се огласити месец дана пред пријемни испит. Иначе, чисто сумњам да ће мењати форму пријемног испита.

Mozda je neka igra, da bi navodno odjednom svi poceli da se bave maketicama... Cudno je sto nije od pocetka krenulo tako, od oktobra... Njima se mnogo osladilo da daju olovke i gumice kupljene kod Kineza... Ne bi oni trosili novac na jos neki materijal koji ce posle da bace...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Pon Jan 25, 2010 1:14 pm

Mač sa dve oštrice...
Ajde i da bude ta maketa, ali nije mi bas logično da se SP izbaci iz prijemnog za ARHITEKTURU, čini mi se neophodnija za proveru sposobnosti i samog osećaja za prostor, ravnotežu, volumen...

Btw ovo sam ja našla na netu skoro...nije mi jasno kako za 2008. kada ni tada nije bilo makete Question
-ПРИЈЕМНИ ИСПИТ, 01.07.2008.године ПРОСТОРНА КОМПОЗИЦИЈА
Од задатих материјала у облику површина (папирне траке и мрежа), линија (сламчице и
канап) и готових елемената (дрвени ваљци) потребно је направити просторну
композицију. Слободним обликовањем од површина и линија направити елементе, а
затим све повезати у складну просторну целину. Од самог почетка потребно је мислити о
свим датим материјалима, њиховим особинама и могућностима обликовања, као и
могућностима комбиновања датих материјала при компоновању. Очекује се да
композиција буде производ свесног, личног процеса размишљања о структури, ритму,
динамици, пропорцији и хармонији примењеној на односе између елемената. Просторна
целина треба да буде складна и весела, засновану на сопственом осећају и смислу за
просторну форму и склоп.
Сви материјали морају бити употребљени макар у најмањој количини, а није обавезно
искористити сав материал. Не очекује се прављење ни модела ни макете било ког познатог
облика-склопа.
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Jan 25, 2010 4:31 pm

ALExandra09 ::Mač sa dve oštrice...
Ajde i da bude ta maketa, ali nije mi bas logično da se SP izbaci iz prijemnog za ARHITEKTURU, čini mi se neophodnija za proveru sposobnosti i samog osećaja za prostor, ravnotežu, volumen...

Btw ovo sam ja našla na netu skoro...nije mi jasno kako za 2008. kada ni tada nije bilo makete Question
-ПРИЈЕМНИ ИСПИТ, 01.07.2008.године ПРОСТОРНА КОМПОЗИЦИЈА
Од задатих материјала у облику површина (папирне траке и мрежа), линија (сламчице и
канап) и готових елемената (дрвени ваљци) потребно је направити просторну
композицију. Слободним обликовањем од површина и линија направити елементе, а
затим све повезати у складну просторну целину. Од самог почетка потребно је мислити о
свим датим материјалима, њиховим особинама и могућностима обликовања, као и
могућностима комбиновања датих материјала при компоновању. Очекује се да
композиција буде производ свесног, личног процеса размишљања о структури, ритму,
динамици, пропорцији и хармонији примењеној на односе између елемената. Просторна
целина треба да буде складна и весела, засновану на сопственом осећају и смислу за
просторну форму и склоп.Сви материјали морају бити употребљени макар у најмањој количини, а није обавезно
искористити сав материал. Не очекује се прављење ни модела ни макете било ког познатог
облика-склопа.

Hmmm... Mozda je ovo za NS... Koliko mi se cini kod nas je prijemni bio 30. juna 2008. godine.... Poslednji put prijemni koji se odrzao 1.jula bio je 2005. godine... Posle su bili svi u junu...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Pon Jan 25, 2010 7:35 pm

pise FTN, departman za arhitekturu, beograd
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Jan 25, 2010 8:59 pm

ALExandra09 ::pise FTN, departman za arhitekturu, beograd

Ne, to je Novosadski ipak, cim pise FTN to je Novi Sad... Oni rade makete na prijemnom i prijemni traje 2 dana... Kod nas bi pisalo Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu....
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Uto Jan 26, 2010 7:25 pm

vrv Wink
A,jel tako nekako treba da izgleda i nas zadatak za maketu? Mislim,maketa je maketa...VALJDA Rolling Eyes
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Jan 26, 2010 9:30 pm

ALExandra09 ::vrv Wink
A,jel tako nekako treba da izgleda i nas zadatak za maketu? Mislim,maketa je maketa...VALJDA Rolling Eyes

Koliko znam na Beogradskoj arhitekturi nisu trazili makete na prijemnom bar u zadnjih 20 godina, tako da bih ti tesko rekao kako bi to izlgedalo na prijemnom... Trebalo bi da pitas nekoga ko se spremao ili se sprema za NS kako to izgleda...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Marko™ Uto Feb 09, 2010 1:07 am

Sve mi se mota po glavi taj osecaj kada budem usao u ucionicu i video kompoziciju kako stoji od poda do plafona, na prijemnom, Boze sta li ce da postave...
Marko™
Marko™

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Uto Feb 09, 2010 8:39 pm

Marko™ ::

Заиста не знам. Ми смо прошле године вежбали цртање различитих текстура. Колико сам упућен, једино су се на Архитектонском факултету у Новом Саду за пријемни правиле макете.

Иначе, на факултету ове године се спрема само једна група (прошле године су били подељени у две) у којој је дефинитивно доста мање од сто људи, колико их је било прошле године.

Angel22 ::E sad kada ce fakultet da ojbavi informator, to je pitanje, ne mora odmah posle odluke rektorata...
Прошле године је било недељу дана (максимално две) пред пријављивање полагања пријемног испита.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Uto Feb 09, 2010 8:55 pm

LjUDI...ima li neko pojma sta predstavlja ta maketa Question

Znam sta je obicna tehnicka maketa, pravis kucice, neki prostor i tako nesto... Al ovo kontam da je vise tipa neka instalacija, da se sto funkcionalnije iskoristi materijal npr.
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Feb 09, 2010 11:08 pm

Angel22 ::E sad kada ce fakultet da ojbavi informator, to je pitanje, ne mora odmah posle odluke rektorata...
Прошле године је било недељу дана (максимално две) пред пријављивање полагања пријемног испита.[/quote]

Eddie, ja sam to rekao od kog trenutka fax moze to da objavi, a ne kad je objavio, cak sam to i spomenuo... Rektorat BU o upisu naredne godineodlucuje o tome oko 25. aprila, dakle oni mogu da objave pocetkom maja... A to sto rade u zadnji cas, to je posebna prica... Takodje sad ce se znati pocetkom marta svi predlozi fakulteta, oko upisa prve godine OAS-a (oko broja mesta i skolarine) i upisa prve godine DAS-a (160 mesta, odnos budzet-samof. i skolarina)...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Feb 09, 2010 11:40 pm

Sad nadjoh ovo na Dizajn zoni -> ovde su komentarl i slike maketa lika koji se spremao za FTN - arh. u Novom Sadu, mozda ovo moze biti od pomoci
Evo link
-> http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=60247
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ALExandra09 Sre Feb 10, 2010 2:14 pm

predpostavljam da i nama treba tako nesto...na to sam mislila definitivno,jer mi vise izgleda kao neka instalacija a ne kao maketa
Hvala Smile
ALExandra09
ALExandra09

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu