Prijemni Ispit 2010!
+10
tinchi
maraqja
Lazarus
EddieMcCleister
alekb
Angel22
LandDownUnder
damphyr
ALExandra09
Marko™
14 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Prijemni Ispit 2010!
У првој години се баш и праве такве макете.
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
Zasto na sajtu i dalje stoji prijemni ispit 2009.?
Marko™- Broj poruka : 85
Godina : 33
Datum upisa : 22.07.2009
Zato sto ih mrzi da zive...
ALExandra09- Broj poruka : 43
Datum upisa : 23.12.2009
Marko™ ::Zasto na sajtu i dalje stoji prijemni ispit 2009.?
Jos je rano, tek ce biti u maju...
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
@Angel22 Posto je, kao sto kazes, 2006. god kompozicija bila u znaku svetskog prvenstva u fudbalu (suncobran, travica, lopta, gajbe piva), moramo uzeti u obzir da je sledece svetsko prvenstvo 2010.-e. Ko zna...
Prijemni Ispit 2010!
Da li neko zna da li se dogadja da daju neki zadatak iz logike i matematike koji se radi na nekim od priprema ili je vec bio neke godine na prijemnom ili bas uvek izmisle nesto potpuno novo?
alekb- Broj poruka : 24
Datum upisa : 05.09.2009
Cujem od drugarice da su na pripremama na faksu definitivno prestali da rade logiku prostora, jer su im stavili do znanja da to nece biti na prijemnom. Svi evropski arhitektonski fakulteti imaju shvatanje prostora na prijemnom, tako da mi nesto ne ide u glavu da to stvarno nece biti, ali opet, zasto bi oni lagali studente koji idu na njihove pripreme, kada im oni prave reklamu?
Marko™ ::Cujem od drugarice da su na pripremama na faksu definitivno prestali da rade logiku prostora, jer su im stavili do znanja da to nece biti na prijemnom. Svi evropski arhitektonski fakulteti imaju shvatanje prostora na prijemnom, tako da mi nesto ne ide u glavu da to stvarno nece biti, ali opet, zasto bi oni lagali studente koji idu na njihove pripreme, kada im oni prave reklamu?
Kad bi znao koliko se stvari menja u hodu... Od nastave, preko sistema, pa do prijemnog ispita... I nista nije sigurno...
Mislim ja cu za svaki slucaj i biologiju da pocnem da spremam.
ni hemija nece biti promasaj
A,sto se tice matisa jel ce i ona miti nesto malo laksa, jer se prica da se poslednjih godina vise ide na likovnost, pa matis malo redukuju
A,sto se tice matisa jel ce i ona miti nesto malo laksa, jer se prica da se poslednjih godina vise ide na likovnost, pa matis malo redukuju
ALExandra09- Broj poruka : 43
Datum upisa : 23.12.2009
E, ja već par dana posmatram ovaj forum, u nadi da ću čuti više informacija o odsustvu logike prostora ove godine...
Jesu li počeli da rade nešto drugo umesto toga? I kakvog tipa su im makete koje su radili na faksu?
Ono što sam ja čuo jeste da je kada je maketa poslednji put bila zadata(pre par decenija) dat materijal bio neki tvrd karton,
i da su bili ogračničeni oblikom, odnosno da nije bilo savijanja, probijanja, etc... I da su dali žilete da se seče karton
A u odgovor Aleksandri, nisam čuo da će biti smanjenja matematike, a i uostalom, nije naročito teška, a 10 poena odlazi na nju...
Jesu li počeli da rade nešto drugo umesto toga? I kakvog tipa su im makete koje su radili na faksu?
Ono što sam ja čuo jeste da je kada je maketa poslednji put bila zadata(pre par decenija) dat materijal bio neki tvrd karton,
i da su bili ogračničeni oblikom, odnosno da nije bilo savijanja, probijanja, etc... I da su dali žilete da se seče karton
A u odgovor Aleksandri, nisam čuo da će biti smanjenja matematike, a i uostalom, nije naročito teška, a 10 poena odlazi na nju...
Lazarus- Broj poruka : 15
Datum upisa : 23.03.2010
Pa ja sam video dve makete koje su radili na faksu, i ono su neke nebuloze, tipa to na tvom avataru, neke potpuno besmislene 'kompozicije' koje, kako sam ja shvatio i ne treba da imaju ikakvog smisla.
Marko™ ::Pa ja sam video dve makete koje su radili na faksu, i ono su neke nebuloze, tipa to na tvom avataru, neke potpuno besmislene 'kompozicije' koje, kako sam ja shvatio i ne treba da imaju ikakvog smisla.
Isto koliko ce biti i besmisleni poeni koje cete dobiti na tim maketama, iskreno... Veoma labilni kriterijumi koji zavise od subjektivnog stava doticnih ljudi koji ce ocenjivati te makete...
Ali tako nam je kasnje i na fakultetu, koliko sam čuo?
Lazarus- Broj poruka : 15
Datum upisa : 23.03.2010
Тако је. У првом семестру се прави макета тла која не личи на тло, макета зидова који нису зидови...
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
Jos samo 2 meseca!
Lazarus ::
Informator je izasao juce, 09.maja...I naravno da se u njemu ne nalaze konkretni odgovori koji, verujem da sve zanimaju:Sta cemo uopste da imamo za prijemni?!Na sajtu za proslogodisnji prijemni ispit lepo stoji, objasnjeni su svi zadaci.I jel zna neko kad ce da objavi to fakultet uopste?I da li neko ima mozda pouzdane informacije iz prve ruke mozda?Jos tacno 18 dana do prijemnog...sTrasno
maraqja- Broj poruka : 6
Datum upisa : 10.06.2010
maraqja ::Lazarus ::
Informator je izasao juce, 09.maja...I naravno da se u njemu ne nalaze konkretni odgovori koji, verujem da sve zanimaju:Sta cemo uopste da imamo za prijemni?!Na sajtu za proslogodisnji prijemni ispit lepo stoji, objasnjeni su svi zadaci.I jel zna neko kad ce da objavi to fakultet uopste?I da li neko ima mozda pouzdane informacije iz prve ruke mozda?Jos tacno 18 dana do prijemnog...sTrasno
Pise:
"Пријемни испит се реализује у виду теста и обавља се у једном дану, у једној
смени, у трајању од четири сата.
Тест се реализује у форми међусобно повезаних задатака и има за циљ да провери
склоности и способности кандидата за студије архитектуре.
Кроз задатке се процењује способност кандидата да сагледа, разуме и представи
облике у простору као и процена његове имагинације и умеће синтезе и
компоновања.
Тест се решава цртањем, моделовањем и заокурживањем тачних одговора."
Dakle crtanje kompozicije, modelovanje, matematika i oni tekstovi (razumevanje i zakljucivanje)...
da, da ok je to.Nego me interesuje umesto kog zadatka se radi modelovanje, koliko se boduje i to.Koji ce zadaci obuhvatati deo crtanja, da li ostaje dekompozicija, itd...I da sto se tice matematike, to je samo stereometrija, kao sto je bilo do sad?Posto nisam iz Beograda, i ovde idem na pripreme iz crtanja, malo me plasi jedino modelovanje, posto nisam bas sigurna kako ce to izgledati.Ako bi neko mogao da pojasni, ili okaci neku sliku sa priprema bila bih veoma zahvalna
maraqja ::da, da ok je to.Nego me interesuje umesto kog zadatka se radi modelovanje, koliko se boduje i to.Koji ce zadaci obuhvatati deo crtanja, da li ostaje dekompozicija, itd...I da sto se tice matematike, to je samo stereometrija, kao sto je bilo do sad?Posto nisam iz Beograda, i ovde idem na pripreme iz crtanja, malo me plasi jedino modelovanje, posto nisam bas sigurna kako ce to izgledati.Ako bi neko mogao da pojasni, ili okaci neku sliku sa priprema bila bih veoma zahvalna
Nisam naveo logiku prostora, kao sto se da videti... Ostalo ostaje isto - makete su jedino nove. Da li ce nositi 10 ili 15p ne znam, to zavisi od njih (bice garant muvacine sa tim maketama)... Tako je bar zvanicni stav ovih sa faxa...
A da, izvinjavam se, nisam lepo procitala. To je stvarno cudno sto su je izbacili...:S A jel bi znao da kazes neki primer za maketu, mozda? Ili ako bude ovo neko video, da okaci neku sliku...Malo me hvata panika zbog te makete, nikad nisam videla kako se to radi, i kako bi trebalo da izgleda...
maraqja ::A da, izvinjavam se, nisam lepo procitala. To je stvarno cudno sto su je izbacili...:S A jel bi znao da kazes neki primer za maketu, mozda? Ili ako bude ovo neko video, da okaci neku sliku...Malo me hvata panika zbog te makete, nikad nisam videla kako se to radi, i kako bi trebalo da izgleda...
Ma opusteno bre.
Nije cudno sto je to zamena (preko makete ispitijues odnose izmedju elemenata a mogu da daju neku sliku pa da ti napravis nesto)... Ne znam koliko bih ja bio merodovan da ti kazem, posto sam ja raskrstio sa prijemnim pre 4 godine, sta bi oni ocekivali da vide (mnogo ce subjektivno ocenjivati) na prijemnom, cak je malo glupo da vam to traze jer niste imali iskustva sa tim...
Na dizajn zoni imas kako rade u Novom Sadu -> http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=60247
Angel22 ::maraqja ::A da, izvinjavam se, nisam lepo procitala. To je stvarno cudno sto su je izbacili...:S A jel bi znao da kazes neki primer za maketu, mozda? Ili ako bude ovo neko video, da okaci neku sliku...Malo me hvata panika zbog te makete, nikad nisam videla kako se to radi, i kako bi trebalo da izgleda...
Ma opusteno bre.
Nije cudno sto je to zamena (preko makete ispitijues odnose izmedju elemenata a mogu da daju neku sliku pa da ti napravis nesto)... Ne znam koliko bih ja bio merodovan da ti kazem, posto sam ja raskrstio sa prijemnim pre 4 godine, sta bi oni ocekivali da vide (mnogo ce subjektivno ocenjivati) na prijemnom, cak je malo glupo da vam to traze jer niste imali iskustva sa tim...
Na dizajn zoni imas kako rade u Novom Sadu -> http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=60247
Okej!Pogledacu tamo...Hvala puno na informacijama
maraqja ::Angel22 ::maraqja ::A da, izvinjavam se, nisam lepo procitala. To je stvarno cudno sto su je izbacili...:S A jel bi znao da kazes neki primer za maketu, mozda? Ili ako bude ovo neko video, da okaci neku sliku...Malo me hvata panika zbog te makete, nikad nisam videla kako se to radi, i kako bi trebalo da izgleda...
Ma opusteno bre.
Okej!Pogledacu tamo...Hvala puno na informacijama
Nema na cemu.
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Prijava za prijemni 2010.
» kog datuma ce biti prijemni 2010
» Kako da polozite prijemni ispit *kako smo se mi pripremali
» Prijemni 2011
» Prijemni 2013.