Istorija umetnosti
+16
97
Angel22
MaXx_!
pingvince
anima
zoxie
Mala
rick_sha
Lucas
natalli
teodora_xiix
Ledu
drum1
NiloVam
Razz
Abraham
20 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: II godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Istorija umetnosti
Da li neko ima enciklopediju od Jansona "Istorija Umetnosti" u digitalnom obliku! I sve propratne programe koji su potrebni za njeno koriscenje (npr. eBook, Adobe reader itd.) Moze poslati pp, ili ostaviti link!
Abraham- Broj poruka : 3
Datum upisa : 21.12.2007
Re: Istorija umetnosti
znam da ovo nije odgovor na postavljeno pitanje, ali ima u S-Printu kopija za nekih 400 kinti... Eto...
Razz- Broj poruka : 41
Godina : 37
Datum upisa : 18.12.2007
janson
Imam ja!Ako, josh uvek nisi nashao Jansona, mogu da to ponesem u utorak npr. Mislim da nije potrebno nishta posebno od programa. Ima neki autorun i to ti je to...ma, milina jedna...Ja sam u 218, bar mislim, kod gosn. prof. Marka Savića.pozzdrav
Poslednji izmenio dana Ned Jan 13, 2008 3:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
NiloVam- Broj poruka : 6
Datum upisa : 09.01.2008
cek to moze se uci samo odatle negde a??
mislim... jel profesor rekao odakle? nesecam se da je poslednji cas rekao ista za ispit...?
mislim... jel profesor rekao odakle? nesecam se da je poslednji cas rekao ista za ispit...?
Ja sam istoriju umetnosti položio prošle godine,ali to je ista stvar.Mislim,koliko se promenila drevna umetnost od tada?!Ne,puno... tada je bilo dovoljno.Mislim, da smo mi imali i neke slike, ali većinu njih imash u Jansonu.Lak je ispit...A,ako te bas ubode sa nekim pitanjem...Pa onda...To ti je život...Najsigurnije ti je da nadješ slike koje su bile na predavanju,a učiš iz Jansona...
NiloVam- Broj poruka : 6
Datum upisa : 09.01.2008
hmmm... jel ima neko slike sa ispita (vicuci)
al sam komicar.
zar ta knjiga 5 kg??
al sam komicar.
zar ta knjiga 5 kg??
Pa 5kg za 5 dana...cisto da se organizujem znachi 1kg dnevno i bice to OK....
Ledu- Broj poruka : 5
Datum upisa : 17.01.2008
Ja sam bila na predavanjima i mislim da mi nismo obradili celu knjigu, ili sam barem ja stekla taj osecaj.. Da li neko zna do koje teme smo stigli?
istorija umetnosti
Ja mislim da je poslednja bitna ranohriscanska umetnost,al mislim da je pomenuo i romaniku i gotiku al kao nije puno o tome pricao pa nece ni traziti...
natalli- Broj poruka : 5
imam i ja jansona ako nekome treba...
btw imam i neki size, ali bez slika - tekstualni... mislim da su beleske sa predavanja (jbg nisam ih bas posecivao cesto mnogo su rano ujutru )
btw imam i neki size, ali bez slika - tekstualni... mislim da su beleske sa predavanja (jbg nisam ih bas posecivao cesto mnogo su rano ujutru )
cekajte....
ja sam razumeo da ce na ispitu biti jedna slika i pisi sta znas! a ne pitanja ili vise slika! jesam li upravu????
i dokle treba da se uci??
ja sam razumeo da ce na ispitu biti jedna slika i pisi sta znas! a ne pitanja ili vise slika! jesam li upravu????
i dokle treba da se uci??
rick_sha- Broj poruka : 66
NiloVam ::Imam ja!Ako, josh uvek nisi nashao Jansona, mogu da to ponesem u utorak npr. Mislim da nije potrebno nishta posebno od programa. Ima neki autorun i to ti je to...ma, milina jedna...Ja sam u 218, bar mislim, kod gosn. prof. Marka Savića.pozzdrav
koje su shanse da je dobijem na cd-u?
recimo, od ponedeljka neki dan......
ako moze, javi mi na pp da se usaglasimo....
krajnje je vreme da pochnem da uchim i to.....
hvala unapred!
Mala- Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008
treba li ova gotika i renesansa????
ovo sam ja lupio ne treba renesansa!
sceo sa da pitam gotika i romanika?
rick_sha ::ovo sam ja lupio ne treba renesansa!
Ovde su ti teme koje smo obradjivali ovog semestra.
http://www.arh.bg.ac.yu/upload/0708/Osnovne_akademske_studije/semestar_03/MODUL%207-%20kurs-ISTORIJA%20UMETNOSTI%201.pdf
znam, video sam to. hvala u svakom slucaju.
bile su neke price da ne insistiraju na te dve oblasti pa sam zato pitao!
bile su neke price da ne insistiraju na te dve oblasti pa sam zato pitao!
janson 2005.
da li je neko uspeo da nadje to cuveno izdanje iz 2005. godine?
jel ga ima u biblioteci na faxu mozda?
ne mogu da ucim sve onooo........
jel ga ima u biblioteci na faxu mozda?
ne mogu da ucim sve onooo........
zoxie- Broj poruka : 109
Datum upisa : 26.12.2007
S.O.S.
Niki ne zna dokle treba. Cini mi se da je rekao da ne treba romanika i gotika. Ako ste bili na predavanjima i gledali Jansona,ima puno slika katakombi koje je pokazivao, a nema ih u knjizi...UF
anima- Broj poruka : 24
Datum upisa : 02.01.2008
ISTORIJA UMETNOSTI
Ja sam sa 3. god-ako vam ista znaci imate u onoj kopirnici Student(prekoputa faxa) da kupite neku knjigu koju je licno Mako pisao,pa ima varijanta sa i bez slika. Mi smo odatle ucili,a imali smo i neki cd sa gomilom slika,koje niko nije mogao da popamti. U principu dobicete 1 sliku (uglavnom iz anticke grcke ili Vizantije) ,jedno pitanje na zaokruzivanje i jedno pisanje. Od toga prepoznavanje slike nosi najvise poena!!! Mi smo konkretno u sva tri roka imali iste slike-trajanov stub,nosac teleta,neka vizantijska minijatura i kuros.
Gledajte one poznatije slike,uglavnom to daje.
toliko
Gledajte one poznatije slike,uglavnom to daje.
toliko
pingvince- Broj poruka : 42
Datum upisa : 12.12.2007
istorija umetnosti 2
da li je neko zna sta treba da se uradi za kolokvijum u ponedeljak...znam da je u pitanju renesansa, bilo koje delo ali mi nije jasno sta treba da se napise, kako da se analizira... i pritom, renesansa gde-u italiji posebno ili u evropi...i dokle smo uopste stigli sa predavanjima
zaista bi trebalo da krenem na predavanja...
zaista bi trebalo da krenem na predavanja...
Pa... Ovako... Uglavnom smo radili renesansne umetnike iz Italije (znam po delima koje je Aca pokazivao - bilo bi sramota da ne znam ) Aca je rekao da moze da se uzme bilo koje umetnicko delo iz tog perioda (moze skulptura, slika, itd), nije isticao odakle, mada je Italia centar renesanse. Treba da pokusas sama da analizaris to delo, grubo receno zbog cega je nesto tako prikazano (pogledaj karaktersitike renesanse, ima na netu mnogo siteova o tome, ili iz neke knjige), takodje pogledaj tekstove sta umet. kriticari pricaju o nekom delu (ali ne uzimaj sve zdravo za gotovo), i nekim zdravorazumskim stavom pokusaj da protumacis sta je umetnik (ili skulptor) hteo da postigne svojim delom (da li recimo ima neku skrivenu pozadinu). I ne bi bilo lose kad izaberes neko delo, da pogledas biografiju autora (jer nekad zivot utice na stvaranje umetnika). Pozz
Angel22- Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008
hvala ti lojanice, andjele
predpostavila sam da je nesto tako, ali ko pita ne skita
predpostavila sam da je nesto tako, ali ko pita ne skita
jel bio neko od kolega sinoc na predavanju? zakasnila deset minuta, nisam cula da li je Manifest kao sledeci kolokvijum za ponedeljak i sta je to sto treba da se napise?
po onom sto je bilo ispisano na tabli nisam uspela da skontam.
po onom sto je bilo ispisano na tabli nisam uspela da skontam.
97- Broj poruka : 37
Datum upisa : 20.05.2008
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» istorija arhitekture i naseljavanja
» Istorija arh i naseljavanja, pomerena?
» Istorija i zastita
» Istorija arhitekture i naseljavanja 2 - KOLOKVIJUM
» Istorija i teorija urbanizma
» Istorija arh i naseljavanja, pomerena?
» Istorija i zastita
» Istorija arhitekture i naseljavanja 2 - KOLOKVIJUM
» Istorija i teorija urbanizma
archforum :: ( NASTAVA ) :: II godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu