Polaganje pred komisijom
3 posters
Strana 1 od 1
Polaganje pred komisijom
Koja je procedura ako mislim da sam ostecen na nekom ispitu? Da li mogu da trazim da ispit polazem pred komisijom?
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Re: Polaganje pred komisijom
Bojim se da je ovo postojalo samo u neka dobra stara vremena ali ne i danas.
Nisam u toku studija čuo za ovakav slučaj. Lično se ne bih upuštao u ovo jer bih odmah bio stigmatizovan od strane profesora i njegovih sledbenika.
Ja sam pronašao grešku na prijemnom i išao da reklamiram pred komisijom (iako sam položio), a pre toga sam se konsultovao kod jednog matematičara i bio sam u pravu!
Kad sam obrazlagao grešku, skoro svi su klimali glavom (kao da sam u pravu) ali onaj glavni - nije.
Dobio sam odgovor (da ga ne imenujem) - "Kada Vi budete bili profesor - onda ćete nalaziti greške. Hvala, doviđenja!"
Nisam u toku studija čuo za ovakav slučaj. Lično se ne bih upuštao u ovo jer bih odmah bio stigmatizovan od strane profesora i njegovih sledbenika.
Ja sam pronašao grešku na prijemnom i išao da reklamiram pred komisijom (iako sam položio), a pre toga sam se konsultovao kod jednog matematičara i bio sam u pravu!
Kad sam obrazlagao grešku, skoro svi su klimali glavom (kao da sam u pravu) ali onaj glavni - nije.
Dobio sam odgovor (da ga ne imenujem) - "Kada Vi budete bili profesor - onda ćete nalaziti greške. Hvala, doviđenja!"
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Urbanista ::Bojim se da je ovo postojalo samo u neka dobra stara vremena ali ne i danas.
Zakon kaze da imam pravo u roku od 36 sati da podnesem zalbu.
pailhead ::Zakon kaze da imam pravo u roku od 36 sati da podnesem zalbu.
Heheeehee čuj zakon?
Ako misliš na Statut - prelistaj pa navedi gde piše...
Zakon/statut, bio sam danas kod pravnika.
I, šta ti je rekao
Pa ovo sto sam rekao, 36 sati nakon ocene.
Gde nađe ovakvog eksperta za studentska pitanja oko ponovnog polaganja ispita pred komisijom na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Republika Srbija
Svaka čast!
Što si bacio pare, što mene nisi pitao
Evo:
Posledice nepoloženog ispita
Član 92.
(1)Ispit iz istog predmeta može se polagati najviše tri puta u toku jedne školske godine.
(2)Izuzetno, student kome je preostao jedan nepoloženi ispit iz studijskog programa upisane godine ima pravo da taj ispit polaže u naknadnom ispitnom roku do početka naredne školske godine.
(3)Na lični zahtev, student može ispit iz stava 2. ovog člana polagati pred ispitnom komisijom. Zahtev se podnosi prodekanu koji pokriva resor nastave.
(4)Student koji ne položi ispit iz obaveznog predmeta do početka nove školske godine upisuje isti predmet naredne školske godine.
(5)Student koji ne položi izborni predmet može ponovo upisati isti ili se opredeliti za drugi izborni predmet.
Poništavanje ocene
Član 93
(1)Student koji nije zadovoljan ocenom, stečenom nakon položenog ispita, može je poništiti, i to samo jednom na jednom studijskom predmetu.
(2)Poništavanje ocene vrši se ponovnim izlaskom na ispit u prvom narednom ispitnom roku.
(3)Studentu se u slučaju iz stava 1. i 2. ovog člana priznaje ocena sa ponovljenog polaganja.
Pravo na prigovor
Član 78.
(1)Student ima pravo na prigovor ako smatra da je Fakultet prekršio neku od obaveza iz člana 76. Statuta.
(2)Student podnosi prigovor dekanu u roku od 15 dana od dana nastupanja prekršaja iz stava 1. ovog člana.
(3)Dekan rešava po prigovoru u roku od 8 dana od dana prijema prigovora.
(4) Student ima pravo prigovora na ocenu dobijenu na ispitu, ako smatra da ispit nije obavljen u skladu sa Zakonom i opštim aktom Fakulteta, u roku od 36 časova od dobijanja ocene.
(5)Dekan Fakulteta u roku od 24 časa, od dobijanja prigovora, razmatra prigovor i donosi odgovor po prigovoru.
(6)Ukoliko se usvoji prigovor studenta, student ponovo polaže ispit u roku od tri dana od dana prijema odluke iz prethodnog stava ovog člana.
(7) Veće donosi opšti akt kojim bliže uređuje način ostvarivanja prava na prigovor iz stava 4. ovog člana.
Ipak sam ja Urbanista
Svaka čast!
Što si bacio pare, što mene nisi pitao
Evo:
Posledice nepoloženog ispita
Član 92.
(1)Ispit iz istog predmeta može se polagati najviše tri puta u toku jedne školske godine.
(2)Izuzetno, student kome je preostao jedan nepoloženi ispit iz studijskog programa upisane godine ima pravo da taj ispit polaže u naknadnom ispitnom roku do početka naredne školske godine.
(3)Na lični zahtev, student može ispit iz stava 2. ovog člana polagati pred ispitnom komisijom. Zahtev se podnosi prodekanu koji pokriva resor nastave.
(4)Student koji ne položi ispit iz obaveznog predmeta do početka nove školske godine upisuje isti predmet naredne školske godine.
(5)Student koji ne položi izborni predmet može ponovo upisati isti ili se opredeliti za drugi izborni predmet.
Poništavanje ocene
Član 93
(1)Student koji nije zadovoljan ocenom, stečenom nakon položenog ispita, može je poništiti, i to samo jednom na jednom studijskom predmetu.
(2)Poništavanje ocene vrši se ponovnim izlaskom na ispit u prvom narednom ispitnom roku.
(3)Studentu se u slučaju iz stava 1. i 2. ovog člana priznaje ocena sa ponovljenog polaganja.
Pravo na prigovor
Član 78.
(1)Student ima pravo na prigovor ako smatra da je Fakultet prekršio neku od obaveza iz člana 76. Statuta.
(2)Student podnosi prigovor dekanu u roku od 15 dana od dana nastupanja prekršaja iz stava 1. ovog člana.
(3)Dekan rešava po prigovoru u roku od 8 dana od dana prijema prigovora.
(4) Student ima pravo prigovora na ocenu dobijenu na ispitu, ako smatra da ispit nije obavljen u skladu sa Zakonom i opštim aktom Fakulteta, u roku od 36 časova od dobijanja ocene.
(5)Dekan Fakulteta u roku od 24 časa, od dobijanja prigovora, razmatra prigovor i donosi odgovor po prigovoru.
(6)Ukoliko se usvoji prigovor studenta, student ponovo polaže ispit u roku od tri dana od dana prijema odluke iz prethodnog stava ovog člana.
(7) Veće donosi opšti akt kojim bliže uređuje način ostvarivanja prava na prigovor iz stava 4. ovog člana.
Ipak sam ja Urbanista
Ja pitao sekretara da li je bilo zabelezenih prigovora i naravno..... ocekivano on se ne seca da je ikada bilo ko davao prigovor na ocenu
Ukoliko postoji problem a da je opravdan nema smisla ne reagovati
Ukoliko postoji problem a da je opravdan nema smisla ne reagovati
Lazar ::Ukoliko postoji problem a da je opravdan nema smisla ne reagovati
Ne bih ja, opasna je to rabota...
Nisi me razumeo urbanista, nisam nikome davao pare vec sam pokucao na vrata, pravnika fakulteta (prva sala do studentske) i pitao ga.
Takvo nešto postoji?
Ja sam video natpis na vratima ali nisam znao da mogu i studenti da se informišu...
Eh, kako smo navikli... da ćutimo, slušamo i najopreznije kucamo...
Ja sam video natpis na vratima ali nisam znao da mogu i studenti da se informišu...
Eh, kako smo navikli... da ćutimo, slušamo i najopreznije kucamo...
Naravno, 99.9999% studenata su takvi (ovaj procenat se dobija tako sto se podeli broj 1 sa brojem studenata, pa se to oduzme od 100%.
To je zbog nasleđa iz prošlosti...
Duh autokratizma i autoriteta vrhuške, odnos ljudi prema vođi...
Ovo je tipično za Slovene pa i za nas...
Duh autokratizma i autoriteta vrhuške, odnos ljudi prema vođi...
Ovo je tipično za Slovene pa i za nas...
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu