Apsolventska ekskurzija u organizaciji SPAF-a
4 posters
Strana 1 od 1
Apsolventska ekskurzija u organizaciji SPAF-a
I posle duzeg razmatranja gde, kada i sve sto uz to ide, a vezano je za apsloventsku ekskurziju konacno je odluceno! Posto navedem sve potrebne informaciju dacu i krace objasnjenje vezano za svaku od odluka cisto da se zna da nista nije tek onako odokativno izabrano!
Agencija koja ce nas voditi na ekskurziju je ZPU
Polazak je 15. aprila 2008.
Destinacija Barselona
12 dana
Krstarenje Mediteranom - bus + brod
Cena je 440€ i ona ukljucuje:
- prevoz modernim turistickim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO...)
- kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
- posetu gradovima Veroni, Veneciji, Nici, Knezevini Monako, Monte Karlu, Pizi i Ljubljani
- 6 nocenja sa doruckom u centru Barselone u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- 1 nocenje sa doruckom u Lido di Jesolu u hotelu sa 3* u 1/3 i 1/4 sobama
- 1 nocenje na brodu na relaciji Barselona - Djenova u 1/4 kabinama
Dok ne postavim tacan plan putovanja sa sve preciznom satnicom u nekoliko recenica cu kratko predstaviti tok putovanja.
Posto se okupimo na parkingu ispred Interkontinentala krecemo prema Italiji preko Hrvatske i Slovenije. Prvo nocenje je u Lido di Jesolu, mestu nadomak Venecije. Sledeceg dana se obilazi Venecija i u vecernjim satima se krece ka Nici, Knezevini Monako i Monte Karlu. Posto se obidju navedena mesta nastavlja se put do Barselone. U Barseloni cemo 6 dana biti smesteni u nedavno izgradjenom hotelu (2006.god.) koji na oko 5 minuta voznje tramvajem od samog centra. U toku boravka u Barseloni bice organizovani fakultativni izleti kao i poseta nocnim klubovima i diskotekama. Posle burnih dana i noci provedenih u Barseloni ukrcavamo se u brod i krecemo na relaksirajuce krstarenje Mediteranom. Voznja brodom ce trajati oko 16h i za to vreme svako moze odabrati hoce li to vreme provesti u kabini, na palubi, u bazenu, diskoteci i td. Posto pristanemo u Djenovi krecemo prema Pizi gde cemo jos malo odmoriti posto nastavimo put prema Srbiji. U povratku je predvidjeno jos da se poseti Ljubljana. I na kraju stizemo tamo odakle smo krenuli, u dragi nam grad Beograd!
Prijava je do 10. februara 2008. do kad trebate doneti svu potrebnu dokumentaciju za spansku vizu, novac za osiguranje i grupnu vizu (jos uvek se ne zna da li ce nam kao studentima dati vizne olaksice o kojima se toliko prica) i uz to jos 50€ kao depozit. Preostali iznos ekskurzije mozete platiti u neogranicenom broju rata do polaska.
U utorak 29. januara 2008. na fakultetu ce se odrzati prezentacija apsolventske ekskurzije. Zaista se nadam da cete uspeti da ispratita prezentaciju s obzirom da je predstojala i jos uvek predstoji nedelja kad se radi studio!
Sva pitanja, dileme, zelje, cestitke i pozdrave mozete uputiti mojoj malenkosti na broj 064 82 46 602 ili na mail anchika83@hotmail.com i Bojanu na broj 064 22 00 304.
I jos da dam kratko objasnjenje koje je vezano za sve gore navedeno!
Razgovarali smo sa Collegium-om ili ti Rapsody-om (to je sad jedna agencija), Grand toursom i ZPU-om gde je poslednja navedene agencija ili ZPU izasla najvise u susret nasim zeljam kako da se sprovede ekskurzija, koliko ona da kosta i na koji nacin da se placa. Sto se tice cene ona je tolika iz razliga sto smo smesteni u hotelu gde se inace nocenje placa oko 60€, jer ipak je to centar Barselone. Kazem inace jer smo mi dobili za jeftinije. Dalje tu je krstarenje i prevoz kao i ostale usluge agencije. Po rezulatima ankete i razgovora se mnogim kolegama videli smo da je veliko broj zainteresovan da pre spava u cantru Barselone nego u Lloret de Maru tako da smo se odlucili za tu opciju. Krstarenje je dodato kako zelja mnogih da ekskurzija bude drugacija i inateresantnija. Vezano za datum polaska imam sledece da kazem. Znam da se mnogima 15. april cini kao mnogo rano, a znam i zasto! Pa ja prva bi da se kupam u maju! Medjutim kad se malo bolje pogleda hoce li iko hteti da vreme provodi na plazi, a toliko toga ima da vidi u Barseloni!? Bice ovo divan april u Barseloni! Naravno moglo je se ici u maju, ali bi cena bila veca, jer je to vreme praznika i odrzavanja mnogih sajmova. Poseta ostalih gradova je tako organizovana da dovoljno vremena provedemo i u pristojno vreme stignemo u taj grad, a opet se i odmorimo od truckanja u autobusu.
Dok ne postavim tacan plan putovanja i spisak potrebnih dokumenata za vizu ovo bi bilo sve od mene...za sad!
Agencija koja ce nas voditi na ekskurziju je ZPU
Polazak je 15. aprila 2008.
Destinacija Barselona
12 dana
Krstarenje Mediteranom - bus + brod
Cena je 440€ i ona ukljucuje:
- prevoz modernim turistickim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO...)
- kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
- posetu gradovima Veroni, Veneciji, Nici, Knezevini Monako, Monte Karlu, Pizi i Ljubljani
- 6 nocenja sa doruckom u centru Barselone u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- 1 nocenje sa doruckom u Lido di Jesolu u hotelu sa 3* u 1/3 i 1/4 sobama
- 1 nocenje na brodu na relaciji Barselona - Djenova u 1/4 kabinama
Dok ne postavim tacan plan putovanja sa sve preciznom satnicom u nekoliko recenica cu kratko predstaviti tok putovanja.
Posto se okupimo na parkingu ispred Interkontinentala krecemo prema Italiji preko Hrvatske i Slovenije. Prvo nocenje je u Lido di Jesolu, mestu nadomak Venecije. Sledeceg dana se obilazi Venecija i u vecernjim satima se krece ka Nici, Knezevini Monako i Monte Karlu. Posto se obidju navedena mesta nastavlja se put do Barselone. U Barseloni cemo 6 dana biti smesteni u nedavno izgradjenom hotelu (2006.god.) koji na oko 5 minuta voznje tramvajem od samog centra. U toku boravka u Barseloni bice organizovani fakultativni izleti kao i poseta nocnim klubovima i diskotekama. Posle burnih dana i noci provedenih u Barseloni ukrcavamo se u brod i krecemo na relaksirajuce krstarenje Mediteranom. Voznja brodom ce trajati oko 16h i za to vreme svako moze odabrati hoce li to vreme provesti u kabini, na palubi, u bazenu, diskoteci i td. Posto pristanemo u Djenovi krecemo prema Pizi gde cemo jos malo odmoriti posto nastavimo put prema Srbiji. U povratku je predvidjeno jos da se poseti Ljubljana. I na kraju stizemo tamo odakle smo krenuli, u dragi nam grad Beograd!
Prijava je do 10. februara 2008. do kad trebate doneti svu potrebnu dokumentaciju za spansku vizu, novac za osiguranje i grupnu vizu (jos uvek se ne zna da li ce nam kao studentima dati vizne olaksice o kojima se toliko prica) i uz to jos 50€ kao depozit. Preostali iznos ekskurzije mozete platiti u neogranicenom broju rata do polaska.
U utorak 29. januara 2008. na fakultetu ce se odrzati prezentacija apsolventske ekskurzije. Zaista se nadam da cete uspeti da ispratita prezentaciju s obzirom da je predstojala i jos uvek predstoji nedelja kad se radi studio!
Sva pitanja, dileme, zelje, cestitke i pozdrave mozete uputiti mojoj malenkosti na broj 064 82 46 602 ili na mail anchika83@hotmail.com i Bojanu na broj 064 22 00 304.
I jos da dam kratko objasnjenje koje je vezano za sve gore navedeno!
Razgovarali smo sa Collegium-om ili ti Rapsody-om (to je sad jedna agencija), Grand toursom i ZPU-om gde je poslednja navedene agencija ili ZPU izasla najvise u susret nasim zeljam kako da se sprovede ekskurzija, koliko ona da kosta i na koji nacin da se placa. Sto se tice cene ona je tolika iz razliga sto smo smesteni u hotelu gde se inace nocenje placa oko 60€, jer ipak je to centar Barselone. Kazem inace jer smo mi dobili za jeftinije. Dalje tu je krstarenje i prevoz kao i ostale usluge agencije. Po rezulatima ankete i razgovora se mnogim kolegama videli smo da je veliko broj zainteresovan da pre spava u cantru Barselone nego u Lloret de Maru tako da smo se odlucili za tu opciju. Krstarenje je dodato kako zelja mnogih da ekskurzija bude drugacija i inateresantnija. Vezano za datum polaska imam sledece da kazem. Znam da se mnogima 15. april cini kao mnogo rano, a znam i zasto! Pa ja prva bi da se kupam u maju! Medjutim kad se malo bolje pogleda hoce li iko hteti da vreme provodi na plazi, a toliko toga ima da vidi u Barseloni!? Bice ovo divan april u Barseloni! Naravno moglo je se ici u maju, ali bi cena bila veca, jer je to vreme praznika i odrzavanja mnogih sajmova. Poseta ostalih gradova je tako organizovana da dovoljno vremena provedemo i u pristojno vreme stignemo u taj grad, a opet se i odmorimo od truckanja u autobusu.
Dok ne postavim tacan plan putovanja i spisak potrebnih dokumenata za vizu ovo bi bilo sve od mene...za sad!
Ana Petrovic- Broj poruka : 17
Godina : 41
Datum upisa : 07.12.2007
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA DOBIJANJE ŠPANSKE VIZE
PREVOD DOKUMENATA NIJE POTREBAN
1. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE PUTNIKE BEZ OBZIRA BILI U RADNOM ODNOSU, ZAPOSLENI U SOPSTVENOJ FIRMI, PENZIONERI, STUDENTI ILI MALOLETNICI
• Obrazac zahteva za vizu popunjen latinicom (popunjava se u agenciji)
• Pasoš sa važnošću najmanje još 3 meseca po isteku putovanja. Podnosioci zahteva koji nisu državljani Srbije treba da prilože dozvolu boravka
• fotokopija prve dve strane pasoša
• 1 fotografija novijeg datuma, pasoškog formata, na beloj pozadini
• fotokopija svih ispisanih strana lične karte (maloletne osobe koje ne poseduju istu, dostavljaju izvod iz matične knjige rođenih)
• osobe koje nisu državljani Srbije ili Crne Gore treba da prilože dozvolu boravka (beli karton)
U zavisnosti da li ste u radnom odnosu, zaposleni u sopstvenoj firmi, penzioner, student ili maloletnik donosite jos dodatnu dokumentaciju koja je navedena ispod kategorije kojoj pripadate
1.a. OSOBE U RADNOM ODNOSU (ZAPOSLENI)
• Potvrda poslodavca na memorandumu preduzeća, na kojoj treba da bude navedeno tačno radno mesto, dužina radnog staža, mesečna primanja i dani godišnjeg odmora u terminu kada se organizuje putovanje. U potvrdi treba da bude tačno naznačena adresa i telefon poslodavca, kao i ime, prezime i zvanje osobe koja je potpisuje (ni u kom slučaju to ne može biti sam podnosilac zahteva).
• uverenje iz fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO)
• izvodi računa u banci sa kretanjima u poslednja 3 meseca
1.b. ZAPOSLENI U SOPSTVENOJ FIRMI
• fotokopija rešenja o registraciji firme iz Agencije za privredne registre
• Potvrda o plaćenom porezu
• Izvodi o stanju na računu u banci firme tokom poslednja tri meseca
1.c. PENZIONERI
• Ček od poslednje primljene penzije
1. d. STUDENTI I MALOLETNA LICA
• Uverenje fakulteta, srednje ili osnovne škole da podnosilac zahteva pohađa godinu ili razred u koji je upisan.
• Izjava o izdržavanju potpisana od strane roditelja ili zakonskih staratelja u kome potvrđuju da izdržavaju dete, overena u opštini ili sudu.
• Ukoliko se radi o maloletnoj deci koja ne putuju u pratnji roditelja ili zakonskih staratelja, potrebno je priložiti saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja (na obrascu Ambasade) overenu u opštini stanovanja i fotokopije ličnih karti potpisnika
• Dokumentacija o primanjima i radno-socijalnom statusu roditelja ili staratelja iz tačke 1. 2. i 3. - u zavisnosti od toga da li se radi o osobama zaposlenim kod trećeg lica, u sopstvenoj firmi ili penzionerima
ZAPOSLENI TAKOĐE MOGU DA IDU NA KOLEKTIVNU VIZU
1. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE PUTNIKE BEZ OBZIRA BILI U RADNOM ODNOSU, ZAPOSLENI U SOPSTVENOJ FIRMI, PENZIONERI, STUDENTI ILI MALOLETNICI
• Obrazac zahteva za vizu popunjen latinicom (popunjava se u agenciji)
• Pasoš sa važnošću najmanje još 3 meseca po isteku putovanja. Podnosioci zahteva koji nisu državljani Srbije treba da prilože dozvolu boravka
• fotokopija prve dve strane pasoša
• 1 fotografija novijeg datuma, pasoškog formata, na beloj pozadini
• fotokopija svih ispisanih strana lične karte (maloletne osobe koje ne poseduju istu, dostavljaju izvod iz matične knjige rođenih)
• osobe koje nisu državljani Srbije ili Crne Gore treba da prilože dozvolu boravka (beli karton)
U zavisnosti da li ste u radnom odnosu, zaposleni u sopstvenoj firmi, penzioner, student ili maloletnik donosite jos dodatnu dokumentaciju koja je navedena ispod kategorije kojoj pripadate
1.a. OSOBE U RADNOM ODNOSU (ZAPOSLENI)
• Potvrda poslodavca na memorandumu preduzeća, na kojoj treba da bude navedeno tačno radno mesto, dužina radnog staža, mesečna primanja i dani godišnjeg odmora u terminu kada se organizuje putovanje. U potvrdi treba da bude tačno naznačena adresa i telefon poslodavca, kao i ime, prezime i zvanje osobe koja je potpisuje (ni u kom slučaju to ne može biti sam podnosilac zahteva).
• uverenje iz fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO)
• izvodi računa u banci sa kretanjima u poslednja 3 meseca
1.b. ZAPOSLENI U SOPSTVENOJ FIRMI
• fotokopija rešenja o registraciji firme iz Agencije za privredne registre
• Potvrda o plaćenom porezu
• Izvodi o stanju na računu u banci firme tokom poslednja tri meseca
1.c. PENZIONERI
• Ček od poslednje primljene penzije
1. d. STUDENTI I MALOLETNA LICA
• Uverenje fakulteta, srednje ili osnovne škole da podnosilac zahteva pohađa godinu ili razred u koji je upisan.
• Izjava o izdržavanju potpisana od strane roditelja ili zakonskih staratelja u kome potvrđuju da izdržavaju dete, overena u opštini ili sudu.
• Ukoliko se radi o maloletnoj deci koja ne putuju u pratnji roditelja ili zakonskih staratelja, potrebno je priložiti saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja (na obrascu Ambasade) overenu u opštini stanovanja i fotokopije ličnih karti potpisnika
• Dokumentacija o primanjima i radno-socijalnom statusu roditelja ili staratelja iz tačke 1. 2. i 3. - u zavisnosti od toga da li se radi o osobama zaposlenim kod trećeg lica, u sopstvenoj firmi ili penzionerima
ZAPOSLENI TAKOĐE MOGU DA IDU NA KOLEKTIVNU VIZU
Ana Petrovic- Broj poruka : 17
Datum upisa : 07.12.2007
Re: Apsolventska ekskurzija u organizaciji SPAF-a
toliko o famoznim viznim olakshicama......
majku li im lopovsku!
oni chiji roditelji imaju privatne firme neka krenu josh od sad sa sakupljanjem dokumenata.... ostali imaju manje da sakupljaju, pa ce im biti lakse.
majku li im lopovsku!
oni chiji roditelji imaju privatne firme neka krenu josh od sad sa sakupljanjem dokumenata.... ostali imaju manje da sakupljaju, pa ce im biti lakse.
Mala- Broj poruka : 192
Datum upisa : 19.01.2008
Mene vala nećete videti!
Za te pare mogu sa svojim društvom da obiđem mnogo bolje destinacije!
Hasta la vista!
Za te pare mogu sa svojim društvom da obiđem mnogo bolje destinacije!
Hasta la vista!
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Mesec i po dana je prošlo od mog odgovora, niko nije pisao komentar...
Toliko o kvalitetu odabira!
Urbanista ::Mesec i po dana je prošlo od mog odgovora, niko nije pisao komentar...
Jel' moze moj komentar?
Ili bolje neko drugi da komentarise?
arh_aurora- Broj poruka : 368
Godina : 40
Datum upisa : 25.12.2007
Može, slušam
Hajd' i to da čujem pa da emigriram u... hmmm gde ću?
Urbanista ::Može, slušam
Ma zapravo...i nemam komentar...
Ja ionako ne idem na A.E., tako da nema nekog narocitog razloga ni da komentarisem...
Neka se svi lepo provedu, bas kao sto cu ja u Barseloni i u Madridu.......... u isto to vreme, za mnogo manje pare....
Madrid ne mogu da docekam, mmmmmmmmmmmmmmm..............
A što se ne hvališ da ideš preko Berlina?
Jel to možda nije za javnost?
Urbanista ::A što se ne hvališ da ideš preko Berlina?
Pa zato sto to nije sigurno...to su moja mastanja neka, a njihova realizacija zavisi samo od duzine vize
Ako dobijem vizu na kurs + 3 dana pre i 3 dana posle....bojim se da Berlin otpada, nego se boravak u Barsi deli na 2X3 dana......
A ako viza bude malo dulja....eeee, pa eto mene i u Budimpesti i u Berlinu!
Guten reisen meine liebe Freundin!
Poslednji izmenio dana Pon Feb 04, 2008 3:32 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Urbanista ::Guten reisen meiner liebe Freundin!
¿Tradusce, por favor ?
Übersetzung:
Srećan put moja draga prijateljice!
Urbanista ::Übersetzung:
Uh, uh ,uh
Draga...
Prijateljice....
ako neces ovde pred svima, mozes i u PM da se obrazlazes...
Pa Nemci se tako obraćuju, za tvoju informaciju
Eeee, ako su Nemci, to je druga stvar..............Urbanista ::Pa Nemci se tako obraćuju, za tvoju informaciju
Kazi lepo da su Nemci
A ja misl'la, a ja misl'la.........
Da se to ti tako obracas.............
Similar topics
» APSOLVENTSKA EKSKURZIJA
» IZBORI ZA STUDENTSKI PARLAMENT 2008/2009
» Strucna ekskurzija
» Strucna Ekskurzija - OFFICIAL!!!!!!!!!!-- KAO VAZNO!!!!!!
» IZBORI ZA STUDENTSKI PARLAMENT 2008/2009
» Strucna ekskurzija
» Strucna Ekskurzija - OFFICIAL!!!!!!!!!!-- KAO VAZNO!!!!!!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu