za web katalog
+4
pailhead
Ell
Sauence
Lazar
8 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 1
za web katalog
Pozivamo sve koji su zainteresovani za:
- Prezentovanje sopstvenog rada izrađenog u okviru nastavnog programa AF (u toku zimskog semestra 2007/2008) da pošalju fajl u kome će se nalaziti:
· dva grafička priloga koji će na najbolji način prezentovati rad veličine do 2MB,
· tekstualno obrazloženje projekta do 300 reči
· kao i informacije u okviru kog predmeta (teme) i kod kog mentora je rad realizovan
- Učestvovanje u formiranju (pakovanju) materijala za web katalog da takođe pošalju fajl sa osnovnim podacima
Sve poslati na e-mail: web.arh.katalog@gmail.com do petka, 22.februara 2008.
Tim za formiranje web kataloga
LiMx2iN1
- Prezentovanje sopstvenog rada izrađenog u okviru nastavnog programa AF (u toku zimskog semestra 2007/2008) da pošalju fajl u kome će se nalaziti:
· dva grafička priloga koji će na najbolji način prezentovati rad veličine do 2MB,
· tekstualno obrazloženje projekta do 300 reči
· kao i informacije u okviru kog predmeta (teme) i kod kog mentora je rad realizovan
- Učestvovanje u formiranju (pakovanju) materijala za web katalog da takođe pošalju fajl sa osnovnim podacima
Sve poslati na e-mail: web.arh.katalog@gmail.com do petka, 22.februara 2008.
Tim za formiranje web kataloga
LiMx2iN1
Student prodekan
Lazar Mandić
7.II 2008.
Re: za web katalog
Sta reba da sadrze ti graficki prilozi, mislim 2 MB, sta da stavim na to???
Sauence- Broj poruka : 37
Godina : 38
Datum upisa : 23.12.2007
kakav je taj katalog? ja prvi put cujem za njega.
jel mozemo da stavimo nase radove?
jel mozemo da stavimo nase radove?
Ell- Broj poruka : 13
Datum upisa : 28.01.2008
Koji formati su u pitanju, i sta je preporucljivo staviti, da li recimo ceo plakat koji u 2mb sadrzi jako puno informacija, ali opet mozda bude necitljiv (mali tekst, gubljenje detalja u slikama i sl.) ili recimo napraviti nesto specificno za ovu priliku?
Ne bi bilo lose kada bi se naveo neki primer, recimo za neki studio, za urbanizam i sl. sta se ocekuje.
Ne bi bilo lose kada bi se naveo neki primer, recimo za neki studio, za urbanizam i sl. sta se ocekuje.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Projekat treba da se sastoji od jasnog prikaza koncepta objekta i manjeg tekstualnog opisa projekta sa karakterističnim osnovama, presecima i izgledima, fotografijama i ilustracijama. Celokupan sadržaj treba da stane na dva lista formata A4.
Pa jel to za net ili za web? Bolje bi bilo kada bi se propisali neki okviri u pixelima, tipa 2000x1000 ili tako nesto nego sama velicina. Dakle tekst bi trebalo da se nadje na tom grafickom prilogu? Pitam zato sto moze biti i neki format tipa za galeriju, pa bi se tekst kopirao u posebno polje kod svakoga, a graficki prikaz bi stajao pored ili tako nesto.
Najbolje bi bilo kada bi ste napravili primer sa necijim radom, (recimo, u dogovoru sa nekim dobrovoljcem da se zajedno to sredi) i onda ostali da prate taj format.
Najbolje bi bilo kada bi ste napravili primer sa necijim radom, (recimo, u dogovoru sa nekim dobrovoljcem da se zajedno to sredi) i onda ostali da prate taj format.
znaci zamisao je da se formira jedan katalog koji bi mogao da se stampa (ali sada nema para za to) tako da ce on biti dostupan u digitalnom formatu na sajtu fakulteta....
Pa bolje onda da bude prilagodjen za net nekako (manje grafike, tekst mozda van grafike, u okviru sajta), a da se posle prikupe radovi za stampu.
Dakle kako sam ja ukacio, to bi trebalo da izgleda kao recimo u onim arhitektonskim knjigama, osnove preseci maksimalno ociscene sa malim nivoom detaljnosti...??? Ali opet taj a4 ce da bide jadan mnogo ako oces da bude 2mb, mnogo bih voleo da okacis da vidim na sta to lici...
Sauence- Broj poruka : 37
Godina : 38
Datum upisa : 23.12.2007
Dakle jel postoji neki template ?? To bi bilo stvarno pametno....ma koliko ogranicavajuce , ne bi svi gubili vreme sa koncepcijom prezentacije .....
naturchic- Broj poruka : 10
Datum upisa : 21.01.2008
Sta se desava sa katalogom ??????/ Ja sam poslala svoj rad i zanima me sta se dalje sa tim desava posto vidim da se ovde ne spominje
Milos Zivkovic ::Jel kasno da saljem?!
Niko ti nece odogvoriti , veruj mi ovo je zamrla tema
Jel se neko uopste usudio da posalje nakon ovakvih informacija/uputstava?
sramota za ovaj topic!!!! nema smisla //////////////////
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu