archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Organizacija gradjenaj - predmer i predracun

+3
sy_arh
lussster 5188
pailhead
7 posters

Ići dole

Organizacija gradjenaj - predmer i predracun Empty Organizacija gradjenaj - predmer i predracun

Počalji  pailhead Čet Apr 10, 2008 4:09 pm

Imam neki primer objekta i predracuna iz ovog predmeta. Objekat je p+1, delom ima podrum, delom temeljne zidove, ima kaskade u temeljnim stopama, zid je 25cm, krov dvovodan ugao 20 stepeni itd.

Betonski radovi su lose proracunati, jer u pet razlicitih pozicija racunaju istu stvar, i time dodaju nepotrebne kolicine betona. Ni ostale pozicije nisu bas srecne i nisu prikazane onako kako se zapravo rade...

Znam da je prosao kolokvijum, ali posto jos nije ocenjen, a i posto ce mozda biti isto na ispitu itd. bilo bi fino... kada bi se ove stvari pojasnile sto pre.

Na primer, prva grupa na kolokvijumu je imala dve kote za istu dimenziju, danas su bili netacno iscrtani preseci...

Mogli bi nesto da se dogovorimo na nivou godine, pa da trazimo da se ove stvari pojasne, a ne da nosimo pasulj u dzepovima i da gledamo u njega ne bi li znali u kom pravcu ide podvlaka kao sto je bio slucaj na ak3...

just a thought
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Organizacija gradjenaj - predmer i predracun Empty Re: Organizacija gradjenaj - predmer i predracun

Počalji  pailhead Čet Apr 10, 2008 11:51 pm

Nacrtao sam deo zadatka sa danasnjeg kolokvijuma.

presek i osnova prozora

Dato je identicno ovako osim ove kote 245 za cistu spratnu visinu. Nju sam dobio tako sto sam oduzeo 20cm tavanice i spustio se na kotu -0.30 i onda mi je toliko ostalo do kote poda u podrumu koja je -2.75.

Prozor je u preseku nacrtan kao da ide skroz do serklaza, i kotiran je 50cm a zatim je kotiran serklaz 20cm.

Medjutim, u osnovi je napisano da je parapet 190cm, a visina prozora 50cm... sto daje 240cm.

Zanima me, kada na kolokvijumu daju osnove i preseke, i svaki je drugacije iskotiran... sta je merodavno, kako uraditi zadatak tacno, jel ima vise resenja?

Poslednji put izmenio pailhead dana Uto Apr 15, 2008 3:14 pm, izmenio ukupno 2 puta
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Organizacija gradjenaj - predmer i predracun Empty Re: Organizacija gradjenaj - predmer i predracun

Počalji  lussster 5188 Pet Apr 11, 2008 8:26 pm

ja sam to sa serklazima totalno zajebao..
a nisam ni primetio da ima greska na crtezu dok nije bilo isuvise kasno....

a ovaj kolokvijum je totalna propast bio sveukupno.
prvo..sat vremena da se normalno sve odradi nije dovoljno, a kao drugo...svima se razlkikuju proracuni u zavisnosti od zaokruzivanja pa me bas zanima kako ce se ocenjivati..

a sta je merodavno..ko to moze da zna..merodavno ce biti ono sto njima bude palo napamet...ili ce jednostavno da se prave ludi sto se greske tice...
lussster 5188
lussster 5188

Broj poruka : 139
Godina : 38
Datum upisa : 15.12.2007

http://www.myspace.com/althalusdushman

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Apr 11, 2008 9:51 pm

Slazes se da je ovde greska? Nisam jedini koji je primetio da negde fali 5 cm.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Pet Apr 11, 2008 10:08 pm

aham. kada se zadati podaci ne slazu sa crtezom, to je obicno grska..tj.kada kotiranje nije uklopljeno kako valja.
a ako bi se mi bunili, ja mislim da bi oni imali neki debilan kontraargument kao i uvek Sad
smor.
svejedno ja sam radio po preseku,pa sta ispadne..
samo se potajno nadam da ce biti ponovni kolokvijum ako rezultati budu losi..
lussster 5188
lussster 5188

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  sy_arh Pet Apr 11, 2008 11:16 pm

nazalost nece biti ponovnog kolokvijuma..oni koji ga nisu radili, ili nisu zadovoljni brojem poena koji su osvojili na kolokvijumu moraju da izadju na ispit..dzabe opravdanja i tome slicno.. mada, videcemo sta ce od svega toga da ispadne..dusanka za sada tvrdi da nece dati novi termin, ali cu ja otici kod nje u kabinet da proverim da li se kojim slucajem predomislila, pa vam javljam novosti..
sy_arh
sy_arh

Broj poruka : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Ned Apr 13, 2008 8:42 pm

podrzavam Smile

a koliko kapiram i vecina generacije Smile

covece, ni kolokvijum iz ovakvog predmeta ne mogu da organizuju kako treba.
lussster 5188
lussster 5188

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  petkobb Pon Apr 14, 2008 3:03 pm

posecivanje dusanke u kabinetu koliko sam cuo od starijih nije bas najpametnije cak sta vise moze veoma da skodi na pr. pogleda ti kolokvijum i bodove a ti kazes da nesto nije videla ili je ne daj boze pogresila i onda ... si nadrljao imaces jos manje nego pre a mozda i 0!!! ipak to su samo price ali ja ipak necu ici da je gnjavim nesto mi se ne svidja ideja polaganja tog ispita u junu ako ne moram

petkobb

Broj poruka : 12
Datum upisa : 30.11.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Apr 15, 2008 1:47 am

Rolling Eyes
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  TetkaH Uto Apr 15, 2008 3:38 am

hm.. i ja sam isto radila po preseku..

ali nesto mi se cini, a ne garantujem da se dobro secam, da je iznad prozora bilo tih 5cm... ali sad se stvarno ne bih kladila u to... Suspect

bilo bi skroz kul da imamo ponovo kolokvijum...
TetkaH
TetkaH

Broj poruka : 82
Datum upisa : 11.12.2007

http://www.myspace.com/goatik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Apr 15, 2008 3:11 pm

Pa u preseku nije bio nacrtan, ali u osnovi je prakticno bio naznacen. Zadatak je izgledao bas onako kako sam nacrtao u ovom pdf-u.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  connie Uto Maj 27, 2008 2:16 pm

da ne otvaram novu temu....

danas sam u 12 otisla na konsultacije kod Dusanke Djordjevic da je pitam za par stvari, tj. gresaka koje se nalaze u uglednom primeru, koji se prodaje u skriptarnici. rekla je da je to primer od prosle godine i da ga ne kupujemo jer je on "zvanicno povucen iz upotrebe zbog brojnih gresaka i ne slaganja proracuna i crteza". na moje pitanje zasto se i dalje prodaje studentima, ona je rekla da to prodaje knjizara da bi zaradila pare. onda sam ja pitala da li ima drugi ugledni primer posto sam u knjizari nasla samo jedan a4 sa zadatkom bez resenja i ona mi je tako drsko odgovorila da je zadatak za resavanje, a ne da nam oni daju resenja i da su sa tim zadatkom sebi "napravili medvidju uslugu, jer studenti sada non stop dolaze da pitaju kako ovo, kako ono"

znaci, od sada ne smes ni da odes na konsultacije, iako na vratima pise da postoji termin za njih, a ako slucajno odes, ne smes da pitas ono sto ti nije jasno da ne bi slucajno smarao prof. dusanku djordjevic.....

htela sam da je pitam da li je moguce da nam daju kolokvijum bez gresaka u zadatku (posto sto su super odradili prvi kolokvijum i ugledni primer) ali me tako izbacila iz takta i skoro isterala iz kabineta......
connie
connie

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Maj 27, 2008 10:42 pm

Pridruzi se protestu.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  garovix Sre Sep 03, 2008 8:37 pm

Da li se neko može da mi potvrdi da je profesorka za vreme nastave rekla da svi oni koji vežbaju kkpm zbog preklapanja termina dobijaju 10 bodova za aktivnost u toku predavanja?
garovix
garovix

Broj poruka : 3
Datum upisa : 19.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Sep 04, 2008 2:13 am

Ja mogu da kazem da je to prvo sto je rekla na ovu temu. Medjutim, promenila je misljenje cenjena gospodja nekoliko puta nakon toga.

Timeline:

1. Da, hoce svi dobiti 10 poena.
  2. Ne, nece niko dobiti 10 poena, ko vas je6e.
  3. Neko ce dobiti neko nece, zavisi kako se budem osecala.
  4. Dobice poene samo onaj kome bude trebalo zbog ocene, ako valjda zasluzi 6 sam, pre toga.

Mislim da je na ovom poslednjem ostalo. Dakle, da si imala 54 poena bez predavanja, oni bi te po svemu sudeci oborili. Dok bi nekog sa 55 ukljucujuci tih 10 sa predavanaja pustili.

10 poena je kako god da okrenes, jedna ocena vise, dakle svakome ce trebati.

Pri tom, ja mislim da bi trebalo nama koji smo pratili dva predmeta dodeliti i vise poena. Ja sam prvi izgubio bar nekoliko na kolokvijumima samo zato sto sam propustio neku glupost koju su oni eto rekli samo na predavanjima.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu