archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Uslovi prebacaja

+7
Lazar
Belle
storm_raider1
prof. Voland
Mala
pailhead
Student
11 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Uslovi prebacaja Empty Uslovi prebacaja

Počalji  Student Sub Maj 03, 2008 3:17 pm

Koji su uslovi prebacivanja na beogradski, sa nekog drugog arhitektonskog fakulteta Question

Student

Broj poruka : 8
Datum upisa : 03.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty Re: Uslovi prebacaja

Počalji  pailhead Sub Maj 03, 2008 4:06 pm

Verovatno da platis sedamnaest hiljada evra po godini. Jedini uslov za bilo sta na nasem fakultetu je da platis... mnogo.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty opaska

Počalji  Student Ned Maj 04, 2008 1:52 pm

fakultet je bas otvorenog tipa

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Maj 04, 2008 4:23 pm

Sto.... ako smem da pitam, bi se prebacivao na ovaj... "fakultet"?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty PITANJE

Počalji  Student Ned Maj 04, 2008 8:49 pm

jel preporucujes nesto drugo?

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Maj 04, 2008 9:26 pm

Mislim da je cupanje secerne repe na antartiku bolja preporuka nego ovo.

Salim se. Ali definitivno, mislim da bi bilo koja druga skola bila bolji izbor. Bar znas na cemu si.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Student Pon Maj 05, 2008 6:39 pm

znaci NI kao odskocna daska?

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Maj 05, 2008 8:14 pm

Odskocna daska za sta? Ako moras da platis 3000e za godinu, to je onda vise kao da ti je tramvaj pregazio preko sina nego odskocna daska. Nadji neku jeftiniju skolu kao odskocnu dasku.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty ima li predloga??

Počalji  Student Pon Maj 05, 2008 8:44 pm

jel postoji nesto sto mislis da vredi platiti?

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Maj 05, 2008 9:03 pm

Dobru skolu. Recimo, bilo koje inostranstvo.

Moze se studirati kod zahe hadid i greg lina u becu za manje para nego ovde (samo jedan od primera).

Veruj mi, ja sam se zeznuo sto sam se upisivao ovde. Ucinio sam sebi medvedju uslugu i sad se jedva mogu resiti ovog fakulteta...
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty Zahvalnica

Počalji  Student Pon Maj 05, 2008 9:10 pm

hvala zemljak

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Čet Maj 08, 2008 1:46 am

evo, informacija za zainteresovane.....
godina na arhitekturi u Bechu, koshta 750 evra.........

mesechni troshkovi zivota u domu su 250 evra.
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty Zahvalnica

Počalji  Student Čet Maj 08, 2008 2:24 am

Hvala Mala

Student

Nazad na vrh Ići dole

Uslovi prebacaja Empty Glad

Počalji  Student Čet Maj 08, 2008 12:43 pm

Student

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  prof. Voland Ned Maj 18, 2008 1:47 pm

ma sta palite coveka bre, svi bre samo hocete da kazete ljudima da ne upisuju ovo kako bi bilo sto manje konkurencije c c c...
mozda Bec kosta 750e, ali sta za to dobijes? zivis tamo negde u inostranstvu, gde si stranac u tudjem selu, okruzen plavokosim, plavookim ljudima hladne duse ko tastin pogled....a ovde jes` da platis 3000e, al te posle niko nista ne pita i bole te kurac i nemoras narednih 5 godina (minimum) da razmisljas sta ces sa sobom da uradis u zivotu...pa sad ti vidi sta ti je milije Kosovo ili Svazilend?
prof. Voland
prof. Voland

Broj poruka : 99
Godina : 39
Datum upisa : 12.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  storm_raider1 Čet Jul 17, 2008 11:18 pm

Koje Kosovo ? Question Question Question Very Happy
storm_raider1
storm_raider1

Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Belle Sub Jul 26, 2008 5:20 am

Mala ::evo, informacija za zainteresovane.....
godina na arhitekturi u Bechu, koshta 750 evra.........

mesechni troshkovi zivota u domu su 250 evra.

Je l zna neko sta je sve potrebno za studiranje u Becu? Ili Gracu? Na kom jeziku su predavanja?

Belle

Broj poruka : 1
Datum upisa : 26.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lazar Uto Avg 12, 2008 3:01 am

Student ::Koji su uslovi prebacivanja na beogradski, sa nekog drugog arhitektonskog fakulteta Question

Da bi dobio tacnu informaciju koja nije prepricavanje podnses molbu (pisano) studentskoj sluzbi u kojoj ces da navedes da te interesuje koji su uslovi a navesces na kom fakultetu studiras koja si godina mozda je potreban i plan i program fakutleta po kome si studirao (pitaj u studentskoj sluzbi) a onda oni MORAJU da ti daju odgovor u pisanoj verziji

Koliko ja znam mozes upisati drugu godinu na nasem fakutletu (po istim pravilima kao i studenti koji studiraju u beogradu) ako ocistis prvu na fakultetu u kosovskoj mitrovici (program je potpuno isti) ali ne i ako zavrsis u Novom Sadu ili Nisu (onda moraju da se rade ekvivalencije - priznavanja i da das razliku)

Lazar
Admin

Broj poruka : 121
Datum upisa : 26.10.2007

https://arch.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CvRc Ned Avg 31, 2008 2:51 am

Ja ne mogu a da ne odolim tome da pitam ljude koji kazu da je kod zahe hadid studiranj za dz, ZASTO NE ODU KOD ZAHE HADID, NEGO SE PATE OVDE?!?!?!?!?!?
I DA SI IV GODINA SREDNJE, KAKO BI OTISAO KOD ZAHE HADID?!

HOCE LI ZAHA HADID DA PRIMI 240 JEBENIH STUDENATA!!! Ili su svi koji su upisali arh u beogradu geniji, pa bi ladno prosli konkurenciju i upali kod nje.... - SVIH 240!?!?!?

ZEMLJO SRBIJO, OSTAVITE SE VISE TIH PRICA, KOD ZAHE OVOLIKO, KOD KOOLHAASA, TOLIKO!!!

CvRc

Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Avg 31, 2008 3:08 am

Lupetas...

Nije tako jednostavno upisati skolu u inostranstvu iz Srbije s obzirom da je Srbija potpuno izolovana od ostatka sveta.

Ta skola kod Zahe (izmedju ostalog postoji ih vise) je akademija primenjenih umetnosti u Becu. Besplatna je zato sto postoji neki ugovor star skoro sto godina izmedju austrije i Srbije, a moguce i ostalih zemalja bivse jugoslavije. Ako je istina, radi se o ratnim odstetama za prvi svetski rat. No to nije ni bitno.

Bitno je da je tu skolu malo lakse upisati od ostalih zbog malo jednostavniej procedure. Jednostavno se ode, polaze prijemni, preda portfolio, prodje interjvu i sve se to desava nedelju dana pred pocetak nastave.

Upisivanje osnovnih studija bilo gde u inostranstvu jeste KOMPLIKOVANO, ali nije bas toliko mnogo komplikovanije od upisivanje nase skole. PRoblem je sto se ljudi u to ne upustaju, posto bi se trebalo informisati oko toga jos za vreme srednje skole.

Drugo, potreban je jezik za studiranje osnovnih studija dok se master uglavnom prati na engleskom svuda.

Trece, negde je mnogo teze steci uopste uslove za upis. Recimo svajcarska MATURA je 1500 puta ozbiljnija od srpske, a potreban je ekvivalent.

Cinjenica je da je daleko lakse prebaciti se cak i nakon upisa na nas fakultet negde drugde, nego upisati se iz pocetka. Mada je i ovo opet komplikovano.

Ali na kraju krajeva, nista nije vredno gubljenja vremena ovde, ili zapetljavanja u nasem sistemu. Bilo kakav dodatni trud ulozen ka upisivanju neke skole u inostranstvu se isplati. Studirati master u Beogradu i placati je besmislica.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CvRc Ned Avg 31, 2008 5:27 am

Hvala na informacijama, lepo je znati i to...

Nego sam samo zeleo da pitam zasto niko ne ode kod zahe hadid kada je besplatno, ili skoro besplatno? Pre svega, kako je uci u grupicu od dvadesetak ljudi sa kojom ona radi, MOZE LI SE TO TEK TAKO?

Zasto niko ne ode bilo gde drugde ako je bolje i jeftinije?!!! - Zbog tvog odgovora da

NIJE TAKO JEDNOSTAVNO UPISATI SKOLU U INOSTRANSTVU IZ SRBIJE (s obzirom na to da je Srbija potpuno izolovana od ostatka sveta)!!!

I s obzirom na to da odlazis tamo gde nikoga ne poznajes, i sto "zrtvujes" ceo svoj dosadasnji privatni zivot zarad (u ovom slucaju) arhitekture, a nisi siguran zelis li to! + jezik, + i novac, +...

zato mislim da i nije tako losa varijanta ostati ovde uz sve sto imas, a skolovati se manje kvalitetno nego u inostranstvu; nego se odlicno obrazovati tamo, a izgubiti ovo ovde. Very Happy
Jel ceo zivot posao, jel ceo zivot novac, zbog kog 90% ljudi i ide na fakultet? (da bi ga kasnije lakse stekli, naravno)

CvRc

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Ned Avg 31, 2008 1:25 pm

a sta je to "sve ovo ovde" Very Happy ?

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CvRc Ned Avg 31, 2008 2:38 pm

sve ono sto bi ti tamo falilo Laughing

CvRc

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Ned Avg 31, 2008 2:50 pm

e jbg sad...
koliko bi ti falilo stvari odavde, toliko bi novih stvari imao koje ovde nemas...tako to ide...
no, treba sesti pa videti da li je to to sto zelis...

u principu se slazemo Wink

ja sam iz Nisa a studiram u BG, a ziveo sam u inostranstvu sam godinu dana pa imam predstavu i o tome...

ko to nije osetio, nista ne moze da mi prica Smile

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lucas Sre Sep 03, 2008 7:57 pm

pailhead ::Lupetas...

Nije tako jednostavno upisati skolu u inostranstvu iz Srbije s obzirom da je Srbija potpuno izolovana od ostatka sveta.

Ta skola kod Zahe (izmedju ostalog postoji ih vise) je akademija primenjenih umetnosti u Becu. Besplatna je zato sto postoji neki ugovor star skoro sto godina izmedju austrije i Srbije, a moguce i ostalih zemalja bivse jugoslavije. Ako je istina, radi se o ratnim odstetama za prvi svetski rat. No to nije ni bitno.

Bitno je da je tu skolu malo lakse upisati od ostalih zbog malo jednostavniej procedure. Jednostavno se ode, polaze prijemni, preda portfolio, prodje interjvu i sve se to desava nedelju dana pred pocetak nastave.

Upisivanje osnovnih studija bilo gde u inostranstvu jeste KOMPLIKOVANO, ali nije bas toliko mnogo komplikovanije od upisivanje nase skole. PRoblem je sto se ljudi u to ne upustaju, posto bi se trebalo informisati oko toga jos za vreme srednje skole.

Drugo, potreban je jezik za studiranje osnovnih studija dok se master uglavnom prati na engleskom svuda.

Trece, negde je mnogo teze steci uopste uslove za upis. Recimo svajcarska MATURA je 1500 puta ozbiljnija od srpske, a potreban je ekvivalent.

Cinjenica je da je daleko lakse prebaciti se cak i nakon upisa na nas fakultet negde drugde, nego upisati se iz pocetka. Mada je i ovo opet komplikovano.

Ali na kraju krajeva, nista nije vredno gubljenja vremena ovde, ili zapetljavanja u nasem sistemu. Bilo kakav dodatni trud ulozen ka upisivanju neke skole u inostranstvu se isplati. Studirati master u Beogradu i placati je besmislica.

cekaj, malo pre si coveku objasnio da ne upisuje fax u bgu, a sad pricas kako je tesko upisati neki drugi? izvini ali ti si najkotroverznija osoba koju sam upoznao - od kad te znam pricas kako je fax los, a nesto ne vidim da menjas svoj status, sem sto lajes na sve strane. planiras taj master godinama, a juce si mi rekao da ces ipak na nas fax na master?? sto kad je sra***? i josh ti pricam za onog lika koj je radio sa zahom, tvoj odgovor je bese bio - mjok sto da se cimam sa njim - tu mora da se radi, bolje mi je da uzmem neki bleja studio. i TI posle nekom pricas kako je fax sra***? pocinjem da mislim da si samo cinicna ogorcena kukavica. uradi nesto covece, samo ke****. jel shvatas da si neozbiljan, pricas tu o nekom masteru, ali nesto ne vidim da ce se to ikada desiti? probaj. mnogi su otisli ne bi bio jedini. da tesko je... zamisli! ko bi rekao. ti bi u stvari da neko to obavi za tebe a? tako mi nesto smrducka. sve ti je neko drugi kriv. uvek. iskuliraj se malo, mozda je problem u tebi.
Lucas
Lucas

Broj poruka : 72
Datum upisa : 20.12.2007

http://www.dominante.co.rs/lukamladenovic

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh