Studio projekat 1 - asistenti
+9
Zmychek
CvRc
Bukinjo
Lightbulb
ameridojtega
Angel22
Sauence
TNBmec
hugsy
13 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: II godina
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Studio projekat 1 - asistenti
Ja upadoh kod nekog Aleksandra Videnovica, drugarice kod Jovana Mitrovica i Borislava Petrovica.
Ima li neko sa iskustvom sa njima, savetima, preporukama...?
Kakve su mogucnosti za prebacivanje po studijima, i kako se to radi?
Ima li neko sa iskustvom sa njima, savetima, preporukama...?
Kakve su mogucnosti za prebacivanje po studijima, i kako se to radi?
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
Re: Studio projekat 1 - asistenti
Kod Mitrovica je super, makar meni bilo, ali ima da se oderes ako hoces 10 - za svake vezbe donosis nesto novo + korekcije starog. Toplo ga preporucujem, covek je u poslu i zna znanje.
Sto se tice prebacivanja, fora je - jedan za jednog (ako hoces recimo kod Mitrovica a kod Videnovica si, moras naci nekoga kod Videnovica ko hoce kod Mitrovica da bi ti presao, i obrnuto).. Mi smo mogli da se prebacujemo samo prve nedelje, cini mi se..
Za ostalu dvojcu ne znam..
Sto se tice prebacivanja, fora je - jedan za jednog (ako hoces recimo kod Mitrovica a kod Videnovica si, moras naci nekoga kod Videnovica ko hoce kod Mitrovica da bi ti presao, i obrnuto).. Mi smo mogli da se prebacujemo samo prve nedelje, cini mi se..
Za ostalu dvojcu ne znam..
TNBmec- Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007
Od Borislava bezi ko djavo od krsta...Meni se nikako nije dopao njegov pristup BAS BAS lose....Mnogo strogo ocenjuje
Za Videnovica ne znam , sa predavanja mi je ovako smarac , deluje mi kao da te nece nauciti nista novo , ali ne znam mozda gresim
Ostalo ne znam ...
A za prebacivanje uvatis pa odes kod profesora kod kog zelis i prvo ga pitas oce da te primi eto ovako (neko hoce i bez zamene), a ako nece onda moras da nadjes zamenu...
Za Videnovica ne znam , sa predavanja mi je ovako smarac , deluje mi kao da te nece nauciti nista novo , ali ne znam mozda gresim
Ostalo ne znam ...
A za prebacivanje uvatis pa odes kod profesora kod kog zelis i prvo ga pitas oce da te primi eto ovako (neko hoce i bez zamene), a ako nece onda moras da nadjes zamenu...
Sauence- Broj poruka : 37
Godina : 38
Datum upisa : 23.12.2007
Mozes li da mi pojasnis sta je to lose u Borislavljevom pristupu sto ti nije odgovaralo? Mozda bi se moja drugarica snasla kod njega, s obzirom da je u prosloj godini imala asistenta koji je bio dosta specifican, da ne kazem cudan, pa je bila zadovoljna...
Hugsy, pre desetak dana sam video Videnovica i Lazovica u kabinetu kod Raskovica, kako su se razbaskarili i digli noge na sto u njegovom kabinetu, opijali se od viskija i pritom pusili... Stravican prizor... Da ne pricam da su vrata kabineta bila otvorena i sve se moglo videti... I osetiti miris koji se sirio hodnikom... Meni je prosle godine bio na studiju prof. Vladimir Lojanica, ali izgleda da ove godine ne drzi studio projekat 1. Sto se tice Bore Petrovica, ja sam od ljudi koji su bili kod njega cuo da su bili zadovoljni njime i da je ok...
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
E bas za Lojanicu sam i ja cula sve najbolje, ali nazalost on ne drzi studio kod nas... Imao si srece.
Sto se tice vesele ekipe asistenata, nadam se da ne rade tako i na vezbama
Bio bi to lep provod i za njih i nas studente, ali pitanje dokle bismo stigli sa projektovanjem
Sto se tice vesele ekipe asistenata, nadam se da ne rade tako i na vezbama
Bio bi to lep provod i za njih i nas studente, ali pitanje dokle bismo stigli sa projektovanjem
Znam, ja bih menjao taj studio iz tog razloga sto su nemarni... Danas su me bas ljudi pitali, pa i Gah-gah oko studija kakav je koji ass. i profesor na studiju... Takodje i jedna devojka koja je isto zapala kod Videnovica me pitala kakav je i da li da menja... Odgovorio sam kao i tebi da pokusa negde drugde, jer coveka stvarno ne zanima sta studenti rade...
Imas li neku konkretnu preporuku, koga zanima sta studenti rade? Osim Bore koga si vec pohvalio...
Nadam se da nisam dosadna
Nadam se da nisam dosadna
Nisi Ja ti mogu reci ono sto sam cuo i kakvu sam sliku imam o njima Misa Mladenovic nije u sustini los, vise je umetnicki nastrojen, ali je ok, ne pravi problem, i dobar je za saradnju i razgovor, ako se trudis... Jedan kolega je pomenuo i Jovana Mitrovica za koga sam cuo isto da je ok i da redovno dolazi... Ivan Raskovic je isto ok, ali recimo covek insistira da se strikno radi za vreme vezbi, oni su uvek bili disciplinovani od 8h, mozda je mana sto je ljude terao rucno sve da rade (ja sam kroz tu pricu prosao jos u srednjoj), pa sad ako imas naviku da radis na racunaru mozda ti ne bi odogvaralo. Milan Maksimovic je bio kod njega prosle godine saradnik, sad ima svoj studio, predpostavljam da gura isti ili slicni princip rada... Bora je isto ok kao sto sam napomenuo, ali ima neke svoje tripove i svojstvene manire, i zahteva isto rad...
One koje bi trebalo izbegavati: Milan Vujovic i Dejan Miletic, ne dolaze na vezbe, nisu redovni ni zainteresovani... Aleksandar Videnovic isto takodje to sam vec napisao... Vuja Aleksandru (sa Vesnom Milom Colic) je slican ostalima.... Srecom nema vise Marka Savica, koliko sam video na spiskovima, inace clan takodje ovakvog kluba...
I naravno Lojanica je stvarno bio najbolji, bar po meni, bio je odgovoran, vodio svoju "crnu knjigu" o svakom studentu i njegovom radu, i tacno je znao sta kome treba da kaze, savetuje, da pomogne, i makismalno je bio korektan... Koliko sam cuo izgleda da je postao vanredni profesor... Imaces priliku da ga cujes i vidis na predavanju iz Tipologije 1.
Ovo ti je moje misljenje, mozda ima neko drugacije misljenje i iskustvo od mene
One koje bi trebalo izbegavati: Milan Vujovic i Dejan Miletic, ne dolaze na vezbe, nisu redovni ni zainteresovani... Aleksandar Videnovic isto takodje to sam vec napisao... Vuja Aleksandru (sa Vesnom Milom Colic) je slican ostalima.... Srecom nema vise Marka Savica, koliko sam video na spiskovima, inace clan takodje ovakvog kluba...
I naravno Lojanica je stvarno bio najbolji, bar po meni, bio je odgovoran, vodio svoju "crnu knjigu" o svakom studentu i njegovom radu, i tacno je znao sta kome treba da kaze, savetuje, da pomogne, i makismalno je bio korektan... Koliko sam cuo izgleda da je postao vanredni profesor... Imaces priliku da ga cujes i vidis na predavanju iz Tipologije 1.
Ovo ti je moje misljenje, mozda ima neko drugacije misljenje i iskustvo od mene
Videnovic se nece pojavljivati na studiju. Ali, ako je asistent Mihailo Lujak (trebalo bi), ne propusti da naucis nesto od njega.
ameridojtega- Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007
Angel, veliko hvala na iscrpnom izvestaju Ali bas mi nije trebao neko ko ne dolazi redovno na vezbe i koga boli uvo sta studenti rade Ali ipak nije lako doneti odluku, ako se zeznem bicu jako ljuta na sebe Sa drugog foruma sam saznala da nije retka pojava da ljudi bas Videnovica menjaju za druge asistente.
Sto se tice Lujaka, drugarica (ova sto je sad upala kod Mitrovica) je bila kod njega u prvoj godini, veoma je zadovoljna i imam utisak da je jako puno naucila. Pomenula mi je i da bi trebalo demonstrator koji je kod nje prosle godine radio sa Lujakom, izvesni Mladja, sada da radi sa Videnovicem, tako da njega mozda nesto naucim... ako ostanem na ovom studiju naravno.
Sto se tice Lujaka, drugarica (ova sto je sad upala kod Mitrovica) je bila kod njega u prvoj godini, veoma je zadovoljna i imam utisak da je jako puno naucila. Pomenula mi je i da bi trebalo demonstrator koji je kod nje prosle godine radio sa Lujakom, izvesni Mladja, sada da radi sa Videnovicem, tako da njega mozda nesto naucim... ako ostanem na ovom studiju naravno.
Hugsy, nema na cemu, tu smo mi, starije kolege da pomognemo u nasoj moci koliko mozemo
Govorim o profesorima iz iskustva sa studija 4 (konkretno o Bori)
Dakle kazem da meni bas bas nije odgovarao , a koliko sam shvatio i vecini ljudi u studiju...
1. Strasno je ironican, sarkastican i sujetan (zakasnis 1 minut u salu , to je smak sveta)
2. Stalno nesto podbada , proziva i preti u smislu da ce da te obori (konkretno meni je pricao neku pricu o pilotima , i tome ako pustis neobucenog pilota , da ce da srusi avion ..itd. Koleginici je pak direktno pretio da ce da je obori, sto smatram da je jedan nepedagoski nacin)
3. Stalno je u fazonu ja sam najbolji , ja sve znam a vi ste svi govna (Sto je jedna ruzna odlika coveka uopste, a ne profesora kod koga smo svi dosli da naucimo, jer logicno je da zna vise od mene stariji je trostruko i iskusniji, ali on je eto voleo to da naglasava)
4. Na studiju (meni) su "asistenti" bili ljudi koji bas i nisu kvalifikovani za to nego dva studenta, ja jesam apsolutno sa demonstratore jer na taj nacin i oni uce , ali da bas pored profesora postoji jedan kvalifikovani asistent.
5. Ja licno ne volim kada se prema meni neko (POGOTOVO NA STUDIJU na kome provodim 8 sati nedeljno) ponasa sa omalovazavanjem, prezirom i slicno, sto ovde jeste slucaj (i od strane profesora , kojem se da kazemo to i moze, ali i od strane njegove iskompleksirane ispomoci)
OPET KAZEM , NEKO VOLI, MENI JE TO KONKRETNO SMETALO, NAJBITNIJA MI JE ATMOSFERA U STUDIJU I ODNOS STUDENT - PROFESOR, STO U STUDIJU BORISLAVA PETROVICA NISAM MOGAO DA DOBIJEM.
Sto se tice Lojanice... Dosta mojih drugova i drugarica je bilo kod njega u studiju , cuo sam da su iz tog studija izasli jedni od najboljih projekata u nasoj generaciji u studio projektu 4... Bio sam par puta kada je pregledao projekte , i mogu da kazem da mozda po nekad jeste strog ali strasno pravedan i sto je najbitnije DOBAR PROFESOR...
Sto se tice ostalih slazem se sa kolegom u potpunosti....
Misa je super , ali njega ako skapiras-skapiras.. On ima svoj pristup koji je njemu specifican, po meni NE LOS, ali jbg...takav je
ostalo isto Vujovic-Miletic - po nekad zalutaju na vezbe (ocene su bile mahom 9 i 10 )
Marko Savic - Ja sam na tom istom studiju pobegao od njega
Raskovic i Bora su u ekipi za proces projektovanja - S tim sto smatram njega kao predavaca mnogo boljim, ume da zainteresuje, a verujem i da je dobar na studiju, samo eto VEZBE - MONTIRANA SINA - CRTAJ to je neki njegov pristup , zato dosta ljudi ide od njega...
Za ove ostale bas nista ne znam ...
Nadam se da sam sada sve lepo pojasnio....
P.S Angel22 tvoj avatar nenormanlo podseca na Lojanicu hehehehe
Dakle kazem da meni bas bas nije odgovarao , a koliko sam shvatio i vecini ljudi u studiju...
1. Strasno je ironican, sarkastican i sujetan (zakasnis 1 minut u salu , to je smak sveta)
2. Stalno nesto podbada , proziva i preti u smislu da ce da te obori (konkretno meni je pricao neku pricu o pilotima , i tome ako pustis neobucenog pilota , da ce da srusi avion ..itd. Koleginici je pak direktno pretio da ce da je obori, sto smatram da je jedan nepedagoski nacin)
3. Stalno je u fazonu ja sam najbolji , ja sve znam a vi ste svi govna (Sto je jedna ruzna odlika coveka uopste, a ne profesora kod koga smo svi dosli da naucimo, jer logicno je da zna vise od mene stariji je trostruko i iskusniji, ali on je eto voleo to da naglasava)
4. Na studiju (meni) su "asistenti" bili ljudi koji bas i nisu kvalifikovani za to nego dva studenta, ja jesam apsolutno sa demonstratore jer na taj nacin i oni uce , ali da bas pored profesora postoji jedan kvalifikovani asistent.
5. Ja licno ne volim kada se prema meni neko (POGOTOVO NA STUDIJU na kome provodim 8 sati nedeljno) ponasa sa omalovazavanjem, prezirom i slicno, sto ovde jeste slucaj (i od strane profesora , kojem se da kazemo to i moze, ali i od strane njegove iskompleksirane ispomoci)
OPET KAZEM , NEKO VOLI, MENI JE TO KONKRETNO SMETALO, NAJBITNIJA MI JE ATMOSFERA U STUDIJU I ODNOS STUDENT - PROFESOR, STO U STUDIJU BORISLAVA PETROVICA NISAM MOGAO DA DOBIJEM.
Sto se tice Lojanice... Dosta mojih drugova i drugarica je bilo kod njega u studiju , cuo sam da su iz tog studija izasli jedni od najboljih projekata u nasoj generaciji u studio projektu 4... Bio sam par puta kada je pregledao projekte , i mogu da kazem da mozda po nekad jeste strog ali strasno pravedan i sto je najbitnije DOBAR PROFESOR...
Sto se tice ostalih slazem se sa kolegom u potpunosti....
Misa je super , ali njega ako skapiras-skapiras.. On ima svoj pristup koji je njemu specifican, po meni NE LOS, ali jbg...takav je
ostalo isto Vujovic-Miletic - po nekad zalutaju na vezbe (ocene su bile mahom 9 i 10 )
Marko Savic - Ja sam na tom istom studiju pobegao od njega
Raskovic i Bora su u ekipi za proces projektovanja - S tim sto smatram njega kao predavaca mnogo boljim, ume da zainteresuje, a verujem i da je dobar na studiju, samo eto VEZBE - MONTIRANA SINA - CRTAJ to je neki njegov pristup , zato dosta ljudi ide od njega...
Za ove ostale bas nista ne znam ...
Nadam se da sam sada sve lepo pojasnio....
P.S Angel22 tvoj avatar nenormanlo podseca na Lojanicu hehehehe
Upravo nisam imala prve vezbe koje je trebalo da imamo, jer se Videnovic nije pojavio.
ja prošle godine bila kod videnovića i lujaka... blago rečeno - užas... ne znaš koji je gori: videnović koji dođe na svako osmo vežbanje ili mihajlo koji je sam sebi dovoljan.
videnović i zna štošta, pa možda ti i kaže nešto ako uhvatiš tu retku priliku da pričaš sa njim. a lujak će više da priča o svojim projektima nego o tvom. a praktično će ti lujak biti profesor na studiju, ovog drugog nećeš ni viđati. mene je najviše nerviralo to što ima troje,četvoro omiljenih ljudi pa celo vežbanje ode na priču sa njima, a ostali ako uhvate 5-10 minuta razgovora - srećni su. mlađa (demonstrator) je okej, ali ne može demonstrator da iznese čitave vežbe. dešavalo se da nam zakažu kolokvijum i da dođe samo mlađa....
videnović i zna štošta, pa možda ti i kaže nešto ako uhvatiš tu retku priliku da pričaš sa njim. a lujak će više da priča o svojim projektima nego o tvom. a praktično će ti lujak biti profesor na studiju, ovog drugog nećeš ni viđati. mene je najviše nerviralo to što ima troje,četvoro omiljenih ljudi pa celo vežbanje ode na priču sa njima, a ostali ako uhvate 5-10 minuta razgovora - srećni su. mlađa (demonstrator) je okej, ali ne može demonstrator da iznese čitave vežbe. dešavalo se da nam zakažu kolokvijum i da dođe samo mlađa....
Lightbulb- Broj poruka : 85
Datum upisa : 18.12.2007
hugsy ::Upravo nisam imala prve vezbe koje je trebalo da imamo, jer se Videnovic nije pojavio.
bezi od njega, nikad ne dolazi...bezziiiii
ja jesam...
poz
Bukinjo- Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008
hehehehe :d
Videnovic se nije pojavio na vezbama, zato sto se NARAVNO zapio
Dosao je na prezentaciju studija master 1 MRTAV OLESEN , zaplitao jezikom i kao prezentovao svoj studio, pritom pusio u amfiteatru...KATASTROFA..
A svog asistenta nazvao Mihaljo Lujka (ne znam da li namerno ili slucajno)
SRECNO TI KOD NJEGA U STUDIJU... hehehehehe
Videnovic se nije pojavio na vezbama, zato sto se NARAVNO zapio
Dosao je na prezentaciju studija master 1 MRTAV OLESEN , zaplitao jezikom i kao prezentovao svoj studio, pritom pusio u amfiteatru...KATASTROFA..
A svog asistenta nazvao Mihaljo Lujka (ne znam da li namerno ili slucajno)
SRECNO TI KOD NJEGA U STUDIJU... hehehehehe
Bukinjo ::hugsy ::Upravo nisam imala prve vezbe koje je trebalo da imamo, jer se Videnovic nije pojavio.
ja jesam...
poz
Gde si pobegao?
Hugsy, hvataj sto pre zamenu, i blagoreceno begaj od njih, ako ti je zivot mio... Eto odrao se od alkohola to su njegove vezbe. Pokusaj kod onih koje sam ti naveo da probas da odes. Bice bolje sigurno, nego tu...
Namerno se nasalio.
A to da Lujak kulira ljude mislim da nije istina. On prica sa svima koji donesu nesto, jebiga, fax je takav, ako ne radis nista, sto bi se on cimao oko tebe. I ne vidim zasto je lose sto on prica o svojim projektima, ja sam vec par semestara kod njih, i moram priznati da je najmanje pricao o svojim projektima, ali naravno, sve je to subjektivna stvar. Zanimljivo je da su se prosle godine ljudi borili da upadnu na sintezu kod njih, otpalo je vise ljudi nego sto je zavrsilo u studiju, tako da mi je jako cudno da su ovakve kritike.
A to da Lujak kulira ljude mislim da nije istina. On prica sa svima koji donesu nesto, jebiga, fax je takav, ako ne radis nista, sto bi se on cimao oko tebe. I ne vidim zasto je lose sto on prica o svojim projektima, ja sam vec par semestara kod njih, i moram priznati da je najmanje pricao o svojim projektima, ali naravno, sve je to subjektivna stvar. Zanimljivo je da su se prosle godine ljudi borili da upadnu na sintezu kod njih, otpalo je vise ljudi nego sto je zavrsilo u studiju, tako da mi je jako cudno da su ovakve kritike.
ameridojtega- Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007
hugsy ::Bukinjo ::hugsy ::Upravo nisam imala prve vezbe koje je trebalo da imamo, jer se Videnovic nije pojavio.
ja jesam...
poz
Gde si pobegao?
mislio sam se izmedju Lojanice i Raskovica i na kraju pao ovaj drugi....
pored toga sto se sve radi rucno, sina, lenjiri, nemam zamerke....
stalno je tu, puno prica covek, ko enciklopedija je....vezbe su prijatne, svake vezbe se snimaju, slikaju, na kraju ti daju film finoooo
ameridojtega ::Namerno se nasalio.
ma nije to problem. donesu svi nešto-al on počne ko da vežbe traju 8 sati, a ne 3,4. priča sa jednom grupom 2h, sa drugom sat i po, a ostalima šta preostane... miiiisiiim daaaj
ko zna - možda mu je interesantnije da radi sa masterima...
sve u svemu - loše iskustvo.
Lightbulb- Broj poruka : 85
Datum upisa : 18.12.2007
kod raskovica se sedne za sto, i proziva se redom...
sednu on, asistent i demonstrator, i svako pita sta ima...
svaki cas tako, mora da se donosi uvek prepravljeno, nikad nema zabusavanja...
u odnosu na njega, u drugim studijima (se po meni) ne radi nista....
poz
sednu on, asistent i demonstrator, i svako pita sta ima...
svaki cas tako, mora da se donosi uvek prepravljeno, nikad nema zabusavanja...
u odnosu na njega, u drugim studijima (se po meni) ne radi nista....
poz
Ja sam bio u prva dva semestra kod njega, (Lujaka) i ima istine u tome sto kazes. Znam evo kod pumpe, prica sa likusom 90min, dodjem ja na red on pogleda onako, nasmeje se i kaze super ti je ideja, samo za predaju to ispeglaj.. Retko kada se nesto zadrzavao i filozofirao oko mojih radova, a prolazili su odlicno. Elem meni nije bilo bitno da li se obraca konkretno meni, iz njegove price i saveta tudjih radova moze da se nauci isto koliko i kada komentarise tvoj rad. A i stoji prica da ga bas briga da li ces da radis ili ne, sto vise radis, vise sanse imas da ti vise i pomogne.
Da, ume cesto da pomene i svoje radove, posebno to da je on 2000 u nekom radu prvi postavio termin moderan stan u beogradu, ali nije nikada nesto preterivao.
Razmisljam nesto da li da se premestim kod njega i mladje (posto se videnovic, jel? ne pojavljuje) ili da ostanem u 228 kod miletic-vujovic koji rekoste takodje ne dolaze..
Da, ume cesto da pomene i svoje radove, posebno to da je on 2000 u nekom radu prvi postavio termin moderan stan u beogradu, ali nije nikada nesto preterivao.
Razmisljam nesto da li da se premestim kod njega i mladje (posto se videnovic, jel? ne pojavljuje) ili da ostanem u 228 kod miletic-vujovic koji rekoste takodje ne dolaze..
CvRc- Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.08.2008
Aman ljudi, dokle treba da govorim da je to greska na spisku? Ne drzi Videnovic II godinu!!! Urazumite se
Zmychek- Broj poruka : 19
Datum upisa : 23.01.2008
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» studio projekat M1
» studio projekat M6 URBANIZAM
» RADOVI - Studio Projekat 1
» RADOVI - Studio Projekat 2 Arhitektonske Konstrukcije
» Master Projekat M9
» studio projekat M6 URBANIZAM
» RADOVI - Studio Projekat 1
» RADOVI - Studio Projekat 2 Arhitektonske Konstrukcije