Hoćemo li početi sa diskutovanjem M9 modula (čuvenog diploms
+4
Ana Petrovic
Urbanista
Maq
arc
8 posters
Strana 1 od 8
Strana 1 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Hoćemo li početi sa diskutovanjem M9 modula (čuvenog diploms
Kakvi su uslovi, program,...?
arc- Broj poruka : 28
Datum upisa : 19.12.2007
Re: Hoćemo li početi sa diskutovanjem M9 modula (čuvenog diploms
Profesori su dobili uputstvo (imas na sajtu zip fajl), a mi nista.
Ono sto je interesantno - pise da mi biramo mentore, a oni biraju clanove komisije koji mogu biti van faksa. A rad je urbanisticki ili urbanisticko-arhitektonski
Ono sto je interesantno - pise da mi biramo mentore, a oni biraju clanove komisije koji mogu biti van faksa. A rad je urbanisticki ili urbanisticko-arhitektonski
Urbanista- Broj poruka : 545
Ono što mene interesuje je da li će biti određeni krug mentora kao ponuđen pa mi biramo ili koga god želimo sa fakulteta?
Ono što mene interesuje je da li će biti određeni krug mentora kao ponuđen pa mi biramo ili koga god želimo sa fakulteta?
Verovatno se nece svi prijaviti za mentore ali pretpostavljam da bi profesori iz ovog semestra imali "duznost" da budu mentori u nekom vidu nastavka "saradnje". Jer, ako je IX semestar poslednji - verovatno je i oblast koja se istrazuje ozbiljnija i moguca podloga za diplomski...
Sva sreca pa mentori biraju clanove komisije, inace bi mogli da nastradamo zbog silnih konflikata na faksu...
Mada, znam da je diplomski cista formalnost ali dobiti 8 - jeste neuspeh!
Sva sreca pa mentori biraju clanove komisije, inace bi mogli da nastradamo zbog silnih konflikata na faksu...
Mada, znam da je diplomski cista formalnost ali dobiti 8 - jeste neuspeh!
Da ali prakticno se diplomski svodi na dosadasnji rad u studiju. Pretpostavljam da je tako i zamisljeno.
Meni je Marko Savic rekao da je diplomski zamisljen tako da student primeni svoja stecena znanja sa fakulteta. Pitanje je, izmedju ostalog, bilo da li moze da diplomski bude iz urbanistickog planiranja (citaj tekstualni rad) i on je rekao da toga nije bilo puno u praksi... znaci - ne moze.
Sve u svemu:
- Cekamo da vidimo ko ce ponuditi studije za diplomski
- Biramo mentora
- Idemo dva puta nedeljno na studio (bice kao konsultacije)
- Izradjujemo urbanisticki ili urbanisticko-arhitektonski projekat
- Mentor bira clanove komisije koji mogu biti van faksa
- Polazemo...
Ali naravno, po starom nasem obicaju, sve se radi u poslednji cas...
Pa mi ni dan-danas ne znamo sta pocinjemo za PAR NEDELJA!!!
Sve u svemu:
- Cekamo da vidimo ko ce ponuditi studije za diplomski
- Biramo mentora
- Idemo dva puta nedeljno na studio (bice kao konsultacije)
- Izradjujemo urbanisticki ili urbanisticko-arhitektonski projekat
- Mentor bira clanove komisije koji mogu biti van faksa
- Polazemo...
Ali naravno, po starom nasem obicaju, sve se radi u poslednji cas...
Pa mi ni dan-danas ne znamo sta pocinjemo za PAR NEDELJA!!!
Izgleda da je tako. Sve u svemu zamolio bih i ostale clanove da se ukljuce u dikusiju. Mozda bude nesto novo tj. ko prvi sazna da postuje.
Tako je arcmik
Neko se sekira gde ce na zurku pa , a neko...
Neko se sekira gde ce na zurku pa , a neko...
Mene zanima kako mi to "biramo" mentore?
Da li ce ponovio sve ici po nama poznatom sistemu rangiranja po proseku, kao sto smo i studije birali?
...jer sam cula da ce svaki mentor imati ograniceni broj diplomaca, tipa 8 studenata je max
Ako neko nesto zna, neka postuje, sto rece arcmik.
Da li ce ponovio sve ici po nama poznatom sistemu rangiranja po proseku, kao sto smo i studije birali?
...jer sam cula da ce svaki mentor imati ograniceni broj diplomaca, tipa 8 studenata je max
Ako neko nesto zna, neka postuje, sto rece arcmik.
Maq- Broj poruka : 14
E, ovako:
Термински план мастер пројекта
Ментор мастер пројекта предаје Руководиоцу Већа друге године дипломских студија испуњену пријаву 20.децембра 2007 у 12 сати
Презентација мастер пројеката обавља се на сајту факултета од 14. јануара 2008. године.
Пријављивање студената је у петак 01. фебруара 2008. у 12 сати у кабинетима ментора
Приликом пријаве студенти достављају: једну А4 страницу са својим курикулумом, портфолио и изјаву.
Сваки студент може да се пријаве само код једног ментора.
Уколико се један студент пријави код више ментора биће кажњен.
Менторски студио прима највише 10, а најмање 5 студената.
Уколико је број пријављених студента већи од десет, ментор има право да бира студенте са којима ће радити на основу критеријума које наводи у пријави.
Сви ментори достављају спискове студената и број слободних места за свој мастер пројекат администратору факултетског сајта у понедељак у 04. фебруара у 10 сати да би он био објављен истог дана.
Сви ментори објављују списак примљених студената на свој мастер пројекат на вратима кабинета у понедељак 04. фебруара у 12 сати.
Студенти који нису примљени код жељеног ментора у првом кругу конкуришу за преостала места рангирањем ментора од 1-5 у другом кругу и предајом попуњеног обрасца студенској служби у уторак 05. фебруара у 10 сати.
Рачунар расопрећује студенте код ментора на основу просечне оцене из модула М4. М5 и М6.
Коначни спискови студената објављују се у понедељак 11. фебруара 2008.
Одбрана тезе пред менторском комисијом је 7. недеље у семестру.
Јавна усмена одбрана мастер пројекта је 21. радне недеље у среду, четвртак и петак.
Термински план мастер пројекта
Ментор мастер пројекта предаје Руководиоцу Већа друге године дипломских студија испуњену пријаву 20.децембра 2007 у 12 сати
Презентација мастер пројеката обавља се на сајту факултета од 14. јануара 2008. године.
Пријављивање студената је у петак 01. фебруара 2008. у 12 сати у кабинетима ментора
Приликом пријаве студенти достављају: једну А4 страницу са својим курикулумом, портфолио и изјаву.
Сваки студент може да се пријаве само код једног ментора.
Уколико се један студент пријави код више ментора биће кажњен.
Менторски студио прима највише 10, а најмање 5 студената.
Уколико је број пријављених студента већи од десет, ментор има право да бира студенте са којима ће радити на основу критеријума које наводи у пријави.
Сви ментори достављају спискове студената и број слободних места за свој мастер пројекат администратору факултетског сајта у понедељак у 04. фебруара у 10 сати да би он био објављен истог дана.
Сви ментори објављују списак примљених студената на свој мастер пројекат на вратима кабинета у понедељак 04. фебруара у 12 сати.
Студенти који нису примљени код жељеног ментора у првом кругу конкуришу за преостала места рангирањем ментора од 1-5 у другом кругу и предајом попуњеног обрасца студенској служби у уторак 05. фебруара у 10 сати.
Рачунар расопрећује студенте код ментора на основу просечне оцене из модула М4. М5 и М6.
Коначни спискови студената објављују се у понедељак 11. фебруара 2008.
Одбрана тезе пред менторском комисијом је 7. недеље у семестру.
Јавна усмена одбрана мастер пројекта је 21. радне недеље у среду, четвртак и петак.
I ovo:
Студијска правила мастер пројекта
Студтенти раде мастер пројекат у менторском студију.
Менторски студио води један наставник – ментор мастер пројекта.
Менторски студио има најмање 5, а највише 10 студената.
Ментор организује менторску комисију са по једним чланом из сваког департмана, изузев департмана ментора.
Ментор може бити члан менторске комисије коју, као ментор, организује члан његове менторске комисије.
Ментор може бити члан и других менторских комисија.
Менторска комисија се успоставља на почетку семестра и прати рад студента током целог семестра.
На јавну усмену одбрану студента ментор може да позове додатног, гостујућег члана менторске комисије који није запослен на факултету.
Гостујући члан менторске комисије има иста права и обавезе на усменој одбрани као и остали чланови менторске комисије.
Ментори дају тематски и просторни оквир пре почетка семестра на основу којих студенти бирају ментора.
Уколико је број пријављених студента већи од десет, ментор има право да бира студенте са којима ће радити на основу посебних критеријума које наводи у својој пријави.
На основу тематског или/и просторног оквира студент дефинише пројектни задатак.
Рад на мастер пројекту траје 21 недељу.
Сваки студент добија од ментора јединствени студентски картон у коме се прати његов рад на мастер пројекту.
Сваке недеље студент има обавезне полусатне консултације са ментором и петнаестоминутне са сваким чланом менторске комисије.
Студијска правила мастер пројекта
Студтенти раде мастер пројекат у менторском студију.
Менторски студио води један наставник – ментор мастер пројекта.
Менторски студио има најмање 5, а највише 10 студената.
Ментор организује менторску комисију са по једним чланом из сваког департмана, изузев департмана ментора.
Ментор може бити члан менторске комисије коју, као ментор, организује члан његове менторске комисије.
Ментор може бити члан и других менторских комисија.
Менторска комисија се успоставља на почетку семестра и прати рад студента током целог семестра.
На јавну усмену одбрану студента ментор може да позове додатног, гостујућег члана менторске комисије који није запослен на факултету.
Гостујући члан менторске комисије има иста права и обавезе на усменој одбрани као и остали чланови менторске комисије.
Ментори дају тематски и просторни оквир пре почетка семестра на основу којих студенти бирају ментора.
Уколико је број пријављених студента већи од десет, ментор има право да бира студенте са којима ће радити на основу посебних критеријума које наводи у својој пријави.
На основу тематског или/и просторног оквира студент дефинише пројектни задатак.
Рад на мастер пројекту траје 21 недељу.
Сваки студент добија од ментора јединствени студентски картон у коме се прати његов рад на мастер пројекту.
Сваке недеље студент има обавезне полусатне консултације са ментором и петнаестоминутне са сваким чланом менторске комисије.
I jos ovo:
Консултације се одвијају у наставничким кабинетима у терминима које одреде наставници пре почетка семестра.
Долазак на консултације бележи се у студентов картон.
У току првих 6 недеља студент спроводи истраживање на основу кога саставља тезу мастер пројекта.
Теза мастер пројекта обрађује шири технички, уметнички, социјални , психолошки, економски, културни и др. контекст пројекта, као и поједине специфичне аспекте пројектовања, на основу којих се дефинише пројектни задатак и тему пројекта.
Теза мастер пројекта садржи најмање два табака текста и додатне графичке илустрације или фотографије.
Седме недеље студент брани тезу пред својом менторком комисијом.
Менторска комисија оцењује тезу, одобрава студенту даљи рад на пројекту или га упућује на дораду тезе.
Студенти, којима је одобрена писана теза, могу да наставе рад на њој све до усмене одбране мастер пројекта.
Уколико менторска комисија утврди да теза није на нивоу комплексности која се подразумева у мастер пројекту студент добија две недеље да тезу доради.
Девете недеље студенти који нису добили одобрење да наставе рад на пројекту бране дорађену тезу.
Двадесет прве недеље, дан пре почетка свих усмених одбрана, сви графички и просторни прикази мастер пројекта постављају се на зидове факултета на јавни увид.
Двадест прве недеље студент износи јавну усмену одбрану мастер пројекта пред својом менторском комисијом.
Услов за излазак на јавну одбрану мастер пројекта поред завршеног мастер пројекта су положени сви испити предвиђени студијским програмом дипломских академских студија.
Начин и критеријуме оцењивања утврђује ментор у договору са менторском комисијом.
Студенти који без легитимног оправдања, не предају рад на време, изостану са јавних усмених одбрана пројеката или не добију пролазну оцену уписују нови програм мастер пројекта у јесењем семестру и понављају читав процес од почетка до јавне усмене одбране прве недеље у фебруару
Консултације се одвијају у наставничким кабинетима у терминима које одреде наставници пре почетка семестра.
Долазак на консултације бележи се у студентов картон.
У току првих 6 недеља студент спроводи истраживање на основу кога саставља тезу мастер пројекта.
Теза мастер пројекта обрађује шири технички, уметнички, социјални , психолошки, економски, културни и др. контекст пројекта, као и поједине специфичне аспекте пројектовања, на основу којих се дефинише пројектни задатак и тему пројекта.
Теза мастер пројекта садржи најмање два табака текста и додатне графичке илустрације или фотографије.
Седме недеље студент брани тезу пред својом менторком комисијом.
Менторска комисија оцењује тезу, одобрава студенту даљи рад на пројекту или га упућује на дораду тезе.
Студенти, којима је одобрена писана теза, могу да наставе рад на њој све до усмене одбране мастер пројекта.
Уколико менторска комисија утврди да теза није на нивоу комплексности која се подразумева у мастер пројекту студент добија две недеље да тезу доради.
Девете недеље студенти који нису добили одобрење да наставе рад на пројекту бране дорађену тезу.
Двадесет прве недеље, дан пре почетка свих усмених одбрана, сви графички и просторни прикази мастер пројекта постављају се на зидове факултета на јавни увид.
Двадест прве недеље студент износи јавну усмену одбрану мастер пројекта пред својом менторском комисијом.
Услов за излазак на јавну одбрану мастер пројекта поред завршеног мастер пројекта су положени сви испити предвиђени студијским програмом дипломских академских студија.
Начин и критеријуме оцењивања утврђује ментор у договору са менторском комисијом.
Студенти који без легитимног оправдања, не предају рад на време, изостану са јавних усмених одбрана пројеката или не добију пролазну оцену уписују нови програм мастер пројекта у јесењем семестру и понављају читав процес од почетка до јавне усмене одбране прве недеље у фебруару
Hvala, kolega. Opširno, nema šta...
A postoji li ovaj terminski plan negde na sajtu u PDF-u, možda?
A postoji li ovaj terminski plan negde na sajtu u PDF-u, možda?
Ovo je samo moj predlog...
Šalim se, evo linka:
http://www.arh.bg.ac.yu/upload/kurikulumi_2007_2008/kurikulumi%20letnji%20semestar.zip
Šalim se, evo linka:
http://www.arh.bg.ac.yu/upload/kurikulumi_2007_2008/kurikulumi%20letnji%20semestar.zip
Naravno da se šališ...
Thanks.
Thanks.
And...
Just thanks and that's all?
Kakvi su utisci o tekstu?
Nego...
Pogledajte raspored časova za letnji semestar 07/08:
http://www.arh.bg.ac.yu/upload/dokumenta/rasporedi/RASPORED%20LETNJI%20SEMESTAR%202007%20RV.pdf
Imaćemo samo sredom 16.15-19.00:
Studijski istraživački rad
U biblioteci, mediateci ili RC-u
Just thanks and that's all?
Kakvi su utisci o tekstu?
Nego...
Pogledajte raspored časova za letnji semestar 07/08:
http://www.arh.bg.ac.yu/upload/dokumenta/rasporedi/RASPORED%20LETNJI%20SEMESTAR%202007%20RV.pdf
Imaćemo samo sredom 16.15-19.00:
Studijski istraživački rad
U biblioteci, mediateci ili RC-u
vidim da se konacno i nama studentimo dozvolilo da imamo uvid u to na koji cemo nacin raditi diplomski! dobro su se setili!
aj da cujem ima li jos nekih dilema kako bi se sto pre reagovalo i sve nejasnoce razjasnile, jer februar se blizi!
aj da cujem ima li jos nekih dilema kako bi se sto pre reagovalo i sve nejasnoce razjasnile, jer februar se blizi!
Ana Petrovic- Broj poruka : 17
Godina : 41
Datum upisa : 07.12.2007
Pa ništa... čekamo 14.01. da vidimo ko će se nakaniti da prihvati da radi s nama.
Na urbanizmu je situacija žalosna jer najkvalitetniji profesori neće da rade s nama - znam pouzdano.
Ne znam kako je na arhitekturi ali kod nas na urbanizmu bi bilo logično da se nadovežemo na prethodni semestar.
Na urbanizmu je situacija žalosna jer najkvalitetniji profesori neće da rade s nama - znam pouzdano.
Ne znam kako je na arhitekturi ali kod nas na urbanizmu bi bilo logično da se nadovežemo na prethodni semestar.
a zasto ne zele da rade sa nama?
"urbanista" koji je tvoj pravi identitet?
ja sam ti kolega sa smera
Marko Jovanovic
"urbanista" koji je tvoj pravi identitet?
ja sam ti kolega sa smera
Marko Jovanovic
marjov- Broj poruka : 5
Datum upisa : 15.01.2008
Marko, reći ću ti ko sam - lično!
Mislim da nije poenta u tome da otkrivam identitet, da sam to hteo - napisao bih ime i prezime...
Pitaš zašto ne žele da rade sa nama?
Iz raznih razloga. Jedan (ili nekoliko) želi da za to bude posebno plaćen, jedan nema vremena, a većinu mrzi - što je najgore!
Pouzdano znam da će Eva imati "studio" (kako li se to već zove).
Svaka joj čast - moj...
Mislim da nije poenta u tome da otkrivam identitet, da sam to hteo - napisao bih ime i prezime...
Iz raznih razloga. Jedan (ili nekoliko) želi da za to bude posebno plaćen, jedan nema vremena, a većinu mrzi - što je najgore!
Svaka joj čast - moj...
Prijava master projekta
obaveštenje za studente
[ 28/1/2008 | Studentske ]
Prijava master projekta zakazana za 1. februar 2008. umesto u 12 sati odvijaće se od 14 - 16 sati u kabinetima rukovodilaca master projekta
Hmm.. Kolege, da li ja nesto propustam? Profesori nisu odrzali prezentacije studija (kao sto je prvobitno planirano, ako se ne varam), sa urbanizma se niko nije prijavio da vodi studio, a mi treba da napravimo portfolio do petka?!
obaveštenje za studente
[ 28/1/2008 | Studentske ]
Prijava master projekta zakazana za 1. februar 2008. umesto u 12 sati odvijaće se od 14 - 16 sati u kabinetima rukovodilaca master projekta
Hmm.. Kolege, da li ja nesto propustam? Profesori nisu odrzali prezentacije studija (kao sto je prvobitno planirano, ako se ne varam), sa urbanizma se niko nije prijavio da vodi studio, a mi treba da napravimo portfolio do petka?!
XY- Broj poruka : 2
Datum upisa : 12.01.2008
Ko prvi - njemu devojka.
Dacemo im portfolio na kraju diplomskog, tako u ovoj zemlji sve funkcionise, a ja sam to kasno shvatio.
Dacemo im portfolio na kraju diplomskog, tako u ovoj zemlji sve funkcionise, a ja sam to kasno shvatio.
Urbanista ::Marko, reći ću ti ko sam - lično!
Svaka joj čast - moj...
He, he he
Eva?
Bez Adama?
Aaaa! Ne ta Eva!
Sto ne kazete, bre , lepo EVA!
arh_aurora- Broj poruka : 368
Godina : 40
Datum upisa : 25.12.2007
Strana 1 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 1 od 8
Dozvole ovog foruma: