archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

nacrtna

4 posters

Ići dole

nacrtna Empty nacrtna

Počalji  meow Sre Nov 25, 2009 1:47 am

da li postoji odredjen broj bodova koji moram da imam sa vezbi i kolokv da bih izasla na ispit?

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

nacrtna Empty Re: nacrtna

Počalji  Angel22 Sre Nov 25, 2009 12:27 pm

meow ::da li postoji odredjen broj bodova koji moram da imam sa vezbi i kolokv da bih izasla na ispit?

Po Bolonji ne bi trebalo da postoje uslovi da bi se izaslo na ispit. Dakle, bilo koja kombinacija do 55p tj. do polozenog ispita. Kad sam ja bio prva godina, vezbe su valjda nosile 30p, kolokvijumi 2x15p i sam ispit 40p. Nas nisu uslovljavali da moramo imati odredjen broj sa vezbi i kolokvijuma da bi mogli da izadjemo...
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sre Nov 25, 2009 11:34 pm

Giorano, da li ste imali mogucnost da nadoknadite izgubljene poene? Cini mi se, kako sam razumeo, da to moze, a ni to nije po bolonji (shmolonji) kako se kod nas primenjuje.

U smislu, ako lose uradis kolokvijume, moras da rasturis ispit da bi imao 6, a ovde, kako sam razumeo, imas priliku da pre ili posle ispita odradis te kolokvijume ponovo i dobijes ostatak.

Uzgred, jel trebaju nekome casovi Smile
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Čet Nov 26, 2009 1:30 am

pailhead ::Giorano, da li ste imali mogucnost da nadoknadite izgubljene poene? Cini mi se, kako sam razumeo, da to moze, a ni to nije po bolonji (shmolonji) kako se kod nas primenjuje.

U smislu, ako lose uradis kolokvijume, moras da rasturis ispit da bi imao 6, a ovde, kako sam razumeo, imas priliku da pre ili posle ispita odradis te kolokvijume ponovo i dobijes ostatak.

Uzgred, jel trebaju nekome casovi Smile

Pa pazi, Pail, moja generacija je poslednja sto je imala vezbe i predavanja spojeno, u amfiteatru... Mi smo na vezbama imali dodatne poene kao bonus poene, koji su dopunjavali do nekih 10p koliko mi se cini (limit je uvek bio 60p) tako da sam ja i u I i u II semestru imao maksimalnih 60p. Ta dopuna je u stvari bila zamena ako neko kiksne na nekom kolokvijumu, a bilo je toga...
Kolokvijumi se nisu mogli popravljati jedino ako nisi imao neko opravdanje iz poliklinike da si bio sprecen da radis, pa da naknadno u januaru radis
Znam jednu devojku sa moje generacije koja je recimo imala svega 11p od tih 60p. Bila je neredovna na vezbama i nije dolazila.... i da je ostvarila maksimalno na ispitu (40 poena) ne bi polozila i morala je da obnovi godinu... Nije bilo ni teoretske sanse...

Posle je dosao taj Cucakovic da predaje (generaciji 88.) i malo je korigovano sto se tice gradiva, ali ne znam da li je menjana struktura poena...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Nov 26, 2009 10:44 pm

Ako nema popravljana tj ono sto se skupi tokom semestra, predmet ce biti prilicno cupav.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pet Nov 27, 2009 1:23 am

Verovatno...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Uto Dec 01, 2009 3:46 pm

hm.
ja kolko sam shvatila, postoje neki predmeti gde moramo da imamo odredjen br bodova - recimo konstrukcije, moramo da imamo 27 od 50 sa vezbi da bismo izasli na ispit

e sad tu imam jos jedno pitanje
recimo ako taj ispit nosi 50 poena, da li ja moram da dobijem barem 6 na tom ispitu pa se onda sabira sa poenima s vezbe, ili mogu samo da imam odredjen broj bodova sa ispita pa to dodam na vezbe i mogu da skupim za sesticu?
npr. imam 40 sa vezbi, a dobijem 20 na ispitu, je l to 60 poena, ili sam pala?

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sre Dec 02, 2009 3:07 am

meow ::hm.
ja kolko sam shvatila, postoje neki predmeti gde moramo da imamo odredjen br bodova - recimo konstrukcije, moramo da imamo 27 od 50 sa vezbi da bismo izasli na ispit

e sad tu imam jos jedno pitanje
recimo ako taj ispit nosi 50 poena, da li ja moram da dobijem barem 6 na tom ispitu pa se onda sabira sa poenima s vezbe, ili mogu samo da imam odredjen broj bodova sa ispita pa to dodam na vezbe i mogu da skupim za sesticu?
npr. imam 40 sa vezbi, a dobijem 20 na ispitu, je l to 60 poena, ili sam pala?

Po Bolonji ne bi trebalo da bude uslova... Mozda su oni uveli nesto novo, kod nas toga nije bilo. Pa pazi imas skalu 55-64 6, 65-74 7, 75-84 8, 85-94 9, 95-100 10 - sve ide sabiranjem poena... Ako ostvaris 55p bilo kojom kombinacijom polozila si... E sad, ako su oni nesto novo izmislili, to bi morala da pitas Micu Ajkulu ili Ludu Djukanovicku... Ako postoji uslov koji nije ispunjen, verovatno ne bi mogla da polazes ispit i da moras ispocetka vezbas sve... Postoji pravilo prema statutu da mozes da napravis 3 izostanka...

ja sam reicmo u prvoj godini iz geometrije preko vezbi polozio (imao sam maksimalno 60p) i radio za vecu ocenu, u drugoj iz konstruktivnih sistema sam imao 60 i nesto od 70 mogucih iz nastave i polozio i radio za vecu ocenu, u trecoj iz procesa projektovanja imao od 68 od 69 maksimalnih radio za vecu ocenu... I tako u krug. Smile

Dakle, sto se tice AK uzmi u obzir da vi radite na casu, pa se mozda tu gleda i prisustvo (ja sam tako imao u srednjoj sve se radilo i predavalo u skoli) dok smo mi imali u vidu konsultacija i sve se radiilo kod kuce...
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sre Dec 02, 2009 6:42 am

Колико дуго се ради испит из конструкција?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sre Dec 02, 2009 2:51 pm

EddieMcCleister ::Колико дуго се ради испит из конструкција?

Traje 3 sata, radi se na formatu 70x50cm sa sinom.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Dec 04, 2009 8:48 pm

3 сата? То ми делује кратко...
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Dec 05, 2009 12:08 am

EddieMcCleister ::3 сата? То ми делује кратко...

Cini ti se. Smile Sasvim je dovoljno vremena + imacete rutinu posto na vezbama crtate. Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Ned Dec 06, 2009 12:18 pm

Рутина није проблем, већ брзина... У сваком случаују може да се навежба.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Dec 06, 2009 3:21 pm

EddieMcCleister ::Рутина није проблем, већ брзина... У сваком случаују може да се навежба.

Rutina se i tice brzine. Smile Ako pocnes da razmisljas da li je ovako ili onako onda gubis na vremenu. Smile Naravno da moze da se uvezba. Smile Ja sam tako 4 godine u srednjoj skoli crtao. Nista nismo nosili kuci, sve je ostajalo u skoli. Smile Ispit iz AK ti dodje kao ponovni prijmeni na neki nacin u vremenskom smislu Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma: