Savremene tehnologije u projektovanju i građenju
+7
Maq
arh_aurora
Ana Petrovic
arc
Urbanista
Lazar
Grbic.Miodrag
11 posters
Strana 1 od 7
Strana 1 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Grbic.Miodrag- Broj poruka : 1
Datum upisa : 31.10.2007
Re: Savremene tehnologije u projektovanju i građenju
Interesujeme da li je juce (30. X 2007) bilo odrzano predavanje i za kad je odlozeno i sl.
Polaganje
A da li neko zna kako se uopšte polaže ovo?
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Pa valjda radimo test, u pismenom obliku. I to je to
+ poeni sa "kolokvijuma" !
+ poeni sa "kolokvijuma" !
arc- Broj poruka : 28
Bila je priča da radimo seminarski ali ne znam šta je definitivno.
Jel neko u toku šta se dešava sa tehnologijom?
Šta je sledeće
Šta je sledeće
evo i ja da kazem koju i da se ima kakve koristi od mene sto sam predstavnik nase godine u parlamentu!
potpuno je izvesno da ce se polagati ispit u vidu testa! svaki od profesora ce dati pitanja na temu iz oblasti o kojoj je govorio na predavanju! prof. Krstic ne zeli da daje seminar kako bi joj pregled ispita bio olaksan tako da... sta se prica medju kolegama? jeste li vi pre za seminar?
moze se ponovo pricati sa profesorkom!
potpuno je izvesno da ce se polagati ispit u vidu testa! svaki od profesora ce dati pitanja na temu iz oblasti o kojoj je govorio na predavanju! prof. Krstic ne zeli da daje seminar kako bi joj pregled ispita bio olaksan tako da... sta se prica medju kolegama? jeste li vi pre za seminar?
moze se ponovo pricati sa profesorkom!
Ana Petrovic- Broj poruka : 17
Godina : 41
Datum upisa : 07.12.2007
SEMINARSKI - SVAKAKO!
Ja sam za seminarski kako se ne bi maltretirali oko nabavljanja gradiva, pa sta ce biti na polaganju, kakav režim kontrole na ispitu... Ovi profesori su još u sedamdesetim, ne mogu da shvate da ako mi treba nešto od toga - videću na internetu i svakako ću konsultovati stručnije ljude...
Ja sam za seminarski kako se ne bi maltretirali oko nabavljanja gradiva, pa sta ce biti na polaganju, kakav režim kontrole na ispitu... Ovi profesori su još u sedamdesetim, ne mogu da shvate da ako mi treba nešto od toga - videću na internetu i svakako ću konsultovati stručnije ljude...
u potpunosti se slazem sa tobom! medjutim pre svega budimo svesni cinjenice da je za svo vreme na fakultetu malo ko od profesora bio spreman da pre ispostuje zelju studenta nego da sve prilagodi tome da samom profesoru vise odgovara tj. da mu je lakse! situacija je i dalje nepromenjena tako da... ponovo ce se pricati sa prof. Krstic!
u slucaju da profesorka zaista ne popusti i definitivno se odluci da odrzi ispit u obliku pisanog testa trazice se da svaki od profesora objavi svoje predavanje na sajtu ili bar da ga ostavi u skriptarnici u digitalnoj formi!
u slucaju da profesorka zaista ne popusti i definitivno se odluci da odrzi ispit u obliku pisanog testa trazice se da svaki od profesora objavi svoje predavanje na sajtu ili bar da ga ostavi u skriptarnici u digitalnoj formi!
Ana Petrovic- Broj poruka : 17
Godina : 41
Datum upisa : 07.12.2007
Samo u slucaju da se predavanja pojave, ispit bi bio u redu. ili bar da nam kaze okvirnu tip pitanja, da se ne desi slucajno da se pojave pitanja na kojima se trazi crtanje nekog od onih detalja sa profesorkinih mrljavih slajdova....
A i njeno pitanje za kolokvijum, bilo je bas zanimljivo...
Iskreno taj pismeni test moze biti mac sa dve ostrice, isto kao i seminarski...
Samo mi jedna stvar nije jasna, kako je moguce da profesorka promeni nacin ocenjivanja u toku semestra. Ako se ne varam, to nije moguce! Ako je na pocetku semestra bila prica o seminarskom, neka se drzi nje. Ili bar da ostavi opciono, da studenti izaberu? Mislim da nema prava da nam nametne nesto sto je u medjuvremenu smislila!
I otkud ta prica o tome da je njoj lakse da pregleda ispit? Pa zar ne bi trebalo raditi ono sto je studentima lakse? Ipak ona za taj posao dobija platu!
Izvinjavam se na iskrenosti, ali ja tako vidim stvari!
A i njeno pitanje za kolokvijum, bilo je bas zanimljivo...
Iskreno taj pismeni test moze biti mac sa dve ostrice, isto kao i seminarski...
Samo mi jedna stvar nije jasna, kako je moguce da profesorka promeni nacin ocenjivanja u toku semestra. Ako se ne varam, to nije moguce! Ako je na pocetku semestra bila prica o seminarskom, neka se drzi nje. Ili bar da ostavi opciono, da studenti izaberu? Mislim da nema prava da nam nametne nesto sto je u medjuvremenu smislila!
I otkud ta prica o tome da je njoj lakse da pregleda ispit? Pa zar ne bi trebalo raditi ono sto je studentima lakse? Ipak ona za taj posao dobija platu!
Izvinjavam se na iskrenosti, ali ja tako vidim stvari!
arh_aurora- Broj poruka : 368
Godina : 40
Datum upisa : 25.12.2007
arh_aurora,
slažem se!
Sem toga, za ispit je potrebno više vremena, a danas je 08.01. i mi još uvek ne znamo kako polažemo...
Neka se drži izrečenog - radimo seminarski!
slažem se!
Sem toga, za ispit je potrebno više vremena, a danas je 08.01. i mi još uvek ne znamo kako polažemo...
Neka se drži izrečenog - radimo seminarski!
Kakav seminarski ljudi? Zar nije lakse da se radi ispit koji bi bio isti kao i kolokvijumi? Kome je vise do pisanja seminarskih na ovom fakultetu? Napisao sam vise seminarskih nego sto sam uradio projekata
Kakav seminarski ljudi? Zar nije lakse da se radi ispit koji bi bio isti kao i kolokvijumi? Kome je vise do pisanja seminarskih na ovom fakultetu? Napisao sam vise seminarskih nego sto sam uradio projekata
A jel bi ti hteo da budeš sâm u radiusu od 3m u nekoj učionici i radiš test za koji si (pretpostavljam) učio par dana
Ili sediš za kompom i radiš Copy/Paste
Ili sediš za kompom i radiš Copy/Paste
Zasto sam?Ko kaze da bih bio sam?Druga je stvar sto si ti naucio da radis seminarski sa copy paste!
arcmik ::Druga je stvar sto si ti naucio da radis seminarski sa copy paste!
Pa naravno da sam naučio da ovako radim seminarske kad to profesori od nas i traže?!?!?!
Samo u uvodu i zaključku možeš izneti svoje "skromno" mišljenje - ostalo mora biti precizno navođeno!
Valjda si do sada ovo shvatio? Ili si možda genije pa profesori uvažavaju tvoje besprekorno i neviđeno znanje?!
Čujem da je ispit 1-og... Kažem ispit, a mislim na
Maq- Broj poruka : 14
Pitanje za predstavnika: Kada cemo konacno znati sta da radimo ispit ili seminarski? Tj bice objavljeno i na forumu?
Savremene tehnologije projektovanja i građenja
Na veb-sajtu fakulteta na linku za master studije postoje informacije o ovom predmetu u pdf formatu. Tamo piše da je ispit 1. 2. 2008. u 12.00.
U isto vreme treda da se pojavimo sa svojim portfolijima kod mentora...
Inače, mislim da je mnogo bolje da nam ispit bude u vidu testa (kao ona dva kolokvijuma što smo imali), nego da pišemo seminarski.
Treba samo nabaviti od nekog (ko je išao na sva predavanja) beleške, zapamtiti po dve krucijalne rečenice (definicije) iz svake oblasti - i to je to.
U isto vreme treda da se pojavimo sa svojim portfolijima kod mentora...
Inače, mislim da je mnogo bolje da nam ispit bude u vidu testa (kao ona dva kolokvijuma što smo imali), nego da pišemo seminarski.
Treba samo nabaviti od nekog (ko je išao na sva predavanja) beleške, zapamtiti po dve krucijalne rečenice (definicije) iz svake oblasti - i to je to.
Vesna Lukić- Broj poruka : 3
Datum upisa : 12.01.2008
Vesna Lukić ::U isto vreme treda da se pojavimo sa svojim portfolijima kod mentora...
Za koga ovo važi To vam je za izborni
A ono što si rekla za test... Zar ti misliš da će ponovo biti onako neozbiljno? Ipak je ovo ispit?
Ako se radi seminarski ili ispit, potrebno je da profesorka ostavi štivo u skriptarnici. Proverio sam - nema ničeg!
Ljudi, 13. je januar, a mi nemamo ništa od ovog predmeta, a ne znamo ni kako se polaže!
Očigledno je da nećemo raditi seminarski jer je kasno za to... A i za ispit treba podjednako vremena...
Ok, Bolje da se ukljucim, posto vidim da vecina vas nije krocila u amf. za vreme predavanja!
Ne znam da li ste slucajno primetili, ali pojedina predavanja su ogromna, pojedina se sastoje iz slika koje nemaju ni recenicu teksta, tj. profesor je predavao, a cisto sumnjam da se nasla osoba koja je bas sve zapisala. Predavanje onog gradjevinca je OGROMNO!!! ima 2 miliona prezentacija koje vrve od slajdova, a oni vrve od teksta i definicija, sve sama ekonomija, pa onda one gluposti sto smo ucili iz regulative i Organizacije gradjenja, ne znam da li je neko to video i cita (napominjem da ja jesam), ali toga stvarno ima mnogo. A povrh svega, na testu se pojavilo pitanje na koje odgovor ne moze da se nadje u onim slajdovima, ne moze!!! Trazila ja posle testa i NEMA! Dalje, Krsticka nam je takodje dala mnogo LEPO pitanje iz njene oblasti koje se nigde ni na jednom slajdu ne pojavljuje. Glisu ako niste slusali, necete znati odgovore na sva pitanja, jer ne postoje u njegovoj knjizi Fundiranje - napominjem i da sam nju prelistavala u vise navrata za razlicite predmete....
Poenat price je...Nisam sigurna da mozemo to da spremimo,a narocito ne za 01.02, 2 dana posle studija, kada ce svi do tada samo Studio i da rade!!!
Toliko o ideji da nam profesoriu ostave predavanja! to nije problem dacu vam ih ja, ima apsolutno sva, ali nece bas mnogo da pomognu....
Sta nam je ciniti?
I dalje misli da je mnogo korisnije i BOLJE da pisemo seminarski, em ce svako od nas pisati o necemu sto ga interesuje, i bar to nauciti kako valja, a ne da opet citamo one gluposti, a to nam nije nikakva garancija da cemo znato sve odgovore na ispitu, jer ne verujem da ce biti onako banalan kao oni testovi!!!!
Ne znam da li ste slucajno primetili, ali pojedina predavanja su ogromna, pojedina se sastoje iz slika koje nemaju ni recenicu teksta, tj. profesor je predavao, a cisto sumnjam da se nasla osoba koja je bas sve zapisala. Predavanje onog gradjevinca je OGROMNO!!! ima 2 miliona prezentacija koje vrve od slajdova, a oni vrve od teksta i definicija, sve sama ekonomija, pa onda one gluposti sto smo ucili iz regulative i Organizacije gradjenja, ne znam da li je neko to video i cita (napominjem da ja jesam), ali toga stvarno ima mnogo. A povrh svega, na testu se pojavilo pitanje na koje odgovor ne moze da se nadje u onim slajdovima, ne moze!!! Trazila ja posle testa i NEMA! Dalje, Krsticka nam je takodje dala mnogo LEPO pitanje iz njene oblasti koje se nigde ni na jednom slajdu ne pojavljuje. Glisu ako niste slusali, necete znati odgovore na sva pitanja, jer ne postoje u njegovoj knjizi Fundiranje - napominjem i da sam nju prelistavala u vise navrata za razlicite predmete....
Poenat price je...Nisam sigurna da mozemo to da spremimo,a narocito ne za 01.02, 2 dana posle studija, kada ce svi do tada samo Studio i da rade!!!
Toliko o ideji da nam profesoriu ostave predavanja! to nije problem dacu vam ih ja, ima apsolutno sva, ali nece bas mnogo da pomognu....
Sta nam je ciniti?
I dalje misli da je mnogo korisnije i BOLJE da pisemo seminarski, em ce svako od nas pisati o necemu sto ga interesuje, i bar to nauciti kako valja, a ne da opet citamo one gluposti, a to nam nije nikakva garancija da cemo znato sve odgovore na ispitu, jer ne verujem da ce biti onako banalan kao oni testovi!!!!
A da zaborabvila sam profesora Nestorovica koji je po starom dobrom obicaju pricao 200 na sat, a cak nije ni imao prezentaciju, predavanje je bilo menoguce pratiti jer je skrato sa teme na temu, racunajuci na nase doooobro secanje i poznavanje gradiva iz Konstruktivnih sistema. Diktirao je neke definicije, koje nisam stigla da zapisem itd... Pa cak je i pitanje na testu bilo u direktnoj vezi sa predavanjima iz K. sistema, tj sa Vitruvijem...
Nadam se da cemo se urazumiti i taziti seminarski, a ne ispit!
Nadam se da cemo se urazumiti i taziti seminarski, a ne ispit!
I taaako dan za daaanom, pred kockastim ekraaanom...
Tatatatira, tatatatira...
Tatatatira, tatatatira...
Ima li nekih vesti, promena, bilo cega u Vezi ispita iz Tehnologija?
Strana 1 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 1 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu