archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

istorija arhitekture i naseljavanja

+11
kosta
rick_sha
ketty
zoxie
Bukinjo
jetsa
anima
drum1
SoSho
Angel22
Lightbulb
15 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty istorija arhitekture i naseljavanja

Počalji  Lightbulb Čet Jan 31, 2008 3:51 pm

posto nam je sada to prvi sledeci ispit, volela bih da znam kako to ide? jel neko poceo da uci? odakle, jel iz onih njihovih prezentacija? da li su pitanja formulisana kao na kolokvijumu ili je to ipak nesto opsirnije?
i jos nesto: jel ima neko da zna da li ce biti kolokvijuma za one koji ga nisu radili, ili je to vec bilo? confused
Lightbulb
Lightbulb

Broj poruka : 85
Godina : 37
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty IAiN 1

Počalji  Angel22 Čet Jan 31, 2008 5:07 pm

Uci se sve od pocetka, od Praistorije do Baroka. Prezentacije su vise kao uputno srdestvo, ali ne preporucujem za ispit. To su samo teze, i mislim da nisu dovoljne za ispit. Imas u biblioteci skriptu, mislim da se zove "Razvoj arhitekture i naselja", Nadja Kurtovic-Folic. Tu je sve malo sire objasnjeno (prezentacije su samo pokazatelji na sta treba skrenuti paznju). U svakom slucaju ne treba ti sve. Ja sam od ljudi koji su sad na trecoj godini cuo da su oni imali jedno od pitanja da iscrtaju crkve (ne bukvalno!), ali recimo da pokazu da li razlikuju latinski ili helenisticki tip, ili da li pripada romanici ili gotici, i da obeleze glavne karakteristike u osnovi.Very Happy Za kolokvijum, ako je drugi u pitanju, to je bio 18-og januara koliko se secam, za prvi stvarno ne znam da li su odrzavali, i da li ce odrzati naknadno. Najbolje da pitas Renatu za to Smile
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty Re: istorija arhitekture i naseljavanja

Počalji  SoSho Čet Jan 31, 2008 6:57 pm

Pa ja mislim,sto se tice kolokvijuma,da je bio u istom terminu kad i ponovljeni drugi,samo pre njega...valjda je taj ponovljeni prvi bio u 10,pa onda su svi radili drugi...
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty Re: istorija arhitekture i naseljavanja

Počalji  Lightbulb Čet Jan 31, 2008 10:48 pm

a kada kazete "ponovljeni drugi" onda mislite na onaj sto je bio 18og januara???
ja sam mislila da je to originalni drugi posto onaj u decembru nije uspeo, ali izgleda da se 18i januar racuna kao ponovljeni... dobro onda Neutral
i hvala na preporucenoj literaturi Exclamation
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Čet Jan 31, 2008 11:12 pm

Da ja na taj mislim Smile
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pet Feb 01, 2008 12:04 am

Kolokvijum u decembru ne bi uspeo da niko nije izasao, ali izaslo je svega 30-40 ljudi tako da se smatra legularnim, a ovaj januar se samim tim, automatski, smatra ponovljenim ili naknadnim kolokvijumom. Ali ako imas opravdanje za taj 18. januar, da si bila bolesna ili te nesto drugo sprecilo da dodjes taj dan, mozda (kazem mozda!) postoji sanse da radis taj kolokvijum u nekom naknadnom terminu. Cool
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Pet Feb 01, 2008 2:46 pm

hmmmm 3 dana pred ispit... cisto sumnjam No
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Sub Feb 02, 2008 6:09 pm

nije valjda da jos niste poceli da ucite? ili mozda jeste, pa nemate vremena ni za internet? Suspect
jel cuo neko za ovaj produzeni odmor do 18og??? ima li ikakve sanse da stvarno bude tako?
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  drum1 Sub Feb 02, 2008 10:18 pm

mrzi me da citam komentare posle prvog... al iz pdfova, i ja imam neku skriptu koju je ona ostavila u biblioteci... nije neophodna... mislim to je knjiga.. iam preko 100 strana sigurno mozda 200 ne secam se... a mrzi me da ustanem:) al fazon...treba ti da ti eventualno pomogne u desifrovanju strucnih izraza i sigurno je uoptpunija i povezanija... al nije neophodna za ispit.. tako sam ja nju razumeo...
drum1
drum1

Broj poruka : 109
Godina : 36

http://www.myspace.com/brkovima

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty da li neko zna?

Počalji  anima Ned Feb 03, 2008 12:40 am

Da li neko zna kako ce izgledati ispit? Bila sam na dosta predavanja, ali sam izgleda zaspala na poslednjem, pa nisam cula sta je pricala Sleep
Steta, Renata se bas trudi...
Elem, da li i iz ovoga imamo 10 pitanja, ali sa vise pisanja i sa crtezima? scratch

anima

Broj poruka : 24
Datum upisa : 02.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Feb 03, 2008 2:54 am

I ja sam bio na svim predavanjima (manje vise) Very Happy Bio sam i na poslednjem, ali Renata nije nista posebno rekla u vezi ispita. Ne znam koliki ce broj pitanja biti, ali gore sam naveo sta mi je nekoliko kolega sa trece godine reklo: Da u sustini treba razlikovati stilove raznih crkava (tipa latinski i helenisticki). U gornjem postu sam objasnio preciznije. Pitanja su opsirnija, za nijansu teza od kolokvijuma (u smislu da treba da se odgovori na pitanje, a ne da se zaokruzi ili samo dopise). Moj savet ti je da predjes sve prezentacije, koje su pokazatelji u kom pravcu treba ici, i usput sa skriptom dopunjujes potrebne informacije (neko je rekao da skripta ima oko 200 strana - ali rekoh ljudu vec NE TREBA SVE!). Treba pratiti tok prezentacije i po tome malo pogledati u skripti, nije tesko i bice jasnije, jer otprilike odgovara onome sto je pricala Renata, a ja vam kazem i zbog vas da bi ste sto bolje uradili. Cool
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Feb 03, 2008 3:16 am

Zaboravih... Za Lightbulb: zavisi od razloga zasto nisi radila kolokvijum. Rekoh ti da potrazis Renatu i nju pitas. Ona je tolerantna osoba, zeli da pomogne i da odgovori na sva pitanja i probleme. Very Happy Ako mene pitas, ja mislim mozda da bi (ponavljam mozda!) taj ponovljeni kolokvijum "po drugi put" bio na dan ispita (najverovatnije posle ispita), sto bi ti doslo u isti mah jer se spremas i za ispit. Pokusaj da Renatu uhvatis u ponedeljak i pitas, ili najkasnije u utorak posle ispita. Ko pita, taj ne skita. Cool U protivnom gubis 20 poena, sto je steta na taj nacin izgubiti Crying or Very sad Vredi se potruditi i pitati, a nista ne kosta da probas.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty hvala

Počalji  anima Ned Feb 03, 2008 1:42 pm

Hvala, bas si anđeo... Wink

anima

Broj poruka : 24
Datum upisa : 02.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty KOMPLIMENT

Počalji  Angel22 Ned Feb 03, 2008 6:25 pm

Hvala, koleginice na komplimentu, trudim se. Very Happy Pozz
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Ned Feb 03, 2008 8:00 pm

Angel22 ::Zaboravih... Za Lightbulb: zavisi od razloga zasto nisi radila kolokvijum. Rekoh ti da potrazis Renatu i nju pitas. Ona je tolerantna osoba, zeli da pomogne i da odgovori na sva pitanja i probleme. Very Happy Ako mene pitas, ja mislim mozda da bi (ponavljam mozda!) taj ponovljeni kolokvijum "po drugi put" bio na dan ispita (najverovatnije posle ispita), sto bi ti doslo u isti mah jer se spremas i za ispit. Pokusaj da Renatu uhvatis u ponedeljak i pitas, ili najkasnije u utorak posle ispita. Ko pita, taj ne skita. Cool U protivnom gubis 20 poena, sto je steta na taj nacin izgubiti Crying or Very sad Vredi se potruditi i pitati, a nista ne kosta da probas.

necu ja moci da nabavim opravdanje za utorak kad mi doktorka radi tek od cetvrtka... Crying or Very sad nekako sam se i oprostila od tih 20 poena...Crying or Very sad a da sam na njihovom mestu, ne bih ni pomisljala na ponovljeni ponovljeni kolokvijum, zbog onoga sto se desilo... Evil or Very Mad
hvala u svakom slucaju... Smile
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja Empty KAD HOCE BEDAK

Počalji  Angel22 Pon Feb 04, 2008 2:43 am

Bedak Crying or Very sad Ne znam sta da ti kazem Crying or Very sad
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  jetsa Pon Feb 04, 2008 3:31 am

obratite paznju na osnovne tipove crkava i njihove elemente, a i na elemente eksterijera(pilastri,lukovi,bla), to ce vam biti sigurno, ili da crtate ili da prepoznate
ja sam takodje imala i da nacrtam koloseum u osnovi preseku i izgledu, zajeban je ispit
imala sam i da prepoznam onaj vizantijski impost kapitel
jetsa
jetsa

Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Feb 04, 2008 3:34 am

Hvala na informaciji. Pozz Smile Smile
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Pon Feb 04, 2008 5:18 am

aahahhhahahah. lojanica...LOL Basketball

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Feb 04, 2008 3:45 pm

jetsa, da li se mozda secas da li su bila pitanja tipa navedi godine i dinastije vladara u , lupam, Egiptu..?

farao

da li treba da obracamo paznju na godine i imena svih dinastija, ili je bitno samo da znas koji je to vek otprilike?

i kakva su pitanja iz renesanse?nacrtaj odredjenu crkvu?! Shocked

izvini, tako mnogo pitanja, tako malo vremena No No No
zoxie
zoxie

Datum upisa : 26.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ketty Pon Feb 04, 2008 4:43 pm

Pa evo ako ja mogu nekako da pomognem dok se ne javi jos neko....Godine ne moras da pamtis pita te samo da navedes koji je vek.Meni je recimo od pitanja bilo da oznacim konstruktivne elemente grckog hrama,pa zatim egipatski hram,ona da delove oznacene po brojevima pa sa strane da se ispise sta je sta...tako da pamti te slajdovde gde imas oznacene prostorne jedinice...ili recimo za renesansu,obavezno osnovu da prepoznas da napises vek,kojoj stilskoj grupi pripada,koji je prostorni plan,da navedes bar jos dve iz te grupe i nesto sto je karakteristicno za konstrukciju.Neizbezan je i Paladio!!!Isto tako i za barok,ili osnove ili slike gradjevina i to je na istu foru i OBAVEZNO ali obavezno,barokni urbanizam,pa recimo da prepoznas koji je trg u pitanju i naravno pet principa baroknog urbanizma da navedes,to je nama padalo uvek,cak su i ponavljali to pitanje u drugim rokovima.Eto tako....nadam se da je od koristi Wink
ketty
ketty

Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Feb 04, 2008 5:46 pm

jao hvala puno
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

idem da se ubijem bounce bounce bounce
zoxie
zoxie

Datum upisa : 26.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ketty Pon Feb 04, 2008 6:02 pm

E a meni nije jasno zasto vi imate sve to u jednom semestru?Shocked Nama je to kod Folicke bilo rasporedjeno u dva semestra pa je samim tim bilo lakse za ucenje,nije imalo toliko informacija....
ketty
ketty

Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Pon Feb 04, 2008 6:05 pm

Pa imacemo mi i u drugom semestru opet ovo isto,samo detaljnije tako rece renata Laughing
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Pon Feb 04, 2008 6:13 pm

ja odustajem!
rick_sha
rick_sha

Broj poruka : 66

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu