istorija arhitekture i naseljavanja
+11
kosta
rick_sha
ketty
zoxie
Bukinjo
jetsa
anima
drum1
SoSho
Angel22
Lightbulb
15 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: II godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
istorija arhitekture i naseljavanja
posto nam je sada to prvi sledeci ispit, volela bih da znam kako to ide? jel neko poceo da uci? odakle, jel iz onih njihovih prezentacija? da li su pitanja formulisana kao na kolokvijumu ili je to ipak nesto opsirnije?
i jos nesto: jel ima neko da zna da li ce biti kolokvijuma za one koji ga nisu radili, ili je to vec bilo?
i jos nesto: jel ima neko da zna da li ce biti kolokvijuma za one koji ga nisu radili, ili je to vec bilo?
Lightbulb- Broj poruka : 85
Godina : 37
Datum upisa : 18.12.2007
IAiN 1
Uci se sve od pocetka, od Praistorije do Baroka. Prezentacije su vise kao uputno srdestvo, ali ne preporucujem za ispit. To su samo teze, i mislim da nisu dovoljne za ispit. Imas u biblioteci skriptu, mislim da se zove "Razvoj arhitekture i naselja", Nadja Kurtovic-Folic. Tu je sve malo sire objasnjeno (prezentacije su samo pokazatelji na sta treba skrenuti paznju). U svakom slucaju ne treba ti sve. Ja sam od ljudi koji su sad na trecoj godini cuo da su oni imali jedno od pitanja da iscrtaju crkve (ne bukvalno!), ali recimo da pokazu da li razlikuju latinski ili helenisticki tip, ili da li pripada romanici ili gotici, i da obeleze glavne karakteristike u osnovi. Za kolokvijum, ako je drugi u pitanju, to je bio 18-og januara koliko se secam, za prvi stvarno ne znam da li su odrzavali, i da li ce odrzati naknadno. Najbolje da pitas Renatu za to
Angel22- Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008
Re: istorija arhitekture i naseljavanja
Pa ja mislim,sto se tice kolokvijuma,da je bio u istom terminu kad i ponovljeni drugi,samo pre njega...valjda je taj ponovljeni prvi bio u 10,pa onda su svi radili drugi...
a kada kazete "ponovljeni drugi" onda mislite na onaj sto je bio 18og januara???
ja sam mislila da je to originalni drugi posto onaj u decembru nije uspeo, ali izgleda da se 18i januar racuna kao ponovljeni... dobro onda
i hvala na preporucenoj literaturi
ja sam mislila da je to originalni drugi posto onaj u decembru nije uspeo, ali izgleda da se 18i januar racuna kao ponovljeni... dobro onda
i hvala na preporucenoj literaturi
Kolokvijum u decembru ne bi uspeo da niko nije izasao, ali izaslo je svega 30-40 ljudi tako da se smatra legularnim, a ovaj januar se samim tim, automatski, smatra ponovljenim ili naknadnim kolokvijumom. Ali ako imas opravdanje za taj 18. januar, da si bila bolesna ili te nesto drugo sprecilo da dodjes taj dan, mozda (kazem mozda!) postoji sanse da radis taj kolokvijum u nekom naknadnom terminu.
hmmmm 3 dana pred ispit... cisto sumnjam
nije valjda da jos niste poceli da ucite? ili mozda jeste, pa nemate vremena ni za internet?
jel cuo neko za ovaj produzeni odmor do 18og??? ima li ikakve sanse da stvarno bude tako?
jel cuo neko za ovaj produzeni odmor do 18og??? ima li ikakve sanse da stvarno bude tako?
mrzi me da citam komentare posle prvog... al iz pdfova, i ja imam neku skriptu koju je ona ostavila u biblioteci... nije neophodna... mislim to je knjiga.. iam preko 100 strana sigurno mozda 200 ne secam se... a mrzi me da ustanem:) al fazon...treba ti da ti eventualno pomogne u desifrovanju strucnih izraza i sigurno je uoptpunija i povezanija... al nije neophodna za ispit.. tako sam ja nju razumeo...
da li neko zna?
Da li neko zna kako ce izgledati ispit? Bila sam na dosta predavanja, ali sam izgleda zaspala na poslednjem, pa nisam cula sta je pricala
Steta, Renata se bas trudi...
Elem, da li i iz ovoga imamo 10 pitanja, ali sa vise pisanja i sa crtezima?
Steta, Renata se bas trudi...
Elem, da li i iz ovoga imamo 10 pitanja, ali sa vise pisanja i sa crtezima?
anima- Broj poruka : 24
Datum upisa : 02.01.2008
I ja sam bio na svim predavanjima (manje vise) Bio sam i na poslednjem, ali Renata nije nista posebno rekla u vezi ispita. Ne znam koliki ce broj pitanja biti, ali gore sam naveo sta mi je nekoliko kolega sa trece godine reklo: Da u sustini treba razlikovati stilove raznih crkava (tipa latinski i helenisticki). U gornjem postu sam objasnio preciznije. Pitanja su opsirnija, za nijansu teza od kolokvijuma (u smislu da treba da se odgovori na pitanje, a ne da se zaokruzi ili samo dopise). Moj savet ti je da predjes sve prezentacije, koje su pokazatelji u kom pravcu treba ici, i usput sa skriptom dopunjujes potrebne informacije (neko je rekao da skripta ima oko 200 strana - ali rekoh ljudu vec NE TREBA SVE!). Treba pratiti tok prezentacije i po tome malo pogledati u skripti, nije tesko i bice jasnije, jer otprilike odgovara onome sto je pricala Renata, a ja vam kazem i zbog vas da bi ste sto bolje uradili.
Zaboravih... Za Lightbulb: zavisi od razloga zasto nisi radila kolokvijum. Rekoh ti da potrazis Renatu i nju pitas. Ona je tolerantna osoba, zeli da pomogne i da odgovori na sva pitanja i probleme. Ako mene pitas, ja mislim mozda da bi (ponavljam mozda!) taj ponovljeni kolokvijum "po drugi put" bio na dan ispita (najverovatnije posle ispita), sto bi ti doslo u isti mah jer se spremas i za ispit. Pokusaj da Renatu uhvatis u ponedeljak i pitas, ili najkasnije u utorak posle ispita. Ko pita, taj ne skita. U protivnom gubis 20 poena, sto je steta na taj nacin izgubiti Vredi se potruditi i pitati, a nista ne kosta da probas.
KOMPLIMENT
Hvala, koleginice na komplimentu, trudim se. Pozz
Angel22 ::Zaboravih... Za Lightbulb: zavisi od razloga zasto nisi radila kolokvijum. Rekoh ti da potrazis Renatu i nju pitas. Ona je tolerantna osoba, zeli da pomogne i da odgovori na sva pitanja i probleme. Ako mene pitas, ja mislim mozda da bi (ponavljam mozda!) taj ponovljeni kolokvijum "po drugi put" bio na dan ispita (najverovatnije posle ispita), sto bi ti doslo u isti mah jer se spremas i za ispit. Pokusaj da Renatu uhvatis u ponedeljak i pitas, ili najkasnije u utorak posle ispita. Ko pita, taj ne skita. U protivnom gubis 20 poena, sto je steta na taj nacin izgubiti Vredi se potruditi i pitati, a nista ne kosta da probas.
necu ja moci da nabavim opravdanje za utorak kad mi doktorka radi tek od cetvrtka... nekako sam se i oprostila od tih 20 poena... a da sam na njihovom mestu, ne bih ni pomisljala na ponovljeni ponovljeni kolokvijum, zbog onoga sto se desilo...
hvala u svakom slucaju...
KAD HOCE BEDAK
Bedak Ne znam sta da ti kazem
obratite paznju na osnovne tipove crkava i njihove elemente, a i na elemente eksterijera(pilastri,lukovi,bla), to ce vam biti sigurno, ili da crtate ili da prepoznate
ja sam takodje imala i da nacrtam koloseum u osnovi preseku i izgledu, zajeban je ispit
imala sam i da prepoznam onaj vizantijski impost kapitel
ja sam takodje imala i da nacrtam koloseum u osnovi preseku i izgledu, zajeban je ispit
imala sam i da prepoznam onaj vizantijski impost kapitel
jetsa- Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.12.2007
Hvala na informaciji. Pozz
aahahhhahahah. lojanica...LOL
Bukinjo- Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008
jetsa, da li se mozda secas da li su bila pitanja tipa navedi godine i dinastije vladara u , lupam, Egiptu..?
da li treba da obracamo paznju na godine i imena svih dinastija, ili je bitno samo da znas koji je to vek otprilike?
i kakva su pitanja iz renesanse?nacrtaj odredjenu crkvu?!
izvini, tako mnogo pitanja, tako malo vremena
da li treba da obracamo paznju na godine i imena svih dinastija, ili je bitno samo da znas koji je to vek otprilike?
i kakva su pitanja iz renesanse?nacrtaj odredjenu crkvu?!
izvini, tako mnogo pitanja, tako malo vremena
zoxie- Broj poruka : 109
Datum upisa : 26.12.2007
Pa evo ako ja mogu nekako da pomognem dok se ne javi jos neko....Godine ne moras da pamtis pita te samo da navedes koji je vek.Meni je recimo od pitanja bilo da oznacim konstruktivne elemente grckog hrama,pa zatim egipatski hram,ona da delove oznacene po brojevima pa sa strane da se ispise sta je sta...tako da pamti te slajdovde gde imas oznacene prostorne jedinice...ili recimo za renesansu,obavezno osnovu da prepoznas da napises vek,kojoj stilskoj grupi pripada,koji je prostorni plan,da navedes bar jos dve iz te grupe i nesto sto je karakteristicno za konstrukciju.Neizbezan je i Paladio!!!Isto tako i za barok,ili osnove ili slike gradjevina i to je na istu foru i OBAVEZNO ali obavezno,barokni urbanizam,pa recimo da prepoznas koji je trg u pitanju i naravno pet principa baroknog urbanizma da navedes,to je nama padalo uvek,cak su i ponavljali to pitanje u drugim rokovima.Eto tako....nadam se da je od koristi
ketty- Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2008
jao hvala puno
idem da se ubijem
idem da se ubijem
zoxie- Broj poruka : 109
Datum upisa : 26.12.2007
E a meni nije jasno zasto vi imate sve to u jednom semestru? Nama je to kod Folicke bilo rasporedjeno u dva semestra pa je samim tim bilo lakse za ucenje,nije imalo toliko informacija....
ketty- Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2008
Pa imacemo mi i u drugom semestru opet ovo isto,samo detaljnije tako rece renata
ja odustajem!
rick_sha- Broj poruka : 66
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Istorija arhitekture i naseljavanja 2 - KOLOKVIJUM
» Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji
» Istorija arhitekture i naseljavanja (za drugu godinu) :)
» Istorija arh i naseljavanja, pomerena?
» PONOVLJENI KOLOKVIJUM IZ NASELJAVANJA
» Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji
» Istorija arhitekture i naseljavanja (za drugu godinu) :)
» Istorija arh i naseljavanja, pomerena?
» PONOVLJENI KOLOKVIJUM IZ NASELJAVANJA
archforum :: ( NASTAVA ) :: II godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu