archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

istorija arhitekture i naseljavanja

+11
kosta
rick_sha
ketty
zoxie
Bukinjo
jetsa
anima
drum1
SoSho
Angel22
Lightbulb
15 posters

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja - Page 2 Empty Re: istorija arhitekture i naseljavanja

Počalji  zoxie Pon Feb 04, 2008 6:14 pm

ketty ::E a meni nije jasno zasto vi imate sve to u jednom semestru?Shocked Nama je to kod Folicke bilo rasporedjeno u dva semestra pa je samim tim bilo lakse za ucenje,nije imalo toliko informacija....

zato sto im se moze Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
nemam pojma, stvarno
ja sam cula da u sl semestru radimo srbiju, jer ukoliko ste primetili, nijedan nas manastir iz tog doba nije spomenut
zoxie
zoxie

Broj poruka : 109
Godina : 37
Datum upisa : 26.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja - Page 2 Empty Re: istorija arhitekture i naseljavanja

Počalji  SoSho Pon Feb 04, 2008 6:41 pm

Ima poseban predmet ,Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji...ovo isto radimo i sl. semestar,tako je barem renata rekla...
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135
Datum upisa : 18.12.2007

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Feb 04, 2008 6:46 pm

Shocked Shocked Shocked
jos ovoga...
No No No
onda stvarno ne razumem zasto radimo ovoliko sada...
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

istorija arhitekture i naseljavanja - Page 2 Empty o moj Zevse

Počalji  anima Pon Feb 04, 2008 8:25 pm

Neka nam se bogovi smiluju......... What a Face

anima

Broj poruka : 24
Datum upisa : 02.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Feb 04, 2008 9:03 pm

lol! lol! lol!
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Uto Feb 05, 2008 12:02 am

Ajde leba vam ako je neko nasao nek napise koje su to tacke glupavog baroknog urbanizma...ja ne mogu nigde to da nadjem...
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Uto Feb 05, 2008 12:06 am

SoSho ::Ima poseban predmet ,Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji...ovo isto radimo i sl. semestar,tako je barem renata rekla...
affraid to je totalni debilizam... pa zasto opet!?!? nisu valjda toliki mentoli da nam daju opet... nije ni ovo bas sazeto-ja sam uporedjivala onu skriptu od folicke i ove nase slajdove i nije bas mnogo stvari izbaceno... hmmhmhmmmmm Suspect
Lightbulb
Lightbulb

Broj poruka : 85

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Uto Feb 05, 2008 12:23 am

e, mislim da tog baroknog urbanizma nema u ovoj nasoj skripti
ketty, jel ste vi barok radili u drugom semestru? ako jeste, onda mi to nismo ucili, jer niko ne moze da nadje u ovoj kurtovic-folic skripti...
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Uto Feb 05, 2008 12:36 am

ima nesto malo o baroknom urbanizmu na strani 168, drugi pasus
posebno treba naglasiti da se barokna arhitektura tesko moze proucavati bez poznavanja njenog konteksta odnosno baroknog urbanizma...
al malo nesto ima... ne verujem da je to...
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Feb 05, 2008 12:39 am

Slazem se sa vama, nigde se u toj skripti ne spominje barokni urbanizam, niti se pominje nijedan trg, niti pet tacaka. What a Face Posto sam bio na tom zadnjem predavanju, Renata nije zavrsila sa Barokom (ostala je jos jedna prezentacija), i rekla je da ce nastaviti u sledecem semestru. Prosla godina imala je potpuno drugaciji sistem tih predavanja, sto se daje zakljuciti iz njihovog izlaganja tj. ono sto su oni imali u dva semestra, nama je strpano u jedan. Nesto ne verujem da ce dati bukvalno ista pitanja, tj. sigurno ce neke stvari izbaciti sto je bilo prosle godine, jedan deo ce ponoviti, a drugi deo korigovati. Nema razloga za zabrinutost u svakom slucaju. Cool
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Uto Feb 05, 2008 12:41 am

Pazte vako...prica se medj ljudima sa faxa,da nam nece biti renesansa i barok na ispitu,kao da je to za drugi semestar,a da one slika sa pitanjima sto verovatno dosta nas ima,da je to iz junskog roka i da to necemo imati...ne znam,ubicu se ...ili cu njih da ubijem
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Feb 05, 2008 12:45 am

Da, ali to je u nacelu objasnjeno, tj. vezano je za Berninijev rad, mada kada sada gledam, mogao bih zakljuciti da se kriju neke stvari, ako dobro razmislimo:
1. efekti velikih vizura, sa perspektivnom pozadinom i scenografijom trgova i ulica
2. pojava fontana na trgovima
Ovo bi mozda bilo bitno zapmati, jer se to u ranijim peridoma nije radilo
Very Happy
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Uto Feb 05, 2008 12:51 am

SoSho ::Pazte vako...prica se medj ljudima sa faxa,da nam nece biti renesansa i barok na ispitu,kao da je to za drugi semestar,a da one slika sa pitanjima sto verovatno dosta nas ima,da je to iz junskog roka i da to necemo imati...ne znam,ubicu se ...ili cu njih da ubijem
pa nista sad mogu samo da se ubijem jer ucim samo renesansu od juce... to znaci da nece biti ni ovi bruneleski, alberti i drustvo...
ono staro nisam ni pipnula pale

one slike jesu iz junskog roka, al to je zato sto je prethodna godina radila ovo sto mi radimo u drugom semestru...
Lightbulb
Lightbulb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Feb 05, 2008 12:57 am

Ne znam od koga je to krenulo, ali nemoj se zavaravati da nece biti Renesanse, jer je bila na kolokvijumu!!! Ja sam imao pitanje da nabrojim dela Albertija, zatim crkvu centrlanog plana u renesani - Bramante, crkva Sv. Petar u Rimu, i koliko se secam nesto u vezi palate Rucelaj. Jedino nije bilo Baroka, koliko znam. Very Happy
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ketty Uto Feb 05, 2008 1:15 am

zoxie ::e, mislim da tog baroknog urbanizma nema u ovoj nasoj skripti
ketty, jel ste vi barok radili u drugom semestru? ako jeste, onda mi to nismo ucili, jer niko ne moze da nadje u ovoj kurtovic-folic skripti...
Da,mi smo udrugom semestru radili samo renesansu i barok,a barokni urbanizam i nema u toj skripti vec na slajdu koji je bio na predavanju,sa svim onim trgovima i tim principima.U skripti apsolutno nista nema o tom urbanizmu i ako vam nije predavala i ako nemate te slajdove onda nema brige jer mi smo opet radili drugacije,imali smo podeljeno tako da smo mozda imali detaljnije...ne kapiram sto vi sada to sve radite odjednom....
ketty
ketty

Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Uto Feb 05, 2008 10:10 am

pa kazem ti, zato sto im se moze...i zato sto su ludi... jocolor
hvala ti puno u svakom slucaju, pomogla si nam Smile
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sre Feb 06, 2008 1:14 am

kako ste prosli na kolokvijumu?
ja ekstra Very Happy
sosho zna Razz

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sre Feb 06, 2008 1:50 am

Pa kad si prepisao od mene...ccc Very Happy
E bre stavi me u autogrant slot na DC... Smile
ni ja nisam lose prosao,ok je bilo...
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sre Feb 06, 2008 2:14 am

prepisao si i ti od mene, nemoj tako Smile
najzahvalniji sam mom malom digitalcu zvanom nikon collpix 4600 Razz LOL...

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Apr 21, 2008 2:27 am

e, da li neko zna kada imamo kolokvijum iz ovoga?
ja sam nacula da je u utorak ali ne zelim u to da verujem Rolling Eyes
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  drum1 Pon Apr 21, 2008 3:54 am

zoxie ::e, da li neko zna kada imamo kolokvijum iz ovoga?
ja sam nacula da je u utorak ali ne zelim u to da verujem Rolling Eyes

i ja isto. al bio sam na poslednja 2 predavanja i nista nije receno povodom toga. nije merodavno ali eto...

jel zna neko nesto vise?
drum1
drum1

Godina : 36

http://www.myspace.com/brkovima

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Pon Apr 21, 2008 11:57 am

12 maja je kolokvijum...ili tako nesto,u svakom slucaju posle raspusta,tako pise u kurikulumu,a kad sam pitao renatu ona je rekla da nista nije cula da ce sada biti kolokvijum,koliko ona zna tek posle raspusta...
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Pon Apr 21, 2008 12:26 pm

bounce lol! bounce lol!
divno, hvala na information
zoxie
zoxie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Sub Jun 21, 2008 5:48 pm

Zna li neko orjentaciono proslogodisnja pitanja sa ispita ili da jurimo starije kolege?
rick_sha
rick_sha

Broj poruka : 66

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sub Jun 21, 2008 6:58 pm

da jurimo cheers
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu