Konstrukcije - ispit
2 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 1 od 1
Konstrukcije - ispit
Pa kolege, jeste li poceli da se spremate? I kako?
Ja sam iz one grupe koja je u ovom semestru dobila asistenta koji nas uci da malterisemo AB tavanicu i jos mnogim... hmmm... zanimljivim stvarima... Tako da od drugog semestra nisam manje vise nista uspela da naucim, kao ni bilo ko od ljudi sa moje grupe i svi se manje vise osecamo beznadeznim po pitanju ocekivanja od ispita... Zoran kod koga smo prosle nedelje bili na vezbama jer nas asistent nije bio tu nam je bukvalno rekao da se ubijemo koliko ne znamo...
Necu na privatne casove.
Volela bih da cujem i starije kolege, kako su se spremili, iz koje literature, kod kojih asistenata itd... Dajte malo saveta i utehe...
Ja sam iz one grupe koja je u ovom semestru dobila asistenta koji nas uci da malterisemo AB tavanicu i jos mnogim... hmmm... zanimljivim stvarima... Tako da od drugog semestra nisam manje vise nista uspela da naucim, kao ni bilo ko od ljudi sa moje grupe i svi se manje vise osecamo beznadeznim po pitanju ocekivanja od ispita... Zoran kod koga smo prosle nedelje bili na vezbama jer nas asistent nije bio tu nam je bukvalno rekao da se ubijemo koliko ne znamo...
Necu na privatne casove.
Volela bih da cujem i starije kolege, kako su se spremili, iz koje literature, kod kojih asistenata itd... Dajte malo saveta i utehe...
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
Re: Konstrukcije - ispit
Ja ti predlazem, sto se tice literature, da koristis knjigu "gradjevinske konstrukcije", autor Biljane Blagojevic, koju smo mi jos korsitli u ATS-u. Takodje nije losa knjiga "Arhitektonske konstrukcije" i "Arhitektonske konstrukcije 2" od autora Petra Trbojevica. U sustini najbitnije da imas rutinu u crtanju, jer ispit traje 3 sata, za ta tri sata treba da nacrtas konstruktvnu semu, osnovu prizemlja i jedan presek (sve u razmeri 1:50) sa dodatkom poduznog preseka krova sa dodatkom detlaja ravnof krova. Tako smo mi imali prosle godine u prvom roku. Sto se tice asistenata, ja sam bio kod Natase Ignjatovic-Cukovic, i zena je stvarno bila fenomenalna prema nama. Ako bude bila potrebna neka pomoc u vezi tog predmeta, slobodno pitaj. Najbolje bi bilo da izadjes u prvom roku, ne da cekas druge rokove. Moj savet ti je da pokusas onu osnovu koju si dobila na pocetku da resis u smisilu: konstr. semu (to ste na pocetku radili), zatim pozicioniranje u osnovi sa zidovima ucrtanim (recimo puna opeka+Ti+fasadna opeka) sa prozorima i vratima, takodje preseke u celovitosti od temelja do krova. Pokusaj tako, ja sam tako prosle godine radio, i uspelo mi je. Tako ces videti gde ti se javljaju problemi i sta ti nije jasno, i mozes pitati svog asistenta, a mozes i Natasu, koliko znam ona je izlazi u susret svakome ko se interesuje, a u krajnjem slucaju mozes i mene pitati.
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Hvala najlepse...
I ja sam bila kod Natase u prvom semestru, ona jeste odlicna i stvarno sam puno naucila. Ali sada...
I ja sam bila kod Natase u prvom semestru, ona jeste odlicna i stvarno sam puno naucila. Ali sada...
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
Pokusaj da promenis salu, da se prebacis kod Natase ili nekod drugog asistenta, za koga znas da je ok (recimo Zoki, on je ok lik). Ko ti je asistent?
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Similar topics
» RADOVI - Studio Projekat 2 Arhitektonske Konstrukcije
» UUP ispit
» predaje radova - ak -
» AK - ispit -
» Geometrija oblika
» UUP ispit
» predaje radova - ak -
» AK - ispit -