S.O.S. pomoc kolegama sa druge godine - IU2
5 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 1
S.O.S. pomoc kolegama sa druge godine - IU2
Bicemo slobodni da vas pitamo nesto.
Da li postoji neka dobra dusa koja bi nam rekla koja su pitanja bila prosle godine u junskom i narednim rokovima iz istorije umetnosti 2.
Da li je bilo nesto van renesanse i da li uopste da ucimo onaj manirizam i rokoko?
Hvala.
Da li postoji neka dobra dusa koja bi nam rekla koja su pitanja bila prosle godine u junskom i narednim rokovima iz istorije umetnosti 2.
Da li je bilo nesto van renesanse i da li uopste da ucimo onaj manirizam i rokoko?
Hvala.
rick_sha- Broj poruka : 66
Datum upisa : 18.12.2007
Re: S.O.S. pomoc kolegama sa druge godine - IU2
mislim da su bili manirizam i rokoko.
bilo je jedno pitanje gde je data slika. [ja sam imala karavadja, ono kad razapinju sv petra] i treba da se napise cini mi se slikar i ime slike.
bilo je neko pitanje na fazon "karakteristike manirizma", pa su ponudjena 4 odgovora a tacna su 2.
...i onog jos jednog se ne secam , zao mi je xD
bilo je jedno pitanje gde je data slika. [ja sam imala karavadja, ono kad razapinju sv petra] i treba da se napise cini mi se slikar i ime slike.
bilo je neko pitanje na fazon "karakteristike manirizma", pa su ponudjena 4 odgovora a tacna su 2.
...i onog jos jednog se ne secam , zao mi je xD
ok, hvala u svakom slucaju!
hvala! e rick_sha nisam bila tu pa nisam mogla da otvorim temu, tnx
zoxie- Broj poruka : 109
Godina : 37
Datum upisa : 26.12.2007
Ma nema problema!
A sad mi pade na pamet, treba li da se uci ono poznogoticko slikarstvo i graficka umetnost?
A sad mi pade na pamet, treba li da se uci ono poznogoticko slikarstvo i graficka umetnost?
Okacio sam skripte u drugoj temi, ali savetovao bih takodje da se konsultuje wikipedija. Jako je sistematicno sve obradjeno na wikipediji, i mnogo se lakse pamti nego iz skripta i iz knjige.
Organizovano je otprilike, da dosta malo teksta ima o pravcima generalno, a jako puno o konkretnim slikarima i njihovim delima. U skriptama i knjigama, je obrnuto, dosta se drvi uopsteno, a malo o slikarima.
Za ta pitanja oko prepoznavanja karakteristika stilova, na wikipeidiji je to bas onako direktno, kratko i jasno objasnjeno, a skripte i knjige treba maltene tumaciti.
Organizovano je otprilike, da dosta malo teksta ima o pravcima generalno, a jako puno o konkretnim slikarima i njihovim delima. U skriptama i knjigama, je obrnuto, dosta se drvi uopsteno, a malo o slikarima.
Za ta pitanja oko prepoznavanja karakteristika stilova, na wikipeidiji je to bas onako direktno, kratko i jasno objasnjeno, a skripte i knjige treba maltene tumaciti.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
ja sam ucila sa wiki za prvi rok [tj procitala jednom xD], i uspela genijalno da padnem samo zbog svoje gluposti, ne zato sto nisam znala veci deo odgovora.
a za drugi sam ucila iz onih zlih knjiga, nisam nista preterano vise znala ali sam se napatila za sve pare
a za drugi sam ucila iz onih zlih knjiga, nisam nista preterano vise znala ali sam se napatila za sve pare
ja sam to prosao ne znam kako..
znam samo da sam ucio iz skripti i to vece pre.
a slika koja je bila.....ne mogu da se setim.
znam samo da sam ucio iz skripti i to vece pre.
a slika koja je bila.....ne mogu da se setim.
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina :: arhiva 2007/2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu