archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Statut i ono sto (ne)pise u njemu

+13
Zmychek
Lightbulb
Lazar
SoSho
Gah-gah
CKAJBOKEP
Mala
pailhead
alexandra...
neiw
NewWaveOvca1
Silvester
Anabeli
17 posters

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Statut i ono sto (ne)pise u njemu Empty Statut i ono sto (ne)pise u njemu

Počalji  Anabeli Pet Jan 18, 2008 7:27 pm

Dakle, citala sam upravo statut fakulteta.
Obzirom da sam samofinansirajuc student, obratila sam posebnu paznju na clan 74, 75, 76 i 77.
Nigde ne pise da ce se sledece godine upisati samo 28oro na budzet od nas 130 samofinansirajucih.
Pise li negde drugde (nevidljivim slovima)?
Onda sam uzela ugovor koji sam onako naivno potpisala... Ni tamo ne pise nista.
Precesljala sam i izborne predmete koje imamo sledeceg semestra, a bira se jedan od sledecih:
- arhitektonska grafika
- geometrija oblika 2
- likovne forme
- CAAD-a
Dakle, kad sve to pogledam i otvorim ugovor, zakkljucujem da postoji jos jedna racunica koja se tice skolarine...
Evo o cemu se radi - mi cemo sledeceg semestra imati (ukljucujuci sa ovim) 53 ili 54 ECTS. A racunica u ugovoru (clan 8. - molila bih sve koji ne veruju da procitaju) lepo kaze da se visina skolarine racuna ovako:

Ssh=shxECTS/60

Ssh - Srazmerna skolarina
sh - skolarina za ostvarenih 60 ECTS
ECTS - broj ukupno ostvarenih kredita koje imamo u oba semestra

Ako je takva racunica, onda nasa skolarina iznosi tacno:

Ssh=240.000,00 din x 53/60 => Ssh=2554,2 evra ili
ako neko odabere geometriju oblika

Ssh=240.000,00 x 54/60 => Ssh=2602.4 evra

Nadam se da sam vam ukazala na jos jedan povod za bojkot...

Vasa koleginica,

.....
Anabeli
Anabeli

Broj poruka : 73
Datum upisa : 04.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Statut i ono sto (ne)pise u njemu Empty Re: Statut i ono sto (ne)pise u njemu

Počalji  Silvester Pet Jan 18, 2008 9:37 pm

Svaka cast na strpljenju i zelji sto se tice proucavanja statuta i ugovora... Very Happy

Lepo je sto se naeko odlucio da baci pogled... Cool

MAda, malo mi je cudno da planove vezane za strajk iznosimo na sajtu fakulteta protiv koga je potencijalni strajk usmeren... To mi nekako lici na ovo... bom

Namece se pitanje: "Kako okupiti drugacije ljude sa prve godine i saopstiti im probleme i razloge za strajk?"

Odgovor: "Ne znam..." scratch study
Silvester
Silvester

Broj poruka : 79
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NewWaveOvca1 Pet Jan 18, 2008 11:18 pm

Anabeli ::...
Dakle, kad sve to pogledam i otvorim ugovor, zakkljucujem da postoji jos jedna racunica koja se tice skolarine...
Evo o cemu se radi - mi cemo sledeceg semestra imati (ukljucujuci sa ovim) 53 ili 54 ECTS. A racunica u ugovoru (clan 8. - molila bih sve koji ne veruju da procitaju) lepo kaze da se visina skolarine racuna ovako:

Ssh=shxECTS/60

...

.....

kako si doshla do ovoga??

ja sam sad sve izrachunala i ispada sve kako treba :/
NewWaveOvca1
NewWaveOvca1

Broj poruka : 19

http://www.myspace.com/eoya

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Sub Jan 19, 2008 1:04 am

Tanjus ::Svaka cast na strpljenju i zelji sto se tice proucavanja statuta i ugovora... Very Happy

MAda, malo mi je cudno da planove vezane za strajk iznosimo na sajtu fakulteta protiv koga je potencijalni strajk usmeren... To mi nekako lici na ovo... bom

Namece se pitanje: "Kako okupiti drugacije ljude sa prve godine i saopstiti im probleme i razloge za strajk?"

nije ovo sajt fakulteta, ovo je forum studenata !

da, mislim da razloga za shtrajk ima...i previse...
neiw
neiw

Broj poruka : 142

http://www.myspace.com/stevan1988

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  alexandra... Sub Jan 19, 2008 2:48 am

NewWaveOvca1 ::
Anabeli ::...

Ssh=shxECTS/60

...

.....

kako si doshla do ovoga??

ja sam sad sve izrachunala i ispada sve kako treba :/
Slezem se... Ukupan broj ects bodova za nasu godinu je 60 i toliko nose kursevi koje imamo, mislim da nema problema u tome.
alexandra...
alexandra...

Broj poruka : 38
Datum upisa : 19.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Sub Jan 19, 2008 5:32 pm

neiw ::
Tanjus ::Svaka cast na strpljenju i zelji sto se tice proucavanja statuta i ugovora... Very Happy

Ok... Zeznula sam se. Mislila sam da je ovaj forum povezan sa sajtom faxa... Cool

Hvala na razresenju zablude. Cool

I da, zanima me kada bi se pokrenulo pitanje strajka... Koji bi bili vasi argumenti, zamerke...
Silvester
Silvester

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Sub Jan 19, 2008 6:28 pm

Tanjus ::

Ok... Zeznula sam se. Mislila sam da je ovaj forum povezan sa sajtom faxa... Cool

Hvala na razresenju zablude. Cool

I da, zanima me kada bi se pokrenulo pitanje strajka... Koji bi bili vasi argumenti, zamerke...

Zar ima potrebe to pitati? Shocked Shocked Shocked
Sta kao nema zamerki? Shocked Shocked Shocked
1. Previsoke skolarine, za koje nista narocito ne dobijamo
2. Mogucnost prelaska na budzet, ako ocistimo godinu, kao sto je na svim fakultetima
3. Generalno rade sta hoce, tj krse ugovor koji su nam sami nametnuli (naterali nas da potpisemo)... Recimo sa nacrtnom!
Povecali su nam broj casova, a nacrtna, ili takozvana "Geometrija oblika 1" i dalje nosi 3 ESPB! Nema je u rasporedu, nije se znalo kad su kolokvijumi i koliko ce ih uopste biti, za ispit smo tek skoro saznali kad je, jos ne znamo sa sigurnoscu ni kako cemo biti bodovani itd...
ima jos razloga, ali su ovi meni licno najveci...
neiw
neiw

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Sub Jan 19, 2008 8:30 pm

Dobro, dobro... Bez tenzije... Very Happy

Moje pitanje se odnosi na neke dodatne zamerke koje nisu one standardne....
Mislila sam da je mozda dobro da kazemo od prilike sta nam smeta jer ne mora da znaci da ono sto je tebi Evil or Very Mad da je i nekome drugome Evil or Very Mad ...

Verovatno te stvarcice koje si ti naveo svima prilicno smetaju... To su stvari koje su nekako standardne i koje su smetale i predhodnoj generaciji... Kao sto mozemo da primetimo nista se trajno ne menja i to bi mogli da se zovu veciti problemi studenata arhitekture... Cool

Zanimljivo za nasu generaciju je mozda ta nacrtna geometrija... Ali ovaj problem bi nam mogao pomoci samo ako bi pokretali strajk i pozvali se na ovaj predmet kao nesto cime bi onaj cuveni ugovor postavili kao nevazeci...

Mislila sam da bi bilo dobro da svi iznesu neke osnovne zamerke (ako postoje neke pored vec navedenih) pa da onda vidimo kako bi te probleme plasirali kao probleme...
Silvester
Silvester

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Sub Jan 19, 2008 10:06 pm

Tanjus ::Dobro, dobro... Bez tenzije... Very Happy

Moje pitanje se odnosi na neke dodatne zamerke koje nisu one standardne....
Mislila sam da je mozda dobro da kazemo od prilike sta nam smeta jer ne mora da znaci da ono sto je tebi Evil or Very Mad da je i nekome drugome Evil or Very Mad ...

Verovatno te stvarcice koje si ti naveo svima prilicno smetaju... To su stvari koje su nekako standardne i koje su smetale i predhodnoj generaciji... Kao sto mozemo da primetimo nista se trajno ne menja i to bi mogli da se zovu veciti problemi studenata arhitekture... Cool

Zanimljivo za nasu generaciju je mozda ta nacrtna geometrija... Ali ovaj problem bi nam mogao pomoci samo ako bi pokretali strajk i pozvali se na ovaj predmet kao nesto cime bi onaj cuveni ugovor postavili kao nevazeci...

Mislila sam da bi bilo dobro da svi iznesu neke osnovne zamerke (ako postoje neke pored vec navedenih) pa da onda vidimo kako bi te probleme plasirali kao probleme...

cekaj, ne razumem? kazes veciti problemi i standardni problemi?!
pa jel to znaci da treba pustimo to da ostane tako?
Drugo, svako od nas moze da napravi listu sa 50 stvari koje mu smetaju na fakultetu, ali mislim da su ove najkrupnije i da vecini ljudi smetaju, pa bi bilo logicno da se krene od njih...
A trece, nije istina da se nista ne menja, predhodna generacija je strajkovala i njihovi zahtevi su ispunjeni! mozda ne BAS svi, ali u sustini jesu! cisto da znas...
neiw
neiw

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Sub Jan 19, 2008 10:47 pm

Ok, u pravu si... Very Happy

Ne treba siriti temu kao sto sam ja pocela.

Sto se tice vecitih problema, znam da su studenti dobili neke od stvari koje su trazili, ali ove probleme nazivam vecitim jer se svake godine obnavljaju i tako svaka generacija mora sve da pocinje od pocetka.. Rolling Eyes

Nista drugo.. Cool
Silvester
Silvester

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Sub Jan 19, 2008 11:11 pm

Tanjus ::Ok, u pravu si... Very Happy

Ne treba siriti temu kao sto sam ja pocela.

Sto se tice vecitih problema, znam da su studenti dobili neke od stvari koje su trazili, ali ove probleme nazivam vecitim jer se svake godine obnavljaju i tako svaka generacija mora sve da pocinje od pocetka.. Rolling Eyes

Nista drugo.. Cool

Naravno, naravno Very Happy
samo kazem red bi bio da i mi nesto preduzmemo Twisted Evil
neiw
neiw

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NewWaveOvca1 Ned Jan 20, 2008 12:19 am

A trece, nije istina da se nista ne menja, predhodna generacija je strajkovala i njihovi zahtevi su ispunjeni! mozda ne BAS svi, ali u sustini jesu! cisto da znas...

da, i sada se sve vratilo na staro..
i josh je gore nego shto je bilo..
NewWaveOvca1
NewWaveOvca1

Broj poruka : 19

http://www.myspace.com/eoya

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jan 20, 2008 1:18 am

Jel statut ponovo promenjen? Koliko mi se cini po statutu se student upisuje kao budzetlija ako upisuje 60ECTS kredita, manje od toga samofinansirajuci. I to sta vise, nije definisano koliko puta sme da se obnovi, ponovi i sl. jer onako kako je statut srocen, 60kredita (cela godina) je jedan jedini uslov za budzet.

Ako hocete razloge za bojkot:

shmarhitektura.blogspot.com
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Anabeli Ned Jan 20, 2008 11:01 am

pailhead ::Jel statut ponovo promenjen? Koliko mi se cini po statutu se student upisuje kao budzetlija ako upisuje 60ECTS kredita, manje od toga samofinansirajuci. I to sta vise, nije definisano koliko puta sme da se obnovi, ponovi i sl. jer onako kako je statut srocen, 60kredita (cela godina) je jedan jedini uslov za budzet.

Ako hocete razloge za bojkot:

shmarhitektura.blogspot.com

Evo mene ponovo.

Pre svega bih volela da odgovorim Pailhead-u i da se zahvalim na blogu...
Dakle, statut se stalno menja, pa smo mi kao generacija 2007/2008, dobili statut na disku i neku knjizicu u kojoj isto ima delova statuta koji se odnose na prelazak na budzet. Medjutim, statutu fali tacka (kao i ugovoru koji smo potpisali) da prelazi samo 28oro na budzet. Rangiramo se po uspehu (odnosno proseku), sto nije u redu, jer:
- Koliki je procenat samofinansirajucih koji nece sledece godine imati hleba da jedu zbog ove a treba jos i da plate novih 3000 evra (mislim, to je sica, smesno je pricati o tome Evil or Very Mad )
- Ako se mi rangiramo po uspehu, zasto onda fakultet i drzava podrzavaju budzetlije koje zavrsavaju prvu godinu sa prosekom 7,00? Sto se i oni ne rangiraju po proseku, ha? To odmah znaci da se u ovoj zemlji podrzava mediokritet i lenjost!!!

Kolega Pailhead, pretpostavljam da ste vi starija godina i da biste nam nekako mogli pomoci oko ovih stvarcica...

P.S. Odlican komentar za koleginicu kojoj su mama i tata platili kurs za Corel!
Anabeli
Anabeli

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Anabeli Ned Jan 20, 2008 11:16 am

Sto se tice vas kolega s moje godine, htela bih samo da vas podsetim da je svima nama(samofinans.) u zajednickom cilju da svi mi koji damo uslov (pa makar to bilo tih 60ECTS) predjemo na budzet. Slazete li se?
A ako vec potezemo pitanje nacrtne (a znamo da treba jer je ugovor jos jednom prekrsen), smatram da tu treba baciti poseban akcenat na to da mi nista ne znamo kako se sta ocenjuje, da za ispit nemamo kad da se spremimo jer smo u poslednjem trenutku saznali za datum, da smo preoptereceni nastavom koja se ne boduje odgovarajucim kreditima a pritom ocenjivanje naseg tek stecenog znanja je nisko. Ako vec nece da popuste, trazicemo da nam nacrtna onda, ne ulazi u prosek...

Ostajem pri ovim razlozima za bojkot - stravicnoj skolarini, prekrsenom ugovoru i statutu, prelasku na budzet i nacrtnoj!

Kolege, PROBUDITE SE!!! IZADJIMO IZ MRAKA I STRAHOVA!!! NA NAMA SVET OSTAJE!

HOCEMO LI IH PUSTITI DA NAS GAZE I OTIMAJU OD NAS SVE ONO STO NAM JE POTREBNO ZA OSAMOSTALJIVANJE???

Razmislite o svemu!!!

Vasa koleginica...
Anabeli
Anabeli

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jan 20, 2008 12:11 pm

Ne vredi, ovaj fakultet nikada nije nagradjivao trud, rad, i talenat, vec naprotiv, kao prokrustova postelja, skratice vas za glavu ako se izdignete iz mase. Naravno da ga treba bojkotovati, naravno da treba kritikovati, ali jedan covek ili eto jedan blog, nece napraviti preveliku razliku.

Moje iskustvo je da ovaj fakultet moze da uradi sta hoce i da ce u tome uspeti i proci nekaznjeno jer su studenti mutavi, i sto su naslednici jedne zatucane komunisticke ideologije (pogledaj moj potpis).

Moja generacija je 2005e godine na jedan potpuno kriminalan nacin prebacena na "modifikovani plan" nesto sto u tom trenutku uopste nije bilo definisano, ali je ocigledno bilo da je nepovoljno pod nas. Moje kolege su u takvom, nezgodnom, trenutku (reforma je tek pocela da se sprovodi) izabrale za svoje predstavnike tipa koji je uvek glavni frajer na svakoj arhitekturijadi, tipa koji se zove Slobodan Milosevic eto zato sto je smesno i sadasnjeg studenta prodekana. Ovo je valjda dovoljno da nagovesti kako smo se proveli sa njima. Student prodekan je isao i molio profesorku Aleksandru Krstic da pogazi plan i program predmeta, i nacin kako se polagao ispit i da da nesto drugo, eto samo zato sto je on mislio da je tako bolje... njegovo misljenje, ne misljenje cele generacije. Rezultat, ispit koji je mogao da se polaze odbranom elaborata, postao je ispit koji se polagao u 7 rokova (nekoliko vanrednih) sa ponovljenim zadatcima svaki put...

Leto 2006e nije postojalo jer smo spremali ispite u te dve nedelje pauze izmedju dva roka, prosek je svima drasticno opao, mnogi su izgubili prava na studije i to da ne pricam na kakav nacin. Masa se nekako provukla, ali po veliku licnu cenu (al ko ih sisa) ali ono malo jadnika, tipa decko koji je slomio nogu ili devojka koja je rodila dete, obrali su bostan. Zato mi pripadne muka kad neko sve ovo pravda tako sto kaze "pih, dobrim studentima to nije problem".

Ja sam recimo pokusao da zamrznem godinu jer sam hteo da idem na praksu, nisu mi to dozvolili jer da sam zamrzao godinu, isao bih potpuno redovno na ostatak, i mogao bih da im stvorim probleme kada recimo ne bi bili u stanju da mi obezbede plan gde se predmeti ne preklapaju, ili kada bih dosao na taj takozvani "master" i trazio mesto na budzetu, a oni planirali nekoga kome hoce da naplate paprenu skolarinu.

Jedini nacin na koji sam mogao da izvedem pauziranje je bilo da obnovim godinu sa najmanjim predmetom koji imam (da bi me manje kostalo) i da se upisem sledece godine. Problem je bio sto sam ja vec dao uslov za narednu godinu u tom trenutku, a ovi ispiti koji su mi ostali bili su u modulu koji nije pravio nikakvu razliku oko upisa. Te sam morao da molim fakultet, da mi dozvole da obnovim godinu, PORED USLOVA ZA UPIS. Uspelo mi je, iako je bilo prakticno protiv statuta, a statut je bio definisan jedno nedelju dana pred upis.

Dosao sam na fakultet nakon nesto vise od godinu dana, nisam mogao da se vratim da polazem te ispite, i zatekao sam bas neprijatno iznenadjenje. Iako sam ja mogao da upisem godinu i sa manje od 60 kredita (to je valjda neka prelazna odredba) i da budem na budzetu, to pravo mi je isteklo 2 DANA PRED UPIS..

Zakon je stupio na snagu pocetkom septembra (2og ili 7og), i prelazna odredba (prava za nas koji smo se nasli u cudu) vazi 2 godine od datuma stupanja na snagu. U te dve godine, ja sam mogao samo jednom da se upisem na godinu i da iskoristim to pravo... jer prve godine nije mi ni trebalo, jer nismo jos ni presli na drugi sistem, a taman malo pred upis naredne godine, istekla je prva godina u zakonu i pocela druga. A prosle godine, par dana pred upis, istekla je i druga godina i zakon za mene je prestao da vazi.

Drugim recima, da je upis na fakultet poceo 3 dana ranije, ja bih mogao da se upisem na budzet, ali posto nije... nisu bili ni najmanje fleksibilni. Godinu dana pre toga sam mogao da se upisem na budzet, godinu dana kasnije (apsolutno se nista nije promenilo) nisam mogao. U najmanju ruku, mogao sam da se upisem, zamrznem status i sada ponovo aktiviram.

Ne bih ni nastavljao ovde, jer sa 3000e postoje druge opcije, ali onda su me bukvalno ucenili, time sto su izdali neki novi propis, u kome mi ponistavaju plan ako ostanem jos godinu dana, te mi recimo ne bi dali potvrdu na spisak polozenih ispita koji vec imam, izdali bi mi novi, sa manje predmeta... Znaci, gora ucena od toga nije mogla da bude.

E sad kad sam platio, desi mi se recimo da dodjem na studio, i da mi asistentkinja kaze:

"Ja nisam tu da sa tobom radim."
"Ja nisam tu da tebi bilo sta govorim."
"Ja nisam tu da tebi odgovaram na pitanja."
"Ja nisam tu da tebi kazem sta nije u redu sa tvojim projektom"
"Ja nisam tu da ti kazem sta da ispravis, i sta da doneses sledeci put."

I stvarno je tako mislilia, jer sam odma zatim hteo da je pitam "A zasto ste vi tu onda?", ali okrenula se i izasla.

Problem je, sto je i ovo definisano zakonom, i sto se ovim krsi zakon, ali, tu su fleksibilni. Profesori ne moraju da se pojavljuju, asistenti ne moraju da rade, konsultacije ne moraju da se drze, ali 60 kredita mora da se ima pri upisu na budzet to je striktno.

Izvinjavam se sto sam se raspisao, ali ako se lose pise o fakultetu, jako je tesko zaustaviti se, jer nema kraja. Ja iskreno ne znam zasto bi se iko upisao na ovu skolu, a jos manje zasto bi placao. Meni je od pocetka ovo delovala kao medvedja usluga, dobro ajde ne placam, zivim u beogradu, jedem svoju hranu spavam u svom krevetu ali sta mi to sve vredi kada je skola ocajna. A kad jos to platis papreno... nema smisla.

Moj predlog za borbu je, prouciti zakon, i onda zahtevati od svakog zaposlenog da ga se pridrzava. Kada stav studenata bude "Hej, pa ovo nije po statutu, idemo da se bunimo." a ne "pa, dobro, oni su fakultet, moze im se, sta ja mogu... ja sam samo platio 3000e", bice nam svima bolje.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Ned Jan 20, 2008 12:34 pm

pailhead ::Ne vredi, ovaj fakultet nikada nije nagradjivao trud, rad, i talenat, vec naprotiv, kao prokrustova postelja, skratice vas za glavu ako se izdignete iz mase.

nece, ako ste dobro potkovani pravnim terminima i igrate njihovu igru. tad vem nece nista jer vam ne smeju nista.

pailhead ::
Naravno da ga treba bojkotovati, naravno da treba kritikovati, ali jedan covek ili eto jedan blog, nece napraviti preveliku razliku.

hoce, samo ako se dovoljno potrudi.

Bitke su dobijali generali i ljudi sa vizijom i idejom, a ne glupa masa! Imajte to na umu.
Masa je tu samo da "uvelicha slavlje", nije ona ta koja ce da povuche glavne poteze.
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Jan 20, 2008 2:09 pm

Ja sam bio potkovan pravnim terminima, ali ne mozes se tako boriti jer uvek iz fioke izvade neki dokument koji je donet u medjuvremenu i koji anulira zakon. Mene su zakopali po zakonu, problem je sto se zakon donosio i menjao iz meseca u mesec, i ja nista ne mogu da uradim povodom toga.

Doduse videcu da se konsultujem sa nekim advokatom, ako mogu ikako da im zagorcam zivot, ne zalim para.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CKAJBOKEP Ned Jan 20, 2008 9:37 pm

Bitke su dobijali generali i ljudi sa vizijom i idejom, a ne glupa masa! Imajte to na umu.
Masa je tu samo da "uvelicha slavlje", nije ona ta koja ce da povuche glavne poteze.
ye... ne slazem se!!! ako su generali dobijali bitke, zasto su onda uvek kao bednici ostajali u pozadini?!
zasto i dan danas ti slavni generali salju "glupu masu" da se bori za njih..???!!! sta je tu slavno...
u pobedi ne postoji jedan covek niti "masa da vlelicha slavlje", u pobedi postoje svi koji su ucestvovali!!!
svi koji su sa pobednicke strane!!

a sto se tice faxa... ne valja nesto gadno u sistemu, mislim da nisu svi
dovoljno obavesteni o tome... nije se u potpunosti preslo na Bolonju, tj. preslo se samo kako kolega
palihead kaze da se ispuni uslov od 60ECTS-a... jos uvek se tu vode neke mutne igre o novcu, jeste da
je skolarina prevelika, ali nikad niko nije obavestio gde te pare idu... uzmite u obzir broj zaposlenih, kolika
je plata redovnom profesoru, koliko kosta opremanja RC-a, koliko studenata imamo, kolika je potraznja
za jedno mesto na faxu... ove godine je bilo malo jace od 2 studenata po mestu na budzetu i na samofinansiranju!!!
drugi fakulteti traze 37 kredita za prelazak na budzet, ali zato sto se upise samo 80 studenata npr. od 150 mesta na
budzetu tako da svi koji ispune uslov od 37 kredita prelaze... jako prosto!!! ne branim upravu, samo kazem da
nije fer sto nemamo uvid gde te pare idu, ali zato osudjujem asistente starijih godina, mislim na master studije,
zato sto ne dolaze na termine studija, zato sto se ne drze predvidjenog vremena na rasporedu!!
ovde glavni problem igraju asistenti koji rade kako se njima cefne... dosta problema imaju i ljudi u
grupi kod Stratimirovicke, koja doslovice kad se pojavi od 5min provedenih u studiju razgovara
mobilnim 3min!! deli lose ocene svima i ako su svi radovi "odlicni"!!!! potrebna je grupa ljudi, dokonih
koji ce sve ovo lepo obraditi i uciniti sve da se problemi iskorene... neka ta grupa bude heterogena
sa ljudima sa svih godina!!! neki od nas (citajte JA) ne obracaju paznju na sve probleme, slusaju
kolege i rade sta mogu, ali zato rade, trude se, povinuju se sistemu... ne znam vise sta je gore...
istaci se iz gomile i biti sasechen u korenu, ili mozda se ipak buniti... neko ko ima hrabrosti neka
pokusa sve, imace pomoc od svih nas, koliku toliku... Rolling Eyes Neutral Shocked Sad
CKAJBOKEP
CKAJBOKEP

Broj poruka : 168
Datum upisa : 02.11.2007

http://myspace.com/justvlajko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Pon Jan 21, 2008 2:22 am

CKAJBOKEP ::
ye... ne slazem se!!! ako su generali dobijali bitke, zasto su onda uvek kao bednici ostajali u pozadini?!
zasto i dan danas ti slavni generali salju "glupu masu" da se bori za njih..???!!! sta je tu slavno...
u pobedi ne postoji jedan covek niti "masa da vlelicha slavlje", u pobedi postoje svi koji su ucestvovali!!!

Sinko, ti si zaglavljen u komunizmu...... oni su vikali: "napred drugovi!"

poshten vijskovodja uvek viche: "Za mnom bratjo!"

svi bi vi da tudjim rukama vadite kestenje iz vatre, pa ne ide to tako.

Koleginice, zivite svoj zivot, ne vredjajte druge!!!
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Pon Jan 21, 2008 5:29 am

Emina ::
CKAJBOKEP ::

Sinko, ti si zaglavljen u komunizmu...... oni su vikali: "napred drugovi!"

poshten vijskovodja uvek viche: "Za mnom bratjo!"

svi bi vi da tudjim rukama vadite kestenje iz vatre, pa ne ide to tako.
zato i treba da vas @ebu kako stignu, ne zalim vas ni malo.
kao, drugi da snosi odgovornost a vi da idete ko ovce... pa ovce i jeste onda, kad nemate inicijativu! a ovce sluze sa shishanje, muzu i klanje.
ili stisnite petlju, kao pojedinci ili cutite i ne se@ite mnogo!

tako je
neiw
neiw

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Gah-gah Pon Jan 21, 2008 1:50 pm

ne mogu da verujem da svi cekaju da neko drugi preuzme odgovornost i pokrene akciju.. jbt niko nema petlju! Mad pa i treba da nas driblaju...
Gah-gah
Gah-gah

Broj poruka : 81
Datum upisa : 21.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Pon Jan 21, 2008 2:51 pm

Gah-gah ::ne mogu da verujem da svi cekaju da neko drugi preuzme odgovornost i pokrene akciju.. jbt niko nema petlju! Mad pa i treba da nas driblaju...

ko da smo se mi nesto dogovarali oko toga, bez veze je da se o tome diskutuje ovako, na forumu...
drugo, stvarno mislim da nema potrebe da se pojedinac izdvaja u celoj toj stvari... mozda gresim, ne znam...
neiw
neiw

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Anabeli Pon Jan 21, 2008 3:15 pm

Ajoj... Ja otvorim temu, vi se svi podzapate...
Trebalo bi saslusati komentare i iskustva starijih studenata.
Sto se tice organizacije, nema problema, raspitacu se za sve... Kad je mogao Matija Medenica da digne bojkot prosle godine i to za 90.000,00 dinara skolarinu sto ne bismo mogli mi? Pa naravno da ne bismo kad arhitekturu ne upisuju frajeri, nego ribe koje moraju sve da nose na ledjima... Naravno da onda sve pada u vodu, jer ne postoji kolegijalnost...
Iskreno sam razocarana... Ovo je trebalo da vas podstakne da razmislite o tome sta mi treba da uradimo kao kolege, ne jedinke za sebe... Pomislite samo koliko ce biti onih koji nece imati da plate sledecu godinu i koliko broj njih ce odustati. I sta su dobili time? Odrekli se onoga sto vole, bacili godinu zivota danas kada se to ne moze tako lako uraditi obzirom da u ovoj zemlji vlada surovi liberalni kapitalizam...

Razmislite i postavite se u tudju kozu... I prestanite da se ponasate k'o deca!
Anabeli
Anabeli

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Anabeli Pon Jan 21, 2008 3:18 pm

Ponovicu ovaj komentar, jer ne vidim da ste obratili paznju...
Sto se tice vas kolega s moje godine, htela bih samo da vas podsetim da je svima nama(samofinans.) u zajednickom cilju da svi mi koji damo uslov (pa makar to bilo tih 60ECTS) predjemo na budzet. Slazete li se?
A ako vec potezemo pitanje nacrtne (a znamo da treba jer je ugovor jos jednom prekrsen), smatram da tu treba baciti poseban akcenat na to da mi nista ne znamo kako se sta ocenjuje, da za ispit nemamo kad da se spremimo jer smo u poslednjem trenutku saznali za datum, da smo preoptereceni nastavom koja se ne boduje odgovarajucim kreditima a pritom ocenjivanje naseg tek stecenog znanja je nisko. Ako vec nece da popuste, trazicemo da nam nacrtna onda, ne ulazi u prosek...

Ostajem pri ovim razlozima za bojkot - stravicnoj skolarini, prekrsenom ugovoru i statutu, prelasku na budzet i nacrtnoj!

Kolege, PROBUDITE SE!!! IZADJIMO IZ MRAKA I STRAHOVA!!! NA NAMA SVET OSTAJE!

HOCEMO LI IH PUSTITI DA NAS GAZE I OTIMAJU OD NAS SVE ONO STO NAM JE POTREBNO ZA OSAMOSTALJIVANJE???

Razmislite o svemu!!!

Vasa koleginica...
Anabeli
Anabeli

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći