master info - brojevi
+23
neiw
Šper
Gah-gah
zoxie
Sauence
MaXx_!
Hibiskus
tetka
TNBmec
Lazar
pingvince
tsmmv
Di
97
Jade_Saibot
Dunja
ameridojtega
Angel22
kobazzica
NeCcie
TetkaH
Buba
pailhead
27 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina
Strana 2 od 11
Strana 2 od 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: master info - brojevi
sta mislite, kakvi su proseci na godini??
ja imam naprimer oko 8.4 i nemam pojma kakve su mi sanse.
ja imam naprimer oko 8.4 i nemam pojma kakve su mi sanse.
Slazem se da se treba boriti i za ostatak generacije.. ja sam cula imfo da nas na godini ima manje od 240.. ali ako nema trebalo bi da nas sve prime.. rece mi riba da je prosla generacija.. ovi sto su sada master.. na rang listi bili primljeni kao budzet+samofinansirajuci ali da je ove samofinansirajuce PLACAO FAKS.. znaci bili su na budzetu ali se vodili kao samof.. to sam ja cula... pa mogli bi to sa nama
moj prosek dodje negde 8.6... 8.7
moj prosek dodje negde 8.6... 8.7
Jade_Saibot- Broj poruka : 80
Datum upisa : 06.02.2008
interesuje se mnogo vise ljudi... samo je problem sto su se tek sad upalili... kao i obicno.... (cast izuzecima) a sada, dva dana pred upis... nema sanse da se ista promeni.... mene samo zanima jel ima neko PROVERENU informaciju koliko ima ljudi sa indeksom '05 ???
baratamo sa ciframa od 180 do 272.... daj neko ko nije negde nacuo... ko stvarno zna... i nemoguce je da ove zene u studentskoj sluzbi nemaju neki spisak... a vec punih mesec dana odbijaju da nam daju info o tome...
baratamo sa ciframa od 180 do 272.... daj neko ko nije negde nacuo... ko stvarno zna... i nemoguce je da ove zene u studentskoj sluzbi nemaju neki spisak... a vec punih mesec dana odbijaju da nam daju info o tome...
tsmmv- Broj poruka : 6
Datum upisa : 11.09.2008
ja sutra idem na faks .. ima da ih pitam... ali ako me rasplacu svojim drskim ponasanjem razvicu neku traumu i tuzicu faks za 240 000
Cuo sam da je to sa 272 ipak nerealno jer postoji mogucnost da je dosta studenata sa tim indeksom upisala taj predmet ali da nema uslov da prati celu trecu godinu, ili uslovno prati neke predmete te nece steci sada uslov za master.
Ako bi neko okacio onaj papir sa uslovnim modulima (tipa, modul 13. urbanizam je uslov za modul 17. urbanizam 2) mogli bi smo da dodjemo do nekih zakljucaka tipa da postoji dosta studenata koji su u stanju da slusaju taj predmet koji ima 272 studenta na spisku, ali verovatno nisu u stanju da slusaju nesto drugo.
Hocu reci, moguce je da se urbana obnova mogla upisati u svakom slucaju, jer lako cini onih 37 ESPB kredita sa trece godine koji su se lako mogli upisati, ali da zato neki drugi spisak, mozda sa ak 3, uup-a ili recimo istorije i integrativne ima manje studenata.
Ako bi neko okacio onaj papir sa uslovnim modulima (tipa, modul 13. urbanizam je uslov za modul 17. urbanizam 2) mogli bi smo da dodjemo do nekih zakljucaka tipa da postoji dosta studenata koji su u stanju da slusaju taj predmet koji ima 272 studenta na spisku, ali verovatno nisu u stanju da slusaju nesto drugo.
Hocu reci, moguce je da se urbana obnova mogla upisati u svakom slucaju, jer lako cini onih 37 ESPB kredita sa trece godine koji su se lako mogli upisati, ali da zato neki drugi spisak, mozda sa ak 3, uup-a ili recimo istorije i integrativne ima manje studenata.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
duja je otisao sad do faxa pa ce da juri do studentske i po hodnicima da vidi moze li ista da sazna
e ako on ne dodje do infrormacije niko nece
Ja sam danas dobila informaciju od Danila, naseg predstavnika, kako se definitivno upisuje 240 ljudi, i kako definitivno ima rangiranja po proseku. ALI kako nas na godini trenutno ima oko 240 i kako je 62 ostalo da polaze nesto u oktobru 2. Sto znaci da ce i neko od njih jos da otpadne... Ne znam da li je, i koliko je to tacno, ali bi on kao trebao da ima najtacnije informacije trenutno... A i ovo je malo prihvatljivija varijanta...
Ipak zbog ovoga nisam manje besna sto da bi dosli do nekih osnovnih informacija koje nas se direktno ticu moramo da bukvalno jurimo ljude po fakultetu i ikampujemo ispred studentske...
Ipak zbog ovoga nisam manje besna sto da bi dosli do nekih osnovnih informacija koje nas se direktno ticu moramo da bukvalno jurimo ljude po fakultetu i ikampujemo ispred studentske...
Di- Broj poruka : 16
Datum upisa : 10.09.2008
Mene su one "fine" tete iz studentske danas,naravno, izbacile iz kancelarije i nisam uspela da dobijem ni jedan odgovor. Uopste mi nije jasno, po nekoj mojoj proceni mozda nas ima ukupno 272 na godini,a sa 05 indeksom ima dosta, dosta manje...
Svejedno, uopste nije fer da nemamo nikakve informacije, da nasi predstavnici cute kao zaliveni ili se jednostavno prae ludi..
Svejedno, uopste nije fer da nemamo nikakve informacije, da nasi predstavnici cute kao zaliveni ili se jednostavno prae ludi..
pingvince- Broj poruka : 42
Godina : 37
Datum upisa : 12.12.2007
Ubih se da pronadjem pdf koji sam negde pokupio sa kvotama za ovogodisnji master. Iako pise da nije konacno (ni ova prva informacija o 240 nije bila konacna) ipak se pominje 260 - 40, a ne 240 -60.
272 je broj koji sam ja pokupio sa spiska studenata za urbanu obnovu gradova. To je jedini spisak koji sam u tom trenutku mogao da nadjem.
Na svim drugim spiskovima bi bilo jos studenata ali je podeljeno na vise delova. Ono sto pise b01-a, bo2-m bo3-m i sl. E pa svaki je zaseban. Na tom prvom su samo indeksi 2005, a posle i drugi.
272 je broj koji sam ja pokupio sa spiska studenata za urbanu obnovu gradova. To je jedini spisak koji sam u tom trenutku mogao da nadjem.
Na svim drugim spiskovima bi bilo jos studenata ali je podeljeno na vise delova. Ono sto pise b01-a, bo2-m bo3-m i sl. E pa svaki je zaseban. Na tom prvom su samo indeksi 2005, a posle i drugi.
E videla sam da ti pominjes 260, a svi ostali govore o 240 pa mi nije bilo jasno odakle ti... Bas bi bilo dobro da je to tacno... Ali izgleda da nista necemo znati dok ne izadje ta glupa lista... A dotle...
Ubijam se da trazim taj dokument. Ne mogu da se setim gde sam ga nasao a nisam ga sacuvao. Bas je velik i ima spisak za sve skole. Neke imaju i po 420 budzetskih mesta.
Znam da sam to procitao tek nakon prve informacije o 240 koju sam ja licno dobio u studentskoj sluzbi, onda kada sam i otvorio ovu temu.
Znam da sam to procitao tek nakon prve informacije o 240 koju sam ja licno dobio u studentskoj sluzbi, onda kada sam i otvorio ovu temu.
Bas bi bilo dobro kad bi to nasao... U slucaju da ipak ostane ljudi preko 240, a moze da koristi i vama modifikovanima...
Zar vam nije jasno da cemo tek na kraju semestra saznati otprilike ko je u stvari primljen a ko ne......aaaaaa
Sve vise jeste nazalost....
Najgore je to samo par ljudi brine...
Najgore je to samo par ljudi brine...
Dokument lociran:
http://pailhead.pfiuuu.com/tekstovi_konkursa_dipl_akad_master.pdf
Izvod:
Napomena:
Ni ovo naravno nije konacno. Ali mi deluje da je bar malo merodavnije od rekla-kazala sto sti ze sa fakulteta.
http://pailhead.pfiuuu.com/tekstovi_konkursa_dipl_akad_master.pdf
Izvod:
Napomena:
Ni ovo naravno nije konacno. Ali mi deluje da je bar malo merodavnije od rekla-kazala sto sti ze sa fakulteta.
Jos nesto treba uzeti u obzir. Moguce je da ima ljudi koji su zamrzavali godine. Oni ce se rangirati sa vama 2005. Dakle, neko je mozda dogurao do trece, ali mu se nesto desilo, ili je tokom druge zamrzao i sl. Ima i takvih samo da znate.
Ja vala pokusavam za isto to da se izborim jer je cinjenica da sam se 2006/2007 samo upisao, nisam ni overavao semestre, nisam prisustvovao nastavi, nisam izasao ni na jedan rok, nisam bio uopste u ovoj hemisferi, te nije bas fer da se to vodi kao studiranje.
Ja vala pokusavam za isto to da se izborim jer je cinjenica da sam se 2006/2007 samo upisao, nisam ni overavao semestre, nisam prisustvovao nastavi, nisam izasao ni na jedan rok, nisam bio uopste u ovoj hemisferi, te nije bas fer da se to vodi kao studiranje.
Ovaj dokument moze da igra veliku ulogu... Znas li odakle je tj ko ga je sastavio... Gde si ga nasao...
Famozni master dokument
Famozni "master" dokument je do mene dosurfovao na sledetji nachin:
http://www.bg.ac.yu/
Odmah ispod dobrodoshlice, klinula sam na:
http://www.bg.ac.yu/csrp/obrazovanje/upis2008/pdf/tekstovi_konkursa_dipl_akad_master.pdf
Ovaj dokument postoji na sajtu Beogradskog Univerziteta vetj dugo vremena, Lazare zar nas fakultet nije duzan da nas zvanichno obavesti o uslovima studiranja na narednoj godini studija?! Zasto se ceka da dodjemo sa papirima do saltera?! To nije po statutu fakulteta, a ni po zakonu!
Molila bih odgovor, najljubaznije! Hvala!
http://www.bg.ac.yu/
Odmah ispod dobrodoshlice, klinula sam na:
A zatim medju konkursima odabrala "Diplomske akademske studije - master" :Упис нових студената у школску 2008/2009. школску годину. Конкурси, уписне квоте, школарине, термини.
http://www.bg.ac.yu/csrp/obrazovanje/upis2008/pdf/tekstovi_konkursa_dipl_akad_master.pdf
Ovaj dokument postoji na sajtu Beogradskog Univerziteta vetj dugo vremena, Lazare zar nas fakultet nije duzan da nas zvanichno obavesti o uslovima studiranja na narednoj godini studija?! Zasto se ceka da dodjemo sa papirima do saltera?! To nije po statutu fakulteta, a ni po zakonu!
Molila bih odgovor, najljubaznije! Hvala!
ok
sto se tice oko informisanja to je kretenluk posebne vrste... Koliko se ja secam ovako napamet konkurs se objavljuje min 5 meseci pre upisa u sledecu godinu (prema svetskom standardu) Sto se tice ljudi koji obnavljaju po drugi put plan Bo 2m i padaju na potpuno novi plan i program tu nema mnogo pomoci... dakle sjb...li ste se
Da se ja nalazim u slicnoj situaciji bio bih van sebe... i spreman svasta da uradim. Kao stud pro predlazem je da se u ponedeljak sastave zahtevi (sa problemima svih godina) i u utorak da se malo drami i protestuje
Moje licno misljenje je da su ljudi u vasoj situaciji izigrani... Ovo je mislim prava rec... Obzirom da su imali nedefinisano obecanje a konacnu odluku dobili 10 dana pred upis i time stavljeni pred svrsen cin.
Tako da rasirite pricu i pozovite prijatelje da vas podrze... ako uspemo da privucemo paznju mozda nesto i uradimo.
sto se tice oko informisanja to je kretenluk posebne vrste... Koliko se ja secam ovako napamet konkurs se objavljuje min 5 meseci pre upisa u sledecu godinu (prema svetskom standardu) Sto se tice ljudi koji obnavljaju po drugi put plan Bo 2m i padaju na potpuno novi plan i program tu nema mnogo pomoci... dakle sjb...li ste se
Da se ja nalazim u slicnoj situaciji bio bih van sebe... i spreman svasta da uradim. Kao stud pro predlazem je da se u ponedeljak sastave zahtevi (sa problemima svih godina) i u utorak da se malo drami i protestuje
Moje licno misljenje je da su ljudi u vasoj situaciji izigrani... Ovo je mislim prava rec... Obzirom da su imali nedefinisano obecanje a konacnu odluku dobili 10 dana pred upis i time stavljeni pred svrsen cin.
Tako da rasirite pricu i pozovite prijatelje da vas podrze... ako uspemo da privucemo paznju mozda nesto i uradimo.
@Lazar:
Milsim da je posebno izigrana generacija upisana 2004.-te godine tj. druga generacija modifikovanog plana! Obzirom da je nama jos Marko Savic davao prazna obecanja jeseni 2005/2006-te, i da je nas par sa tog plana, koji smo jednu godinicu okinuli, ostalo bez ikakvih studentskih povlastica i prava, molim da se nase pitanje uzme u obzir i posebnu obradi, kao jedan od prioriteta tih "budutjih" protesta!
I takodje bih potsetila Lazara da je on ista ta generacija, upisao se za "Dz" na master, a mogao je i nekim sluchajem da se zadesi u nashoj kozhi...
Milsim da je posebno izigrana generacija upisana 2004.-te godine tj. druga generacija modifikovanog plana! Obzirom da je nama jos Marko Savic davao prazna obecanja jeseni 2005/2006-te, i da je nas par sa tog plana, koji smo jednu godinicu okinuli, ostalo bez ikakvih studentskih povlastica i prava, molim da se nase pitanje uzme u obzir i posebnu obradi, kao jedan od prioriteta tih "budutjih" protesta!
I takodje bih potsetila Lazara da je on ista ta generacija, upisao se za "Dz" na master, a mogao je i nekim sluchajem da se zadesi u nashoj kozhi...
Jeeeeeeee napokon neko ko planira nesto da preduzima po ovom pitanju. Pa znaci sada samo cekamo da vidimo koliko ce da nas zeznu kad izbace tu famoznu rang listu... Pa onda se nadamo da ce imati jos besnih ljudi koji hoce da saznaju sta se to kog djavola desava. Dobro i to je pocetak... Drago mi je sto nas bar student prodekan podrzava, jer mi deluje da nase predstavnike trece bas briga...
to sto nisu na internetu ne znaci da se ne cimaju...
ameridojtega- Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007
Govoris o nasim predstavnicima? Ocekivala sam da ce se malo vise potruditi da saznaju sta se desava... Mozda i jesu, ali sam stekla drugacili utisak... Izvinjavam se ako je tako.
Strana 2 od 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Similar topics
» CzRK Info dan na vasem fakultetu
» radionice kratkog projekta
» info forum (valja procitati za pocetak)
» Master u inostranstvu
» upis na master
» radionice kratkog projekta
» info forum (valja procitati za pocetak)
» Master u inostranstvu
» upis na master
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina
Strana 2 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu