master info - brojevi
+23
neiw
Šper
Gah-gah
zoxie
Sauence
MaXx_!
Hibiskus
tetka
TNBmec
Lazar
pingvince
tsmmv
Di
97
Jade_Saibot
Dunja
ameridojtega
Angel22
kobazzica
NeCcie
TetkaH
Buba
pailhead
27 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina
Strana 3 od 11
Strana 3 od 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Re: master info - brojevi
Lazar ::okSto se tice ljudi koji obnavljaju po drugi put plan Bo 2m i padaju na potpuno novi plan i program tu nema mnogo pomoci... dakle sjb...li ste se
Ovo mora da se prijavi ministarstvu prosvete.
Nema apsolutno nikakvog razloga za ovaj akt. Jos 2005e godine je odradjena ekvivalencija.
Studenti koji su aktivno studirali od tada nemaju ispite koji su potpuno zaostali iz starog plana, kao sto bi mogli da imaju recimo studenti koji su se upisali pre 10 godina i nisu studirali proteklih 5.
Dakle, svi modifikovani koji nisu zavrsili studije imaju da daju predmete koji postoje u novom nastavnom programu i ovo se mora naglasiti! Dakle, nema razloga da nesto sto ove godine vazi, nedelju dana kasnije se proglasi nevazecim, a to ce se upravo desiti.
PRosle godine si ti lazare dobio potvrdu da si zavrsio osnovne studije i da ti je recimo istorija moderne arhitekture i urbanizma priznata, niko te nije zvao sada da ti to ponistava.
Evo ove godine ja, kako sam dao sve ispite, isto treba da dobijem diplomu/priznanje i da mi se taj predmet vazi. Neko ko se za 3 dana upise ponovo u trecu, a duguje par predmeta koji se ionako odrzavaju, treba da mu se ponisti taj ispit....
No ovo je digresija, posebna tema je u pitanju.
RAzumem da vrate nekoga ko nije pohadjao dan nastave po modifikovanom planu, ali realno, svi modifikovani su vec odradili ekvivalencije, koje su priznate eto dvema generacijama, tj istoj generaciji koja je zavrsila 2007 i 2008. Nema razloga da te zbog jednog ispita koji mozes da das sledece godine vrate unazad citavu godinu
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
NeCcie ::
I takodje bih potsetila Lazara da je on ista ta generacija, upisao se za "Dz" na master, a mogao je i nekim sluchajem da se zadesi u nashoj kozhi...
I ja nazalost, moram Lazara na ovo da podsetim. U poziciji studenta prodekana treba da se boris za princip. Kao sto bi i studenti 2005 trebali da se bore. Vama su pustili glasine da ce eto biti taman toliko mesta da uletite svi bez obzira na prosek pa ste mirni i spokojni, a i ako neko izvisi, sta "nece se to meni desiti".
Lazare, i ti si mogao u ovom sosu da zavrsis, a uostalom, ja bih voleo da je neko mislio recimo na vojsku koja se ukida tek 2010, a do tad cete svi vi zavrsiti master. Da smo se regularno izborili za mogucnost obnavljanja, mogli bi smo mozda da izbegnemo tu obavezu...
Poslednji izmenio pailhead dana Pet Sep 12, 2008 3:43 am, izmenjeno ukupno 1 puta
ovo je famozni sporazum koji je postignut na proslom protestu mislim 2007 i
mislim da je ovde sve lepo receno i samo se treba drzati onoga sto je ovde navedeno ni manje ni vise
mislim da je ovde sve lepo receno i samo se treba drzati onoga sto je ovde navedeno ni manje ni vise
Lazare, drzimo te za rech, i ovaj dokument!
Ne bude li ovako, mene u potpunosti ne interesuje ko tje visiti ispred fakulteta umesto zastave!
Ne bude li ovako, mene u potpunosti ne interesuje ko tje visiti ispred fakulteta umesto zastave!
Po kom statutu se studenti obavestavaju par dana pred upis?? Tacnije, jos uvek nisu obavesteni, nigde na fakultetu ne pise tacan broj studenata koji upisuju budzet! Tako nagla velika odluka ne moze biti legalna...
Dunja- Broj poruka : 11
Datum upisa : 05.03.2008
videcemo kad izadje rang lista ili bilo kakvo zvanicno obavestenje, ako naprave neko zlo, mislim da nije tesko potsetiti studente na protest, dizanje galame ili kako god da je to stud prod nazvao... pitanje je koliko ce se ljudi dici od onih koji su se obezbedili ali ja se nadam da posle 3 godine koliko nas fakultet jebe u mozak imamo dovoljno gneva u sebi da se zauzmemo za 10, 20 ljudi koji mozda izvise na rang listi.... ipak nam je svima koji smo upisali 2005 i ranijih godina, obecano da ce sve biti ok kada smo na obrascima pisali... studiranje - 5 godina
sto se tice pretstavnika nase generacije... sve su to fini ljudi.. ali brate, ako imas fejsbuk i aploudujes slicice, mozes i da posetis ovaj sajt... kad sam ja bila predstavnik jurila sam ovakve sajtove, a ovde je 1/3 uopste registrovana... oni ovakva pitanja studenata trebaju da shvataju licno...
sto se tice pretstavnika nase generacije... sve su to fini ljudi.. ali brate, ako imas fejsbuk i aploudujes slicice, mozes i da posetis ovaj sajt... kad sam ja bila predstavnik jurila sam ovakve sajtove, a ovde je 1/3 uopste registrovana... oni ovakva pitanja studenata trebaju da shvataju licno...
Jade_Saibot- Broj poruka : 80
Datum upisa : 06.02.2008
Uh i ja se isto nadam da ce i ostali ljudi shvatiti situaciju... A sto se predstavnika tice nadam se da ce bar reagovati kada izadju te rang liste jer nesto ne verujem u pricu da nas je samo 240 ostalo na godini...
Di- Broj poruka : 16
Datum upisa : 10.09.2008
Wow, kakvo interesovanje studenata, cak dan ipo pred upis! Fantasticno, pokazujemo inicijativu!
Lazare, vidim da je ovim sporazumom regulisano ono sto smo i pre znali a to je da se 2007/2008e upisuje master za sve, ali to i jeste bio problem jer je generaciji 2004 to bio regularan upis, dok je generacija 2003 mogla da obnovi i da dodje dotle kao i svi pre toga.
Sta se to desilo 22. marta 2008? Sta je postignuto za nas koji smo obnovili?
Lazare, vidim da je ovim sporazumom regulisano ono sto smo i pre znali a to je da se 2007/2008e upisuje master za sve, ali to i jeste bio problem jer je generaciji 2004 to bio regularan upis, dok je generacija 2003 mogla da obnovi i da dodje dotle kao i svi pre toga.
Sta se to desilo 22. marta 2008? Sta je postignuto za nas koji smo obnovili?
Jade_Saibot ::pitanje je koliko ce se ljudi dici od onih koji su se obezbedili ali ja se nadam da posle 3 godine koliko nas fakultet jebe u mozak imamo dovoljno gneva u sebi da se zauzmemo za 10, 20 ljudi koji mozda izvise na rang listi....
wow, ziv i zdrav ja bio da vidim da se ovo desi!
daj boze!
Dunja ::Po kom statutu se studenti obavestavaju par dana pred upis?? Tacnije, jos uvek nisu obavesteni, nigde na fakultetu ne pise tacan broj studenata koji upisuju budzet! Tako nagla velika odluka ne moze biti legalna...
Ne znam da li sam ovde napisao ili u drugoj temi. Ja imam obicaj da se prvo raspitam oko svega, a zatim bunim. Oko cele ove zbrke ne mogu da se bunim, jer jos se nista ne zna konkretno. Zapravo, jedino bi neko mogao da se buni protiv toga da za 5 dana pocinje nastava a mi jos ne znamo nista vezano za uslvoe mastera.
Tako sam ja, trazeci odgovore, dospeo do ministarstva prosvete, soba 15, VI sprat. Tu se nalazi jedan pravnik, koji tumaci statut.
Ukratko, objasnila mi je ono sto sam i sam znao. Posto nista jos nije odluceno (dakle, mi ne znamo da li cemo se svi upisati na budzet sve zajedno sa marsovcima, zenama u crnom i svim amishima koji se budu prijavili, ili ce mozda biti 7 budzetskih mesta a skolarina 6000 evra) ne postoji nikakav osnov da podnosimo neke zalbe.
Tu sam se dosetio i citirao cak dva clana zakona, onako iz glave, sa sve brojevima i rekao da studentni imaju pravo na blagovremeno informisanje kao i na konkurs koji se raspisuje 5 meseci pre pocetka nastave, na sta je pravnica dohvatila zakonik, nasla taj clan (posto sam naveo broj) i rekla:
"ah ok, pa to se odnosi na osnovne studije, evo odmah ispod pise da fakultet aktom odredjuje uslove za upis na drugi i treci stepen studija"
Opet sam se dosetio i pitao, pomalo cinicno, kada se zapravo desila ta tolika autonomija fakulteta, odnosno da li fakultet moze sada da raspise konkurs dva sata pred pocetak nastave i da da za uslov da recimo nece da upisuje muskarce izmedju 22-23 godine koji su visi od 190cm i imaju crnu kosu, na sta je ona odgovorila:
"ah, pa nije to tako, sve odluke moraju da budu razumne"
Nazalost, cini mi se da fakutlet ima preveliku autonomiju i da, s oprostenjem, moze da nas kara uzduz i popreko. Nesto poput james bonda, cuvenog agenta 007, koji ima dozvolu za ubijanje.
ahaha.. e zao mi sto nisam cele noci onlajn da sto pre vidim ove nove komentare.... cuj reci jednog PRAVNIKA... moraju bti razumni!!!!
brate nije da sam strucna ali zar ne bi pravnici trebali da se bave upravo PRECIZIRANJEM i definisanjem nekih pravila (prava) kako ne bi dolazilo do NERAZUMNIH odluka... zar tamo negde postoji klauzola ili kako vec koja kaze .. fakulteti u donosenju odluka o upisu na master moraju biti razumni... meni to ne lici na pravnu recenicu... uhhh...
boze pored ovakvih ljudi nadam se da majka priroda brine o nama...
brate nije da sam strucna ali zar ne bi pravnici trebali da se bave upravo PRECIZIRANJEM i definisanjem nekih pravila (prava) kako ne bi dolazilo do NERAZUMNIH odluka... zar tamo negde postoji klauzola ili kako vec koja kaze .. fakulteti u donosenju odluka o upisu na master moraju biti razumni... meni to ne lici na pravnu recenicu... uhhh...
boze pored ovakvih ljudi nadam se da majka priroda brine o nama...
Treba da platimo kauciju Milosu Rasicu i njega da posaljemo kao predstavnika studenata.
Ovo je onaj akt cijem je stvaranju Lazar prisustvovao pre nekoliko dana ako se ne varam.
Mada mi nije bas jasan.
Ispasce na kraju, fakultet je na nasoj strani, a mi moramo da se zalimo zlom ministarstvu da prosiri kvote za budzet.
Mada mi nije bas jasan.
Ispasce na kraju, fakultet je na nasoj strani, a mi moramo da se zalimo zlom ministarstvu da prosiri kvote za budzet.
genijalno je sto smo obavesteni dan pred upis.
i opet nema informacija o broju studenata.
i opet nema informacija o broju studenata.
e pa da, smislili su brojeve za bachelor, a za master imaju samo za drugu godinu.. a rang lista za prvu godinu mastera ce izaci kada vide tacno koliko studenata 2005. polozi ispite... ako njih zeznu onda ne gine frka, a ovako ce da se izvuku da nas sve pokradu.
kladim se. znaci ako sad nekako bude 4231 student 2005, bice 4231 mesto na masteru. a ako nekako svi padnu osim jednog, onda ce biti jedno mesto. ma ovo je toliko vise bolesno da nije normalno. i kome sad mi da pricamo o ovome?
ili nam ne veruju, ili nece nista da pomazu... ne moze univerzitet u srbiji da ima autonomiju, ocigledno je. ovo je sve prevara.
jel postoji neki plan... studente prodekane?
kladim se. znaci ako sad nekako bude 4231 student 2005, bice 4231 mesto na masteru. a ako nekako svi padnu osim jednog, onda ce biti jedno mesto. ma ovo je toliko vise bolesno da nije normalno. i kome sad mi da pricamo o ovome?
ili nam ne veruju, ili nece nista da pomazu... ne moze univerzitet u srbiji da ima autonomiju, ocigledno je. ovo je sve prevara.
jel postoji neki plan... studente prodekane?
tetka- Broj poruka : 29
Datum upisa : 09.08.2008
ovo je ono (manje vise) sa cim idemo (dajte predloge za poboljsanje)
Osnovni Zahtevi
I godina (generacija upisana prvi put u prvu godinu 2007/2008)
- upis na II godinu studija u statusu finansiranih iz budzeta republike svih studenata koji osvoje 60ESPB bez rangiranja (prema sporazumu sa ministarstvom i obecanju Fakulteta koje je izrečeno na sednici NNV)
II godina (generacija upisana prvi put u prvu godinu 2006/2007)
- utvrdjivanje uslova (opsti uslovi, broj studenata, plan i program) za upis na diplomske akademske studije master 2009/2010
III godina (generacije upisane prvi put u prvu godinu 2004/2005 i 2005/2006)
- povecanje kvote za 20 studenata (ukupno 260) prema sporazumu sa Ministarstvom i prema prethodno predlozenim kvotama u Senatu
Dodatni zahtevi (osnovne i diplomske studije)
- unapredjenje organizacije nastave (realizacija nastave iskljucivo prema usvojenom nastavnom planu i programu uz redovno odrzavanje Veca godina)
- prepoznavanje novih zvanja bechelor i master u propisima i zakonima Republike (licence IKS)
- obezbedjivanje studentskog servisa
Osnovni Zahtevi
I godina (generacija upisana prvi put u prvu godinu 2007/2008)
- upis na II godinu studija u statusu finansiranih iz budzeta republike svih studenata koji osvoje 60ESPB bez rangiranja (prema sporazumu sa ministarstvom i obecanju Fakulteta koje je izrečeno na sednici NNV)
II godina (generacija upisana prvi put u prvu godinu 2006/2007)
- utvrdjivanje uslova (opsti uslovi, broj studenata, plan i program) za upis na diplomske akademske studije master 2009/2010
- povecanje kvote za 20 studenata (ukupno 260) prema sporazumu sa Ministarstvom i prema prethodno predlozenim kvotama u Senatu
Dodatni zahtevi (osnovne i diplomske studije)
- unapredjenje organizacije nastave (realizacija nastave iskljucivo prema usvojenom nastavnom planu i programu uz redovno odrzavanje Veca godina)
- prepoznavanje novih zvanja bechelor i master u propisima i zakonima Republike (licence IKS)
- obezbedjivanje studentskog servisa
to je sve super, ali sta sa nama modifikovanima?
ja sam upisala 2001, tri puta mirovala i jednom obnovila (i to jer su me zeznuli). i znaci da nisam bila bolesna, do sada bih zavrsila
faks. ne mogu valjda da me stavljaju na poslednje mesto jer sam upisala po starom pa me prebacili na bolonju (iako nisam htela)?
kakav je to onda rang? ako vec rangiraju, neka rangiraju SAMO po proseku (ili samo po necemu drugom - recimo po boji kose), ne mogu ovako da diskriminisu ljude samo zato sto su stariji.
ja sam upisala 2001, tri puta mirovala i jednom obnovila (i to jer su me zeznuli). i znaci da nisam bila bolesna, do sada bih zavrsila
faks. ne mogu valjda da me stavljaju na poslednje mesto jer sam upisala po starom pa me prebacili na bolonju (iako nisam htela)?
kakav je to onda rang? ako vec rangiraju, neka rangiraju SAMO po proseku (ili samo po necemu drugom - recimo po boji kose), ne mogu ovako da diskriminisu ljude samo zato sto su stariji.
ma breeee!!!!
sve je potpuno besmisleno! ima devetsto miliona argumenata koji govore da ovo nema smisla. jedan od njih je zdrava pamet. ja sam upisala fakultet koji mi je obecao 5 godina studija. 5 godina! ne tri, ne dve... 5! dok dajes uslov, na budzetu si! a sada??? sta sad da radim? da skocim sa mosta?!
necu ni na spominjem sto za rangiranje cujem sada posle tri godine studiranja gde mi niko nije rekao da treba da vijam jebeni prosek. a jos bolje je sto sada bolonjska deca imaju sve desetke i devertke, poencice, na predmetima na kojima mi po starom programu nismo mogli ni da sanjamo o oceni vecoj od 6. bilo je polozi i cuti, kakve bre desetke i devetke....!
jel za svaki novi dan na fakultetu nasem dragom ja treba da pred spavanje prospem pasulj i gledam sta mi se novo sprema?!
MA!
sve je potpuno besmisleno! ima devetsto miliona argumenata koji govore da ovo nema smisla. jedan od njih je zdrava pamet. ja sam upisala fakultet koji mi je obecao 5 godina studija. 5 godina! ne tri, ne dve... 5! dok dajes uslov, na budzetu si! a sada??? sta sad da radim? da skocim sa mosta?!
necu ni na spominjem sto za rangiranje cujem sada posle tri godine studiranja gde mi niko nije rekao da treba da vijam jebeni prosek. a jos bolje je sto sada bolonjska deca imaju sve desetke i devertke, poencice, na predmetima na kojima mi po starom programu nismo mogli ni da sanjamo o oceni vecoj od 6. bilo je polozi i cuti, kakve bre desetke i devetke....!
jel za svaki novi dan na fakultetu nasem dragom ja treba da pred spavanje prospem pasulj i gledam sta mi se novo sprema?!
MA!
ah da!
plus sto su mi ukrali jedan ispit!
plus sto sam polagale neke predmete ponovo, samo zato sto se zovu sada drugacije!
koliko bre vise da zajebavaju ljude ovako!?
znam dobro da nisam jedina...
plus sto su mi ukrali jedan ispit!
plus sto sam polagale neke predmete ponovo, samo zato sto se zovu sada drugacije!
koliko bre vise da zajebavaju ljude ovako!?
znam dobro da nisam jedina...
tetka ::to je sve super, ali sta sa nama modifikovanima?
mi da ga duvamo izgleda
97- Broj poruka : 37
Datum upisa : 20.05.2008
ja i dalje ne mislim da treba da nam sire listu za dvadeset.. nego na koliko god nas ima.. zato sto je svako ko je upisao 2005 ili pre.. dobio informaciju pri upisu da studije traju 5 godina i da ce sve biti u redu ukoliko cistis uredno godine... sto ono dvoje ili 12 studenata da ga ispusi kad su gledali samo da prodju a bilo ih briga sa kojom ocenom jer su racunali na to da ce faks ispuniti svoje obaveze...
ako.. nek sacekaju da vide koliko nas je ocistilo i neka kazu da je budzet toliki do poslednjeg coveka... a nek im placaju ovi sa drugih fakulteta sto se prebacuju ovde
ako.. nek sacekaju da vide koliko nas je ocistilo i neka kazu da je budzet toliki do poslednjeg coveka... a nek im placaju ovi sa drugih fakulteta sto se prebacuju ovde
Lazar ::
Molim te mi pojasni otkud sada to da smo uzeli kvotu od 240 zdravo za gotovo, pa trazimo da se ona prosiri na 260, kada u onom dokumentu lepo pise da je ocekivana kvota vec 260?!
Zahtev treba da bude. Treca godina, svi se jednako tretiraju jer ta prica o nabijanju proseka je apsolutna glupost. Pogotovo kad se uzme u obzir da smo imali nepolozive ispite (70% neprolaznost) i jako niske proseke na nivou cele generacije.
Takodje, budzetska mesta za sve koji su do sada dali 180 ECTS kredita. Nema kvota.
2005 je upisala 5 godina, tacka.
2004 je upisala pet godina, pride, u poredjenju sa drugom modifikovanom generacijom a to je 2003, nama se oduzima pravo da padnemo godinu, koje su oni imali, zelimo samo isto da se tretiramo, uostalom to pise u statutu!
Strana 3 od 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Similar topics
» CzRK Info dan na vasem fakultetu
» radionice kratkog projekta
» info forum (valja procitati za pocetak)
» Master u inostranstvu
» upis na master
» radionice kratkog projekta
» info forum (valja procitati za pocetak)
» Master u inostranstvu
» upis na master
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina
Strana 3 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu