Jos malo o prijemnom!!!:)
+3
ocelot
šmizla
sarchemawo
7 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Jos malo o prijemnom!!!:)
Ovako...Ja sam iz BiH i citav zivot zelim da se upisem na arhitekturu jer zaista imam dara za osmisljanje prostora itd. Medjutim mene brine prijemni, kao i sve. Odlicna sam u srednjoj...tako da ti bodovi su ok. Matematika mi je jaca strana (uvijek dobri rezultati na takmicenjma), crtati znam poprilicno...Mene zanima kod koga mogu da se spremam za to crtanje...ko sve moze da to sprema? Takodje me interesuje sa koliko minimalno bodova se mogu upisati na budzet, a sa koliko na samofinansiranje! Hvala vam unaprijed!!!
sarchemawo- Broj poruka : 3
Datum upisa : 29.06.2009
Re: Jos malo o prijemnom!!!:)
Ja sam polagala pre nekoliko sati
Gledaj da izvuces sto bolji uspeh, cak je velika razlika izmedju jedva odlicnih i onih boljih odlicnih, nekoliko bodova moze SVE da znaci.
Za budzet i samofinansiranje zavisi od godine... Prosle godine budzet 72 a samof. oko 69. Blago njima! Cenim da ce ove godine biti mnogo teze.
Imas pripreme na sve strane, mozda i u tvom gradu, vidi da ides privatno na crtanje. Mislim da ti je to najbolje.
Gledaj da izvuces sto bolji uspeh, cak je velika razlika izmedju jedva odlicnih i onih boljih odlicnih, nekoliko bodova moze SVE da znaci.
Za budzet i samofinansiranje zavisi od godine... Prosle godine budzet 72 a samof. oko 69. Blago njima! Cenim da ce ove godine biti mnogo teze.
Imas pripreme na sve strane, mozda i u tvom gradu, vidi da ides privatno na crtanje. Mislim da ti je to najbolje.
šmizla- Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009
o prijemnom
OK hvala ti puno! Jos me interesuje ko te je spremao za crtanje....? I jel bilo tesko ove godine? Kakva je bila matematika? Nema brige oko skole jer ja sam sa samo 1-2 cetvorke svo vrijeme...znaci ona od boljih...Koliko jos bodova sa prijemnog mi treba da bi se upisala pa makar i na samofinansiranje?
p.s. Sretno sa rezultatima!
p.s. Sretno sa rezultatima!
Hvala na lepim zeljama
Ja sam se spremala na faxu, ali mislim da je za crtanje bolje ici privatno, vise ti se posvete. Nas je bilo MNOGO na pripremama. Super za bodove, veruj mi znacice ti! Pa recimo onda oko na prijemnom 40 da budes sigurno na budzetu. Naravno uvek moze da se desi da treba manje ili vise, ali sa skoro 80 ne bi trebalo da bude problema.
Matematika je bila teza nego prethodnih godina ali mislim da sam dobro uradila... Sto je najjace, nece nikakvi rezultati izaci sve do cetvrtka uvece kada je i rang lista, necu moci da proverim ranije da li sam dobro uradila. Malo je nezahvalno uporedjivati sa drugima, previse cimanja a opet - mozda su oni pogresili.
Ja sam se spremala na faxu, ali mislim da je za crtanje bolje ici privatno, vise ti se posvete. Nas je bilo MNOGO na pripremama. Super za bodove, veruj mi znacice ti! Pa recimo onda oko na prijemnom 40 da budes sigurno na budzetu. Naravno uvek moze da se desi da treba manje ili vise, ali sa skoro 80 ne bi trebalo da bude problema.
Matematika je bila teza nego prethodnih godina ali mislim da sam dobro uradila... Sto je najjace, nece nikakvi rezultati izaci sve do cetvrtka uvece kada je i rang lista, necu moci da proverim ranije da li sam dobro uradila. Malo je nezahvalno uporedjivati sa drugima, previse cimanja a opet - mozda su oni pogresili.
sarchemawo, za više informacija i impresijama o samom prijemnom pogledaj aktivnu temu o ispitu (ili od prethodnih)
što se tiče spremanja.. raspitaj se za neke arhitekte u mestu gde živiš, traži ljude koji imaju svoje galerije ili atelje (koji se bave crtanjem i koji su upućeni u prijemni za arhitekturu).. spremaje na fucksu je malo skupo,ali ne mogu o tome jer se nisam tamo spremao
i još nešto, nemoj mnogo da se opustiš zbog toga što nosiš 40 iz srednje.. to jeste veliki plus za bodove,ali ću čisto da ti napomenem da je prošle godine poslednja na listi bila devojka sa 40 iz srednje,ali je osvojila samo 7 na prijemnom i time pala ispit
vežbaj crtkanje i drži prosek
što se tiče spremanja.. raspitaj se za neke arhitekte u mestu gde živiš, traži ljude koji imaju svoje galerije ili atelje (koji se bave crtanjem i koji su upućeni u prijemni za arhitekturu).. spremaje na fucksu je malo skupo,ali ne mogu o tome jer se nisam tamo spremao
i još nešto, nemoj mnogo da se opustiš zbog toga što nosiš 40 iz srednje.. to jeste veliki plus za bodove,ali ću čisto da ti napomenem da je prošle godine poslednja na listi bila devojka sa 40 iz srednje,ali je osvojila samo 7 na prijemnom i time pala ispit
vežbaj crtkanje i drži prosek
ocelot- Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008
A sta jos mozete da mi kazete o toj stereometriji? Kakvi zadaci budu iz shvatanja prostora?
Shvatanje prostora obicno odvale To jako lepo ZVUCI ali je tesko. Svi sa kojima sam danas pricala resavali su vecinu zadataka iz LP na eci-peci-pec.
Stereometrija nije skolsko gradivo, nemoj to uopste da spremas jer je besmisleno (trougao, tezista, lopte blablabla), na prijemnom daju nekoliko kocki (2, 4, 6, 8, 12) u koje su upisani tetraedri, poliedri, i onda se racunaju njihovi delovi u pojedinacnim kockama, i neki preseci, unije... Tesko u pocetku ali kad udjes u stos, prilicno zanimljivo, bar meni.
Stereometrija nije skolsko gradivo, nemoj to uopste da spremas jer je besmisleno (trougao, tezista, lopte blablabla), na prijemnom daju nekoliko kocki (2, 4, 6, 8, 12) u koje su upisani tetraedri, poliedri, i onda se racunaju njihovi delovi u pojedinacnim kockama, i neki preseci, unije... Tesko u pocetku ali kad udjes u stos, prilicno zanimljivo, bar meni.
zadaci iz shvatanja prostora su zanimljivi (to ti bukvalno i treba tokom studiranja..snalaženje u prostoru)
preporučujem da te zadatke radiš sistemom eliminacije! nema lakšeg načina.. zaokružiš šta ne štima na nekom od ponuđenih primera i uvek ti ostanu još bar dva.. nikako na eci-peci pec!
za stereometriju vežbaj one malo ozbiljnije zadatke tj. tetraedre čije svake stranece voze svoju priču
na prijemnom uglavnom traže samo zapreminu preseka
preporučujem da te zadatke radiš sistemom eliminacije! nema lakšeg načina.. zaokružiš šta ne štima na nekom od ponuđenih primera i uvek ti ostanu još bar dva.. nikako na eci-peci pec!
za stereometriju vežbaj one malo ozbiljnije zadatke tj. tetraedre čije svake stranece voze svoju priču
na prijemnom uglavnom traže samo zapreminu preseka
I unije, i delova van unije. Na to se svodi.
da, zaboravih na unije..
inače, prošle godine smo za svaki zadatak iz stereometrije imali ponuđena potpuno identična rešenja! ove godine to nije bio slučaj što je meni lično dodatno otežalo sigurnost u zaokruženo rešenje
inače, prošle godine smo za svaki zadatak iz stereometrije imali ponuđena potpuno identična rešenja! ove godine to nije bio slučaj što je meni lično dodatno otežalo sigurnost u zaokruženo rešenje
ali opet, sve su u pitanju a/2, a/4, a/8... Znaci ti vidis prizmu, uradis i obradujes se kad vidis resenje - a cvrc, nisi oduzeo piramidu!
Svejedno, uradih je dobro.
Svejedno, uradih je dobro.
Како коме... Мени математика иде од руке, па сам је урадио за 5 минута, али има људи којима не иде сагледавање простора, тако да је за њих теже.
Што се тиче тих понуђених резултата, ја кад погрешим, резултат који добијем ми се не поклапа ни са једним понуђеним, тако да увек знам кад сам погрешио...
Што се тиче тих понуђених резултата, ја кад погрешим, резултат који добијем ми се не поклапа ни са једним понуђеним, тако да увек знам кад сам погрешио...
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
aj pomozite ako neko moze da mi posalje preko pp gde mogu da nadjem nekog ali jaako dobrog profesora koji ce mi pomoci da spremim crtanje(mislim na Mariju idt...) hvala unapred
kkatarina- Broj poruka : 7
Datum upisa : 01.07.2009
Ne znam da li je ovo dobro mesto za pitanje,ali me zanima da li je moguce da se spremas 9 meseci i da ne udjes na fax(naravno da ides redovno na pripreme i radis i kuci..)?
*J*J*- Broj poruka : 16
Datum upisa : 10.10.2010
*J*J* ::Ne znam da li je ovo dobro mesto za pitanje,ali me zanima da li je moguce da se spremas 9 meseci i da ne udjes na fax(naravno da ides redovno na pripreme i radis i kuci..)?
da jako je moguce,nazalost ja sam jedan primer ali onda posle 3 meseca provalis da su neki ljudi upali koji su bili daleko ispod tebe samo zato sto su imali vezu isto tako znam devojku koja se spremala godinu dana, nije prosla prijemni, pauzirala godinu i ove godine nije upala opet :/ anije uopste los crtac, sta vise odlican..tako da gledaj, moj savet je da ides malo kod nekog privatnog pripremaca koji ce te nauciti da crtas dobro(posto na faxu to ne rade bas najbolje) a onda da poslednjih mesec dana ides paralelno i na one ubrzane pripreme na faxu da pokupis koju caku koji ovi vole na faxu. Meni je iskreno krivo sto to nisam uradila jer verujem da da sam crtala kao na faxu bolje bi prosla a falilo mi je 0,2 boda pa ti vidi sta ces
uzas...konkurisacu na jos nekom faxu definitivno
kkatarina ::*J*J* ::Ne znam da li je ovo dobro mesto za pitanje,ali me zanima da li je moguce da se spremas 9 meseci i da ne udjes na fax(naravno da ides redovno na pripreme i radis i kuci..)?
da jako je moguce,nazalost ja sam jedan primer ali onda posle 3 meseca provalis da su neki ljudi upali koji su bili daleko ispod tebe samo zato sto su imali vezu isto tako znam devojku koja se spremala godinu dana, nije prosla prijemni, pauzirala godinu i ove godine nije upala opet :/ anije uopste los crtac, sta vise odlican..tako da gledaj, moj savet je da ides malo kod nekog privatnog pripremaca koji ce te nauciti da crtas dobro(posto na faxu to ne rade bas najbolje) a onda da poslednjih mesec dana ides paralelno i na one ubrzane pripreme na faxu da pokupis koju caku koji ovi vole na faxu. Meni je iskreno krivo sto to nisam uradila jer verujem da da sam crtala kao na faxu bolje bi prosla a falilo mi je 0,2 boda pa ti vidi sta ces
..A koliko si imala poena iz skole?
*J*J* ::uzas...konkurisacu na jos nekom faxu definitivno
I ja sam to uradila i to nije ni malo lose jer opet iako neces da studiras to bar radis nesto i ne gubis ritam a i uporedo se spremas opet za sl.godinu ili ako ti se svidja to ostanes tamo
*J*J* ::kkatarina ::*J*J* ::Ne znam da li je ovo dobro mesto za pitanje,ali me zanima da li je moguce da se spremas 9 meseci i da ne udjes na fax(naravno da ides redovno na pripreme i radis i kuci..)?
..A koliko si imala poena iz skole?
37,5 iz skole i 35 sa prijemnog
Izvini na smaranju...hvala za strpljenje i za savet..ici cu paralelno u junu..
*J*J* ::Izvini na smaranju...hvala za strpljenje i za savet..ici cu paralelno u junu..
ma nista a i ako ne uspes nije sve tako crno ni na gradjevini nije lose inace jos jedan moj savet: ako imas jos neku rezervnu varijantu sto se tice faxa i ne zelis da pauziras godinu(ako slucajno ne daj boze ne upadnes sto ti naravno ne zelim) slobodno idi i na taj prijemni. Ja sam tako imala rezervnu varijantu (na srecu keva me naterala) i sad studiram gradjevinu. Bolje jednu godinu da nesto radis nego da sedis ja licno mislim da dosta radnih navika izgubis u tom blejacenju da da nema bas nekih efekta jer uvek mozes da nadjes vremena da studiras i uporedo spremas opet prijemni.. Sta znas mozda se pronadjes i u tom necem drugom( kao ja:D ) srecno!!!!
kkatarina ::*J*J* ::Izvini na smaranju...hvala za strpljenje i za savet..ici cu paralelno u junu..
ma nista a i ako ne uspes nije sve tako crno ni na gradjevini nije lose inace jos jedan moj savet: ako imas jos neku rezervnu varijantu sto se tice faxa i ne zelis da pauziras godinu(ako slucajno ne daj boze ne upadnes sto ti naravno ne zelim) slobodno idi i na taj prijemni. Ja sam tako imala rezervnu varijantu (na srecu keva me naterala) i sad studiram gradjevinu. Bolje jednu godinu da nesto radis nego da sedis ja licno mislim da dosta radnih navika izgubis u tom blejacenju da da nema bas nekih efekta jer uvek mozes da nadjes vremena da studiras i uporedo spremas opet prijemni.. Sta znas mozda se pronadjes i u tom necem drugom( kao ja:D ) srecno!!!!
Slazem se sa tobom u potpunosti..najgore je ne raditi nista...jel si isla i na pripreme iz mate za gradjvinski ili si se spremala sama?
*J*J* ::kkatarina ::*J*J* ::Izvini na smaranju...hvala za strpljenje i za savet..ici cu paralelno u junu..
Slazem se sa tobom u potpunosti..najgore je ne raditi nista...jel si isla i na pripreme iz mate za gradjvinski ili si se spremala sama?
sama sam se spremala. dovoljno ti je da kupis neku ybirku i jednom da je predjes nije toliko tezak prijemni ovamo...
Kupila sam matematiskop...krecem od pon...Hvala ti MNOGO
Idem u Umetnicku skolu,i druga sam godina,nisam bas skroz upucena u rad Arhitektonskog fakulteta(na sajtu bas ne mogu da nadjem ono sto me zanima).Zelim da ga upisem,jer mislim da mi odgovara i da je to ono cime zelim da se bavim.O prijemnom skoro da ne znam nista,ali sa crtanjem jako dobro stojim(prva na prijemnom u srednjoj),ali sta mi je jos potrebno za prijemni?Kako se prijemni odvija i koliko je tu matematika prisutna(nije mi bas jaca strana,ali sam solidna)...hvala unapred..xDD
maja001- Broj poruka : 1
Datum upisa : 10.01.2011
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Malo vise obavestenja na netu...
» AJDE LJUDI POMOGNITE MALO
» ponovo o prijemnom...???
» opet o prijemnom
» Sramota na prijemnom ispitu 2009.
» AJDE LJUDI POMOGNITE MALO
» ponovo o prijemnom...???
» opet o prijemnom