archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sramota na prijemnom ispitu 2009.

+9
ma_idi
mix_ts
munja
chic.chick
meow
EddieMcCleister
šmizla
ocelot
DrNeoCortex
13 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. Empty Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  DrNeoCortex Pet Jul 03, 2009 7:18 pm

Prijemni ispit za Arhitektonski fakultet u Beogradu je sam po sebi veoma tezak i opsiran, a vreme za polaganje od 4 sata cini to da se on ne moze poloziti bez nekih priprema bile one kod pripremnih profesora ili na fakultetu.

Svi smo dali manje vise puno para na pripreme ali su neki pored toga sto su naucili da crtaju i rade zadatke za shvatanje prostora znali i kompoziciju koja ce se crtati na prijemnom!!!

Naime ucenici koji su se spremali kod Lole su 3 dana unapred znali kakva ce kompozicija biti na prijemnom i samim tim znali kakvu dekompoziciju da nacrtaju!!!!

Tako da zaista smatram da je ovo bruka i sramota za fakultet jer su nam naplatili 13.300 dindzi samo za polaganje prijemnog a da pritom nisu obezbedili jednaka prava za sve ucenike. affraid

Mogu samo jos da kazem da sam krajnje razocaran i da smatram da se ovaj fakultet srozao do dna. Od ovoga ne moze da bude gori a nekada se nalazio u prvih 15 arhitektonskih fakulteta na svetu, a sada ga nema na listi od 200 istih!!!!

DrNeoCortex

Broj poruka : 11
Datum upisa : 30.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. Empty Re: Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  ocelot Pet Jul 03, 2009 7:55 pm

sa ovim bi se složila većina studenata koji su jedva prošli dalje od 3. godine

koliko je sigurno da je deo kandidata znao kakva će kompozicija biti? koliko znam,svake dgodine se nešto slično desi.. Neutral
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Pet Jul 03, 2009 8:01 pm

Da, Lolini su znali, i ja sam cula za to. Nazalost, uvek ima tako necega... Meni vec mesecima govore da jedno pedesetak ljudi upadne preko raznih veza, itd... Ali sad kad sam gledala listu, svi ljudi koje znam sa priprema da su bili dobri, upali su, bez ikakve veze. Ukljucujuci mene. Very Happy
Najveci je bedak za recimo 10ak ljudi ispod crte za budzet... Mislim da je njima najgore.

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  DrNeoCortex Pet Jul 03, 2009 8:04 pm

Сигурно је 100%

А управо је и то жалосно што се никада не обезбеди квалитет пријемног. Ове године сам сматрао да ће бити другачије (штедлер опрема ово оно) али туки малопре сазнам од другарице са којом сам се спремао да има другарицу која не зна да повуче равну линију а спремала се код лоле и 3 дана цртала "оно" и имала 41 поен на пријемном.

DrNeoCortex

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  DrNeoCortex Pet Jul 03, 2009 8:06 pm

50-ак људи који уписују преко везе не уписују на буџет већ буду додати накнадно на крај листе. Тако да ти сваке године пише у информатору да се уписује 240 људи а кад погледаш списак има око 280

DrNeoCortex

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Pet Jul 03, 2009 8:06 pm

Bedak. Ne znam sta drugo da kazem. Znas i sam da to nije u redu. Ja sam umrla za moje bodove. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Poslednji izmenio šmizla dana Ned Sep 06, 2009 12:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Pet Jul 03, 2009 8:08 pm

DrNeoCortex ::50-ак људи који уписују преко везе не уписују на буџет већ буду додати накнадно на крај листе. Тако да ти сваке године пише у информатору да се уписује 240 људи а кад погледаш списак има око 280
Jbg, ali bolje i to nego da zbog njih neki izvise.

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 03, 2009 8:43 pm

DrNeoCortex ::Naime ucenici koji su se spremali kod Lole su 3 dana unapred znali kakva ce kompozicija biti na prijemnom i samim tim znali kakvu dekompoziciju da nacrtaju!!!!

То стварно није фер... Требало би да се нешто учини поводом тога...

šmizla ::Meni vec mesecima govore da jedno pedesetak ljudi upadne preko raznih veza, itd... Ali sad kad sam gledala listu, svi ljudi koje znam sa priprema da su bili dobri, upali su, bez ikakve veze. Ukljucujuci mene. Very Happy
Najveci je bedak za recimo 10ak ljudi ispod crte za budzet... Mislim da je njima najgore.

Мени су причали да на архитектури раде само везе и везице... pale Али после овог пријемног ми не изгледа тако - прво доста њих је упало на буџет (неке сам препознао по имену, а за остале верујем шмизли Smile , пошто углавном никоме не знам име, тј. знам имена, али она нису повезана с лицима особа), а и на самофинансирању. Мало њих је било испод доње црте. Узгред, другарица ми је била у тих десетак испод црте за буџет Sad, али је упала на буџет у Нишу, тако да је боли уво.

DrNeoCortex ::Сигурно је 100%

А управо је и то жалосно што се никада не обезбеди квалитет пријемног. Ове године сам сматрао да ће бити другачије (штедлер опрема ово оно) али туки малопре сазнам од другарице са којом сам се спремао да има другарицу која не зна да повуче равну линију а спремала се код лоле и 3 дана цртала "оно" и имала 41 поен на пријемном.

Сад ми је пало на памет? Да се те везе не састоје из тога да се унапред сазна шта ће бити на пријемном? Ја сам одувек мислио да се те везе повлаче да би се при прегледању додао неки поен и слично...
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Pet Jul 03, 2009 9:18 pm

ma dajte bre.. cak i da su znali koja ce tela biti, kakva je to glupost, mislim zasto je to uopste vazno?
ako neko ne zna da crta, mozes cak i da mu pokazes identicnu kompoziciju (a ne samo kazes koja ce tela biti), mozes da mu fotografises, da mu das 30 sati da je nacrta, opet ce uraditi losije od nekog ko stvarno ima talenta.
nemojte da budete zajedljivi..
nisam isla kod lole, i ne kazem da nema veza, ali ima ih na svakom drugom fakultetu.

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 03, 2009 9:28 pm

Донекле имаш право. Али ако су знали шта ће бити из цртања, ко ми гарантује да нису знали можда и нека питања из логике, стереометрије или аналогије?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Pet Jul 03, 2009 9:41 pm

to je ono što sam ja pominjao da se nekima odmah sutradan javi preko telefona da su na budžetu

ko misli da arhitektura nije zasnovana na veze neka se opet seti cene studija,ispita,pribora.. i neka pamti koliko će mu novca otići nakon studiranja

ono što je najžalosnije je što svako ko konkuriše na arhitektonskom zna da je potencijalni demonstrant kada dođe kraj 3. godine (tj. vreme za master)

naravno,uvek ima ljudi koji normalno upadno jer se ne dešava da svih 240 imaju veze

btw. odakle vam to da se oni dodaju?? haha,stara je već priča da isti izbacuju sa liste.. Laughing
ocelot
ocelot

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  chic.chick Pet Jul 03, 2009 9:47 pm

EddieMcCleister ::Донекле имаш право. Али ако су знали шта ће бити из цртања, ко ми гарантује да нису знали можда и нека питања из логике, стереометрије или аналогије?
e ovako,ja sam isla kod lole a ti si ocigledno strasno sujetna osoba iz ciklusa svi su mi krivi sto nemam pojma...
ko ti je kriv sto na vreme nisi pomerio dupe pa se raspitao i krenuo kod lole na pripreme,a sto se ovih smesnih prozivki tice-nismo znali 3 dana ranije o ce,mu se radi,onaj koga je zanimalo mogao je da b;leji po ceo dan na faxu i primeti predmete dok su ih setali faxom pri namestanju,a to je mogao svako,nismo vam mi krivi sto funkcionisemo kao ekipa i navijamo jedni za druge...
a kod lole smo ceo jun do poslednjeg dana crtali svaki dan po 45 sati najteze kompozicije pa nam je ova na prijemnom bila maciji kasalj..
a analogiju i logiku smo vezbali cele godine i nismo imali resenja..

chic.chick

Broj poruka : 5
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 03, 2009 10:15 pm

chic.chick ::e ovako,ja sam isla kod lole a ti si ocigledno strasno sujetna osoba iz ciklusa svi su mi krivi sto nemam pojma...

На основу чега си то закључила?

chic.chick ::ko ti je kriv sto na vreme nisi pomerio dupe pa se raspitao i krenuo kod lole na pripreme,a sto se ovih smesnih prozivki tice-nismo znali 3 dana ranije o ce,mu se radi,onaj koga je zanimalo mogao je da b;leji po ceo dan na faxu i primeti predmete dok su ih setali faxom pri namestanju,a to je mogao svako,nismo vam mi krivi sto funkcionisemo kao ekipa i navijamo jedni za druge...

Нисам ја крив што нисам из Београда, па нисам могао да висим по цео дан на факсу. Друго, ја вас не кривим, само кажем да није у реду од стране Факултета што такве информације могу да процуре. А колико је вас, који сте били код Лоле упало на буџет? Чисто ме занима...

chic.chick ::a kod lole smo ceo jun do poslednjeg dana crtali svaki dan po 45 sati najteze kompozicije pa nam je ova na prijemnom bila maciji kasalj..

Мислила си 4 до 5 сати сваки дан? Пошто један дан има 24 часа Very Happy Немам ја ништа против што сте ви вежбали кол'ко сте вежбали. Само да питам, да ли сте учени да цртате или вам је само скретана пажњу где грешите и шта да исправите?

chic.chick ::a analogiju i logiku smo vezbali cele godine i nismo imali resenja..

Па ти као да не живиш у Србији... Па у Србији ти је све могуће
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Pet Jul 03, 2009 10:18 pm

ljudi koji idu kod nekog spremaca na pripreme uglavnom svi funkcionisu kao tim, i upravo to, navijaju jedni za druge, sto je super stvar, i pre, i za vreme, i posle prijemnog. jedini problem je sto su izuzetno neprijateljski raspolozeni prema svima koji NISU iz njihovog tima (tj. koji se ne spremaju kod njihovog spremaca). cela koncepcija prijemnog je sranje - svi odrastamo vodjeni idejom kompeticije i konkurencije, ali to je vec problem sistema.
iskreno ne verujem da je bilo ko imao pitanja, mada se pricalo da je djura pre par godina imao (ali svasta se prica o svemu i svacemu, tako da i to mozda nije istina). druga stvar.. ko se uopste bavi time. Sleep

ako niste upisali gledajte na to s vedrije strane - jednostavno niste promasili fakultet, jer to verovatno nije za vas. ako ste ipak sigurni da jeste za vas, pokusajte ponovo sledece godine i dajte sve od sebe, sigurno postoji neki razlog zasto ove godine niste upisali.

srecno Smile

meow

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  munja Pet Jul 03, 2009 10:23 pm

pa sreco, ti nam upravo rece da ste ipak znali sta ce biti... Nije isto kad se spremas 100 godina i dodjes na prijemni,pa sta ti bog da, i kad dodjes potpuno opusten jer vec znas sta ces da crtas i nema sta da te iznenadi!!!

munja

Broj poruka : 4
Datum upisa : 29.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Pet Jul 03, 2009 10:26 pm

munja ::pa sreco, ti nam upravo rece da ste ipak znali sta ce biti... Nije isto kad se spremas 100 godina i dodjes na prijemni,pa sta ti bog da, i kad dodjes potpuno opusten jer vec znas sta ces da crtas i nema sta da te iznenadi!!!

da ali je htela da kaze da nisu do toga dosli varanjem, nego su se iscimali do fakulteta i gledali sta unose

meow

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  mix_ts Pet Jul 03, 2009 10:27 pm

Ljudi... chak i da su znali koja je kompozicija nishta im ne bi znachilo, ima 20 pozicija sa kojih se crta, a za svakog se znalo odakle je crtao... mogli ste da odete na mashinski pa kroz prozore da gledate kakve su kompozicije, ali dzaba, zato shto su u nedelju uveche postavljali kompoziciju (tako su rekli koliko se secam)... Jedino shto je moglo da im pomogne je ako su znali za stisnutu pesnicu ili za shibice ili za 3. zadatak, ali i to sumnjam. Ne tripujte se bzveze, da su znali zadatke bili bi mnogo bolje rangirani... preshao bi neko i 95 sigurno!

Svako ko je pokazao da ima talenta (barem kod mene na pripremama na faxu) upao je na budzet... neki nisu imali toliko srece ali jbga, nije smak sveta

I niko vam nije kriv shto su blejali ispred faxa i videli tobogan... to je svako mogao da uradi! Niko njima nije rekao shta ce da bude, nego jednostavno su videli ljudi... nishta loshe nisu uradili

mix_ts

Broj poruka : 18

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 03, 2009 10:36 pm

mix_ts ::Ljudi... chak i da su znali koja je kompozicija nishta im ne bi znachilo, ima 20 pozicija sa kojih se crta, a za svakog se znalo odakle je crtao... mogli ste da odete na mashinski pa kroz prozore da gledate kakve su kompozicije, ali dzaba, zato shto su u nedelju uveche postavljali kompoziciju (tako su rekli koliko se secam)...

Па ако су видели елементе, могли су да вежбају декомпозицију - распоред елемента, чисто да на компоновању добију бодове. Али ако су у недељу увече, као што кажеш, постављали композиције, онда тешко да је неко могао да вежба нешто...

mix_ts ::Jedino shto je moglo da im pomogne je ako su znali za stisnutu pesnicu ili za shibice ili za 3. zadatak, ali i to sumnjam. Ne tripujte se bzveze, da su znali zadatke bili bi mnogo bolje rangirani... preshao bi neko i 95 sigurno!

Тако је. Ја и даље мислим да је било неког намештања резултата... после пријемног, наравно Smile

mix_ts ::Svako ko je pokazao da ima talenta (barem kod mene na pripremama na faxu) upao je na budzet... neki nisu imali toliko srece ali jbga, nije smak sveta

Или нису имали довољно поена из школе.

mix_ts ::I niko vam nije kriv shto su blejali ispred faxa i videli tobogan... to je svako mogao da uradi! Niko njima nije rekao shta ce da bude, nego jednostavno su videli ljudi... nishta loshe nisu uradili

У суштини нису, него такав нам је менталитет - увек је други крив, зар не?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  mix_ts Pet Jul 03, 2009 10:42 pm

Pa bre nigde u informatoru nije pisalo da ne smeju da bleje ispred faxa i gledaju kako unose tobogan od 3 metra u fax.... i slep bi provalio da je za prijemni.

mix_ts

Broj poruka : 18

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 03, 2009 10:49 pm

Ја немам ништа против тога што су они блејали испред факса и видели тобоган и остале ствари... Никада нисам ни имао. Ја сам мислио да је њима неко с Факултета јавио шта ће бити. То што су они видели елементе, то је ствар пропуста Факултета, јер је факултет требао да обезбеди једноакост међу кандидатима.

Шта ви мислите, да сам се мотао по факсу неколико дана пред пријемни, да ли би окренуо главу кад би видео да се по ходницима носе тобогани? Wink
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ma_idi Pet Jul 03, 2009 10:54 pm

glupo je i govoriti o nekom "varanju" na crtanju, to tesko da je moguce osim ako neko ima vezu pa mu mozda bolje ocene radove... Mada je i to pitanje.

ma_idi

Broj poruka : 17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Sub Jul 04, 2009 1:24 am

jednoj devojci se na jednom faxu (namerno ne pominjem imena) desilo sledeće:

na prijemnom je između ostalog rađen i crtež.. devojka je pala,ali je uložila žalbu (dala je malo više para zato što je iz bogatije porodice i ostala muvanja) i desilo se to da u njenoj koverti nije bio njen rad već nečiji crtež koji je slabo bodovan.. njen crtež je nađen kod drugog i onda je regularno po osvojenim bodovima prošla

tako da,ma koliko fakultet delovao dobro ili loše uvek treba postojati sumnja.. realno, niko od nas ne zna kako se ocenjuju crteži i o tome možemo da razglavljujemo dok ne magistriramo (sem ako se ne uvede javno ocenjivanje)

takođe,nisu ni pojedini kandidati (ako je priča istinita) krivi što su videli kako se unose elementi za kompoziciju već naravno fakultet
ukoliko su dovoljno rigorozni da nekome uzmu običan vizir ili pokupe sav plaćen pribor itd. onda mogu biti dovoljno rigorozni da kompozicije unose pod kada je fucks zatvoren

da napomenem još da se kompozicije ne unose sa bulevara nego lepo iz zadnjeg dvorišta
tako da malo ipak sumnjam u argumente jednog od kandidata koji je video elemente sem ako zaposleni na arh nisu ludi pa da te stvari ne unose u ranim jutarnjim satima do 6h (kada nikome nije obaveza da bleji po fucksu)

poenta u svemu ovome je u tome da ukoliko je bilo ovako lako moguće videti elemente da je isto tako bilo lako moguće videti i testove
ionako sam za ove dve godine motanja po fucksu shvatio da tamo može bilo ko ući bilo gde i bilo kad
ocelot
ocelot

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Jul 04, 2009 1:31 am

ocelot ::ukoliko su dovoljno rigorozni da nekome uzmu običan vizir ili pokupe sav plaćen pribor itd. onda mogu biti dovoljno rigorozni da kompozicije unose pod kada je fucks zatvoren

Нама су оставили прибор. Very Happy Very Happy

ocelot ::ionako sam za ove dve godine motanja po fucksu shvatio da tamo može bilo ko ući bilo gde i bilo kad

Богами, јесте. Али тако је на свим...
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  DrNeoCortex Sub Jul 04, 2009 12:40 pm

Brate jedno je kad vezbas da crtas 3 dana ono govno koje je stajalo iza tobogana i onu mrezu za obezbedjivanje gradilista a drugo je kad dodjes misleci da ce tu biti neke stolice flase i ostalo.

Nisam rekao nista lose o Loli vec o faksu koji je od prijemnog zaradio vise od 6.000.000 dinara a da pritom nije obezbedio jednake uslove svima za polaganje istog.

A Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad

DrNeoCortex

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Jul 04, 2009 1:43 pm

У томе и јесте проблем - у организацији пријемног.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu