Kod koga ici na pripreme?
+9
Lazarus
kikitza
damphyr
Marko™
Angel22
ALExandra09
EddieMcCleister
alekb
LandDownUnder
13 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Kod koga ici na pripreme?
E ovako...
Zanima me kod koga ste se vi spremali za prijemni i koga preporucujete? (u BGu)
I koliko su korisne pripreme na fakultetu?
Crtanje spremam vec duze vreme. Potrebnija mi je priprema za onaj drugi deo prijemnog-logika i stereometrija. Ja sam iz Uzica i ovde nema niko ko sprema sve u potpunosti...
Zamolila bih vas da odgovorite, iako ste mozda vec u nekoj drugoj temi pricali o tome...
Hitno je
Zanima me kod koga ste se vi spremali za prijemni i koga preporucujete? (u BGu)
I koliko su korisne pripreme na fakultetu?
Crtanje spremam vec duze vreme. Potrebnija mi je priprema za onaj drugi deo prijemnog-logika i stereometrija. Ja sam iz Uzica i ovde nema niko ko sprema sve u potpunosti...
Zamolila bih vas da odgovorite, iako ste mozda vec u nekoj drugoj temi pricali o tome...
Hitno je
LandDownUnder- Broj poruka : 36
Godina : 33
Datum upisa : 28.11.2009
kod koga ici na pripreme?
Poslala sam ti pm da ne bi reklamirala ovde
alekb- Broj poruka : 24
Datum upisa : 05.09.2009
Re: Kod koga ici na pripreme?
Само да знаш, чуо сам да ови с факултета препознају стилове цртања припремача из Београда, тако да могу некоме да закину који поен. Мада, каквих све прича о томе има....
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
ma i ja sam cula svasta o tome...
cim je nekome veca prolaznost ucenika na prijemnom, odmah cujes price "ma oni su znali sta ce biti"... verujem da ima i toga ali ne u toj meri kao sto se prica... a mozda sam i ja previse naivna...
cim je nekome veca prolaznost ucenika na prijemnom, odmah cujes price "ma oni su znali sta ce biti"... verujem da ima i toga ali ne u toj meri kao sto se prica... a mozda sam i ja previse naivna...
hm, jedan moje drug se sprema u bg kod nekih arhitekata i ono...cela grupa isto crta, naravno da se zna na faxu ko se kod koga spremao. A,i ne znam bas koliko je dobro ili ne sto je to tako...niko na tim crtezima nema svoj licni pecat
ALExandra09- Broj poruka : 43
Datum upisa : 23.12.2009
EddieMcCleister ::Само да знаш, чуо сам да ови с факултета препознају стилове цртања припремача из Београда, тако да могу некоме да закину који поен. Мада, каквих све прича о томе има....
Eddie, naravno da prepoznaju stilove, ti ljudi pregledavaju crteze vec 20-25 godina, ako ne i vise... Logicno je da vremenom prepoznajes stilove... Ne mora da znaci a i moze da se desi... Recimo ja kad sam polagao prijemni (nisam se spremao na faxu) ali sam posle saznao kako su spremali ovi sa faxa sa moje godine - trazili su im da crtaju ramove na a3 formatu... Ne kazem da su svesno to ljudi radili, vec da su ih navikavali na to, tako da to vec moze da se smatra "oznacavanjem" radova i da su ih mogli prepoznati prilikom ocenjivanja... Tako da je te godine bila prolaznost oko 90% koji su se pripremali na faxu... Takodje ja sam pred prijemni, nekih pola sata pre, video ljude u gomili koji su imali skice kompozicije koja ce biti na prijemnom, i zaista je takva bila... Nijedan detalj nije propusten... Takodje postoji i kupovina zadataka, znam vec koji to profesori i ass. rade, i preko koga sve ide i kojim kanalima sve...
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
veoma bezobrazno
definitivno sam ja jako naivna sto se tih stvari tice....
No comment.Angel22 ::EddieMcCleister ::Само да знаш, чуо сам да ови с факултета препознају стилове цртања припремача из Београда, тако да могу некоме да закину који поен. Мада, каквих све прича о томе има....
Eddie, naravno da prepoznaju stilove, ti ljudi pregledavaju crteze vec 20-25 godina, ako ne i vise... Logicno je da vremenom prepoznajes stilove... Ne mora da znaci a i moze da se desi... Recimo ja kad sam polagao prijemni (nisam se spremao na faxu) ali sam posle saznao kako su spremali ovi sa faxa sa moje godine - trazili su im da crtaju ramove na a3 formatu... Ne kazem da su svesno to ljudi radili, vec da su ih navikavali na to, tako da to vec moze da se smatra "oznacavanjem" radova i da su ih mogli prepoznati prilikom ocenjivanja... Tako da je te godine bila prolaznost oko 90% koji su se pripremali na faxu... Takodje ja sam pred prijemni, nekih pola sata pre, video ljude u gomili koji su imali skice kompozicije koja ce biti na prijemnom, i zaista je takva bila... Nijedan detalj nije propusten... Takodje postoji i kupovina zadataka, znam vec koji to profesori i ass. rade, i preko koga sve ide i kojim kanalima sve...
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
EddieMcCleister ::No comment.Angel22 ::EddieMcCleister ::Само да знаш, чуо сам да ови с факултета препознају стилове цртања припремача из Београда, тако да могу некоме да закину који поен. Мада, каквих све прича о томе има....
Za 4 godine svasta saznas... Nazalost... I to nije kraj... To je samo deo price koja je vezana za prijemni, a posle na faxu... Tu tek ima svega i svacega, a bome i za krivicne prijave...
pls nek neko kaze nesto dobro za taj fax cisto zbog malo vise entuzijazma...
ALExandra09 ::pls nek neko kaze nesto dobro za taj fax cisto zbog malo vise entuzijazma...
Hmmmm... Ja sam samo realan...
meni ne ide od ruke da poverujem u sve to...tako da dok se ne uverim sama, nista od toga
Nije uopste tesko poverovati... ljudi znamo gde zivimo i kakav nam je sistem - surova realnost
Sto se mene tice, ne mora niko da veruje u ono sto ja kazem... Ja ne mogu da precutim realnost onoga sto se desava, i uglavnom govorim onako kako zaista jeste, pogotovo ono sto znam, sto je bilo konkretno vezano za mene ili pored mene...
Ceo youtube je pun video zapisa o faxu, ceo fb takodje, brojni forumi...
Evo sta se desavalo u oktobru prosle godine:
https://www.youtube.com/watch?v=wJvVH-tzg3w
https://www.youtube.com/watch?v=5mGQpQ3Iugc
Evo jos:
https://www.youtube.com/view_play_list?p=1F8932AAF05D33E4&search_query=spaf+2007&rclk=pti
Ceo youtube je pun video zapisa o faxu, ceo fb takodje, brojni forumi...
Evo sta se desavalo u oktobru prosle godine:
https://www.youtube.com/watch?v=wJvVH-tzg3w
https://www.youtube.com/watch?v=5mGQpQ3Iugc
Evo jos:
https://www.youtube.com/view_play_list?p=1F8932AAF05D33E4&search_query=spaf+2007&rclk=pti
a pa to da se svom snagom trude da ukinu budzet i sve prebace na samofinansiranje je opste poznato....
Pogledala sam snimke...stvarno STRASNO!
Zanima me sta bude nakon tih protesta... da li se bar delom promeni protiv cega se protestuje, mada mi deluje kao da se sve to u sustini ignorise, jer je godinama iznova isto
BTW, koja su njihova obrazlozenja za cenu godine i samog mastera
Zanima me sta bude nakon tih protesta... da li se bar delom promeni protiv cega se protestuje, mada mi deluje kao da se sve to u sustini ignorise, jer je godinama iznova isto
BTW, koja su njihova obrazlozenja za cenu godine i samog mastera
meni se cini da se ovim protestima samo odlaze izmena...
da ta uprava fakulteta odluci da otima pare, onda se studenti pobune, pa se uprava malo dozove a cim se studenti primire oni ponovo isto
da ta uprava fakulteta odluci da otima pare, onda se studenti pobune, pa se uprava malo dozove a cim se studenti primire oni ponovo isto
Problem je mnogo dublji nego sto izgleda... Problem je u sistemu, sto je reforma iskoriscena za bogacenje pojedinih ljudi... Tako da taj problem ne moze da se resi jednom za svagda, nego se resava kad je aktuelan...
Nema obrazlozenja uopste skolarine, navedu oni na sta kao ide novac, ali nam nikada nisu dali papire na sta ide zaista...
Sto se tice mastera, to su pokusali ove godine da iskoriste da uvedu samofinansiranje, sto je puklo, 16 dana je fakultet blokiran, i stalno se svadjalo sa upravom fakulteta. Zamajavali su nas od juna da ce resiti, pa je moralo ovako da se dogodi... Prvo su hteli da nam uzmu pare, 40 000 din. i da nam nametnu ugovor u koje jasno stoji da smo pristali da budemo samofinansirajuci studenti, itd... Doslo je do blokade i posle 10 dana su dosli sa predlogom da uplatimo 20 000 dinara i predugovor kojim se obavezujemo kada budemo znali kvote da dalje placamo ili da odustanemo ili da nam vrate pare... Posle 8 sati prepucavanja u amfiteatru, odbijen je taj predlog... Posle 16 dana uspeli smo da izguramo 146 budzetskih mesta i da svi budu primljeni (hteli su samo 160 ljudi od 300)...
Nema obrazlozenja uopste skolarine, navedu oni na sta kao ide novac, ali nam nikada nisu dali papire na sta ide zaista...
Sto se tice mastera, to su pokusali ove godine da iskoriste da uvedu samofinansiranje, sto je puklo, 16 dana je fakultet blokiran, i stalno se svadjalo sa upravom fakulteta. Zamajavali su nas od juna da ce resiti, pa je moralo ovako da se dogodi... Prvo su hteli da nam uzmu pare, 40 000 din. i da nam nametnu ugovor u koje jasno stoji da smo pristali da budemo samofinansirajuci studenti, itd... Doslo je do blokade i posle 10 dana su dosli sa predlogom da uplatimo 20 000 dinara i predugovor kojim se obavezujemo kada budemo znali kvote da dalje placamo ili da odustanemo ili da nam vrate pare... Posle 8 sati prepucavanja u amfiteatru, odbijen je taj predlog... Posle 16 dana uspeli smo da izguramo 146 budzetskih mesta i da svi budu primljeni (hteli su samo 160 ljudi od 300)...
pa skolarine su tolike jer fakultet "nema para"
LandDownUnder ::pa skolarine su tolike jer fakultet "nema para"
Jesi sigurna?
pa prilicno...
bolje je pitanje-gde idu pare od skolarina i priprema za prijemni...?
LandDownUnder ::pa prilicno...
Njima u dzep jednostavno... Da fakultet "nema para'' ne bih se slozio, bar sto se tice Arhitektonskog, ne znam za druge, imaju dosta pomoci sa strane, donacije, imaju brojne kombinacije sa drugim fakultetima van zemlje - kad ovo kazem, niko nije ulazio u problematiku razmene studenata... Sad se tek nesto pokusava, pa cemo videti sta ce ispasti... Inace, saznali smo koliki je priliv novca koji dobija fakultet (ne od drzave) i on pokriva mnogo vise nego sto ima samof. studenta na svim godinama... Ili bolje receno, skolarine im ne znace mnogo, ali dobro ja ako moze da se uzme i vise... Recimo ove godine, takodje smo saznali, da je drzava za jedno budzetsko mesto, bez obzira koji je fakultet, dala 83 000 dinara (a za samof. 240 000 din.) dovoljno govori o nekim stvarima koje se desavaju neminovno...
dakle,
pripreme, gde?
pripreme, gde?
Znas kako... ja se recimo spremam sama, skupljam zadatke od ovih sto su u BG-u na pripremama... Crtanje mi dobro ide oduvek, ali imam jednu mentorku koja prati kako radim, ne stedim se sto se tice kompozicija, radim sto komplikovanije od sto vise elemenata. Matis sam sama savladala, ostalo i ne moze iko da te nauci, ako nemas osecaj nemas ga...
Radim svakodnevno, u maju cu na one skracene pripreme na fax i to je to...dobro mi ide, veoma dobro
btw, ne pada mi napamet da dajem tolike pare samo za pripreme jos + svaki wknd da se cimam za BG, uostalom draze mi je kad sama ispecem zanat, pa sad...videcemo juna koliko sam uspela u tome
Sve zavisi, sta ti je problem, u cemu si bolja, u cemu ne... da li si samostalna ili vise volis pomoc, samouverena ili ne MOJE VIDJENJE
Radim svakodnevno, u maju cu na one skracene pripreme na fax i to je to...dobro mi ide, veoma dobro
btw, ne pada mi napamet da dajem tolike pare samo za pripreme jos + svaki wknd da se cimam za BG, uostalom draze mi je kad sama ispecem zanat, pa sad...videcemo juna koliko sam uspela u tome
Sve zavisi, sta ti je problem, u cemu si bolja, u cemu ne... da li si samostalna ili vise volis pomoc, samouverena ili ne MOJE VIDJENJE
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu