UUP ispit
+17
arh_aurora
Jade_Saibot
NeCcie
connie
TetkaH
mimibog
lussster 5188
prof. Voland
danilo
pingvince
tja sam =]
Mali_Radojica
Emil Esov
Urbanista
sy_arh
ameridojtega
pailhead
21 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: III godina :: arhiva 2007/2008
Strana 2 od 7
Strana 2 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: UUP ispit
Ako me svi vec mrze... onda nemam sta da izgubim?
Ja kritikujem gluposti. Fasciniran sam tim fenomenom. Ako se ti nadjes u toj prici... mozes da me mrzis, i spominjes u negativnom kontekstu koliko god hoces. Koliko ti dusa pozeli.
I evo napisacu ovde, cisto da potvrdim sve dileme. Znam da se nista ne moze promeniti, znam da niko ne razmislja, znam da niko niusta ne veruje. Nije mi to ni bitno, sve sto pisem po netu, ili zapisem u neku svesku, sluzi iskljucivo meni kao podsetnik. Cesto se nadjem u nekoj raspravi, gde neko kritikuje stanje u drzavi, stanje na fakultetu i sl. pa me onda napadne kako se mi ne trudimo nista da preduzmemo po tom pitanju... e sto vise pisem, to imam vise materijala da izvucem u takvom trenutku i da kazem "nije tacno, ja sam pokusao, ja sam pricao, ja sam delovao, i ja nisam uspeo... ali sam sve to zapisao, datum po datum".
Vidis na primer, nije mi bitno kako ce se uvaj uup zavrsiti. Bitno mi je da postoji ovaj forum, bitno je da ga koristi vise ljudi, i bitno je da sam ja prvi ukazao na ovaj problem. Bitno je da sam se nadovezao na pricu staru dve godine, koja se eto ponavlja, iako sam ukazao na nju jos tad. Bitno je da sam jos tad skakao kao majmun po amfiteatru, kroz suze preklinjuci kolege da razmisle o ovim stvarima, da se ne bi posle kajali. Bitno je da ni student prodekan, ni parlament, ni studentski protesti nisu uradili nista na tom pitanju, dok sam eto ja ukazao na problem. Bitno je da ni sad nije bas jasno sta se radi po tom pitanju, iako je problem star bar dve godine. I za kraj, bitno je da bi studenti najradje na lomacu stavili nekog ko ukazuje na te probleme, jer sto vise to potencira to vise oni ispadaju glupi.
Devojcice, samo ti reci, pored onih koje vec imas, dacu ti jos 101 razlog, da me mrzis i da me po hodnicima pominjes u negativnom kontekstu...
Ja kritikujem gluposti. Fasciniran sam tim fenomenom. Ako se ti nadjes u toj prici... mozes da me mrzis, i spominjes u negativnom kontekstu koliko god hoces. Koliko ti dusa pozeli.
I evo napisacu ovde, cisto da potvrdim sve dileme. Znam da se nista ne moze promeniti, znam da niko ne razmislja, znam da niko niusta ne veruje. Nije mi to ni bitno, sve sto pisem po netu, ili zapisem u neku svesku, sluzi iskljucivo meni kao podsetnik. Cesto se nadjem u nekoj raspravi, gde neko kritikuje stanje u drzavi, stanje na fakultetu i sl. pa me onda napadne kako se mi ne trudimo nista da preduzmemo po tom pitanju... e sto vise pisem, to imam vise materijala da izvucem u takvom trenutku i da kazem "nije tacno, ja sam pokusao, ja sam pricao, ja sam delovao, i ja nisam uspeo... ali sam sve to zapisao, datum po datum".
U celom svetu su ljudi odgovarali na isto pitanje: "Kakvo je vaše mišljenje o nestašici hrane u ostalim delovima sveta"? Anketa se završila katastrofalno:
- U Africi nisu znali šta je to hrana.
- U Zapadnoj Evropi nisu znali šta je to nestašica.
- U Americi nisu znali šta je ostatak sveta.
- U Istocnoj Evropi nisu znali šta je sopstveno mišljenje.
Vidis na primer, nije mi bitno kako ce se uvaj uup zavrsiti. Bitno mi je da postoji ovaj forum, bitno je da ga koristi vise ljudi, i bitno je da sam ja prvi ukazao na ovaj problem. Bitno je da sam se nadovezao na pricu staru dve godine, koja se eto ponavlja, iako sam ukazao na nju jos tad. Bitno je da sam jos tad skakao kao majmun po amfiteatru, kroz suze preklinjuci kolege da razmisle o ovim stvarima, da se ne bi posle kajali. Bitno je da ni student prodekan, ni parlament, ni studentski protesti nisu uradili nista na tom pitanju, dok sam eto ja ukazao na problem. Bitno je da ni sad nije bas jasno sta se radi po tom pitanju, iako je problem star bar dve godine. I za kraj, bitno je da bi studenti najradje na lomacu stavili nekog ko ukazuje na te probleme, jer sto vise to potencira to vise oni ispadaju glupi.
Devojcice, samo ti reci, pored onih koje vec imas, dacu ti jos 101 razlog, da me mrzis i da me po hodnicima pominjes u negativnom kontekstu...
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
za pailhaed_a
Pogresno si me shvatio,nisam rekla da te mrzim,pa ja te ni ne poznajemmali tvoje price su toliko negativne i toliko napadas sve nas da nije ni malo prijatno. Nije ti niko od nas kriv za sve sto se desava, niti smo mi krivi za sve sto se desava na faxu. A ti si sklopio takvu pricu kao da krivis sve nas za to sto se desava.
Ono sto hocu da ti kazem je,da svi mi imamo isti problem sa faxom i da ne treba da se prepucavamo i stvaramo netrpeljivost,nego ako hocemo nesto da postignemo onda moramo da budemo slozniji nego ikad.
Ne mislim ja tebi nista lose,nemoj da me pogresno shvatis...
Ono sto hocu da ti kazem je,da svi mi imamo isti problem sa faxom i da ne treba da se prepucavamo i stvaramo netrpeljivost,nego ako hocemo nesto da postignemo onda moramo da budemo slozniji nego ikad.
Ne mislim ja tebi nista lose,nemoj da me pogresno shvatis...
pingvince- Broj poruka : 42
Godina : 37
Datum upisa : 12.12.2007
A ja hocu da kazem da ako hocemo nesto da postignemo moramo prvo svi da priznamo krivicu, a samo su studenti krivi za ono sto im se desava, tu su negde i njihovi roditelji, manje ili vise krivi, i niko drugi.
dobar dan
Drago mi je sto se vodi rasprava na forumu.....Naravno u pozitivnom smislu....Mozda ste donekle u pravu da su studenti krivi.... Ali niko nme sagledava na probleme na vreme vec samo kad prigusti....Zato je potrebno da se mrdnemo i osvakom problemu pojedinacno razgovaramo.....Svedoci smo ovogodisnjeg protesta i toga da nas niko nije ni cuo ani video dok se fakultet nije blokirao.....e PA ONDA HAJDE SVAO NNEKA DA SVOJE IDEJE PA DA VECAMO......JER OVA NASSA UPRAVA NAS B AS MNOGO VOLI I SVAKI PUT KAD UDJEMO U AMFITEATAR DAJU NAM PO JEDNU POMORANDZU, U ZNAK PAZNJE.......pozdrav
danilo- Broj poruka : 23
Datum upisa : 30.11.2007
pailhead ::Urbanista ::Niko nije bio voljan da uči one gluposti
Uostalom, sta si ti gore napisao? Zar ne treba i tebe da bude blam?
Ovo, što si me citirao, apsolutno nema veze s tim o čemu sam ja govorio o tvojoj proceni urbanizma. Mene ne može da bude blam zato što sam nazvao glupostima ono tzv. "štivo" od UUPa za koje sam rekao da je pogrešno sročeno i da je, bar za moju generaciju, struktura tog predmeta bila čista izmišljotina jedne osobe, znači jedan običan hir i proizvod njene nadmenosti.
A ti nazivaš celu jednu nauku, disciplinu pa možda i umetnost, urbanizam - glupim!
Ako si svestan kakvi su nam gradovi, ako nisi kadar ili ne bi hteo da se uključiš u urbanizam - onda bih te prijateljski i kolegijalno zamolio da bar pripaziš na rečnik i ne skrnaviš urbanizam na ovom forumu!
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Po kom osnovu, i sa kojim pravom možeš ovakve stvari da pišeš o jednom predmetu i o ustanovi koja ima tako drugu tradiciju kad je u pitanu urbanizam, i kako te nije sramota da pljuješ po profesoru, i to ne bilo kom profesoru već tvom profesoru i jednom doktoru ove nauke!?
Pogotovo mi nije jasno otkud ti ideja da si dovoljno kompetentan da iznosiš ovakve komentare (optužbe) ako si za četiri godine studija arhitekture prošao kroz gradivo o kome imaš ovakvo mišljenje.
Prijateljski i kolegijalno zamolio da bar pripaziš na rečnik i ne skrnaviš gradivo, predmete i naše profesore na ovom forumu, jer time skrnaviš i nas same, ono što smo mi naučili, ono čime ćemo se baviti...
Pogotovo mi nije jasno otkud ti ideja da si dovoljno kompetentan da iznosiš ovakve komentare (optužbe) ako si za četiri godine studija arhitekture prošao kroz gradivo o kome imaš ovakvo mišljenje.
Prijateljski i kolegijalno zamolio da bar pripaziš na rečnik i ne skrnaviš gradivo, predmete i naše profesore na ovom forumu, jer time skrnaviš i nas same, ono što smo mi naučili, ono čime ćemo se baviti...
Nešto nije u redu s tobom. Ignorisaću te
Ignoriši me, teško će mi pasti, samo nemoj da pljuješ po ovom ispitu i predmetu. Bolje pomozi ljudima da ga polože, i da što bolje nauče tu materiju.
Ti si od samog početka video kako se zovem na forumu - Urbanista. Onda kažeš da je urbanizam glup, a ja sam se sa DRUGE MASTER - smer urbanizam, uključio u TVOJU temu kako bih pomogao i ukazao na UUP kao problem zbog jednog pojedinca. Ja sam ga položio, spreman sam da pomognem i ukazao sam na probleme ali tebi je izgleda zanimljivije da se svađaš nego da me poslušaš?!
Te kažeš da te muči predmet i profesorka, te je braniš - o čemu je reč?
Izvini, nisam ozbiljno mislio da ću te ignorisati - samo sam trenutno ostao bez reči.
Ovo i jeste poenta foruma - razmena mišljenja.
Te kažeš da te muči predmet i profesorka, te je braniš - o čemu je reč?
Izvini, nisam ozbiljno mislio da ću te ignorisati - samo sam trenutno ostao bez reči.
Ovo i jeste poenta foruma - razmena mišljenja.
RE:UUP
Pitanje za urbanistu...
Jel nam ti to preporucujes da UUP polozimo preko puskica,da se ni ne trudimo da naucimo?
Da nemas mozda srocene te puskice ili neku skracenu verziju stiva da nam postavis
Bas bi bilo lepo,posto je sve ono upucavanje u mozak!
Jel nam ti to preporucujes da UUP polozimo preko puskica,da se ni ne trudimo da naucimo?
Da nemas mozda srocene te puskice ili neku skracenu verziju stiva da nam postavis
Bas bi bilo lepo,posto je sve ono upucavanje u mozak!
Da se razumemo.
UUP je nekakav izuzetak i shvatio sam da mi nema druge nego da sročeno sročim u puškice. Koliko se sećam, samo sam sve ovo:
http://www.arh.bg.ac.yu/code/navigate.asp?Id=2419
odštampao kao sličice i vredelo je.
Drugo, prof. nema nikakvu podršku kod asistenata tako da prepisivanje i neće biti problem. Na kraju ćete svi imati 9, 10, a znam jednog kolegu koji se namučio da nauči ono napamet i dobio 8 bez puškica.
UUP je nekakav izuzetak i shvatio sam da mi nema druge nego da sročeno sročim u puškice. Koliko se sećam, samo sam sve ovo:
http://www.arh.bg.ac.yu/code/navigate.asp?Id=2419
odštampao kao sličice i vredelo je.
Drugo, prof. nema nikakvu podršku kod asistenata tako da prepisivanje i neće biti problem. Na kraju ćete svi imati 9, 10, a znam jednog kolegu koji se namučio da nauči ono napamet i dobio 8 bez puškica.
e drago mi je da se strasti smiruju.........
smiruju smiruju...
mozda da pocnemo da delimo pomorandze i jabuke?!
poz ljudi
tja sam =]- Broj poruka : 30
Godina : 38
Datum upisa : 10.12.2007
Jesam li ja lud, slep, ili ovog coveka niko nije primetio?!?
Kliknite na link, nije tesko.
mali radojica ::
Samo vam mogu reci da je UUP nesto najgore sto mi se desilo na trecoj godini i zbog cega sam je zamalo obnovio. Evo link sa bivseg foruma sa mojom temom gdje se vidi mali dio nase ljetnje muke zvane uvod u urbanisticko planiranje.
http://groups.google.com/group/spaf-iii-godina/browse_thread/thread/134dd9c83709d927?hl=sr#ba295b79dc49f13f
Kliknite na link, nije tesko.
RE:UUP ispit
Citala sam postove na tom forumu i nije ni malo naivno.
Mada u principu mislim da mi necemo imati one minimume kao oni,sto je u principu i najveci problem kod ovog ispita.
Mada u principu mislim da mi necemo imati one minimume kao oni,sto je u principu i najveci problem kod ovog ispita.
Ne znam šta više da kažem, a da bude pametno...
Prelistajte, ne učite napamet jer imate sigurno pametnija posla!
Zaokružujte logički, preko puškica, prepisivanjem, a možda vam i asistent pomogne (vrlo moguće).
Ovaj predmet, kao i regulativa - zastarevaju. Znači, menja se štivo.
U trenutku smo kada očekujemo nove zakone, regulative pa čak i ukidanje zastarelih metoda (o kojima neki profesori pričaju detaljno jer nemaju snage i volje da istražuju aktuelne i nove stvari - čast izuzecima).
SREĆNO!
Prelistajte, ne učite napamet jer imate sigurno pametnija posla!
Zaokružujte logički, preko puškica, prepisivanjem, a možda vam i asistent pomogne (vrlo moguće).
Ovaj predmet, kao i regulativa - zastarevaju. Znači, menja se štivo.
U trenutku smo kada očekujemo nove zakone, regulative pa čak i ukidanje zastarelih metoda (o kojima neki profesori pričaju detaljno jer nemaju snage i volje da istražuju aktuelne i nove stvari - čast izuzecima).
SREĆNO!
ok ovde nisam naucio nista novo...s obzirom da sam do sad svaki urbanizam polagao preko puskica...
prof. Voland- Broj poruka : 99
Godina : 39
prof. Voland ::ok ovde nisam naucio nista novo...s obzirom da sam do sad svaki urbanizam polagao preko puskica...
Pa, hajde... Spreman sam da pomognem!
Šta vam u gradivu nije jasno?
Kad dolazi taj deo gde nam asistenti gledaju kroz prste kad prepisujemo
iskreno citajuci ovo gradivo samo sam stekao utisak da je "neko" prevodio sa engleskog i to je sve...jako lose, gomila podela koje nista neznace...jedini nacin je nauciti napamet, a to je kretenski...kao i za dosta drugih predmeta koje sam imao...ali ne netreba mi nikakva pomoc, jer kao sto sam rekao puskice prolaze svuda!
Ovo profesore od vas nisam icekivao....Zar prvenstvena uloga profesora nije ta da uci studente moralu i pravim stvarima u zivotu.....a ne nekakvim puskicama
pa to je i jedini razlog zbog kojeg ljudi masovno padaju na ispitima uup-a..pingvince ::
zna li bilo ko nesto vise o tome,hoce li biti na kraju tog minimuma ili ne?!?!?!
sy_arh- Broj poruka : 41
Godina : 38
Ovo profesore od vas nisam icekivao....Zar prvenstvena uloga profesora nije ta da uci studente moralu i pravim stvarima u zivotu.....a ne nekakvim puskicama
pa ja vas i ucim pravim stvarima u zivotu...idi pogledaj sta sam predlozio na temi KMA za proslavu njihove godisnjice i videces da to jesu prave stvari u zivotu a ne neki tamo kvazi-urbanizmi u ruralno-feudalnoj drzavi!
Strašno šta si predložio - užas!
da da znam....vizija pakla...uzasno