MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?
+7
Bukinjo
Mala
pailhead
marjov
Ana Petrovic
arc
Urbanista
11 posters
Strana 2 od 12
Strana 2 od 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?
pailhead ::Urbanista ::Izvini, ja već radim pola godine!
Sto te onda zanima sta ce masteri posle fakulteta, kad si ti uspeo da se snadjes pre samog mastera? Hocu reci, kakve onda veze ima to sto je neko master ili ne?
Doduse, ako je u pitanju neko podplaceno studentsko mesto, onda cinjenica da vec radis, nije nimalo relevantna za temu sta (raditi) POSLE MASTERA. Ne podjebavam, samo zelim da naglasim da postoji razlika izmedju studenta, i nekog ko je to ipak zavrsio.
Ja ne znam šta se ti pailheade petljaš u ovaj topic kad PRVENSTVENO nije tebi namenjen, obzirom da si na 3. (čitaj: osnovnim studijama). Ne kažem da nisi dobrodošao ali praviš se pametan - ubilo se!
Ja sam apsolvent i zašto ne bih postavio pitanje Masterima - šta posle?!
Jesam zaposlen ali rekao sam da većina apsolvenata manje-više radi pa pitam i za iskustvo, posebno oko stigme što smo Masteri... I neću valjda doživotno raditi ovaj posao, možda ću ga promeniti?!
"Volonter je svako ko radi" - osim u robovlasništvu... ako ćemo da filozofiramo.
Inače, primam solidnu platu, možda ne redovno ali legne kad-tad. Tako je u zemlji Srbiji...
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Priznajem, strasno je to sto ja sa osnovnih studija vise ucestvujem u ovoj raspravi nego neko koga se to zapravo tice. Moral... na nivou.
Nego, postoje apsolventi i na MASTERU?
I jel smem da pitam zasto je ovako rigorozna podela na one koji su na osnovnim studijama, i na one koji su na MASTERU?
Zar necemo svi biti arhitekte kad tad? (Mislim, necemo, pored ovakve skole, ali ovo je retoricko pitanje)
Mene za pocetak zanima kako ce uopste vas da tretiraju, s obzirom da ste vec zavrsili jedne studije a niste dobili nikakvu diplomu. Iako ste krenuli te studije od pocetka cini mi se da se one ponovo menjaju i formiraju tako da je vasa generacija, zajedno sa generacijom 2004 vise bio kao neki eksperiment da bi se generaciji 2005 pripremio poligon kako treba. Ne bi me uopste cudilo da vas sledece godine neko pozove da date neke razlike ili nesto, jer eto zakon tako kaze, ili nema diplome.
Ili sta ako neko hoce da ide negde daleko na zapad ili istok, pa ako mu ista i priznaju, sigurno nece biti titula "mastera"? Zar se ne svodi to onda samo na obicnog studenta arhitekture ili mozda na diplomiranog arhitektu?
Ili sta ako recimo sada svi biroi odgovore na upitnik koje je Marko Savic slao u okviru predmeta kompetencije u arhitekturi (WTF?!? ? ) i kazu ono sto misle, da je ovo propast, da ne ocekuju nista, da je skola kriminalna i sl.?
Nego, postoje apsolventi i na MASTERU?
I jel smem da pitam zasto je ovako rigorozna podela na one koji su na osnovnim studijama, i na one koji su na MASTERU?
Zar necemo svi biti arhitekte kad tad? (Mislim, necemo, pored ovakve skole, ali ovo je retoricko pitanje)
Mene za pocetak zanima kako ce uopste vas da tretiraju, s obzirom da ste vec zavrsili jedne studije a niste dobili nikakvu diplomu. Iako ste krenuli te studije od pocetka cini mi se da se one ponovo menjaju i formiraju tako da je vasa generacija, zajedno sa generacijom 2004 vise bio kao neki eksperiment da bi se generaciji 2005 pripremio poligon kako treba. Ne bi me uopste cudilo da vas sledece godine neko pozove da date neke razlike ili nesto, jer eto zakon tako kaze, ili nema diplome.
Ili sta ako neko hoce da ide negde daleko na zapad ili istok, pa ako mu ista i priznaju, sigurno nece biti titula "mastera"? Zar se ne svodi to onda samo na obicnog studenta arhitekture ili mozda na diplomiranog arhitektu?
Ili sta ako recimo sada svi biroi odgovore na upitnik koje je Marko Savic slao u okviru predmeta kompetencije u arhitekturi (WTF?!? ? ) i kazu ono sto misle, da je ovo propast, da ne ocekuju nista, da je skola kriminalna i sl.?
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Nije to pitanje morala... biraj malo reči!
Apsolventi su oni koji su odslušali predavanja. Mi jesmo, ostao nam je samo još diplomski (u vidu studija, jednom nedeljno) i par ispita (ovih dana).
Podela je "rigorozna" zbog Bolonje. U mnogim zemljama su Master studije čak u drugim objektima, a neke ustanove nemaju Master nego samo osnovne... Verovatno zbog kadra, mogućnosti, imidža, statusa... ne znam.
Bićemo svi arhitekte i nemoj da degradiraš fakultet jer znam kako je u Berlinu, Aachenu, Rimu... Veruj mi, mi smo po mnogim stvarima iznad njih! To da smo mi loši su čiste predrasude!
(ako ste raspoloženi, napravimo topic o ovoj temi)
Dobili smo Uverenje o završenim Osnovnim studijama, a pravu Diplomu su nam obećeli (Marko Savić) za april 2006! Pitao sam u Službi, kažu da Rektorat još nije napravio obrazce, nisu odštampali...
Naš Univerzitet je dobio dobru ocenu za proces. Nemoj da misliš da je kod nas sve tako crno...
A za upitnike, odnosno ankete... Veruj mi, nisu baš poslali odgovore. Sem toga, anketa je prevedena sa engleskog...
Dobili su i profesori i asistenti ankete, to te ne interesuje?!
I, otkud ti znaš o ovome?!
Pesimisto, opusti se malo... Video si The States, pretpostavljam u kakvim si traumama ovde...
Apsolventi su oni koji su odslušali predavanja. Mi jesmo, ostao nam je samo još diplomski (u vidu studija, jednom nedeljno) i par ispita (ovih dana).
Podela je "rigorozna" zbog Bolonje. U mnogim zemljama su Master studije čak u drugim objektima, a neke ustanove nemaju Master nego samo osnovne... Verovatno zbog kadra, mogućnosti, imidža, statusa... ne znam.
Bićemo svi arhitekte i nemoj da degradiraš fakultet jer znam kako je u Berlinu, Aachenu, Rimu... Veruj mi, mi smo po mnogim stvarima iznad njih! To da smo mi loši su čiste predrasude!
(ako ste raspoloženi, napravimo topic o ovoj temi)
Dobili smo Uverenje o završenim Osnovnim studijama, a pravu Diplomu su nam obećeli (Marko Savić) za april 2006! Pitao sam u Službi, kažu da Rektorat još nije napravio obrazce, nisu odštampali...
Naš Univerzitet je dobio dobru ocenu za proces. Nemoj da misliš da je kod nas sve tako crno...
A za upitnike, odnosno ankete... Veruj mi, nisu baš poslali odgovore. Sem toga, anketa je prevedena sa engleskog...
Dobili su i profesori i asistenti ankete, to te ne interesuje?!
I, otkud ti znaš o ovome?!
Pesimisto, opusti se malo... Video si The States, pretpostavljam u kakvim si traumama ovde...
Urbanista ::
Bićemo svi arhitekte i nemoj da degradiraš fakultet jer znam kako je u Berlinu, Aachenu, Rimu... Veruj mi,
Ne verujem ti.
Urbanista ::
Pre par nedelja, nesto znacajno se desilo u zivotima ljudi oko mene. Presli smo iz 2007 u 2008u godinu.
Ako je nas fakultet u stanju da dobije bilo sta osim negativne ocene za ceo ovaj proces, onda je to neka zesca namestaljka ili politicka igranka. Pa bre, mi imamo ispite sa manje od 20% prolaznosti, gde je tu Bolonja?! Gde je Bolonja u padanju ispita sa ocenom 9?!
Prolaznost je mala zato što se studenti nisu uhodali u novi sistem...
I zato što smo mi navikli na bezbroj rokova, a ne na 3 max.
I zato što smo mi navikli na bezbroj rokova, a ne na 3 max.
ja ne vidim u chemu je problem sa tri roka?
pa mozda sam 2-3 predmeta polozila tek iz treceg puta.......
a Urbanista zna da uopste nisam streber ni neko ko mnogo uchi.
znachi, nauchi, izadji-polozitjesh!
pa mozda sam 2-3 predmeta polozila tek iz treceg puta.......
a Urbanista zna da uopste nisam streber ni neko ko mnogo uchi.
znachi, nauchi, izadji-polozitjesh!
Mala- Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008
Ne razumem te...
Nauči, izđi - položićeš je neka druga priča. Po novom samo u tri uzastopna roka možeš da položiš!
Stvar je u tome što smo mi (ovo povezujem sa mentalitetom) navikli da sve odlažemo, da za sve ima vremena, lako ćemo...
Bezobzirnost nam je najgora osobina!
Ti Emina nisi na Bolonji i znamo koliko imaš još ispita
Nauči, izđi - položićeš je neka druga priča. Po novom samo u tri uzastopna roka možeš da položiš!
Stvar je u tome što smo mi (ovo povezujem sa mentalitetom) navikli da sve odlažemo, da za sve ima vremena, lako ćemo...
Bezobzirnost nam je najgora osobina!
Ti Emina nisi na Bolonji i znamo koliko imaš još ispita
Nije prolaznost mala zato sto se studenti nisu uhodali u sistem, vec zato sto se nastavnicki kadar nije dobro uhodao. Studenti ko stado ovaca, ide gde ih ovi teraju.
Izjava ti je kontradiktorna,
bilo bi dobro da nas teraju negde, a upravo nas nigde i ne teraju...
Sebe ne vidim kao ovcu već ogromnu većinu kao mediokritete.
bilo bi dobro da nas teraju negde, a upravo nas nigde i ne teraju...
Sebe ne vidim kao ovcu već ogromnu većinu kao mediokritete.
hm,
mala digresija,
ne branim faks, daleko bilo, no,
na velika vrata u svim novinama pisu kako je kod nas na faksu najbolje izvedena bolonja sa prolaznoscu od 85% i vise...gde je recimo nasa prva godina skoro 98% presla u drugu, recimo od 260 nije svega 5toro...
tako da prica oko prolaznosti ne stoji...
cudno...
mala digresija,
ne branim faks, daleko bilo, no,
na velika vrata u svim novinama pisu kako je kod nas na faksu najbolje izvedena bolonja sa prolaznoscu od 85% i vise...gde je recimo nasa prva godina skoro 98% presla u drugu, recimo od 260 nije svega 5toro...
tako da prica oko prolaznosti ne stoji...
cudno...
Bukinjo- Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008
Ne znam...
Mene, iskreno, uzasno nerviraju "veciti" studenti kojima sve nesto smeta.
Inace, nas faks je u prvi u Srbiji koji je poceo reformu!
Mene, iskreno, uzasno nerviraju "veciti" studenti kojima sve nesto smeta.
Inace, nas faks je u prvi u Srbiji koji je poceo reformu!
Ah majku mu, zasto moram ovo ponovo da kopam.
Dakle, ovo je iz ZVANICNOG DOKUMENTA KOJI SE MOZE PREUZETI NA SAJTU.
Ako sam ja pismen na konstrukcijama pise da je u roku palo 63 posto kandidata, a da 25 posto ima 6. ALI, POSTOJI JEDNO VELIKO ALI (PRVO ALI U OVOM POSTU) ONO STO NIJE NAPISANO JE DA JE KORIGOVANA GRANICA ZA PRELAZNOST, PA JE SVAKOME NA LEPE OCI POKLONJENO 4 BODA, (4% OCENE), JAKO JE BITNO NAPOMENUTI DA JE PRVI SPISAK, IMAO JOS VECI PROCENAT PALIH.
Dobro ajde, mozda je to samo prvi rok. ALI (DRUGO ALI) obratite paznju na prosecnu ocenu. Ako sam ja pismen i ako razumem brojeve, ovde pise da je U PROSEKU STUDENT PAO OVAJ ISPIT. Bolonjo eve nas.
Ispit iz fizike, opet prolaznost manja od 40%, pa sta su to studenti ucili godinu dana ako su u stanju ovako da popadaju? Ajde razumem kad je to nekoliko studenata, ali 60% vec ukazuje na problem? Bolonjo, eve nas Srba, trcimo ti u susret.
I poslednje Ali u ovom postu. Prolaznost generacije mozda jeste visoka, ali je jako bitno napomenuti [b]shemu prolaznosti na ispitima. MAKSIMALNO 3 ROKA uvek postane 6, (izem ti Bolonju), U PRVOM ROKU MAHOM SVI POPADAJU, a u narednim se PONAVLJAJU ZADACI. Mislim, izem ti i studije, ne samo bolonju.
Dakle, ovo je iz ZVANICNOG DOKUMENTA KOJI SE MOZE PREUZETI NA SAJTU.
Ako sam ja pismen na konstrukcijama pise da je u roku palo 63 posto kandidata, a da 25 posto ima 6. ALI, POSTOJI JEDNO VELIKO ALI (PRVO ALI U OVOM POSTU) ONO STO NIJE NAPISANO JE DA JE KORIGOVANA GRANICA ZA PRELAZNOST, PA JE SVAKOME NA LEPE OCI POKLONJENO 4 BODA, (4% OCENE), JAKO JE BITNO NAPOMENUTI DA JE PRVI SPISAK, IMAO JOS VECI PROCENAT PALIH.
Dobro ajde, mozda je to samo prvi rok. ALI (DRUGO ALI) obratite paznju na prosecnu ocenu. Ako sam ja pismen i ako razumem brojeve, ovde pise da je U PROSEKU STUDENT PAO OVAJ ISPIT. Bolonjo eve nas.
Ispit iz fizike, opet prolaznost manja od 40%, pa sta su to studenti ucili godinu dana ako su u stanju ovako da popadaju? Ajde razumem kad je to nekoliko studenata, ali 60% vec ukazuje na problem? Bolonjo, eve nas Srba, trcimo ti u susret.
I poslednje Ali u ovom postu. Prolaznost generacije mozda jeste visoka, ali je jako bitno napomenuti [b]shemu prolaznosti na ispitima. MAKSIMALNO 3 ROKA uvek postane 6, (izem ti Bolonju), U PRVOM ROKU MAHOM SVI POPADAJU, a u narednim se PONAVLJAJU ZADACI. Mislim, izem ti i studije, ne samo bolonju.
Recite slobodno ako vam je potrebno tumacenje ovih dijagrama. Mozda ste pali u prvom roku, a za sledeci samo naucili napamet kako se citaju dijagrami pa sad ne znate. Nije sramota, tako se radi na nasem fakultetu.
Ne znam šta da kažem.
Nešto ovde nije normalno, u svakom slučaju!
Nemoguće da je od 180 - jedan student dobio 10.
Da nije neka graška?
Nešto ovde nije normalno, u svakom slučaju!
Nemoguće da je od 180 - jedan student dobio 10.
Da nije neka graška?
Naravno da nije, to je ova super skola o kojoj vi pricate, i savrseno sprovedena bolonja.
Eve nas,
Eve nas,
Pa hajde onda da svi skočimo kroz onu rupu na mostiću o kojoj si pričao ili po jedan lapot!
Loše je, užas, odvratno... ali šta sad?!
Hajde da pričamo o iskustvima. Ja sam bio na AF-u u Berlinu (par sati) i baš sam bio razočaran!
(to je jedina stvar koja me je tamo razočarala).
Čuo sam da je i u Rimu loše.
Gledao sam studentske radove iz Aachena - užas!
I, šta sad?!
Loše je, užas, odvratno... ali šta sad?!
Hajde da pričamo o iskustvima. Ja sam bio na AF-u u Berlinu (par sati) i baš sam bio razočaran!
(to je jedina stvar koja me je tamo razočarala).
Čuo sam da je i u Rimu loše.
Gledao sam studentske radove iz Aachena - užas!
I, šta sad?!
Dovoljno
Izvoli link Arhitektonskog fakulteta u Aachenu pa kontaktiraj nekog od profesora:
http://arch.rwth-aachen.de/leute/professoren/
http://arch.rwth-aachen.de/leute/professoren/
Strana 2 od 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Strana 2 od 12
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu