MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?
+7
Bukinjo
Mala
pailhead
marjov
Ana Petrovic
arc
Urbanista
11 posters
Strana 3 od 12
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?
Hocu da kazem da ni na Ahenskom fakultetu nije sve savršeno.
Postoji lista profesora ali nema kontakta.
Nemoj da se praviš da ne razumeš...
Postoji lista profesora ali nema kontakta.
Nemoj da se praviš da ne razumeš...
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Nisam dobro shvatio poruku.
Ali ahen ne kosta 4500e po godini koliko ce kostati master kod nas...
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
pailhead ::Nisam dobro shvatio poruku.
a ja mislila da ce kod nas koshtati 6000 evra
i onako vam te diplome daju na lepe ochi... bar ih poshteno platite.
Mala- Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008
Ne branim ja naš fakultet ali hoću da kažem da ne preterujete u degradiranju istog pa i samih sebe.
Nismo mi toliko crni kao što sami sebe predstavljamo.
Nismo mi toliko crni kao što sami sebe predstavljamo.
Jesmo crni, ja osecam moralnu odgovornost da kazem istinu, ne degradiram sebe jer se ogradjujem od fakulteta, sam ucim, sam radim i sam sam sve stekao. Necu to da pripisuje profesorima koje nikada nisam video, niti ustanovi koja je ovakva kakva je. Crno je, da crnje ne moze biti, kad svi to vec jednom priznaju, odnosno suoce se sa problemom, mozda ce se nesto uraditi po tom pitanju.
Bojim se da nisi zadovoljan samim sobom, a to je veliki problem.
Počni od sebe, moj ti je savet!
Počni od sebe, moj ti je savet!
Ja sam prezadovoljan samim sobom, zato sam i razocaran u ovo. Jednostavno nije doraslo meni. A pride imam ugradjen taj bullshit alarm koji mi toliko smeta, jer mi stalno pravi probleme kada namirisem bullshit... poput ovog fakulteta. Al dobro aj videcemo baki, mnogo ce vas izaci ove godine, videcemo kako ce se ko snaci, sta je ko naucio i sl. Videcemo kako ce se ova sjajna skola pokazati, praticemo i te ankete koje popunjava inzinjerska komora...
pailhead ::Jesmo crni, ja osecam moralnu odgovornost da kazem istinu, ne degradiram sebe jer se ogradjujem od fakulteta, sam ucim, sam radim i sam sam sve stekao. Necu to da pripisuje profesorima koje nikada nisam video, niti ustanovi koja je ovakva kakva je. Crno je, da crnje ne moze biti, kad svi to vec jednom priznaju, odnosno suoce se sa problemom, mozda ce se nesto uraditi po tom pitanju.
Moram ovde da se slozim sa Pailom!
Jbt!
Vecinu profesora bukvalno zabole uvo da predaju, nisam bre od njih nauchila skoro nishta! Chast izuzecima, ali te izuzetke mogu da nabrojim na prste jedne ruke!
Hajde samo recite koliko njih dodje na predavanja i chita sa papira pedavanje. NE PODSECA SE, CHITA!
Vishe mi sluzi znanje stecheno u srednjoj shkoli nego shto mogu da se pohvalim da sam neshto mnog bitno nauchila na fakultetu! E sad, mozda moja srednja jeste bila jaka, ali to ne umanjuje krivicu fakulteta i ljudi koji su na njemu.
Vecina je totalno nezainteresovana za rad sa studentima.
Hajde, recite, kad ste imali vezbe u tachno vreme? Konsultacije? Pa chak ni na predavanja ne dodju uvek!
I josh sad ispada da oni koji su padali godine, zezali se, budu nagradjeni jer tje diplome da dobiju u aprilu/junu, za razliku od onih koji su ishli redovno!
Pa jbt! Mnoooogooo jeee!
Moja generacija bar ima jakih studenata koji su stvarno ulagali mnogo truda u sve to i nisu ni ni blizu diplomi, a pojedini retardi ce da dobiju diplome ( Urbanisto, ne mislim ovde na tebe, da se ne nadjesh uvredjen) Osoba koja je po 10x polagala smeshne predmete sad ce da diplomira! Ej!
Ono shto je nama trebalo za potpis, vama treba za ocenu! Ej!
I nas i dalje mrcvare nevidjeno a vi tjete dobiti diplome!
Stvarno su preterali!
Ali mnogo!
Emina ::( Urbanisto, ne mislim ovde na tebe, da se ne nadjesh uvredjen)
Bas sam se slatko nasmejao kad sam ovo procitao.
Nego emina, ne moras da pises da se slazes sa mnom. Dovoljno je napisati da si jedna mudra i pametna osoba, svesna svog okruzenja, koja razmislja svojom glavom, i logikom i dedukcijom dolazi do zakljucaka.
Poslednji izmenio dana Sub Feb 02, 2008 5:25 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Pailheade,
prvo, sa mnom se piše odvojeno ili je i tome neko trebao da te nauči na fakultetu?
Ovde nešto matematički ne štima. Ako neko zaostaje sa ispitima jer je stari sistem teži, a nekome je lako po novom jer ima više vremena od ovih prvih, onda su ovi drugi u višestrukoj prednosti jer imaju isti rezultat i viška vremena.
E, to je to. Bezbroj puta sam rekao da ti "retardi", što kaže Emina, koji će dobiti diplome kao i studenti fakulteta na zapadu - neće dobiti sve blagodeti ovog sveta!
Ljudi, nije poenta da samo dobiješ diplomu, nego da se malo i sâm angažuješ po svojim afinitetima!
Ko je od vas bio na nekoj konferenciji vezanoj za urbanizam ili arhitekturu? Ko je bio na nekoj raspravi? Ko je prelistao neke zakone?
Ti pailheade ne znaš ni kako GUP izgleda, a pričaš kako ti fakultet nije omogućio to, to i to.
Nisam advokat AF-a ali shvatite da treba da izbacite jugoslovenstvo iz glave i malo se sami angažujete! Ne može se sve dobiti na tacnu!
Emina, pitaj kako je ogromnoj većini profesora koji čekaju studente kada su konsultacije, a niko ne dolazi!
Ovde si štreber i budala ako zakucaš profesoru na vrata ili ako ga pitaš nešto što te interesuje!
prvo, sa mnom se piše odvojeno ili je i tome neko trebao da te nauči na fakultetu?
Ovde nešto matematički ne štima. Ako neko zaostaje sa ispitima jer je stari sistem teži, a nekome je lako po novom jer ima više vremena od ovih prvih, onda su ovi drugi u višestrukoj prednosti jer imaju isti rezultat i viška vremena.
E, to je to. Bezbroj puta sam rekao da ti "retardi", što kaže Emina, koji će dobiti diplome kao i studenti fakulteta na zapadu - neće dobiti sve blagodeti ovog sveta!
Ljudi, nije poenta da samo dobiješ diplomu, nego da se malo i sâm angažuješ po svojim afinitetima!
Ko je od vas bio na nekoj konferenciji vezanoj za urbanizam ili arhitekturu? Ko je bio na nekoj raspravi? Ko je prelistao neke zakone?
Ti pailheade ne znaš ni kako GUP izgleda, a pričaš kako ti fakultet nije omogućio to, to i to.
Nisam advokat AF-a ali shvatite da treba da izbacite jugoslovenstvo iz glave i malo se sami angažujete! Ne može se sve dobiti na tacnu!
Emina, pitaj kako je ogromnoj većini profesora koji čekaju studente kada su konsultacije, a niko ne dolazi!
Ovde si štreber i budala ako zakucaš profesoru na vrata ili ako ga pitaš nešto što te interesuje!
Jel smem ja tebe da pitam da li si znao sta je GUP na drugoj godini studija? Koliko ja razumem ti si masters (skeletor ili himen?), a dozvoli mi da objasnim kako sam ja shvatio taj vas masters, ili master ili sta vec. Zavrsio si 3 godine fakulteta, na jedvite jade, ali zavrsio si u roku, jer jedino tako mozes da ides dalje, i jedino tako ne bi nikome pravio problem. Zbog te zackoljice, dozvoljeno ti je da neke ispite koje bi vukao skroz do apsolventskog skines sa vrata pre te cetvrte ili pete godine. Ne bi ti verovatno imao tako topao odnos sa urbanizmom da si se mucio sa mehanikom ili betonom do kraja studija.
I tako dospeo si do cetvrte godine gde imas usmerenje, i gde tokom celog semestra radis samo jedan studio/sintezni ili sta je vec, i to iz oblasti koja te zanima.
Koliko si bas imao vremena da proucavas zakone dok si bio na prvoj godini. Mogu da se kladim da nisi znao gde ti je dupe a gde glava i da si razmisljao samo kad ces stici da uradis graficki iz AC-a ili AK. Ili ko zna, mozda ti je bas nacrtna cinila problem, nista licno, ali svi koji pocnu da palamude i filozofiraju (a najvise takvih ima na urbanizmu) to rade zato sto ne znaju nista drugo, ne razumeju prostor, ne znaju nacrtnu, ne bi znali da rese najobicniji usek i nasip... ali ko se time jos bavi na urbanizmu.
Na drugoj godini mozda si bio pametan pa si poceo da ucis razvoj 24/7 kako bi ga polozio na vreme a ne vukao do smaka sveta. Dobro ajde, mozda razvoj nije bio problem, ali tu su mehanike, statike, betoni i sta vec dolazi posle, koje mogu da otezaju stvari nekome koga zanima nesto deseto, a ovo mu jednostavno ne ide od ruke.
Gde tu tacno imas vremena za konferencije, rasprave i citanja zakona?
I sad ide najbitniji deo. Da bi izbegli bilo kakvu raspravu na ovu temu, reci cu ti odma, JA SAM U PRAVU, ko tvrdi suprotno NIJE U PRAVU. Imam samo jedan argument da ovo podrzim - REFORME. Reforme su se desile iz ovog razloga, reforme su se desile da bi resile ovaj problem. Ovaj problem je postojao, sada je, donekle... eliminisan.
Na ovom fakultetu jedino nemas vremena za studiranje, a to je upravo ovo o cemu ti pricas - istrazivanje, seminari, konferencije, rasprave, biblioteke...
Ogromna vecina profesora koji cekaju studente kad su konsultacije... jednostavno ne postoji. Pri tom ne mislim na vecinu, vec pojam profesora koji ceka studenta.
I nisi ni streber ni budala ako pokucas profesoru na vrata, vec veliki optimista.
I tako dospeo si do cetvrte godine gde imas usmerenje, i gde tokom celog semestra radis samo jedan studio/sintezni ili sta je vec, i to iz oblasti koja te zanima.
Koliko si bas imao vremena da proucavas zakone dok si bio na prvoj godini. Mogu da se kladim da nisi znao gde ti je dupe a gde glava i da si razmisljao samo kad ces stici da uradis graficki iz AC-a ili AK. Ili ko zna, mozda ti je bas nacrtna cinila problem, nista licno, ali svi koji pocnu da palamude i filozofiraju (a najvise takvih ima na urbanizmu) to rade zato sto ne znaju nista drugo, ne razumeju prostor, ne znaju nacrtnu, ne bi znali da rese najobicniji usek i nasip... ali ko se time jos bavi na urbanizmu.
Na drugoj godini mozda si bio pametan pa si poceo da ucis razvoj 24/7 kako bi ga polozio na vreme a ne vukao do smaka sveta. Dobro ajde, mozda razvoj nije bio problem, ali tu su mehanike, statike, betoni i sta vec dolazi posle, koje mogu da otezaju stvari nekome koga zanima nesto deseto, a ovo mu jednostavno ne ide od ruke.
Gde tu tacno imas vremena za konferencije, rasprave i citanja zakona?
I sad ide najbitniji deo. Da bi izbegli bilo kakvu raspravu na ovu temu, reci cu ti odma, JA SAM U PRAVU, ko tvrdi suprotno NIJE U PRAVU. Imam samo jedan argument da ovo podrzim - REFORME. Reforme su se desile iz ovog razloga, reforme su se desile da bi resile ovaj problem. Ovaj problem je postojao, sada je, donekle... eliminisan.
Na ovom fakultetu jedino nemas vremena za studiranje, a to je upravo ovo o cemu ti pricas - istrazivanje, seminari, konferencije, rasprave, biblioteke...
Ogromna vecina profesora koji cekaju studente kad su konsultacije... jednostavno ne postoji. Pri tom ne mislim na vecinu, vec pojam profesora koji ceka studenta.
I nisi ni streber ni budala ako pokucas profesoru na vrata, vec veliki optimista.
Urbanisto, znash da nisam shtreber ali i da me nikad nije bio blam da pitam sta ne razumem ako se 200 pametnjakovitja okolo cereka zbog toga iako nemaju pojma ni sta sam pitala.
Isto tako znam da jak procenat profesora zakljuchava kabinete da studenti ne mogu da ih kontaktiraju ni na koji nachin. Mnogi se retko kad pojavljuju na fakultetu.
Veruj mi da sam pojedine pokusala da jurim i preko maila i sem Dejana Vasovica niko mi nije ni odgovorio na mail.
Urbanisto, takodje, te konsultacije se njima placaju! Njima je to u opisu radnog mesta, a ne njihova dobra volja da pomognu studentima. Oni JESU OBAVEZNI DA DRZE KONSULTACIJE! A studejti nisu obavezni da dodju na iste. Uostalom, neki bash konsultacije koriste da maltretiraju, mrcvare i zafravaju studente.
Ja listam zakone i cesto pokusavah da kolegama ukazem na neke zakonske obaveze i regulative. Vecina me nije konstantovala!
O chemu prichamo, kad kreten od ass mene pravi budalom zato shto sam prvo izlistala zakon i prochitala spratnu visinu za lokal..... Podsmevao mi se shto obracam paznju na to! I onda curi koja stavila spratnu visinu 1,5m da ocenu 10!!!!!!
Preterano je!
Mislim da se i ti, Urbanisto, secash kad mi je koleginica sa sinteznog ukrala ceo projekat porodichne kutje, izlepila chak plakate do mog i dobila vecu ocenu od mene! Ej! Kao da niko ne zna sta sam celog semestra ja radila a sta ona! ( ista ona sa spratnom visinom od 1,5m!) Jel to ok? Malo mi falilo da ih sve kolektivno pobijem koliko sam besna bila! I ko ne bi bio besan!?
Ali jbg! Ona je bila slatka shlihtarica sa velikim sisama pa joj se moglo.
Isto tako se secam kad si neku glupost iz urbanizma prepisao od mene i kod istog ass dobio vecu ocenu. Zbog lepsheg rukopisa!
Mislim, o chemu bre prichamo!?
Trulez svuda okolo!
Pazi, mene boli uvo, znam koliko znam, znam da josh moram da uchim, ali sam ipak spremna za rad u praksi jer sam vec radila u praksi tako da me vrlo malo tangiraju idiotarije na fakultetu, ali mi nekad stvarno dodje da im pozavrtjem shije zbog tolikog bezobrazluka i bahatosti.
I odgovorno tvrdim da se 80% njih trudi da studente shto manje nauchi, pa chak i pogreshno, samo da bi im konkurencija na trzishtu bila shto slabija. Da ne detaljishem, ali su to chinjenice.
ali svi koji pocnu da palamude i filozofiraju (a najvise takvih ima na urbanizmu) to rade zato sto ne znaju nista drugo, ne razumeju prostor, ne znaju nacrtnu, ne bi znali da rese najobicniji usek i nasip... ali ko se time jos bavi na urbanizmu.
sad si stvarno preterao. bas mi je zao sto mislis ovako nesto.
XY- Broj poruka : 2
Datum upisa : 12.01.2008
Joj covece, pa ja rekoh nista licno, a ti ni pet ni ses nego se sam javio. Sto ti je zao? Zato sto sam u pravu? Jer... ako nisam, nema bas razloga da ti bude zao?
Pailheade,
za tvoju informaciju, ja sam generacije 2002. i jaaaakooo dobro znam šta je stari sistem - za razliku od tebe. Obnovio sam 2. godinu zbog porodicnih problema, i to Emina jako dobro zna pa sam zbog toga trazio od nje da prepisem taj rad od urbanizma jer ga je ona platila pa sam tako bio siguran da je u redu jer nisam imao mogućnosti da ga sâm uradim.
Razvoj sam polagao kod Folićke - po starom.
I sve sem mehanike sam polaga po starom do 3. godine!
Drugo, jaaaakooo dobro znam šta je nacrtna i perspektiva, kao i konstrukcije, pogotovo što sam išao u ATŠ i poništio ispit iz nacrtne, pa poništio ispit iz perspektive. Obnovio sam godinu zbog AK1 jer nisam mogao da izađem na rokove osim oktobra II gde su nam podmetnuli nogu i dali nemoguće težak ispit, za kaznu jer ih je mrzilo da pripremaju oktobar II i tako sam pao AK1 koji mi je bio SMEŠAN jer u ATŠ se ta tematika radila bar dva puta teže!
Pailheade, vremena se ima! Nemoj mi ti o vremenu kad ga imaš na pretek! Ako možeš da modeluješ Stojadina sa sve felnama itd. onda možeš da se posvetiš i drugim stvarima.
Na urbanizmu su pretežno najkvalitetniji studenti, i veruj mi, ogromna većina je imala 10 iz nacrtne i imaju jako visok prosek tako da - uvredama nema mesta. To su studenti koji su jedini kadar da nauce neki tekst itd.
A da filozofiram - to je samo kompliment za mene, hvala!
za tvoju informaciju, ja sam generacije 2002. i jaaaakooo dobro znam šta je stari sistem - za razliku od tebe. Obnovio sam 2. godinu zbog porodicnih problema, i to Emina jako dobro zna pa sam zbog toga trazio od nje da prepisem taj rad od urbanizma jer ga je ona platila pa sam tako bio siguran da je u redu jer nisam imao mogućnosti da ga sâm uradim.
Razvoj sam polagao kod Folićke - po starom.
I sve sem mehanike sam polaga po starom do 3. godine!
Drugo, jaaaakooo dobro znam šta je nacrtna i perspektiva, kao i konstrukcije, pogotovo što sam išao u ATŠ i poništio ispit iz nacrtne, pa poništio ispit iz perspektive. Obnovio sam godinu zbog AK1 jer nisam mogao da izađem na rokove osim oktobra II gde su nam podmetnuli nogu i dali nemoguće težak ispit, za kaznu jer ih je mrzilo da pripremaju oktobar II i tako sam pao AK1 koji mi je bio SMEŠAN jer u ATŠ se ta tematika radila bar dva puta teže!
Pailheade, vremena se ima! Nemoj mi ti o vremenu kad ga imaš na pretek! Ako možeš da modeluješ Stojadina sa sve felnama itd. onda možeš da se posvetiš i drugim stvarima.
Na urbanizmu su pretežno najkvalitetniji studenti, i veruj mi, ogromna većina je imala 10 iz nacrtne i imaju jako visok prosek tako da - uvredama nema mesta. To su studenti koji su jedini kadar da nauce neki tekst itd.
A da filozofiram - to je samo kompliment za mene, hvala!
XY ::ali svi koji pocnu da palamude i filozofiraju (a najvise takvih ima na urbanizmu) to rade zato sto ne znaju nista drugo, ne razumeju prostor, ne znaju nacrtnu, ne bi znali da rese najobicniji usek i nasip... ali ko se time jos bavi na urbanizmu.
sad si stvarno preterao. bas mi je zao sto mislis ovako nesto.
URBANISTI NE RAZUMEJU PROSTOR?!?!?!
SMEŠNIJU IZJAVU NA FAKULTETU NISAM ČUO!
PA, KO GA RAZUME AKO NE MI?!
ZAR VI KOJI GLEDATE SAMO JEDNU PARCELU I RADITE OBJEKTE KOJI SE NAJČEŠĆE NE UKLAPAJU?
ZAR VI KOJI MOLITE BOGA DA ZA PROJEKAT DOBIJETE ŠTO MANJU LOKACIJU?
SMEŠNO I ŽALOSNO!!!
Pa ima se vremena kad obnavljas drugu godinu i kad ponistavas ispite. Ja takvog vremena nemam.
Pa vidim za Stojadina i felne imaš?
Vremena za modelovanje uvek imam, tj uvek ga nadjem. Nazalost to je jedina sposobnost koju razvijam, vec za crtanje recimo (sto mi je preko potrebno kao arhitekti) nazalost... nemam.
Pa dobro...
Ako vidiš sebe kao modelara onda...
Ako vidiš sebe kao modelara onda...
Meni je to modelovanje vise vrata otvorilo u arhitekturi nego skola, profesori, zakoni, GUP... ako razumes sta hocu da kazem. Da je situacija malo drugacija, da recimo za promenu, ucimo nesto u toj skoli, da imamo organizovane neke ekskurzije ili radionice umesto "3nedeljnog letnjeg perioda za ucenje izmedju dva ispitna roka" i sl. mozda bih olabavio sa modelovanjem.
Izvini ali mislim da ti u stvari ne znaš šta želiš?!
Mislim da imaš krizu identiteta i treba da pronađeš sebe - što hitnije.
Iz ovog tvog posta se jasno vidi da te druge stvari sem modelovanja jako slabo interesuju?!
Ti bi hteo da radiš samo ono što te interesuje, a da ti faks predoči neko znanje koje bi hteo da imaš na ne znam kakav način, možda nekom pilulom?
Naš fakultet je zaista jadan i na njemu i te kako treba poraditi kako bi se pospešio. Da vas podsetim, napravio sam Topic "Lustracija na AFu" i niko nije do sada odgovorio?! Kazem lustracija, a ne čišćenje jer bi suviše grubo zvučalo.
Hajde onda pailhead pa kaži šta te konkretno muči, a da nema veze sa ovim jadnim mentalitetom ovih prostora?
Meni najviše smeta bezobzirnost, nepoštovanje tuđeg vremena, nadmenost i svakako otuđenost.
Mada, raduje me što se stvari menjaju pa sada napokon mogu da kucam na vrata kabineta (čak me pozivaju da tek tako dođem), kontaktiram profesore i asistente mailom, SMS-om, pozivima...
Imenik u telefonu mi je pun kontakta profesora i asistenata i sve ovo mi je bilo nezamislivo do pre dve godine!
Tužno je to što se za ovakav "status" studenta treba izboriti! Ne možeš s njima steći takav odnos tek tako. Treba i njih shvatiti jer je i njima muka večitih studenata i onih bez iole stida koji ih sapliću po hodnicima i često svađaju sa njima.
Lepa reč gvozdena vrata otvara.
Svako voli da sarađuje sa kulturnim osobama i naročito sa onima koga interesuju iste stvari.
Ne možeš naići na lep odgovor ako pitaš neku stvar na koju je on bezbroj puta odgovorio ili ako mu jasno daš do znanja da ti treba ali te ne interesuje.
Još nešto, što je standard profesora i asistenata veći - toliko će se bolje ophoditi prema nama. Strašno je ali istina. Tako je na svim poljima društva. Pa i kod nas - studenata.
Mislim da imaš krizu identiteta i treba da pronađeš sebe - što hitnije.
Iz ovog tvog posta se jasno vidi da te druge stvari sem modelovanja jako slabo interesuju?!
Ti bi hteo da radiš samo ono što te interesuje, a da ti faks predoči neko znanje koje bi hteo da imaš na ne znam kakav način, možda nekom pilulom?
Naš fakultet je zaista jadan i na njemu i te kako treba poraditi kako bi se pospešio. Da vas podsetim, napravio sam Topic "Lustracija na AFu" i niko nije do sada odgovorio?! Kazem lustracija, a ne čišćenje jer bi suviše grubo zvučalo.
Hajde onda pailhead pa kaži šta te konkretno muči, a da nema veze sa ovim jadnim mentalitetom ovih prostora?
Meni najviše smeta bezobzirnost, nepoštovanje tuđeg vremena, nadmenost i svakako otuđenost.
Mada, raduje me što se stvari menjaju pa sada napokon mogu da kucam na vrata kabineta (čak me pozivaju da tek tako dođem), kontaktiram profesore i asistente mailom, SMS-om, pozivima...
Imenik u telefonu mi je pun kontakta profesora i asistenata i sve ovo mi je bilo nezamislivo do pre dve godine!
Tužno je to što se za ovakav "status" studenta treba izboriti! Ne možeš s njima steći takav odnos tek tako. Treba i njih shvatiti jer je i njima muka večitih studenata i onih bez iole stida koji ih sapliću po hodnicima i često svađaju sa njima.
Lepa reč gvozdena vrata otvara.
Svako voli da sarađuje sa kulturnim osobama i naročito sa onima koga interesuju iste stvari.
Ne možeš naići na lep odgovor ako pitaš neku stvar na koju je on bezbroj puta odgovorio ili ako mu jasno daš do znanja da ti treba ali te ne interesuje.
Još nešto, što je standard profesora i asistenata veći - toliko će se bolje ophoditi prema nama. Strašno je ali istina. Tako je na svim poljima društva. Pa i kod nas - studenata.
slazem se sa ovim.....
samo moram da dodam......
vishe puta sam bila svedok zloupotreba ovakvih informacija od strane sudenata. kad su pojedine profesore cimali za svaku glupost. mislim, svako ima svoje radno vreme i nije u redu da neko nekog cima tek tako. i najiskrenije, lakse mi je da odem na fax i vidim sta me interesuje nego nekog da cimam zbog gluposti. jer ne dozvoljavam ni mene da drnda svako kome se tako cefne. roditelji ne smeju da me zivkaju kad im se cefne a tek neko drugi. znachi, poshtovanje drugih na prvom mestu. a ne izivljavanje.
tachno. nishta se ne dobija tek tako na tacni. morash malo da pokazesh dobru volju a ne da sve vechito bojkotujesh.
Tužno je to što se za ovakav "status" studenta treba izboriti! Ne možeš s njima steći takav odnos tek tako.
pokazi poshtovanje drugima pa ce i oni tebe da poshtuju.
i iz kafane te izbace ako pravish haos iako im ostavljash pare.
vishe puta sam bila svedok zloupotreba ovakvih informacija od strane sudenata. kad su pojedine profesore cimali za svaku glupost. mislim, svako ima svoje radno vreme i nije u redu da neko nekog cima tek tako.
Takođe.
Poznajem osobe kojima je jedini izvor informacija - mobilni telefon profesora ili asistenta.
Ja preferšem mail. Pročita ga kad i ako poželi.
I ne treba preterivati. Poziv na mob. jedino ako je nešto ekstremno bitno i hitno.
Još nešto, znam da se sa mnogima ne može stupiti u kontakt ali su takvi retki.
Sigurno možeš kontaktirati bar njegovog asistenta.
Urbanista ::Izvini ali mislim da ti u stvari ne znaš šta želiš?!
Ne vidi se to jasno, to je tvoja interpretacija. Zanima me ono sto mi je modelovanje pruzilo, a to su recimo sredstva da vidim svet, priliku da vidim svet, priliku da vidim (i da radim) na ozbiljnim projektima, svetskih razmera, poznanstva u svetu arhitekture i sl. Mislim da bi ovo jedna dobra skola trebalo da pruza...
Recimo, umesto sredstava, dovoljan je popust na neko putovanje, a ne skuplji aranzmani kako obicno na nasem fakultetu biva. Organizovana putovanja/razmene, praksu i sl.
Ja uporno ovo pricam, da li ko papagaj ili ko budala ali me niko ne slusa. Ti se ubi da dokazes suprotno, a pride evo ne mozes ni da sredis misli, jel na kraju dobar fakultet ili je jadan, mislim, ne teraj me sad da jurim tvoje citate po forumu, ali stekao sam utisak da si protivrecio svemu sto sam ja rekao vezano za fakultet (uglavnom lose). Imas moj blog, shmarhitektura.blogspot.com, pa baci pogled, to su samo neke od stvari koje mi smetaju i koje sam stigao da zabelezim.
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Strana 3 od 12
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu