archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

utisci??

+25
CKAJBOKEP
ocelot
MaXx_!
ArhimanQ700
Bukinjo
Angel22
HelenSmallSweet
sofronijev
hugsy
TNBmec
Silvester
Gah-gah
storm_raider1
Mala
Urbanista
Mica
Lightbulb
Mima***
SoSho
zoxie
alexandra...
pailhead
NewWaveOvca1
neiw
luCHE
29 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

utisci?? Empty utisci??

Počalji  luCHE Pet Feb 08, 2008 8:55 pm

htela bih da upishem arhitekturu(mada tek sledece god, poshto sam '90.), pa me zanimaju utisci onih koji su ga skorije upisali-zato postavih temu na ovaj podforum..elem, prochitala sam na sajtu shta se polaze na prijemnom i volela bih da chujem da li je bilo teshko, koliko je pripreme potrbno otprilike?? takodje, kako vam se chini odnos izmedju prof i studenata? bilo kakva informacija bi pomogla.. Very Happy
ljudi, hvala unapred..
luCHE
luCHE

Broj poruka : 4
Godina : 34
Datum upisa : 08.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? Empty Re: utisci??

Počalji  neiw Pet Feb 08, 2008 10:06 pm

pa za upis treba dosta da se spremas-prakticno svi krecu jos u oktobru i spremaju se do juna... i za to imas kurseve (privatne i na faxu)
Sto se tice tezine prijemnog, to je diskutabilna stvar Smile Ako imas talenta za arhitekturu (tj za shvatanje prostora), dobro se spremis i umes da crtas, nece biti problema...
Moje misljenje je da nije toliko tesko da se upises, kolko je tesko da upadnes na budzet, a za to su ti jako znacajni poeni iz skole!
neiw
neiw

Broj poruka : 142
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

http://www.myspace.com/stevan1988

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NewWaveOvca1 Pet Feb 08, 2008 11:21 pm

pif, ma i to je relativno Very Happy
ja sam imala malo poena iz shkole, spremala se od marta pa upala na budzet

zavisi od osecjaja za prostor, crtezha i josh par stvari

i niko ni ne mozhe da ti kazhe kad je najbolje da pochnesh s pripremama.. svi cje ti recji shto ranije, ali ne mora da znachi, neki koji su krenuli u septembru su se vremenom opustili.. u sushtini, najvishe zavisi od tebe Very Happy ma koliko glupo i jednostavno zvuchalo

razmisli, imash josh vremena ;] porazgovaraj sa nekim, informishi se o fakultetu [to obavezno! mnogi su se shokirali situacijom posle par meseci] nabavi od nekog informator da vidish kako to izgleda.. i tako

pozdrav Smile
NewWaveOvca1
NewWaveOvca1

Broj poruka : 19

http://www.myspace.com/eoya

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Feb 08, 2008 11:47 pm

Ja bih savetovao protiv upisivanja ove skole. Moj savet je da se razmotri neko inostranstvo.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  luCHE Sub Feb 09, 2008 4:10 pm

yeah i guess it's all up to me Neutral ..bodovi iz shkole nece biti frka,srecom..btw, pitala sam to za pripreme poshto idem u gimnaziju,i kad pomislim na prednost onih koji idu u arhitektonsku ili dizajnersku, nije mi svejedno.. Sad ja chak ni likovno ovde nemam hah...tako da mi apsolutno ne vredi kad mi neko kaze da imam talenta..
anyway hvala na info!
luCHE
luCHE

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  alexandra... Sub Feb 09, 2008 6:58 pm

Veruj mi uopste nemaju prednost ljudi iz ATS-a, licno iskustvo....
alexandra...
alexandra...

Broj poruka : 38
Datum upisa : 19.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Feb 09, 2008 6:59 pm

Ljudi iz atsh-a imaju prednosti na pocetku studija.

Ali opet, ja bih glavom bez obzira bezao od ove skole, nazalost nikog nije bilo da mi isprica kakva je skola kada sam se upisivao, morao sam sve sam da saznam Sad
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  luCHE Sub Feb 09, 2008 7:17 pm

pailhead ::Ljudi iz atsh-a imaju prednosti na pocetku studija.

Ali opet, ja bih glavom bez obzira bezao od ove skole, nazalost nikog nije bilo da mi isprica kakva je skola kada sam se upisivao, morao sam sve sam da saznam Sad

shto je toliko tragichno?? Sad
luCHE
luCHE

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zoxie Sub Feb 09, 2008 7:50 pm

luCHE ::
pailhead ::Ljudi iz atsh-a imaju prednosti na pocetku studija.

shto je toliko tragichno?? Sad

ma nije bre toliko tragicno, nemoj da se uplasis

vec sam pricala sa nekoliko ljudi koji se spremaju da upisu ovaj fax, pa cu isto reci i tebi

prva stvar-ovo je sada fakultet. vise nije srednja skola, nema nikoga da te zastiti ili da se zauzme za tebe, i niko te ne poznaje i moras stalno iznova da se dokazujes. svi smo mi drugaciji i svi to drugacije dozivimo-neko se snadje, neko ne, neko kuka nad svojom sudbinom i krivi sve ostale sto je to tako...prvo to da shvatis

druga stvar je-ovo nije obican fakultet. ovde 2+2 nije 4, ukoliko asistent tako kaze. sve je subjektivno i moze da bude jako bolan odgovor asistenta "to nije dobro jer se meni ne svidja" ukoliko ti je jaka sujeta...znaci, nista ne shvataj licno, furaj svoj fazon ukoliko mislis da IMAS argumente za to, ukoliko nemas, priznaj gresku i ispravi je

treca stvar, na koju je pailhead verovatno mislio, je kvalitet fakulteta
necu to da komentarisem, jer nisam videla druge da bih mogla da uporedjujem

sve u svemu, za prijemni jako je bitno da steknes brzinu u crtanju, da ti ruka bude izvezbana da bi stigla sve da nacrtas-znaci, svaki dan vezbaj, crtaj,crtaj,crtaj
matematika je laka, ja se nisam ni spremala
za logiku prostora pokusaj da nadjes neke zadatke sa ranijih godina, da vidis o cemu se radi. ni to nisam vezbala, jer je logicno sasvim i ni nemas neka pravila po kojima se zadaci rade, samo ukljucis mozak na max i radis. zato ti predlazem, da na prijemnom prvo odradis te zadatke za koje ti treba koncentracija jer, realno, na mozes da drzis koncentraciju 4 sata

hmmm ne znam sta vise da ti kazem...ali eto, ja sam se spremala od decembra, na fakultetu, imala sam solidne poene iz skole i upisala sam se na budzet.

ako ti treba jos nesto ,pitaj slobodno, ne dozvoli da neko utice na tvoju odluku, jer ovo je samo tvoja stvar
pozz i srecno
zoxie
zoxie

Broj poruka : 109
Godina : 37
Datum upisa : 26.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Feb 10, 2008 1:25 am

U pitanju je fakultet, odnosno kvalitet fakulteta. Predlazem ti da procesljas malo po ovom forumu, recimo cini mi se da se dosta diskutovalo o problemu nacrtne geometrije na prvoj godini.

Recimo, u tom slucaju, desilo se izgleda da je predmet uveden maltene u sred semestra, i sva sta se jos tu desilo mimo statuta, mimo zakona, mimo zdravog razuma.

Ako pogledas moj blog, videces mozda 1% stvari koje sam ja opazio i koje su dovoljne da doneses sopstvene zakljucke o kvalitetu skole.

E sad, mozes naravno uzeti kontekst u kome se ovaj fakultet nalazi, a to su vreme i mesto. Srbija, ove godine.

Ja sam recimo proveo neko vreme na zapadu (pre osnovne skole, i sad skoro u nekim ipak zrelim godinama). Dosta radim sa zapadnjacima, i mogu reci da imam odgovarajuce stavove.

Ako si gledala one filmove, kada recimo bracnim parovima dodele plasticnu bebu/robota, pa ako ne mogu o njoj da se brinu, nisu bas stasali ni za pravu bebu. E tako nekako ja razmisljam kada je u pitanju fakultet. Ako nisu u stanju da rese neke najbanalnije probleme, da li su u stanju da od tebe stvore strucnjaka/inzinjera/arhitektu?

Obaska to sto je diskutabilno sta se ovde zaista uci, i kakav je uopste kvalitet nastave. Ako mene pitas, ne postoji jedna jedina stvar koja ide u prilog ovom fakultetu, u bilo kom problemu. Neko drugi ce ti mozda navesti par stvari. A neko ce napisati hvalospev.

Srpski ministar policije je obijao trafike. Arhitektonski fakultet ima neobezbedjen most, i stepenice na kojima se udara glavom o plafon (banalan primer).

U mom slucaju, ovaj fakultet se nametnuo kao medvedja usluga, jer zivim u beogradu i eto bog mi dade pamet pa sam uspeo da se upisem bez problema. Mnogo bih vise voleo da sam imao nekih problema pri upisu, ili da sam znao ono sto sada znam pobegao bih glavom bez obzira.

Ne znam ko bi se normalan upustio u ovo pod uslovom da placa...

Kako god hoces, samo nemoj da se zavaravas da je ovo dobra skola. Mene licno takav stav vredja.

A ako ti nesto znaci, imam cak i solidan prosek iako ne ucim preterano i radim paralelno sa studijama. Rasturam 3d grafiku, a to je nesto za cime su moji vrsnjaci ceznuli jer nisu jednostavno imali ni uslove ni vreme (od fakulteta) da to nauce, a bilo im je potrebno, doduse sada je to malo drugacije. Ispit za 2003u godinu sam uradio napamet za nekih pola sata (svu matematiku,i svu nacrtnu) na pripremama, pred svedocima. A za ispit 2004e sam najavio da cu uzeti maksimum... i uzeo sam maksimum.

Cisto eto, da ne steknes utisak da sam se isfrustrirao zbog nekog predmeta ili materije za sta sam jednostavno dibidus i da sad krivim ceo svet oko sebe.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Ned Feb 10, 2008 5:30 pm

bravo za palia... cheers cheers
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  luCHE Ned Feb 10, 2008 7:42 pm

pailhead ::
Cisto eto, da ne steknes utisak da sam se isfrustrirao zbog nekog predmeta ili materije za sta sam jednostavno dibidus i da sad krivim ceo svet oko sebe.
ne brini, nisam ni mislila to, ali nisam imala pojma da je takva situacija.. Neutral dobro je da se nashao neko da me uputi makar. Smile
a shto se tiche srbije i prilika, rado bih ja otishla da studiram napolju, ali novac nije mala stavka...
luCHE
luCHE

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Feb 10, 2008 7:52 pm

Vidi, zivot u Srbiji, a narocito u Beogradu nije nimalo jeftin, iako bi trebalo biti tako s obzirom na standard. Ako kojim slucajem dolazis u BG da studiras i moras da iznajmljujes stan... novac vise nije mala stavka. Jeste i dalje mozda jeftinije nego u evropi, ali za tih dodatnih 100-200, eventualno 300, u evropi kao student mozes i da radis, pa da to nadoknadis. Hrana, oprema, kompjuteri i sl. ovde dosta vise kosta. A ako pride moras da platis skolu... to ti je nekih 2000e ustede koje mozes da napravis negde na zapadu, recimo austriji ili nemackoj, posto su tamo skole daleko jeftinije, a ta usteda ako se raspodeli na 8 meseci studiranja ili koliko vec traje to tokom godine, moze da ti pokrije rupe na budzetu.

Iskreno, stvarno ne razumem zasto iko upisuje arhitekturu u BG ako placa i ne zivi u Beogradu.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? Empty pare

Počalji  Mima*** Pon Feb 11, 2008 7:08 pm

Zanima me, koliko para, recimo mesecno, ide na materijal za radove i sve ostale potrepstine(hamere,pribor..) koje su potrebne da bih studirala...
I ja razmisljam o tome da l' da upisem, da l' ne... Mada sam u mnoooogo goroj poziciji u odnosu na cetu ljudi koja ide na pripreme (citala sam blogove u vezi sa pripremama, blogove ovog pametnog coveka iznad(Dusana)Smile), i vristala sam od smeha.. Mada, nije bas smesno, veoma je ozbiljno sto je jos malo mart a ja ne znam sta cu da studiram:)) Svakako sad su mi se sva moguca misljenja pomesala u glavi.. i dobre i lose strane... i sad sam totalno k'o pala s kruske, te sam resila da barem svedem finansije.. da uporedim kolika je razlika u parama u odnosu na npr gradjevinu...

alien
Mima***
Mima***

Broj poruka : 12
Godina : 35
Datum upisa : 11.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Pon Feb 11, 2008 10:57 pm

Pa pazi ide dosta para...mislim,vecinu stvari koje su dosta skupe kupis jednom,tipa tabla za crtanje ili rapidografi (mada koliko znam,ove godine ih prvaci nisu ni koristili)...E sad,jedna tabla lepenke ti dodje u proseku oko 100 dinara,i ona ti je sasvim dovolja za 1 celu maketu...a recimo da u semestru imas nekih 8,9 maketa...imas i druge materijale,od kojih je ja mislim karton pena recimo 400-500 din tabla...hamer je jeftin,to nije skupo...u sustini naskuplje ti ispadne stampanje radova svake nedelje maltene...jedan a3 u boji u proseku je oko 80 din...sve u svemu,nije jeftin faklutet,mada dosta ovih vecih troskova su jednokratni...sto se tice u odnosu na gradjevinu,mislim da je jeftiniji sto se tice materijala,i tako toga...
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Pon Feb 11, 2008 11:38 pm

e hvala ti!Smile...
i samo sam jos htela da pitam, mada ovo "utisci" nije bas pravo mesto za to, a ne mogu da otvaram novu temu..Smile) Dakle, je l zna neko da l postoje te tzv skracene pripreme, tj.. koje valjda pocinju negde mesec dana pred prijemni... Nesto sam kao nacula, al nemam pojma da l je to na faxu, ili gde vec, da l vredi da se ide na to, i kolko kosta..
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Uto Feb 12, 2008 12:05 am

postoji... odes kod bilo kog pripremaca, das mu vise para nego sto bi inace dala da si isla od pocetka i on te spremi... kolko-tolko... ima ljudi koji su tako upali, nije da nema
za skracene pripreme na faksu stvarno ne znam... Rolling Eyes
Lightbulb
Lightbulb

Broj poruka : 85

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Uto Feb 12, 2008 12:27 am

luCHE ::
pailhead ::
ne brini, nisam ni mislila to, ali nisam imala pojma da je takva situacija.. Neutral dobro je da se nashao neko da me uputi makar. Smile
a shto se tiche srbije i prilika, rado bih ja otishla da studiram napolju, ali novac nije mala stavka...

Veruj mi da ces imati para pre za studije napolju nego za skolarinu ovde Smile
Bolje idi napolje!
Mica
Mica

Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 12, 2008 1:04 am

Kompjuter je zesci trosak, mada cim pises ovo verovatno ga imas. Stampa je mozda i najveci. Nije do sad bilo omoguceno (ne znam ni dal je sad) da se to radi na fakultetu, a tako bi to trebalo da bude, nekoliko stampaca i jeftino stampanje za studente...

I mene zanima da li je neko napravio racunicu. Ja nisam nikako relevantan jer imam sijaset stampaca i kompjutera kod kuce/birou.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Uto Feb 12, 2008 1:44 am

Pa pazi nisam nikada pravio tacnu racunicu,ali recimo na brzaka...imam odstampanih jedno 80 radova na A3 iz cada,to ti dodje 800 kinti ukupno...i isto iz toga ali razmera 1:50 to su veliki formati,znaci ukupno 1500 otprilike za njih...to je projektovanje...
jos od vecih potrosaca su bili i konstrkutivni sistemi,to je ispalo negde oko 700...samo finalni,plus neka sica ovo za vezbe...
u sustini najskuplji su posteri u boji,oko 400 pa na gore,osim ako ne stampas u zajkonu,tamo je kolko znam 200 kinti,nesto manje 50x70...
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NewWaveOvca1 Uto Feb 12, 2008 3:31 am

Mima*** ::e hvala ti!Smile...
i samo sam jos htela da pitam, mada ovo "utisci" nije bas pravo mesto za to, a ne mogu da otvaram novu temu..Smile) Dakle, je l zna neko da l postoje te tzv skracene pripreme, tj.. koje valjda pocinju negde mesec dana pred prijemni... Nesto sam kao nacula, al nemam pojma da l je to na faxu, ili gde vec, da l vredi da se ide na to, i kolko kosta..

probaj kod djure
[mene je primio krajem marta i nije naplatio mnogo.. ispade da sam platila duplo manje nego ostali Wink]
ali nisam sigurna u to koliko dobro on sprema.. meni su odgovarale onakve pripreme, medjutim ispostavilo se da vecjini nisu. al to varira iz godine u godinu O_o ma raspitaj se malo, pa gde ti najvishe odgovara ;]
NewWaveOvca1
NewWaveOvca1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  neiw Uto Feb 12, 2008 12:37 pm

Mima*** ::e hvala ti!Smile...

ma mislim da na svim kursevima imas te kao ubrzane pred kraj, a znam da na faxu sigurno imas...Samo je na faxu preskupo
neiw
neiw

Broj poruka : 142

http://www.myspace.com/stevan1988

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 12, 2008 3:31 pm

Zad kod djure ne zavisi od toga da li je uspeo da nabavi resenja za zadatke ili ne? Kad sam se ja upisivao njegovi su znali i kakva ce postavka biti a i imali su resenja za neke zadatke.

Ovo naravno... ne ide u prilog fakultetu.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Uto Feb 12, 2008 4:53 pm

aaaaa... znaci sve je veoma, veoma rizicno kakogod da uradim...
Pa dobro, hvala za sad.. Ako jos neko ima neki predlog nek' se oglasi..
po333
Mima***
Mima***

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NewWaveOvca1 Uto Feb 12, 2008 11:07 pm

pailhead ::Zad kod djure ne zavisi od toga da li je uspeo da nabavi resenja za zadatke ili ne? Kad sam se ja upisivao njegovi su znali i kakva ce postavka biti a i imali su resenja za neke zadatke.

Ovo naravno... ne ide u prilog fakultetu.

dada ali ja sam bila u onoj generaciji kada je fakultet upisalo samo nas 20toro od preko 120 ljudi koje je spremao.. ;]
te godine vala zadaci na prijemnom nisu bili ni slichni onima koje smo videli kod djure..
mozhda samo oni logichki
NewWaveOvca1
NewWaveOvca1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole