utisci??
+25
CKAJBOKEP
ocelot
MaXx_!
ArhimanQ700
Bukinjo
Angel22
HelenSmallSweet
sofronijev
hugsy
TNBmec
Silvester
Gah-gah
storm_raider1
Mala
Urbanista
Mica
Lightbulb
Mima***
SoSho
zoxie
alexandra...
pailhead
NewWaveOvca1
neiw
luCHE
29 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: utisci??
U ne, kako sam ja cuo on se zamerio nekome, te su mu oborili sve polaznike.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Ma meni je sve to... odvratno. Ja se sve vreme pitam kakva je poenta studirati, i rintati posle danonocno za neku mizernu platu, dok ovaj fakultet omogucava nesvrsenim studentima da zarade desetine hiljada evra za 9 meseci opustenog rada vikendom...
Da, nemojte se zavaravati da je ovo glamurozan posao, nije bas, odnosno nije sigurno ovde. A tezak je, i puno se radi. Djura, tedi, medi, pera i laza i svi slicni njima, imaju posao snova, na kojem bi im mnoge svetske arhitekte pozavidile.
Da, nemojte se zavaravati da je ovo glamurozan posao, nije bas, odnosno nije sigurno ovde. A tezak je, i puno se radi. Djura, tedi, medi, pera i laza i svi slicni njima, imaju posao snova, na kojem bi im mnoge svetske arhitekte pozavidile.
Evo ako mogu ja kao apsolvent nešto da kažem...
AF, kakav-takav, ne treba degradirati. U pravu je Pail da je bolje otići na zapad (ako neko može) ali to povlači niz stvari: bežiš od naših standarda i iskustava kako se radi ovde (što bi se mogao napraviti dodatni fakultet) i gubiš kontakte u BG i Srbiji tako da će ti biti jako teško ako se posle studija u inostranstvu vratiš ovde - bićeš na pozitivnoj nuli.
Oni iz ATŠ-a (odakle sam i ja) imaju ogromnu prednost u početku (do 2., 3. godine) i onda stagniraju jer su do tada shvatali sve olako i propustili mnoge stvari. Bude im teže kad dođu "tekstualni" predmeti i to im je najveći problem.
Naravno, tokom studija ćeš naići na bezbroj razočarenja ali stvari se menjaju na bolje. Uvek će ti biti krivo što nisi na zapadu ali uteha će biti upravo to što si kod kuće i stičeš ovdašnje prijatelje i što ti Srbija ne beži pa ćeš znati (otprilike) kako stvari stoje ovde i kako postupati sa ovdašnjim vrhuškama u našoj struci.
Ako odeš na zapad i ne daj Bože vratiš se - biće ti velik problem, ponavljam, jer nećeš znati kako ovde stvari funkcionišu...
Za prijemni ne znam kako ide, davno je meni to bilo pa nisam relevantan ali znam da bi dotični Đura iz AC-a (ako se ne varam) trebao ponajviše da bude u toku jer ta katedra organizuje prijemni...
AF, kakav-takav, ne treba degradirati. U pravu je Pail da je bolje otići na zapad (ako neko može) ali to povlači niz stvari: bežiš od naših standarda i iskustava kako se radi ovde (što bi se mogao napraviti dodatni fakultet) i gubiš kontakte u BG i Srbiji tako da će ti biti jako teško ako se posle studija u inostranstvu vratiš ovde - bićeš na pozitivnoj nuli.
Oni iz ATŠ-a (odakle sam i ja) imaju ogromnu prednost u početku (do 2., 3. godine) i onda stagniraju jer su do tada shvatali sve olako i propustili mnoge stvari. Bude im teže kad dođu "tekstualni" predmeti i to im je najveći problem.
Naravno, tokom studija ćeš naići na bezbroj razočarenja ali stvari se menjaju na bolje. Uvek će ti biti krivo što nisi na zapadu ali uteha će biti upravo to što si kod kuće i stičeš ovdašnje prijatelje i što ti Srbija ne beži pa ćeš znati (otprilike) kako stvari stoje ovde i kako postupati sa ovdašnjim vrhuškama u našoj struci.
Ako odeš na zapad i ne daj Bože vratiš se - biće ti velik problem, ponavljam, jer nećeš znati kako ovde stvari funkcionišu...
Za prijemni ne znam kako ide, davno je meni to bilo pa nisam relevantan ali znam da bi dotični Đura iz AC-a (ako se ne varam) trebao ponajviše da bude u toku jer ta katedra organizuje prijemni...
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Srbija nigde ne bezi, a sa zapada se vracaju ljudi koji tamo nisu imali sta da traze na prvom mestu (ili oni koji nisu uspeli da se ozene poput mene ), stoga razmisli. Ja ionako u zivotu vidim sebe van ove zemlje, tako da mi je ovaj fakultet kamen spoticanja. Ali ima smisla ovo sto Urbanista prica, proslo je vreme Milosa Obrenovica i skolovanja strucnjaka po svetu ne bili doprineli posle napretku svoje zemlje, ako odes negde da steknes svetsko znanje, i vratis se u Srbiju, mogu da zamislim ovu Urbanistinu pricu, mozes imati problema. Jednostavno, srbija i ostatak zemaljske kugle su dva razlicita sveta.
pailhead :: (ili oni koji nisu uspeli da se ozene poput mene ),
koliko nudish da ti nadjem devojku koju tjesh da ozenish zbog zelene karte?
pa da budesh sretjni Amer
Mala- Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008
Datum prijemnih ispita
Zanima me tacan datum prijemnog?
Znam da je u junu ali nisam siguran za datum? Da li se datum menja svake godine ili ostaje isti?
Hvala
Znam da je u junu ali nisam siguran za datum? Da li se datum menja svake godine ili ostaje isti?
Hvala
storm_raider1- Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008
verujmi da se ne secam kad mi je bio prijemni, a polagala sam prosle godine...
Gah-gah- Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007
Mislim da je bio 27.06...
Silvester- Broj poruka : 79
Datum upisa : 18.12.2007
Znaci 27. Jun.
ok hvala...
Imam jos nekoliko pitanja u vezi prijemog:
1) Da li na prijemnom treba da se nosi sopstveni pribor? Da li moze da se koristi bilo koja olovka ili samo b2?
2) Jer je potrebno da se ponese neko postolje i koje su dimenzije?
3) Koliko crteza treba da se nacrta na prijemnom i da li se sve radi na formatu a4? Ja sam cuo da se prvo crta kompozicija, dekompozicija, neki zadati objekat, zatim kompozicija iz zadatih geom. tela? Jer se sve ovo zajedno radi?
Hvala unapred!
ok hvala...
1) Da li na prijemnom treba da se nosi sopstveni pribor? Da li moze da se koristi bilo koja olovka ili samo b2?
3) Koliko crteza treba da se nacrta na prijemnom i da li se sve radi na formatu a4? Ja sam cuo da se prvo crta kompozicija, dekompozicija, neki zadati objekat, zatim kompozicija iz zadatih geom. tela? Jer se sve ovo zajedno radi?
Hvala unapred!
ne moras da nosis svoj pribor...dobijes sve tamo,barem smo mi tako dobijali...i dobijes neku olovku,satro 2b,ono je minimum bio 4b,nikada masniji crtez u zivotu nisam nacrtao...
mozes da poneses tablu,50x70 ja mislim,ali i nije to toliko bitno,mozes i na stolu da crtas...
sto se crteza tice mi smo na a3 radili kompoziciju,pa na a4 dekompoziciju i kompoziciju od zadatih tela...i na a4 barem kod nas,da nacrtamo macku i znak koka kole...
mozes da poneses tablu,50x70 ja mislim,ali i nije to toliko bitno,mozes i na stolu da crtas...
sto se crteza tice mi smo na a3 radili kompoziciju,pa na a4 dekompoziciju i kompoziciju od zadatih tela...i na a4 barem kod nas,da nacrtamo macku i znak koka kole...
olovka je bila zakon, dobio fax popust kod kineza, to je sve sto treba da znas. mislim da je cak satro na njoj pisalo hb
ovamo jedan profesor u svojoj skripti pise da arhitekte, buduci inzenjeri, treba da koriste samo najkvalitetniji pribor, a daju olovke Ho Yang Ce za prijemni
pa ti vidi.
ovamo jedan profesor u svojoj skripti pise da arhitekte, buduci inzenjeri, treba da koriste samo najkvalitetniji pribor, a daju olovke Ho Yang Ce za prijemni
pa ti vidi.
TNBmec- Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007
storm_raider1 ::Znaci 27. Jun.
ok hvala...
Hvala unapred!
Ne nosis svoj pribor (pobogu mozes da ispises puskice za crtanje (muahahahahahaha)...
Ne moras da nosis ni tablu, ja nisam i nisam imala nikak problem...
Crta se 5 crteza, od toga smo mi imali (generacija 07) 2 koja su se crtala flomasterima
Samo da ti kazem da se na sve sto ti ljudi pricaju a la da je lako/tesko i te fore, ne obazires... Prijemni za arh je uvek bio lutrija, a danas je i pored toga velika namestaljka, prema tome, uci i vezbaj ruku i ne obaziri se na tudje komentare!!!
Mica- Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008
Ma ne pitam ja za pribor zbog puskica, vec zbog olovke s kojom sam navikao da crtam, mislim ipak nije isto kad se crta za 4b i 2b. Isto bi mi npr. trebao zarezac i dobra gumica, a evo iz vasih postova se vidi da je pribor polufelerican...
Nisam znao to za znakove, cuo sam da se jedne godine crtao znak b-92 i evo coca-cola, ali predpostavljam iz glave...
Znaci trebam da znam da nacrtam sve televizijske znakove kod nas i sve nazive pica, ne znam sta bi jos mogli da daju za prijemni.
Nisam znao to za znakove, cuo sam da se jedne godine crtao znak b-92 i evo coca-cola, ali predpostavljam iz glave...
Znaci trebam da znam da nacrtam sve televizijske znakove kod nas i sve nazive pica, ne znam sta bi jos mogli da daju za prijemni.
xaxaxaxa...pazi uvek ce naci nesto da ti daju sto nisi crtao,tj nisi vezbao da crtas...pa kako ubodes...nikada neces uspeti sve da provezbas,tako da...mada pazi,u nasoj generaciji su u 90% slucajeva davali po jedan od 3 poena ako bilo sta nacrtas,pa makar i ne licilo na to sto treba da lici...mislim kad sam ja za svoju macku dobio jedan poen,onda stvarno
ma samo je vazno da ostanes hladan na prijemnom...
sto se tice proslogodisnjeg crtanja, pored kompozicije, dekompozicije i zadatih geometrijskih tela, imali smo zadatak da nacrtamo ljudsku figuru u pokretu i da datu crno-belu sliku precrtas - fora je bila samo da pogodis nijanse sive.. dekompoziciju i coveka smo crtali flomasterom...
a nemoj da se cimas oko tog brljanja..
sto se tice proslogodisnjeg crtanja, pored kompozicije, dekompozicije i zadatih geometrijskih tela, imali smo zadatak da nacrtamo ljudsku figuru u pokretu i da datu crno-belu sliku precrtas - fora je bila samo da pogodis nijanse sive.. dekompoziciju i coveka smo crtali flomasterom...
a nemoj da se cimas oko tog brljanja..
Gah-gah- Broj poruka : 81
Datum upisa : 21.12.2007
Samo da dodam da se na pripremama na faksu intenzivno vezbalo crtanje raznoraznih znamenitih zgrada tipa Muzej savr. umetnosti, kao i raznoraznih logoa, a na prijemnom bila ljudska figura u pokretu. Poenta je samo da znas da se snadjes jer se uvek sprema neko iznenadjenje, a ne da imas u glavi svaki moguci logo.
Bas jedva cekam da vidim sta ce ove godine da smisle
Bas jedva cekam da vidim sta ce ove godine da smisle
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
ljudi, ove godine ja sastavljam prijemni, pa molim zainteresovane kandidate da mi se obrate putem private msg ovde na forumu i zatraze br ziro racuna na koji treba da uplate 300 eura, kako bui unapred saznali sta ce biti!
Ja sam nacuo neku glasinu o fakltetu, pa me zanima da li je istinita.
Naime, samo kod AF u Beogradu, studenti koji nisu upali na budzet i koji su dali sve ispite u roku tokom prve godine ne upadaju na budzet automatksi tokom druge godine, vec postoji neki konkurs da bi upali na budzet??? WTF?
Naime, samo kod AF u Beogradu, studenti koji nisu upali na budzet i koji su dali sve ispite u roku tokom prve godine ne upadaju na budzet automatksi tokom druge godine, vec postoji neki konkurs da bi upali na budzet??? WTF?
nije konkurs.. rangiranje po proseku
tj valjda se samofinansirajuci rangiraju, pa samo 20% prelazi na budzet, or so..
tj valjda se samofinansirajuci rangiraju, pa samo 20% prelazi na budzet, or so..
U principu posto se na budzet primaju 100 sutdenata, samo 20 njih prelazi na budzet u drugoj godini...
Jer izasao informator i zbirka za upis na prijemni ove godine ?
dodji na fax pa se raspitaj...
mi to nemamo pojma i ne zanima nas, jer smo sranje prosli a sad mucimo muke s drugim sranjima ;D
mi to nemamo pojma i ne zanima nas, jer smo sranje prosli a sad mucimo muke s drugim sranjima ;D
Mica- Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008
Meni prijemni zvuci smesno"orijantacija u prostoru" Ne izgleda mi tesko....Sta tu ima da se sprema ...ili ima Moracu da svratim do fakulteta da vidim,moze neko ja mi kaze gde treba da odem da se raspitam??? U jednom fakultetu koji sam isao da vidim nigde nisam nasao nekog da pitam...
sofronijev- Broj poruka : 5
Datum upisa : 08.04.2008
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu