archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

utisci??

+25
CKAJBOKEP
ocelot
MaXx_!
ArhimanQ700
Bukinjo
Angel22
HelenSmallSweet
sofronijev
hugsy
TNBmec
Silvester
Gah-gah
storm_raider1
Mala
Urbanista
Mica
Lightbulb
Mima***
SoSho
zoxie
alexandra...
pailhead
NewWaveOvca1
neiw
luCHE
29 posters

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty Re: utisci??

Počalji  neiw Sre Apr 09, 2008 7:34 pm

storm_raider1 ::U principu posto se na budzet primaju 100 sutdenata, samo 20 njih prelazi na budzet u drugoj godini... Suspect
samo 20 najboljih po proseku prelazi na budzet+onoliko koliko je ispalo sa budzeta (nije ispolagalo ispite, sto se, verujem ne desava)

A sto se tice pribora, meni je sasvim ok bila olovka, mislim da je bila neka stabilo 2B...
u svakom slucaju, kako tebi, tako svima... ko ne zna da crta nece mu ni carobni stapic pomoci, a ko zna, snacice se i sa H i sa 6B Very Happy
neiw
neiw

Broj poruka : 142
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

http://www.myspace.com/stevan1988

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mima*** Čet Jul 03, 2008 11:57 am

ostavila sam utisak sa prijemnog u delu upis. A u vezi olovke i pribora zaboravih da kazem. ono je strasano. Sram da ih bude!!! S R A M zivi. U pravu je decko. Ko je iole crtao razlicitim olovkama, moze da zna da ono nije 2hb nikako. Ne moze covek ni da zareze ono cudo. A gumica.. proucila sam, kao stadler. Jes djavola, razmazuje samo tako. sramota. I jos su pokupili posle i olovke i flomastere i gumice. Ne trebaju meni njihovi flomasteri i drvene olovke. Al tolika neprofesionalnost... Das im 12 000 za prijemni i oni ti posle oduzmu kinesku drvenu olovku kao da je zlatna.

Poslednji izmenio Mima*** dana Sub Jul 05, 2008 7:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Mima***
Mima***

Broj poruka : 12
Godina : 35
Datum upisa : 11.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty e, ovaklll...

Počalji  HelenSmallSweet Čet Jul 03, 2008 7:05 pm

luCHE ::htela bih da upishem arhitekturu(mada tek sledece god, poshto sam '90.), pa me zanimaju utisci onih koji su ga skorije upisali-zato postavih temu na ovaj podforum..elem, prochitala sam na sajtu shta se polaze na prijemnom i volela bih da chujem da li je bilo teshko, koliko je pripreme potrbno otprilike?? takodje, kako vam se chini odnos izmedju prof i studenata? bilo kakva informacija bi pomogla.. Very Happy
ljudi, hvala unapred..

e, ovako.. moji svezhi utisci su sledeci...

olovke: jako loshe srce, drvo ochajno, vecina gumica razmazuje trag, ali postoji lek! Smile poshto je marka olovke stabilo (one crvene) , logichno je da ce ista marka rezacha najbolje da je zarezhe, ista stvar i sa gumicom ( definitivno najbolja stabilo gumica je ona crna ), zato nosi svoj pribor, iako oni nude svoj... jedino olovke, flomastere i hemijske ne smesh da menjash.. dalje, flomasteri: ne ochekuj nishta posebno, moraju da stoje apsolutno vertikalno, da bi ostavili normalan trag, jer im je vrh sasechen (jako loshe za polozhen potez)..

ali sve to oko materijala ne treba da te brine, jer su svi u istom sosu.. flower

chula sam shta je bilo proshle godine i mislim da je prijemni bio tezhi, sa izmenama, npr. nismo imali kompoziciju od geometrijskih tela, koju je vecina ochekivala, niti precrtavanje valera, ali, bozhe moj, nishta strashno.. umesto toga smo imali da nacrtamo sto na kom radimo, shto je chista glupost..

shto se priprema tiche, ja sam se spremala od oktobra..
50% priprema je uticalo na zanat, a 50% na psihichku pripremu, bar u mom sluchaju..

u sushtini, oko sebe sam tokom priprema imala ljude koji mnogo dobro rade, super crtaju, ali su se ubagovali na prijemnom, ne chitajuci pazhljivo zadatke, zaboravljajuci da zaokruzhe reshenja u svesci B i slichno.. a za sve je kriva trema.. bitno je da te nishta ne izbaci iz takta, npr. moj kabinet nisu mogli dobrih pola sata da otkljuchaju zbog slomljenog kljucha, shto je moglo da me unervozi, ali nije.. takodje, kada sam preshla sa crtanja na zadatke, ispppovala sam se da nishta ne umem da uradim.. to ako ti se desi, postoje 2 nachina da zavrshish prijemni:
1) da pochnesh da panichish, puknesh i zaista nishta ne uradish, ne daj bozhe, krenesh da plachesh (deshavalo se confused )
2) da isqlirash minut, vratish se u kolosek tj. nastavish sa radom
to je kljuchni momenat, koji je najcheshce presudan za uspeh na prijemnom

eto, to su neke stvari, koje bi trebalo da imash na umu..
ako se setim josh necheg, javljam.. scratch
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Broj poruka : 25
Datum upisa : 03.07.2008

http://myspace.com/jelenakiss

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Čet Jul 03, 2008 7:11 pm

SoSho ::ne moras da nosis svoj pribor...dobijes sve tamo,barem smo mi tako dobijali...i dobijes neku olovku,satro 2b,ono je minimum bio 4b,nikada masniji crtez u zivotu nisam nacrtao...
mozes da poneses tablu,50x70 ja mislim,ali i nije to toliko bitno,mozes i na stolu da crtas...
sto se crteza tice mi smo na a3 radili kompoziciju,pa na a4 dekompoziciju i kompoziciju od zadatih tela...i na a4 barem kod nas,da nacrtamo macku i znak koka kole...

a, sad vidi koliko se razlikuje, mi smo imali ( a3 ) kompoziciju , ( a4 ) istu kompoziciju vidjenu iz naspramnog ugla sedenja, dekompoziciju, sto na kome radimo i stolicu po izboru.. meni deluje kao da su bili vishe umetnichki nastrojeni, nego shto su proveravali sklonost ka arhitekturi ili nekakvoj geometrizaciji... Suspect
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Pet Jul 04, 2008 4:58 pm

HelenSmallSweet ::
u sushtini, oko sebe sam tokom priprema imala ljude koji mnogo dobro rade, super crtaju, ali su se ubagovali na prijemnom, ne chitajuci pazhljivo zadatke, zaboravljajuci da zaokruzhe reshenja u svesci B i slichno.. a za sve je kriva trema.. bitno je da te nishta ne izbaci iz takta, npr. moj kabinet nisu mogli dobrih pola sata da otkljuchaju zbog slomljenog kljucha, shto je moglo da me unervozi, ali nije..

Ahahahaha, dezurali su ti moja keva i moj asistent sa projektovanja... Cula sam pricu o kljucu i o domaru koji je zamenio svezanj dobrih kljuceva, a ovi sa arh nisu ni znali da nesto nije u redu i na sastanku im uredno dali polomljen kljuc... Jos moj asistent ide za njima i pita: "Jeste li vi sigurno da ce ovo da otvori vrata?"...
Joj, umrla sam od smeha...
A golubovi koji su vam uleteli? Smile Opusteno ljudovi, nadam se da ste zadovoljni Smile
Mica
Mica

Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty hahahah

Počalji  HelenSmallSweet Pet Jul 04, 2008 5:27 pm

Da, ja sam na te golubove potpuno zaboravila.. Sedela sam do prozora, vrzmali su se oko mene, uopshte ih nisam videla, skontala sam ih tek kad mi je jedan proshetao ispod stolice.. Laughing ludilo..
Ma, opushteno, takve stvari se stalno deshavaju, dodushe obavezno u mojoj blizini, ali to je vec klasika, ja sam poznati baksuz.. Pa samo se ja setim da sam ostavila tablu kod kuce, bash u trenutku kada voz krene za bg... Very Happy
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Pet Jul 04, 2008 10:09 pm

Ma najbitnije od svega, je da se opustis,sve ostalo lagano dodje,ako si smiren.
A sto se tice golubova,sta da ti kazem,kad su na ispitu iz AK,u drugom roku ja mislim,uleteli slepi misevi u ucionicu... Very Happy
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135
Godina : 37

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pet Jul 04, 2008 10:17 pm

SoSho ::Ma najbitnije od svega, je da se opustis,sve ostalo lagano dodje,ako si smiren.
A sto se tice golubova,sta da ti kazem,kad su na ispitu iz AK,u drugom roku ja mislim,uleteli slepi misevi u ucionicu... Very Happy

Sosho, ziveli su tamo i napravili pravu pravcatu jazbinu. A razleteli su se kada je doslo stotinjak ljudi u sale da polaze ispit, pa im to narusilo sopstveni mir pa se uznemirili i... poceli da lete Smile
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sub Jul 05, 2008 12:18 am

cak se i slepi mishevi plase ak1 Very Happy
ahahahahaha affraid

Bukinjo

Broj poruka : 126

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty :D

Počalji  HelenSmallSweet Sub Jul 05, 2008 2:17 am

Hahaha, vidim ja, bice meni ludo na faxu... jocolor
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Jul 05, 2008 2:52 am

i ludo i nezaboravno
Buknijo i njima se slosilo od AK-a, sta da ti pricam Laughing
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Sub Jul 05, 2008 10:46 am

iskreno, jedva chekam.. ali me toliko mrzi da petljam oko papira, indeksa i tako tih zhivotinjki.. odoh da se slikam za indeks... fuj... No
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sub Jul 05, 2008 3:05 pm

ako neki faks nema petljanja sa papirima to je nas....sa kintom ima petljanja, ali sa papirima ne...
niti prijavljujes ispite, niti juris potpise...ma nis...

Bukinjo

Broj poruka : 126

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Sub Jul 05, 2008 9:12 pm

ma, dobro na faxu, ali pri upisu... nisu normalni... pa cimaju me oko shugavih slika... u informatoru pishe jedna velichina slika, ja ih taman uradila, kad na netu izashla neka druga... slike za 300 chuda... i tako... ja sam danashnji dan zavrshila sa 12 svojih slika u dzepu.. josh da su neke.. Rolling Eyes u sushtini, nije bitno.. ja sam super happy shto ne moram da se mlatim oko samofinansiranja.. Cool
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty Re:utisci??

Počalji  ArhimanQ700 Čet Jul 10, 2008 4:09 am

U podpunosti se slazem sa NewWaveOvcom,polaganje ispita na Arch. je skroz relativna stvar. Ja sam takodje imao malo bodova iz srednje;svega 24.12 i upao sam par mesta ispod budzeta,hvalilo mi je nekih 0.3..No sustina je da na prijemni izadjes ultra opustena i da se ne obazires mnogo za crteze kao sto vecina cini.Skocentrisi se na logiku i matis...
Sto se crtanja tice;nemoj uciti senku niti valer...Vezbaj cake(ucrtaj sve moguce dimenzije makar bila to i debljina papira/kartona,razmisljaj arhitektonichno,konstantno razmisljaj o kompoziciji,proporcijama,perspektivi,...)ono na cemu ti hvataju greske jeste polozaj kompozicije obicno postave ugao predmeta na samoj ivici postamenta,gledaj da ti linije oblih tela budu neznije i tanje od linija ostrih tela... Dok si na pripremama imaj na umu da za ukupno crtanje(5 crteza) treba da odvojis najvise 45-min.

Pozz i Srecno!!!!
ArhimanQ700
ArhimanQ700

Broj poruka : 22
Datum upisa : 05.07.2008

http://www.freewebs.com/arhimanq700

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty hihi

Počalji  ArhimanQ700 Čet Jul 10, 2008 4:16 am

@ HELEN ... ja sam danashnji dan zavrshila sa 12 svojih slika u dzepu..

Dobo je;znaci nisam jedini koji je sludjen bio na upisu...ja sam zavrsio sa 2 indexa!!! Rolling Eyes
ArhimanQ700
ArhimanQ700

Broj poruka : 22
Datum upisa : 05.07.2008

http://www.freewebs.com/arhimanq700

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty :D

Počalji  HelenSmallSweet Čet Jul 10, 2008 9:50 am

ne slazhem se sa tobom, arhi, u vezi sa trajanjem crtanja.. prijemni je dovoljno dug, da sebi mozhesh da dozvolish da kompoziciju crtash 45, a sve ostale 10-15 minuta, pa chak i da produzhish, ako je kompozicija zahtevnija.. budimo realni, crtanje nosi najvishe poena i samim tim ga smatram najvazhnijim delom prijemnog, srazmerno tome treba utroshiti najvishe vremena, ali je poenta da umesh da se zaustavish.. ja sam perfekcionista, svaki crtezh bih doradjivala i prepravljala dok sam zhiva, ali koja je poenta u masi nezavrshenih radova?? ovako sama sebi kazhem:"ok, crtezh izgleda zavrshen, dosta im je od mene" i jednostavno se zaustavim...
da li si ti stvarno crtao samo 45 minuta?
(dobro, ja sam morala da ubacim senku - sakrijem greshke, izbacim planove, docharam.. Rolling Eyes )

jao, molim te, da li si zalepio foliju?? Laughing
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  MaXx_! Čet Jul 10, 2008 6:07 pm

crtanje je najnebitnije na celom prijemnom ispitu, i treba ga raditi posle zadataka. ovo je aksiom, vazi za sve koji crtaju lose, onako, dobro, odlicno...e, naravno u slucaju da crtate genijalno, ovo pravilo moze da se izmeni, ali ni tada ne mora, jer ce oni u vasem radu radili ga 30 min ili 2 sata, videti tu genijalnost, tako da ni tad nema svrhe...

zadaci nose 35, crtezi 25 poena, tako da su i po tom kriterijumu bitniji zadaci.
ovo je moja topla preporuka svima koji ce polagati prijemni na ovom fakultetu, a pod ovim uslovima...pa...mozda ce nekome znaciti ovo sto sam napisao...

ziveli ljudi, idem da odmaram, zavrsio sam godinu... Cool
MaXx_!
MaXx_!

Broj poruka : 41
Datum upisa : 26.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

utisci?? - Page 3 Empty 'ajde!

Počalji  HelenSmallSweet Čet Jul 10, 2008 11:25 pm

Rachunica ti je besmislena... Ne mozhesh da spojish 3 preostale oblasti i kazhesh da su to "zadaci" !! Ako cesh tako i crtezhi su zadaci! Isto tako ja mogu da kazhem da matematika uopshte nije bitna, jer, bozhe moj, sve ostalo nosi chak 50 bodova..
Razumevanje i zakljuchivanje odbaci odmah iz kategorije "zadataka", jer ti za to, ako imash bar malo inteligencije, treba svega 10 minuta. To su gluposti. Nema tu uchenja, niti ti treba poseban trud da bi to bilo uradjeno.
Takodje, matematika se zna ili ne zna, navezhbana je ili nije, tako da i na to ode malo vremena, osim ako zbog 10 bodova matematike , planirash da se muchish oko zadataka ( i zhrtvujesh 25 na crtezhima) i shta ako ti rezultati nisu tachni???
Jedino shto mozhe ,do neke granice, da se meri sa crtanjem jesu prostorni zadaci, ali oni ,opet, nose manje bodova i kod njih , o5, nikad nisi siguran da li je reshenje dobro, ako ih vidish prvi put.
Ako crtanje odradish full, znash da cesh bar neshto od poena dobiti, ostalo je previshe relativno.
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Pet Jul 11, 2008 4:13 am

Pa pazi mnogo bitniji su ti zadaci,zato sto tu znas da li je tacno ili nije i kraj price....ti koliko god dobro nacrtao crtez,oni mogu da ti daju smesno malo poena,i da daju neko glupo objasnjenje...isto ko sto sam ja dobio 1 poen za moju kriminalnu macku,a realno su trebali da me obore zbog nje Smile
a sa druge strane,ja sam prvo uradio sve zadatke,pa sam se onda bacio na crtanje,i opet sam bio 53,a dosta sam lose u globalu odradio crtanje...znaci izvukli me zadaci
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Pet Jul 11, 2008 9:46 am

ali ti dajesh sopstveno iskustvo i generalizujesh ga.. takvim stavovima cu uvek da kontriram, ali je u sushtini najkorisnija informacija sledeca: DOK SE PRIPREMASH, PROVALI SHTA TI IDE NAJBOLJE (i gde cesh najvishe bodova moci da pokupish) PA TOME POSVETI NAJVISHE PAZHNJE!

I upravo si se sam upecao... Ti si na onu loshu machku dobio bar taj jedan poen.. A kod zadataka si znao da li su tachni ili ne.. I kako si znao uopshte? Morao si da rizikujesh. Jedino kod matematike bi mogao da znash, a sada ni kod nje, jer su, pored tachnog, ponudjena reshenja koja se dobiju ako npr. zaboravish da podelish sa 3 ili pomnozhish sa 2, drugim rechima velike su shanse da dobijesh pogreshan rezultat i 'ladno ga zaokruzhish.. A shta bi bilo da ti nisu bili tachni? Na chemu bi onda nadoknadio poene kada si vreme protracio?? Crtanje se nekako...vishe isplati.. Tu su bar neki bodovi sigurni..
O5, to je moje iskustvo..
Desilo mi se da sam posle crtanja krenula na zadatke, ishla sam redom i bukvalno nishta nisam znala da uradim, takva me je trema drmnula posle toga... I skapirala sam da bi mi mnogo tezhe bilo da mi se to desilo na samom pochetku prijemnog.. Ovako sam znala da bar na crtezhima mogu da skupim poene, tako da sam donekle uspela da se smirim.. Posle sam uspela da reshim zadatke.. Ali ni sada ne znam da li su mi tachni.. tongue
ja sam bila 51, vredi i meni verovati, zar ne? Wink
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Pet Jul 11, 2008 4:56 pm

crtanje je stvarno bilo lako,ali je logika prostora bila malo zamuvana (mada sam to i ochekivao).. moj problem je bio shto nisam izuchio stereometriju tako da sam zadatke iz te oblasti zaokruzivao po lepoti Very Happy

da,nisam verovao kada su krenuli da nam skupljaju pribor.. silent
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CKAJBOKEP Sub Jul 12, 2008 2:03 am

hehe pa sad hocesh i pribor da dobijesh...Smile shalim se... to mi jedino nije jasno od celog
prijemnog... ajd' 150e, dobro... ali i pribor da nam pokupe...Smile
CKAJBOKEP
CKAJBOKEP

Broj poruka : 168
Datum upisa : 02.11.2007

http://myspace.com/justvlajko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sub Jul 12, 2008 6:52 am

Pa dobro svako ima neko svoje iskustvo sa prijemnog,i misljenje kako treba isti da se radi...ali recimo znam masu ljudi sa moje godine koji stvarno ne znaju da liniju povuku,pa su na crtezima opet dobijali mnogoooooo bodova,jer su imali vezu ili sta vec...i zbog takvih su mnogo bolji crtaci padali na samofinansiranje ili sta vec...zato sto se crtezi kranje neobjektivno ocenjuju...
i po onome sto sam video prosle godine,kad su okacili one radove,koji su bili najbolji sa proslogodisnjeg prijemnog,koliko sam ja skapirao...pa stvarno su smesni radovi,i ako je to bilo najbolje,onda se pitam ko je sve upisao ovaj fax... Smile
mada opet,ne moras da budes dobar crtac da bi bio odlican arhitetka,vazno je kako razmisljas,a uvek ces naci nekoga da ti to prenese na papir Wink
SoSho
SoSho

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  HelenSmallSweet Sub Jul 12, 2008 9:43 am

SoSho ::Pa dobro svako ima neko svoje iskustvo sa prijemnog,i misljenje kako treba isti da se radi...ali recimo znam masu ljudi sa moje godine koji stvarno ne znaju da liniju povuku,pa su na crtezima opet dobijali mnogoooooo bodova,jer su imali vezu ili sta vec...i zbog takvih su mnogo bolji crtaci padali na samofinansiranje ili sta vec...zato sto se crtezi kranje neobjektivno ocenjuju...
i po onome sto sam video prosle godine,kad su okacili one radove,koji su bili najbolji sa proslogodisnjeg prijemnog,koliko sam ja skapirao...pa stvarno su smesni radovi,i ako je to bilo najbolje,onda se pitam ko je sve upisao ovaj fax... Smile
mada opet,ne moras da budes dobar crtac da bi bio odlican arhitetka,vazno je kako razmisljas,a uvek ces naci nekoga da ti to prenese na papir Wink

da, crtezhi se definitivno subjektivno ocenjuju, toga sam se i plashila, ali me je strah naterao da dobro nacrtam, a ne da dignem ruke od crtanja. da li su neki imali vezu, u to ne zalazim, ali sam imala glupu rachunicu da ce nekih 20 mesta da ode na to, pa sam se o5 vishe potrudila, a ne deprimirala..
joooooj.... imamo apsolutno razlichite poglede na sve... chak i na samu arhitekturu... u chemu je drazh posla ako ce neko drugi da ti crta, kad nema realizacije? i zar ne ispadne uvek bolje kad sami odradimo neshto shto zamislimo, nego kada objashnjavamo drugima? to ti je kao kod frizera, tri sata objashnjavash i o5 dobijesh neshto shto se frizerki svidja.. Very Happy
HelenSmallSweet
HelenSmallSweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći