Svastara
+27
ocelot
Jokac
Cherie
šmizla
EddieMcCleister
Eider
Angel22
Tijanica
pailhead
vlada
Bukinjo
storm_raider1
Mica
hugsy
branka
Mala
alexandra...
NewWaveOvca1
Anabeli
Silvester
*dkfan
Gah-gah
acika
SoSho
Lazar
neiw
CKAJBOKEP
31 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina
Strana 6 od 8
Strana 6 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Svastara
Eider ::Da li neko zna da li se sutra odrzavaju predavanja/vezbe, ili blokada i dalje traje? Dosao bih sam i uverio se, ali trebao bi da nosim i maketu, sinu, pribor bla bla
Amfiteatar je zauzet i dalje traje blokada. A sto se tice sala, svi stolovi su strpani u 218 i 227, a i mi cemo biti u salama. Mislim da je sve jasno.
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Videcu da dodjem sa mojim drustvom svejedno, da podrzim strajk.
MAda ne bi me cudilo da nekako osposobe sale za konstrukcije, jer treba da radimo neki graf. rad koji ulazi u ocenu.
MAda ne bi me cudilo da nekako osposobe sale za konstrukcije, jer treba da radimo neki graf. rad koji ulazi u ocenu.
šmizla- Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009
šmizla ::Videcu da dodjem sa mojim drustvom svejedno, da podrzim strajk.
Cisto sumnjam, njih mrzi i da zive a kamoli da 200 i nesto stolova nose po hodnicima i da ih rasporedjuju po salama
Надам се да ћете и у среду да блокирате факултет.
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
Da, da, a kad budemo odradjivali subote...
EddieMcCleister ::Надам се да ћете и у среду да блокирате факултет.
Eddie samo za tebe cemo da obezbedimo da radis kolokvijum iz Arhitekture danas kod Lili Marlen Opusti se covece, pridruzi nam se Neke koleginice sa tvoje godine uzivaju bas kod nas i stalno nam prave drustvo
Слатко сам се исмејаоAngel22 ::Eddie samo za tebe cemo da obezbedimo da radis kolokvijum iz Arhitekture danas kod Lili Marlen
Mora malo, Eddie, da se okrene i na salu
Da li neko zna je l' imamo sutra predavanja?
Cherie- Broj poruka : 2
Datum upisa : 07.10.2009
Navodno ce blokada biti do petka, tako da najverovatnije nece biti...
storm_raider1- Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008
Ако ће блокада бити до петка, значи да ћемо у петак имати предавања. Да сам знао да ће оволико дуго да траје блокада, отишао бих кући још пре недељу дана.
EddieMcCleister ::Ако ће блокада бити до петка, значи да ћемо у петак имати предавања. Да сам знао да ће оволико дуго да траје блокада, отишао бих кући још пре недељу дана.
takodje...
Jokac- Broj poruka : 25
Godina : 34
Datum upisa : 24.09.2008
Skroz su poludeli na nas. A mi na njih. Rekao nam danas jos oko 15h Lojanica da ce te biti na masinskom na sastanku koji je trajao nekoliko sati... Sta da vam kazem... Luda kuca...
Poslednji izmenio Angel22 dana Pet Okt 09, 2009 12:36 am, izmenjeno ukupno 1 puta
šteta je što će kada bude došlo vreme od vas verovatno tražiti isto onoliko koliko bi da su vam predavali po normalnom rasporedu
pitanje je veka kada će se stvari odvijati normalno na tom fakultetu
pitanje je veka kada će se stvari odvijati normalno na tom fakultetu
ocelot- Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008
I jos nesto, ovim dokumentom koji su okacili na site, samo su pokazali da postoji problem na fakultetu i da se ne odvija nastava, kao sto je dekan rekao za medije. Takodje pokazuje i njihovu nemoc u celoj ovoj prici...
Jeste li vi bar nesto postigli na tom sastanku?
Inace, kako to da druga i treca godina i dalje nemaju predavanja? Samo su nas ugnjecili
Inace, kako to da druga i treca godina i dalje nemaju predavanja? Samo su nas ugnjecili
šmizla ::Jeste li vi bar nesto postigli na tom sastanku?
Apsolutna nula... I juce popodne i danas prepodne je bio sastanak ali nije moglo doci do dogovora... Insistira se na pocetku nastave u ponedeljak, a za nas upis traze da platimo prvu ratu skolarine od 20 000 dinara (smanjili su za 50%), da potpisemo predugovor (ne ugovor) i da se upisujemo sa nekim "medju" statusom... To ne odgovora nikome, jer tako mi koji imamo preko 8.5 gubimo pravo na stipendiju, ovi iz unutrasnjosti na dom i menzu, i slicno...
Takodje, konstantno nam prete da ce nam ponistiti semestar jer smo navodno izgubili dosta vremena, a za 3. i 2. godinu kazu isto to, da su dosta vremena od nastave izgubili i da ce morati obnoviti godinu.
Ako mene pitate, ja cisto sumnjam da ce oni dozvoliti to da se desi. Uvek su pretili, ali nikada se nije nista obistinilo. Vas sa 1. godine su hteli da udalje od ove situacije koja se sad desava, kako ne bili u toku i kako ne bi videli sta se zapravo desava na nasem fakultetu.
Angel22 ::šmizla ::Jeste li vi bar nesto postigli na tom sastanku?
Apsolutna nula... I juce popodne i danas prepodne je bio sastanak ali nije moglo doci do dogovora... Insistira se na pocetku nastave u ponedeljak, a za nas upis traze da platimo prvu ratu skolarine od 20 000 dinara (smanjili su za 50%), da potpisemo predugovor (ne ugovor) i da se upisujemo sa nekim "medju" statusom... To ne odgovora nikome, jer tako mi koji imamo preko 8.5 gubimo pravo na stipendiju, ovi iz unutrasnjosti na dom i menzu, i slicno...
Takodje, konstantno nam prete da ce nam ponistiti semestar jer smo navodno izgubili dosta vremena, a za 3. i 2. godinu kazu isto to, da su dosta vremena od nastave izgubili i da ce morati obnoviti godinu.
Ako mene pitate, ja cisto sumnjam da ce oni dozvoliti to da se desi. Uvek su pretili, ali nikada se nije nista obistinilo. Vas sa 1. godine su hteli da udalje od ove situacije koja se sad desava, kako ne bili u toku i kako ne bi videli sta se zapravo desava na nasem fakultetu.
da, to sam i ja pomislila (za nas) da nas posle preoblikuju po svome
ali problem je u tome sto nije problem u fakultetu , nego u drzavi. po meni, treba da idete ispred zgrade vlade i da tamo strajkujete. da im zapalite zgradu, da strajkujete gladju, otkud znam.
meow- Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009
Da, kad razmislis, nije samo problem sto treba da platite pola miliona, nego i ljudi van Bg-a gube sve povlastice budzetlija - to nije malo za vecinu...Angel22 ::šmizla ::Jeste li vi bar nesto postigli na tom sastanku?
Sto bi 2. i 3. godina obnavljala? Potpuno bzvz, pa isto su gubili koliko i mi. Naravno da nema realne sanse da se to desi, mislim kako li bi planirali da ih spoje sa nama sledece godine ili mozda da i nas poobaraju, pa da imaju duplo vise prvaka. A i dobili bi mnooogo vece proteste.
Slazem se sa meow da fakultet nije glavni krivac (nego samo prebacuje odgovornost na vas). Kada ce vise da usvoje te budzetske kvote? Godina je u toku!
meow ::
da, to sam i ja pomislila (za nas) da nas posle preoblikuju po svome
ali problem je u tome sto nije problem u fakultetu , nego u drzavi. po meni, treba da idete ispred zgrade vlade i da tamo strajkujete. da im zapalite zgradu, da strajkujete gladju, otkud znam.
Meow, koliko znas o problemima na arhitekturi, kao prvo? Da li znas sta su oni nama ponudili? Da li si svesna da ovo sto nama rade sad ceka i tebe i tvoju generaciju? Da li znas da nas stalno vredjaju i prete? Gore sam napisao uospteno...
Pitanje budzeta jeste pitanje drzave, ali sprovodjene odluka ministarstva je na fakultetu (cuvena autonomija). Ako ti kazem da ce nam dati drzava budzetska mesta, to znamo pouzdano, samo mi reci zasto fakultet non-stop gura ugovor da se upisujemo kao samofinansirajuci? Zasto bi se iko odrekao budzetskog statusa? Zasto fakultet nijednom nije stao iza nas da nas podrzi? Dakle, fakultet je dakako umesan u celu pricu i njima odgovara da imaju sto vise samofinansirajucih studenata jer tako zaradjaju (jedno budzetsko mesto kosta 2000 evra).
Navescu ti primer da je identican problem na likovnoj akademiji dekan podneo ostavku jer se ne znaju kvote, a profesori nece da drze predavanja sve dok ne bude poznato...
Smizla, oni to nama prete. Ja cisto sumnjam da ce to da se desi. Oni jedva rasporede 250 ljudi a kamoli 500...
Da, bas sam i ja to htela da kazem. Cula sam za dekana Likovne akademije...
Ono sto je meni cudno je sto samo prvaci izgleda dolaze na ovaj forum, i eto ti sto si zavrsio 3. godinu.
Gde su ostali ljudi?
Ono sto je meni cudno je sto samo prvaci izgleda dolaze na ovaj forum, i eto ti sto si zavrsio 3. godinu.
Gde su ostali ljudi?
šmizla ::Da, bas sam i ja to htela da kazem. Cula sam za dekana Likovne akademije...
Gde su ostali ljudi?
Forum je izgubio na neki nacin svrhu zbog facebooka Mada je meni i ovde ql
o boze, napade me kao da sam te opsovala covece
nisam rekla da su na fakultetu naivcine, i ne ne znam kako je na faksu, izvini, tek sam krenula
naravno da sam svesna sta ceka moju generaciju
ali problem, GLAVNI problem, je u drzavi
zato sto su oni ti koji odjednom shvataju da im ne treba toliko arhitekata
i oni su ti koje apsolutno bas briga za sve mlade ljude ovde
jer da nam je drzava iole normalna
ovo ne bi smelo da se desi (strajk i sve ovo), jer bi ta ista drzava, tj. vlada intervenisala, zapitala se sta to nije u redu, smenila dekana, ili mozda niej problem u dekanu ili nekom drugom?
a to da li su na faksu lopovi ili ne, da li vas vredjaju ili ne.. je druga stvar, za to nisam nista rekla, vec za sam SRZ tog problema protiv kog se borite
nisam rekla da su na fakultetu naivcine, i ne ne znam kako je na faksu, izvini, tek sam krenula
naravno da sam svesna sta ceka moju generaciju
ali problem, GLAVNI problem, je u drzavi
zato sto su oni ti koji odjednom shvataju da im ne treba toliko arhitekata
i oni su ti koje apsolutno bas briga za sve mlade ljude ovde
jer da nam je drzava iole normalna
ovo ne bi smelo da se desi (strajk i sve ovo), jer bi ta ista drzava, tj. vlada intervenisala, zapitala se sta to nije u redu, smenila dekana, ili mozda niej problem u dekanu ili nekom drugom?
a to da li su na faksu lopovi ili ne, da li vas vredjaju ili ne.. je druga stvar, za to nisam nista rekla, vec za sam SRZ tog problema protiv kog se borite
meow- Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009
Strana 6 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina
Strana 6 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu