Pomoc oko upisa...
+6
pingvince
pailhead
SanjaHN
jowanas
CKAJBOKEP
stojadin
10 posters
Strana 1 od 1
Pomoc oko upisa...
Da ne davim previse, sada sam treci razred srednje skole i zeleo bih da se upisem na AF u Beogradu Ono sto mene zanima je sledece...
1. Sta se polaze na prijemnom ispitu za upis i ako neko moze da objasni, sta se konkretno radi na svakom delu celog testa (video sam da postoji cetiri dela, ali ne kontam sta svaki sadrzi)?
2. Koliko je bilo potrebno poena da bi se neko upisao na budzet prosle godine? Za sada sam uvek bio odlican u srednjoj, nadam se da ce tako i ostati, pa me zanima kakve su mi sanse za upis
3. Kada cu moci da kupim na AF informator i zbirku zadataka posto zelim da se malo bolje informisem o samom fakultetu i zadacima koji ce biti na testu?
4. Da li je pametno da sam pokusam da se pripremam vec sada, makar u domenu crtanja i sta bi mi preporucili da vezbam i ucim?
5. Meni je problem sto nisam u BG, a znam da su pripreme na AF od pocetka novembra pa nadalje, svaki vikend koliko sam video na sajtu. Da li postoji mogucnost da se ide na neke druge pripreme, tj. da ne moram svaki vikend da putujem specijalnu u BG, sto je prilicno skupo Bilo kakva alternativa.
Unapred se zahvaljujem i upozoravam da cu opet smarati ako mi nesto ne bude jasno
1. Sta se polaze na prijemnom ispitu za upis i ako neko moze da objasni, sta se konkretno radi na svakom delu celog testa (video sam da postoji cetiri dela, ali ne kontam sta svaki sadrzi)?
2. Koliko je bilo potrebno poena da bi se neko upisao na budzet prosle godine? Za sada sam uvek bio odlican u srednjoj, nadam se da ce tako i ostati, pa me zanima kakve su mi sanse za upis
3. Kada cu moci da kupim na AF informator i zbirku zadataka posto zelim da se malo bolje informisem o samom fakultetu i zadacima koji ce biti na testu?
4. Da li je pametno da sam pokusam da se pripremam vec sada, makar u domenu crtanja i sta bi mi preporucili da vezbam i ucim?
5. Meni je problem sto nisam u BG, a znam da su pripreme na AF od pocetka novembra pa nadalje, svaki vikend koliko sam video na sajtu. Da li postoji mogucnost da se ide na neke druge pripreme, tj. da ne moram svaki vikend da putujem specijalnu u BG, sto je prilicno skupo Bilo kakva alternativa.
Unapred se zahvaljujem i upozoravam da cu opet smarati ako mi nesto ne bude jasno
stojadin- Broj poruka : 3
Datum upisa : 05.05.2008
Re: Pomoc oko upisa...
Heh... Mislim da je vec ova tema negde pocheta, po ne znam koji put... Ali ovako...
1. Na prijemnom imash chetiri dela, a) slobodoruchno crtanje, b) logichko shvatanje prostora,
c) stereometriju, d) logichki zadaci ('test inteligencije')
2. Na budzhet mozhesh da upadnesh samo u zavistosti kako ostatak generacije odradi prijemni.
Npr. ako svi odrade loshe mozhesh da upadnesh sa mnogo manje poena...!!! Proshele godine
je bilo potrebno 75,5 poena...
3. Informator mozhesh da kupish uvek, to nije problem...
4. Sve zavisi od tvog talenta... Mozhesh da pokidash prijemni bez puno vezhbe, a mozhesh da se
spremash ceo zhivot, a opet nishta da ne uradish...
5. Naravno da postoji mnogo ljudi koji spremaju za prijemni... Nisu pripreme na faxu jedine, a ni najbolje!
Ali ne zhelim da reklamiram ostale predavache na netu, tako da ako ti treba neka visha info, javi se na pm!
p.s. Odakle si...??
1. Na prijemnom imash chetiri dela, a) slobodoruchno crtanje, b) logichko shvatanje prostora,
c) stereometriju, d) logichki zadaci ('test inteligencije')
2. Na budzhet mozhesh da upadnesh samo u zavistosti kako ostatak generacije odradi prijemni.
Npr. ako svi odrade loshe mozhesh da upadnesh sa mnogo manje poena...!!! Proshele godine
je bilo potrebno 75,5 poena...
3. Informator mozhesh da kupish uvek, to nije problem...
4. Sve zavisi od tvog talenta... Mozhesh da pokidash prijemni bez puno vezhbe, a mozhesh da se
spremash ceo zhivot, a opet nishta da ne uradish...
5. Naravno da postoji mnogo ljudi koji spremaju za prijemni... Nisu pripreme na faxu jedine, a ni najbolje!
Ali ne zhelim da reklamiram ostale predavache na netu, tako da ako ti treba neka visha info, javi se na pm!
p.s. Odakle si...??
Iz Kikinde sam... Sto se tice informatora, kontam da njega uvek mogu kupiti, ali sta je sa zbirkom zadataka?
Kako da odredim da li imam talenta, tj. da li je potrebno da vezbam za upis bar kod kuce sada?
Kako da odredim da li imam talenta, tj. da li je potrebno da vezbam za upis bar kod kuce sada?
Hm... Ne mozhesh sam da odredish da li imash talenta... Idi kod nekog na par probnih chasova
i reci ce ti on/ona!! A i zbirku mozhesh uvek da kupish! Raspitaj se malo ko se spremao za ovaj
fax tu u kraju, uzmi od njega radove, zadatke...
i reci ce ti on/ona!! A i zbirku mozhesh uvek da kupish! Raspitaj se malo ko se spremao za ovaj
fax tu u kraju, uzmi od njega radove, zadatke...
Da li bi neko bio ljubazan da podeli samnom sta se okvirno radilo na pripremama? Koliko se crtalo, koliko se ucilo, sta najvise, na koji nacin...
Imam veliku zelju da crtam, ali hocu da krenem makar u nekom smeru arhitekture, kada to vec zelim da upisem...
Imam veliku zelju da crtam, ali hocu da krenem makar u nekom smeru arhitekture, kada to vec zelim da upisem...
ne znam koliko ce ti pomoci,s obzirom da se ja nisam spremala na fakultetu jer sam iz Herceg Novog...
ja sam u nowebmru pocela sa casowima crtanja,a isla sam na casowe matematike.Uzela sam zbirke od 2003,2004 i 2005(cini mi se) i prelazila te zadatke...
sada me hwata uzasna trema,jer nemam nikakwu alternatiwu i bas nemam pojma sta bih drugo mogla da upisem
ja sam u nowebmru pocela sa casowima crtanja,a isla sam na casowe matematike.Uzela sam zbirke od 2003,2004 i 2005(cini mi se) i prelazila te zadatke...
sada me hwata uzasna trema,jer nemam nikakwu alternatiwu i bas nemam pojma sta bih drugo mogla da upisem
SanjaHN- Broj poruka : 5
Datum upisa : 13.04.2008
Kako ono rece ruzvelt?
The only thing we have to fear... is fear itself!
...and giant spiders..
The only thing we have to fear... is fear itself!
...and giant spiders..
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Ja sam generacija koja je upisala fax 2005. Mi smo imali tu nesrecu,da nismo ni znali sta polazemo na prijemnom do mesec dana predd polaganje! u principu deo koji se odnosi na slobodnorucno crtanje se sastoji iz 4 dela-1. je gledanje u postavljenu kompoziciju i crtanje iste, 2. deo je dekompozicija postavljene kompozicije, 3. je da sastavis kompoziciju od zadatih oblika i 4. je da crtas neku poznatu stvar(npr mi smo imali drvenu kocku). Sto se tice sterometrije, tu nisu bili mnogo teski zadaci,a isto je sto se tice i testa inteligencije,gde smo imali neki glupi tekst i nakon toga pitanja a osnovu teksta. A prostor,to vec zavisi kako su raspolozeni te godine.
U svakom slucaju,u bg imas dosta dobrih ljudi koji spremaju za prijemni,a koji su i mnogo jeftiniji od faxa.Tu,medjutim,postoji jedan problem,morao bi da se cimas do bg svaki vikend,kao sto je to radilo i 90% ljudi iz unutrasnjosti iz moje generacije.
U svakom slucaju,u bg imas dosta dobrih ljudi koji spremaju za prijemni,a koji su i mnogo jeftiniji od faxa.Tu,medjutim,postoji jedan problem,morao bi da se cimas do bg svaki vikend,kao sto je to radilo i 90% ljudi iz unutrasnjosti iz moje generacije.
pingvince- Broj poruka : 42
Godina : 37
Datum upisa : 12.12.2007
hmm
...pozz svima!
Cula sam da ce na prijemnom biti crtanje pa me zanima da li ce biti crtanje slobodnom rukom (stolica,kuca... itd ) ili neki tehnicki ctrez (zgrada... itd )...
Cula sam da ce na prijemnom biti crtanje pa me zanima da li ce biti crtanje slobodnom rukom (stolica,kuca... itd ) ili neki tehnicki ctrez (zgrada... itd )...
*iwwa*- Broj poruka : 2
Datum upisa : 29.10.2008
sve se crta slobodno..nema nikakvih lenjira na prijemom
ja sam npr. upravo stolicu imao kao jedan od zadataka
ja sam npr. upravo stolicu imao kao jedan od zadataka
ocelot- Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008
E ovako koliko ceo upis zavisi od ocena?
Sada sam 3. godinu - prvu sam polozio sa 4,3 - drugu sa 4,6 trecu cu takodje zavrsiti sa odlicnim uspehom ....
logicko zakljucivalje mi nije problem jer sam bez problema ispunio uslov za ulazak u mensu.
Takodje kazu da imam talenta za crtanje i ogromnu zelju da upisem ovaj fakultet....
Zelim da pocnem sa spremanjem posle nove gudine al prvo zelim da mi vi ,kao iskusni u ovome ,kazete kolike su mi sanse..
Unapred hvala.......
Sada sam 3. godinu - prvu sam polozio sa 4,3 - drugu sa 4,6 trecu cu takodje zavrsiti sa odlicnim uspehom ....
logicko zakljucivalje mi nije problem jer sam bez problema ispunio uslov za ulazak u mensu.
Takodje kazu da imam talenta za crtanje i ogromnu zelju da upisem ovaj fakultet....
Zelim da pocnem sa spremanjem posle nove gudine al prvo zelim da mi vi ,kao iskusni u ovome ,kazete kolike su mi sanse..
Unapred hvala.......
Alex991- Broj poruka : 2
Datum upisa : 09.12.2008
Pa pazi, ono sto mi mozemo da ti kazemo je jedino da imas sanse da opusteno upadnes na budzet, ali isto tako mozes i da zaseres ako se ne budes ozbiljno spremao.
Znam devojku koja je imala max iz srednje, pametna u pm, crta - prirodni talenat, ali se nije spremala, tj sama se spremala i zavrsila je na kraju na sumarskom...
Znam devojku koja je imala max iz srednje, pametna u pm, crta - prirodni talenat, ali se nije spremala, tj sama se spremala i zavrsila je na kraju na sumarskom...
CvRc- Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.08.2008
Znaci to sam hteo da cujem, da ne moram da budem sa svim peticama, inace planiram da se spremam kod odlisnih profesora , posle nove godine..... Hvala
Alex991- Broj poruka : 2
Datum upisa : 09.12.2008
Similar topics
» Pomoc oko upisa
» potrebna pomoc
» Pomoc oko popunjavanja obrazaca...
» S.O.S. pomoc kolegama sa druge godine - IU2
» Pomoc oko istorije moderne arhitekture i urbanizma!!!!
» potrebna pomoc
» Pomoc oko popunjavanja obrazaca...
» S.O.S. pomoc kolegama sa druge godine - IU2
» Pomoc oko istorije moderne arhitekture i urbanizma!!!!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu