archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pripreme

+18
dakich
Angel22
alekb
EddieMcCleister
NAĐ
Silvester
::JiGGy::
trynewguy
CvRc
pailhead
Bukinjo
SoSho
mistery_bb
Lightbulb
Mica
CKAJBOKEP
Gah-gah
ZenaZmaj:)
22 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Pripreme Empty Pripreme

Počalji  ZenaZmaj:) Čet Avg 07, 2008 9:00 pm

Zelim da upisem arhitekturu, sad krecem u IV godinu gimnazije, pa hocu na vreme da se raspitam kako teku pripreme... I, kakva su vasa iskustva? Very Happy I je li tacno da su pripreme na faxu 120 000din? Je li se ko spremao u Cacku ili u Uzicu? Posto sam iz Pozege...

Broj poruka : 3
Godina : 34
Datum upisa : 07.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Pripreme Empty Re: Pripreme

Počalji  Gah-gah Čet Avg 07, 2008 9:15 pm

ja sam samo spremala crtanje.. Inace ortak iz Cacka se spremao u Cacku kod ljudi koji su dolazili iz Bga vikendom i drzali po nekoliko sati odjednom.. ali ti ne znam nista detaljnije reci..
Gah-gah
Gah-gah

Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ZenaZmaj:) Uto Avg 12, 2008 11:17 pm

Hvala u svakom slucaju! Nadam se da ce jos neko nesto napisati, jer svi su se valjda negde pripremali pre nego sto su upisali fax Laughing

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CKAJBOKEP Sre Avg 13, 2008 2:12 am

postoje razni profesori, arhitekte koji spremaju odredjenu grupu za upis... svako od nas se negde spremao,
i kooliko toliko neshto nauchio. ja sam se konkretno spremao na faxu. loshe iskustvo! mnogo...
tako da ti ne preporuchujem da idesh tamo na prepreme, vec na neko od dobro proverenih mesta...
to cesh saznati preko pp poshto je oglashavanje generalno zabranjeno...SmileSmile
CKAJBOKEP
CKAJBOKEP

Broj poruka : 168
Datum upisa : 02.11.2007

http://myspace.com/justvlajko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Sre Avg 20, 2008 8:25 pm

I ja sam se spremala na fakultetu... Moram da priznam da i ja imam jako lose iskustvo sa tim Sad
Najbolje je da odes kod Marije. Njenih 80% je uletelo na budzet (a to je jako presudno za ovaj fakultet)... Smile
Srecno u svakom slucaju!!!
Mica
Mica

Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lightbulb Pet Avg 22, 2008 8:05 pm

pffff to se nikad ne zna - čiji će da ulete na budžet, to je stvar između pripremača i fakulteta... Razz
Lightbulb
Lightbulb

Broj poruka : 85
Godina : 37
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  mistery_bb Ned Avg 24, 2008 3:39 pm

ja sam se pripremao na faxu i imam odlicna iskustva. ja sam iz bajine baste, i putovao sam svaki vikend od oktobra do juna u Bg. meni je sa 29.48 bodova iz skole falilo 0.02 da upadnem na budzet, bio sam prvi ispod crte... i celo moje drustvo sa priprema je upalo na fax, a vecina na budzet...
a, pripreme su 165.2 evra mesecno... uostalom, imas par ljudi iz Pozege koji su ove godine upisali, pa se kod njih raspitaj....

mistery_bb

Datum upisa : 25.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ZenaZmaj:) Pon Avg 25, 2008 7:14 pm

Hvala Very Happy

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sre Avg 27, 2008 4:15 pm

U majku ti....ja sam se spremao kod Chika Mike,i prosao sam mnogooooooo jeftinije,a extra me je spremio,i na budzetu sam bio...kao i masa drugih njegovih studenata...a sve to za realno smesne pare... Smile
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Čet Avg 28, 2008 1:35 pm

eto vidis, ja sam se spremao 35 dana pa upisao, ne na budzet, ali upisao Smile

poz

Bukinjo

Broj poruka : 126

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Avg 28, 2008 10:14 pm

Da Buki ali ti si polagao prijemni u drugom roku sa 7-8 papana koji se nisu ni tih 35 dana spremali. Veruj mi, da si posle 35 dana priprema polagao sa 500-600 zveri koji su godinu dve tri crtale, radile matu i sl... pitanje je.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CvRc Sub Avg 30, 2008 8:33 pm

pailhead ::Da Buki ali ti si polagao prijemni u drugom roku sa 7-8 papana koji se nisu ni tih 35 dana spremali. Veruj mi, da si posle 35 dana priprema polagao sa 500-600 zveri koji su godinu dve tri crtale, radile matu i sl... pitanje je.

word

CvRc

Broj poruka : 24
Datum upisa : 26.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sub Avg 30, 2008 9:05 pm

hahaha,
pazi, prijemni nije bio ni za trunku laksi nego vas, sta vise...

sa svojim bodovima lagano bi se upisao i u prvom roku, ne na budzet naravno...

no dobro, tebi je pail u prirodi da sve dovodis u pitanje.... bounce

Bukinjo

Broj poruka : 126

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Avg 30, 2008 11:01 pm

Pazi, moj iz 2004e dve godine pre tvog ne mozes da dovodis pitanje. Bio je tezak, i u poredjenju sa onim iz 2003 (komplikovanija kompozicija, tezi zadaci), a nemerljiv sa ovim kasnije.

Ali nisam mislio na to. Prijemni ispit je generalno lak, i oni koji ga rasture nemaju cega da se brinu. Problem su nijanse koje nastaju posle nekih sta znam, 80ak mesta, gde pola poena deli ogroman broj studenata, i pravi razliku izmedju upisa, ili upisa u odredjenom statusu.

Dakle nisu zadaci dovedeni u pitanje, vec konkurencija u drugom roku.

Poslednji izmenio pailhead dana Pet Okt 23, 2009 2:07 am, izmenjeno ukupno 1 puta
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  trynewguy Sub Sep 06, 2008 8:18 pm

Da li zaista koriste pripreme iz crtanja u daljem toku studija?
Ili je dovoljno znati normalno da se crta.... mislim ne levoruko Smile neko ne na nekom umetnickom nivou...

trynewguy

Broj poruka : 2
Datum upisa : 27.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ::JiGGy:: Uto Okt 14, 2008 7:24 pm

Pozdrav svima!

Planiram da sledece godine upisem arhitekturu, pa me zanimaju ti pripremni casovi.
Jel moze neko da kaze okvirne cene za privatne casove i ako moze neko da mi pusti na pm
kontakte za te ljude sto drze pripreme?

Hvala unapred!

::JiGGy::

Datum upisa : 14.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Silvester Uto Okt 14, 2008 9:19 pm

Dovoljno je da ok crtas... Da razumes prostor...
Niko ne ocekuje da budes umetnik, vec da ti crtezi imaju smisla i da dobro izgledaju.
Uvek je pozeljno da imas neki svoj nacin na koji skiciras... Kao individualni pecat..

Same pripreme ti nece biti kljucne za studiranje ako vec sada znas da crtas... Naravno, zavisi sta se kod koga na pripremama radi.. Smile

Tako nesto.
Silvester
Silvester

Broj poruka : 79

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NAĐ Pet Jul 24, 2009 4:24 pm

Da li moze neko malo da mi pojasni kako teku pripreme na faksu i da li vredi dati toliko para,s obzirom da ima dosta jeftinijih pripremaca? Question

NAĐ

Datum upisa : 20.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 24, 2009 7:55 pm

Е овако... Припреме на факсу трају 5 сати дневно, суботом и недељом. Од тих 5 сати, на цртању се проводе 3 сата, док 2 сата одлазе на стереометрију (суботом) и на логику простора (недељом).

На цртању, у почетку, црта се само композиција, коју професори "искомпонују", док се касније, како се сви уходавају додају још неки задаци, све док се на крају (мај и јун) не раде целокупни тестови - симулација пријемног, док су се свих претходних месеци (новембар - април) тестови радили појединачно (и цртање, и стереометрија и логика простора). Што се тиче једног "часа" цртања он изгледа овако: на почетку професори наместе композицију (уколико је већ нису наместили) и задају задатке. Након тога изађу, на једно сат,сат и по времена. Потом долазе и иду од особе до особе и говоре им где греше, шта да исправе, и успут свима наглашавају неке ствари где се може погрешити, или чак објашњавају како се шта црта... Онда поново излазе, и пред крај "часа" долазе и понове гледају радове. Наравно, увек су могуће консултације са професорима, тј. за оно време док они нису у салим, може се отићи код њих, са својим пређашњим радовима и ближе продискутовати радове.

Што се тиче стереометрије, за време предавања раде се задаци, и професорка их детаљно објашњава. Начин рада је следећи: постоји мање заступљенији начин рада, где се ради по један задатак, након чега га професорка објашњава, и наравно, више заступљенији начин рада, где се првих сат и по времена, мање-више, раде задаци, самостално, а након тога се сви задаци продискутују уз објашњавање професорке. Професорка се такође шета по амфитеатру, док се самостално раде задаци, и појединцима (који је питају нешто, или затраже помоћ) објашњава и разјашњава задатке и проблеме. Наравно, тестови су чести. Smile

И преостаје још логика простора. Ту се задаци раде поступно тако што се сви наглас продискутују, разматрају се могућа решења, грешке, редефинисања задатака и скреће се пажња на кључне делове текста (нпр. наћи онај приказ, наћи оне приказе и сл.). Такође и овде постоје тестови: постоје тестови који представљају задатке које смо већ радили, док има тестова где сами смишљамо задатке, које касније продискутујемо.

Ако ти нешто није јасно, слободно питај.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  NAĐ Pet Jul 24, 2009 8:51 pm

E bas ti hvala,ovo mi je dosta pomoglo!Samo mi jos reci kakvi su tvoji utisci,jer kako vidim dosta njih nije zadovoljno tim pripremama i smatra da je bilo bolje ici negde drugo? Smile

NAĐ

Datum upisa : 20.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Jul 25, 2009 2:58 pm

Као прво, припреме на факсу су веома скупе (190€ месечно), мада не би могао то да коментаришем јер не знам колике су цене код приватних припремача (али верујем да су јефтиније).

Што се тиче цртања, мислим да су приватни припремачи посвећенији од ових на факсу, јер нас на факсу је било преко 100, а код приватних их је дефинитивно мање. Не кажем да нас нису научили на факсу како да цртамо, једноставно нам нису поклањали довољно времена.

За стереометрију не би ни требало да се припремаш код некога (али ако је у склопу цене, што да не Very Happy), него само набави задатке и вежбај, а све што ти није јасно, питај некога (другарицу, другара, професора математике у школи) јер се сви задаци раде по истом принципу. Тако да, ако провежбаш све задатке и разјасниш све оно што ти је нејсно, можеш да рачунаш на 10 поена. Једино ако ти математика баш и не иде онда....

Логику простора (а и стереометрију) би било најбоље да вежбаш са још неким, јер мислим да је групни рад најбољи, барем што се тиче вежбања.

Мој савет је да, ако идеш приватно јна припреме, да барем једном одеш на припреме на факсу (најбоље би било мај или јун, јер се тада раде симулације пријемног), чисто да се види начин рада.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  alekb Sre Sep 23, 2009 5:46 pm

Da li neko mozda ima brojeve telefona privatnih profesora koji drze pripreme,molim vas hitno mi je, a uopste ne znam kako da dodjem do njih? Sad
alekb
alekb

Broj poruka : 24
Godina : 33
Datum upisa : 05.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sre Sep 23, 2009 6:51 pm

alekb ::Da li neko mozda ima brojeve telefona privatnih profesora koji drze pripreme,molim vas hitno mi je, a uopste ne znam kako da dodjem do njih? Sad

Ja sam ti pustio PM, posto nije dozvoljeno reklamiranje na forumu Smile
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  alekb Sre Sep 23, 2009 8:24 pm

E hvala puno,zvacu ga sutra da se raspitam pa mozda i da krenem Very Happy
alekb
alekb