archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :)

+10
Angel22
jetsa
pingvince
pailhead
Jade_Saibot
NeCcie
TNBmec
Buba
SoSho
Bukinjo
14 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :) - Page 2 Empty Re: Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :)

Počalji  pailhead Ned Avg 31, 2008 9:17 pm

Sa zgrade, ljiusti se fasada,
sa balkona, saksija pada
kontejneri puni, danima stoje
komsijske macke njima se goje
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :) - Page 2 Empty Re: Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :)

Počalji  stfn Sub Sep 06, 2008 3:43 pm

da ne bih otvarao novu temu, pitacu ovde..

kakva su misljenja ako je neko bio u nekom od ovih studia ili zna osobu koja je bila..
takodje, interesuje me pristup i nacin rada (koliki je akcenat na diskusiji, izucavanju, eksperimentisanju, teoretisanju i bilo cemu sto ne mogu da naucim iz knjige - sto vise to bolje Wink

znaci diskusija, pravljenje maketa, odbrane, i slicne stvari..

prema temi su me najvise privukli studiji:

Aleksandre Djukic - Urbana reciklaza, refleksije i veze
Vladan Djokic - Integracija obala
Jelena Zivkovic - Turisticko-rekreativni potencijal savskog priobalja
Aleksandra Stupar - Technotise! Grad vs tehnologija

Dakle ne interesuje me koliko je opusteno dobiti 10 kod nekog zato sto ne dolazi, zato sto je opusten i slicno..
samo mi opisite ako mozete princip rada u studiu.

Hvala

stfn

Broj poruka : 5
Datum upisa : 16.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Sub Sep 06, 2008 4:03 pm

stfn ::
Aleksandra Stupar - Technotise! Grad vs tehnologija
Boze, oprosti joj
ameridojtega
ameridojtega

Broj poruka : 79
Datum upisa : 11.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  stfn Sub Sep 06, 2008 4:46 pm

hehe dobro, ok, na stranu taj urbanoidni sleng, meni je tema manje vise ok (grad vs. tehnologija) i prilicno aktuelna..

stfn

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Sep 06, 2008 5:38 pm

Da ne bi trebalo mozda da bude "technotize"?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  TNBmec Sub Sep 06, 2008 9:38 pm

pa zar se technotise (mislim inspiracija za ime za studio) ne odnosi na film Alekse Gajica "Technotise - Edit i ja"? Koliko sam video na prezentaciji, neke slike odatle su koriscene Smile
TNBmec
TNBmec

Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Jade_Saibot Ned Sep 07, 2008 12:30 am

ja sam bila kod djokica... ako te ne interesuje koliko se lako dolazi o desetke nego zelis da se intelektualno uzdizes, nemoj na ovaj studio, nerviraces se....

on je ponedeljkm drzao prezentacije o gradovima koji leze na rekama,... i izgledao je kao da te uci nesto ali u sustini provodis 2 sata gledajuci u google earth slicice i shvatas da je spremao pricu 2 minuta, cisto da nebi drzao konsultacija oba nedeljna termina... a onda sredom drzi konsultacije ali nije preterano zainteresovan da cuje sta imas da kazes... stalno organizuje neka javna izlaganja ideja, sitne odbrane pred kolegama, ankete... i sve to deluje kao da se stalno radi ali u stvari nista nije obavezno, nista nije bitno, ideja treba da ti zvuci dobro i da ga zainteresuje i tako se vec na pocetku zna sta mu se svidja... ako mene pitas imas veliku slobodu da radis sta hoces, kad hoces i ko voli takav pristup, njemu je ok.... ako zelis diskusiju, izazov, disciplinu... ne, lutko, ne... djokic je opustencija... ali meni je studio... bio ok Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Jade_Saibot
Jade_Saibot

Broj poruka : 80
Datum upisa : 06.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Sep 07, 2008 5:05 am

Ajde bre recite istinu. Nema nijedan studio niti profesor, niti asistent da zadovolje vase prohteve. Svi, ali svi do jednog su tu samo zbog titule i zbog beneficija, puca im qrac da vas necemu uce. Najradje bi da uopste ne dolaze na nastavu, a ima onih koji su shvatili da im se i to moze.

A oni koji misle da su naisli na neke pedagoge i na nekoga ko zeli da podeli znanje su gadno zaludjeni i sludjeni.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  stfn Ned Sep 07, 2008 4:42 pm

pa ok, ne ocekujem da se neko preterano cima, zato sto to do sad jos uvek nisam video (ok, tacno je da bismo mi prvenstveno trebali sami da se cimamo za znanje i to sve ali dzabe ako nema ko da te motivise i da te zainteresuje sto jelte ukljucuje odredjenu dozu truda)..

ali ocekujem da bude redovan na vezbama i da podstice diskusiju i istrazivanje, eksperimentisanje..

u principu mi se ne svidja kad je neko "opusten" u fazonu bas me briga za tvoju ideju, ako ti budes redovan i doneses mi na kraju sve sto treba da se preda, imas 10. Da li uopste postoji prof koji ce da radi sa tobom kako bi ti pomogao kod razrade ideje i da ti otvoreno kaze sta ne valja i zasto itd.. zar svi idu linijom manjeg otpora?

stfn

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Jade_Saibot Ned Sep 07, 2008 6:21 pm

ambiciozno... trebao si da se raspitas pre nego sto si upisao faks... Sad
Jade_Saibot
Jade_Saibot

Broj poruka : 80
Datum upisa : 06.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Sep 07, 2008 8:46 pm

Jel potrebno da crtam? Nijedan "profesor" nije tu zbog studenata. Tj. ajd', da ne gresim dusu, SKORO pa nijedan. Oni koji nisu takvi imaju kratak vek trajanja na nasem fakultetu. Pa nas fakultet je najurio cak i Ranka Radovica, dok su neki tu decenijama ustoliceni. A dovoljno je samo malo da ukljucis mozak i da shvatis zasto.

To "treba ja sam da se cimam" je potpuno promasen koncept. Za to ti ne treba fakultet, treba ti ne-srpski pasos, blok za skiciranje, i clanarina u nekoj biblioteci. Fakultet je tu da ti, zajedno sa svojim nastavnim kadrom mnogo toga pruzi, nas ne pruza.

Moj savet za svakog studenta je, idi linijom najmanjeg otpora, ako vec ne postoji linija bez otpora. Gledaj da zgrabis sto vise slobodnog vremena, i umesto drogiranja i opijanja radi sam na sebi. Procitaj atinsku povelju, prosetaj malo novim beogradom, nadji neke publikacije, saznaj sta je sve vec predlagano kao resenje kosancicevog venca itd. Kupi neki japanski casopis pa zaboravi na "Stuparku" i technotise ili technotize.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  TNBmec Ned Sep 07, 2008 9:32 pm

(quote)"A oni koji misle da su naisli na neke pedagoge i na nekoga ko zeli da podeli znanje su gadno zaludjeni i sludjeni."(end quote) - uglavnom se slazem sa ovim Smile
ok, koji bi onda studio trebalo izabrati gde su ljudi koliko-toliko pristojni i gde se neces nervirati?
TNBmec
TNBmec

Broj poruka : 63
Datum upisa : 20.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Sep 07, 2008 11:49 pm

Ne nego, ovom logikom

uslov:

Ako, zelim puno da naucim.

onda:

studio gde se najmanje radi, dovoljno za prolazak

Uslov:

Ako, zelim da ucim, a da mi pritom bude dosta vrata otvoreno u vidu stipendija, nastavka i sl.

onda:

studio gde se uz najmanje rada mogu dobiti devetke i desetke.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Sep 08, 2008 12:34 am

Dobar savet, Pail
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Pon Sep 08, 2008 2:42 am

ja opet verujem da postoji ogromna razlika izmedju ass-nata izmedju studija, kako po pristupu rada tako i po stecenom znanju sa kojim student izadje iz grupe istog...

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  stfn Pon Sep 08, 2008 9:52 am

upravo to, shvatam vasu ogorcenost fakultetom i ljudima koji rade na njemu.. ali svakako mogu da uocim razliku u pristupu studenata zavisno od sale, prvenstveno je uticaja imala sala u kojoj su studenti bili u prvoj godini..

i meni ovaj fakultet dodje kao politika u srbiji.. od svega zlog izaberes najmanje..

siguran sam da od odredjenih ljudi na neki nacin mozes zgrabiti po nesto, a od onih koji ne znaju ne mozes sigurno...

mozda se to ogleda i u tome sto ce da te motivise da procitas nesto.. stvarno mi je neshvatljivo da izjednacavate sve sale/studije.. pogotovo je bilo to izrazajno u prva 3 semestra gde se formirao u odredjenom smislu nacin razmisljanja..

stfn

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Čet Sep 25, 2008 1:51 am

jbga, nisam bio tu na vreme, ali mislim da je ovoj temi odzvonilo odavno, jer su svi trecaci na kraju zavrsili u nekom studiju.

e sada...

moja preporuka bi bila isto ksenija lalovic & aleksandra djukic za sve one koji jos nisu odabrali studio ili planiraju da se prebace.
to je bio naj ok studio u kom sam ja bio
i zapravo te nauce nesto konkretno (za divno cudo)

lm, ova tema se zatvara, i zamolio bih admina da prebaci moderatore sa jedne godine na drugu.itd.
lussster 5188
lussster 5188

Broj poruka : 139
Godina : 38
Datum upisa : 15.12.2007

http://www.myspace.com/althalusdushman

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu