saveti za crtanje i stereometriju (upis)
+4
meow
Marko™
alekb
ALExandra09
8 posters
Strana 1 od 1
saveti za crtanje i stereometriju (upis)
Pozdrav svim clanovima foruma, pregledala sam desetak vasih tema... 4. sam god gimnazije i hocu da upisem arh. ove godine,nosicu oko 35 b iz sk. Iz Vršca sam i ne idem na pripreme na fax, matematiku me sprema prof matematike, a crtanje takodje jedna profesorka koja je upucena u to arhitektonsko crtanje. Sprema se oko 2 meseca i nekako me sad hvata neka euforija oko tog prijemnog Bila bih vam zahvalna za nekoliko saveta oko crtanja i ako neko zna neke konkretne metode kojima se sluzi prilikom resavanja zadataka (da znam da li sam na pravom putu)
ALExandra09- Broj poruka : 43
Godina : 33
Datum upisa : 23.12.2009
...
Sto se tice crtanja najbitnije je da dobro izvezbas perspektivu ( horizont, nedogledi ) i da su ti proporcije dobre ( to najvise gledaju na prijemnom ), dobro je da vezbas sto slozenije razlicite kompozicije tako da ti ona koju dobijes na prijemnom ne predstavi veliki problem i da mozes brzo da je nacrtas, sto se tice matematike postoje razliciti zadaci pa samim tim i metode po kojima se resavaju, logika je isto vrlo vazna i nemoj da je zanemaris.
alekb- Broj poruka : 24
Datum upisa : 05.09.2009
Re: saveti za crtanje i stereometriju (upis)
E,to sa komplikovanim kompozicijama...znam svakodnevno i sama sebi kuci postavljam kompozicije,i bas se ne stedim,al na kraju obicno vidim dosta gresaka, i uvek imam razlicite, jednom mi linije nisu ravne, negde zeznem proporcije gde su ocigledne i tako bzv.
Logika mi je OK,matis isto kontam, nego mi nije jasno to da sam u jednoj od zbirki sa faxa videla zadatke sasvim drugog tipa, ono konkretno racunanje povrsine i zapremine sa brojevim?! A,zadaci iz SP, nekolicina mi je ili skroz nelogicna ili totalno nista ne vidim
Logika mi je OK,matis isto kontam, nego mi nije jasno to da sam u jednoj od zbirki sa faxa videla zadatke sasvim drugog tipa, ono konkretno racunanje povrsine i zapremine sa brojevim?! A,zadaci iz SP, nekolicina mi je ili skroz nelogicna ili totalno nista ne vidim
...
Verovatno ces vremenom biti sigurnija i pravices manje gresaka , resavanje zadataka iz shvatanja prostora oduzima dosta vremena i to je nezgodno, ne znam za tu matematika kazem ti postoje razliciti zadaci od dosta prostih pa do slozenijih, samo je bitno da se puno vezba
alekb- Broj poruka : 24
Datum upisa : 05.09.2009
ALExandra09 ::E,to sa komplikovanim kompozicijama...znam svakodnevno i sama sebi kuci postavljam kompozicije,i bas se ne stedim,al na kraju obicno vidim dosta gresaka, i uvek imam razlicite, jednom mi linije nisu ravne, negde zeznem proporcije gde su ocigledne i tako bzv.
U principu to je vise matematicka logika, nego matematika. Tacno je da su to 'samo' povrsine i zapremine tela, ali ti ta tela moras da uocis, jer se obicno radi o zajednickim delovima dva tela koja se nalaze unutar kocke ili njihovoj uniji.
Dobro je sto i kod kuce crtas, i ja to radim, jer ces time brze uvezbati ruku, i ucices u stos
Marko™- Broj poruka : 85
Datum upisa : 22.07.2009
od stereometrije uvek bude neko telo, ili 2 tela, koja su upisana u neku prizmu ili vise prizmi
pa treba uociti presek ta 2 tela
ili na primer zapreminu tela u jednoj od prizmi
itd
pa treba uociti presek ta 2 tela
ili na primer zapreminu tela u jednoj od prizmi
itd
meow- Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009
E, bas je matematicka logika Recimo radim ove zadatke iz zbirke sa faxa, i ima dva zadatka koja su jako teska, sa kosim piramidama u prizmi...Nikako ne mogu da nadjem presek sama tako da cu morati da cekam cas...ono neki zdt su ocigledni a, neeekiii
A,da li neko moze d ami kaze koliko u proseku bude zadataka iz matisa, posto ona nosi max 10b, a ima zadataka koji nose razni br poena,jel ima kombinacija laksih i tezih ili kako zapadne?
Poz i hvala
A,da li neko moze d ami kaze koliko u proseku bude zadataka iz matisa, posto ona nosi max 10b, a ima zadataka koji nose razni br poena,jel ima kombinacija laksih i tezih ili kako zapadne?
Poz i hvala
^ Iz mate imas 6-7 zadataka, ili tipa 3 cela, i cetvrti pod a, b, c, sve u svemu sve se svodi na isto. Meni je ta mata jako laka, i jedino trema moze da te spreci da na mati izvuces maksimum.
da,takodje...al ponekad me uhvati trip i za to sto znam da znam... I takodje,imam zbirku sa faxa *2004-2005 tu su totalno drugaciji zadaci, oni sa konkretnim brojevima, da li ima i takvih zdtk ili je toga ipak nema?
Pa nzn, ja to sve radim, i ove sa unijama i presecima i ove obicne. Ja imam neku zbirku zadataka iz logike prostora od 1990 do 2008 sa prijemnih, i uradio sam je celu, i onda cujem da logika nece biti na nasem prijemnom, zato me zanima kada ce faks da objavi sta ce biti na nasem prijemnom!
kada ce da objavi?
verovatno vece pred prijemni...
verovatno vece pred prijemni...
LandDownUnder- Broj poruka : 36
Datum upisa : 28.11.2009
Marko™ :: i onda cujem da logika nece biti na nasem prijemnom, zato me zanima kada ce faks da objavi sta ce biti na nasem prijemnom!
Одакле ти то?
EddieMcCleister- Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009
"Za sada nema promena. Zvanicne informacije bice objavljene do kraja maja 2010 godine."
Odg na mail koji sam poslala faxu...
^ Sve je to super, ali zasto su na pripremama na faksu uveli makete (koje oni tamo rade vec nekoliko casova), rekavsi im da ce se to polagati na prijemnom, najverovatnije umesto logike prostora?
Samo nam jos makete fale... Zna li neko kad ce se znati sta je tacno na prijemnom, hoce li nesto menjati i sl?
Milica11- Broj poruka : 26
Datum upisa : 12.06.2009
ALExandra09 ::"Za sada nema promena. Zvanicne informacije bice objavljene do kraja maja 2010 godine."
AGAIN...
Istina je da se prijemni promenio u odnosu na predhodne godine.Posle 20 godina ponovo su uveli makete za prijemni i izbaceni su logicki zadaci...
Sto se crtanje tice ono se svodi na perspektivni prikaz tvoje makete (eksterijer);enterijer tvoje makete;tvoja maketa u gradskom,seoskom ili primorskom okruzenju.Bice i neki tekst,koji cemo morati procitati pa nacrtati ono sto smo procitali...
Sto se crtanje tice ono se svodi na perspektivni prikaz tvoje makete (eksterijer);enterijer tvoje makete;tvoja maketa u gradskom,seoskom ili primorskom okruzenju.Bice i neki tekst,koji cemo morati procitati pa nacrtati ono sto smo procitali...
Back2Basic- Broj poruka : 1
Datum upisa : 21.06.2010
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu