arhitektura vs gradjevina...
+2
Marko™
Jelena_92
6 posters
Strana 1 od 1
arhitektura vs gradjevina...
Pozdrav svima....Ovako...Ja am treci razred gimnazije i dvoumim se izmedju arhitekture i gradjevine(sto ste verovatno i zakljucili iz naslova teme )...Matematika mi ide odlicno,kao i fizika...Razlog zbog koga se dvoumim je crtanje...Ne znam koliko dobro crtam...znam da nisam totalni antitalenat pa me zanima na kom nivou treba da bude crtanje kako bi se uslo na budzet..I da li,objektivno,postoje sanse da se udje na faks sa prosecnim crtanjem...molim vas,budite iskreni,jer mi je bolje da cujem sve sada nego da shvatim kada vec bude kasno...I jos nesto..da li je lakse zavrsiti gradjevinski ili arh...Za pripreme necu ni da pitam,posto su na gr smesno lake(ili sam bar takav utisak stekla dok sam resavala zadatke sa proslogdisnjih prijemnih)...Da ne zaboravim,da li je moguce polagati prijemni na vise fakulteta(npr elektrotehnika,gradjevina i arh)?
Jelena_92- Broj poruka : 5
Datum upisa : 27.04.2010
Re: arhitektura vs gradjevina...
Ako nisi talentovana za crtanje, trebace ti vise vezbe, i napora, ali savladaces ga, kao i drugi. Daleko od toga da je crtanje jedini kriterijum za upis na fakultet, pogotovo sada, kada ce se na prijemnom polagati i makete...o jedva cekam to da vidim.
Gradjevinski fakultet je mnogo tezi od arhitektonskog, i po meni, nezanimljiviji, nekreativniji, suvoparniji, a pritom mislim na odnos arhitekture i gradjevine, jer ne znam kako je na samim fakultetima...ali cu za 5-6 meseci saznati kako je na arhitektonskom.
Moguce je polagati prijemni na vise fakulteta, u zavisnosti od toga kada se odrzavaju prijemni ispiti, ali imas slucajeva kada sa polozenim prijemnim ispitom na jednom faksu mozes da upises neki drugi, ali to ne bi trebalo da te zanima uopste, koncentrisi se samo na ono sto zelis, a to je - arhitektura.
Gradjevinski fakultet je mnogo tezi od arhitektonskog, i po meni, nezanimljiviji, nekreativniji, suvoparniji, a pritom mislim na odnos arhitekture i gradjevine, jer ne znam kako je na samim fakultetima...ali cu za 5-6 meseci saznati kako je na arhitektonskom.
Moguce je polagati prijemni na vise fakulteta, u zavisnosti od toga kada se odrzavaju prijemni ispiti, ali imas slucajeva kada sa polozenim prijemnim ispitom na jednom faksu mozes da upises neki drugi, ali to ne bi trebalo da te zanima uopste, koncentrisi se samo na ono sto zelis, a to je - arhitektura.
Marko™- Broj poruka : 85
Godina : 33
Datum upisa : 22.07.2009
polagace se makete? je l' to sto posto sigurno ili su jos uvek samo govorkanja? znam da su ovi na faxu poceli intenzivnije da vezbaju makete...ali mislila sam da je to samo mit, legenda... xD
LandDownUnder- Broj poruka : 36
Datum upisa : 28.11.2009
au...pa sad i makete..nadam se da mi to ide bolje od crtanja...I da,jel to sigurno?...I meni je arhitektura mnogo zanimljivija od gradjevine ...pokusacu da je upisem sl godine...I da,ako neko zna...sta se podrazumeva pod maketama(pravljenja kuca i sli ili..?)
Na prijemnom cemo dobiti tekst u kojem je objasnjeno kakvu maketu treba da napravimo, i sta ona treba da pretstavlja. Makete inace nisu u smislu kuce, zgrade i slicno, vec neke apstraktne kompozicije, koje koliko sam ja shvatio, ne bi trebalo da budu dekonstruktivisticne, jer oni na fakultetu to i ne vole bas. One u principu nisu teske, samo ne treba biti aljkav, i skapirati sta je zapravo poenta.
Dobro..i ne izgleda tesko......A jel bi te makete isle umesto nekog dela na prijemnom ili se dodatno ubacuje
Umesto logike prostora!
Ali rano je za tebe da se cimas, sta sve mogu da izmene do tvog prijemnog...ma do mog, a kamoli do tvog.
Ali rano je za tebe da se cimas, sta sve mogu da izmene do tvog prijemnog...ma do mog, a kamoli do tvog.
E, Marko, a je l' to sigurno umesto logike prostora?
To im je baš nelogično.
To im je baš nelogično.
Lazarus- Broj poruka : 15
Datum upisa : 23.03.2010
Pa tako su rekli, mada ja spremam i logiku i makete, sto je sigurno, sigurno je.
Au..kako me to nervira...pa zar ne mogu bar da vas obaveste sta treba da se sprema za prijemni?!...i sad se cimate i sa logikom prostora i sa maketama...Msm znam da su makete korisne i na faksu...ali i bez toga je prijemni dosta obiman...Ne razumem ih...
Jelena_92 ::Au..kako me to nervira...pa zar ne mogu bar da vas obaveste sta treba da se sprema za prijemni?!...i sad se cimate i sa logikom prostora i sa maketama...Msm znam da su makete korisne i na faksu...ali i bez toga je prijemni dosta obiman...Ne razumem ih...
Da je samo na prijemnom, bilo bi super... Takva zezancija le celih 5 godina tako da treba cuvati zivce.
Elem, verovatno vec znate, na sajtu Univerziteta u Beogradu je izasao konkurs sa opstim uslovima. I ovo pise za prijemni ispit na Arhitektonskom fakultetu:
>Сви пријављени кандидати полажу пријемни испит за проверу склоности и способности за
студије архитектуре. Пријемни испит за проверу склоности и способности за студије
архитектуре има квалификациони карактер.
Испит се полаже у форми међусобно повезаних задатака и има за циљ да изврши пороверу и процену
способности сагледавања, разумевања и представљања облика у простору као и проверу и процену
имагинације и умеће синтезе и компоновања.
Тест се реализује у току једног дана, у једној смени, у трајању од највише 4 сата.
Po ovome (ranije su navodili 4 dela ispita) najverovatnije ce biti i makete... Takodje to mi je potvrdila i jedna asistentkinja sa faxa...
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
^ E poslao sam ti PM, pa mi, ako te ne mrzi, odgovori, jer mi je jako vazno!
http://prijemni.infostud.com/termini_ispita_upis_prvi_rok_2010/16/6/Univerzitet_u_Beogradu#74
Da li je ovo definitivno, pitam posto ne postoji na sajtu fakulteta?
I da li na polaganje moze da se ponese vizir?
*m*- Broj poruka : 14
Datum upisa : 16.02.2010
Na faksu su im rekli da je prijemni ispit 28. juna, u ponedeljak, od 9-13 h.
Sto se tice vizira, mislim da sme, ali nisam siguran.
Sto se tice vizira, mislim da sme, ali nisam siguran.
*m* ::http://prijemni.infostud.com/termini_ispita_upis_prvi_rok_2010/16/6/Univerzitet_u_Beogradu#74
Moguce je da je 28. juna (prosle godine je bio 29. juna prijemni, u ponedeljak)... Infostud prenosi podatke i uzima sa raznih izvora koji ne moraju da budu tacni. Pouzdanije je saznati preko fakulteta...
Prijemni ispit je definitivno 28. juna...
na sajtu fakulteta mozete saznati sve o prijemnom ispitu 2009. ako zelite da upisujete prosle godine
LandDownUnder ::na sajtu fakulteta mozete saznati sve o prijemnom ispitu 2009. ako zelite da upisujete prosle godine
?
pa nisu jos izbacili informacije za prijemni 2010. jos uvek stoji prijemni 2009.
Pa dobro, objavice u toku sledece nedelje ili pocetkom juna... Za sad se zna termin polaganja prijemnog i sta ce biti verovatno na prijemnom...
Eheheh, kad sam isao da se raspitam za ubrzani kurs, pitao sam onu u sekretarijatu kada ce objaviti informacije o prijemnom ispitu za 2010.-u godinu, na sta je ona meni odgovorila: 'Pa tako, desetak dana pred ispit'. Ja sam se prekrstio.
Koja crna sledeca nedelja.
Koja crna sledeca nedelja.
Pa ne znam baš šta mogu da nam izmislim, na kraju krajeva, svi smo u istom džumbusu.
Osim možda ovih što rade na fakultetu, mada sam prošao kroz faks par puta i slučajno video ono što oni rade,
i nisam nešto fasciniran... Mada, šta ga znam... U svakom slučaju, gotova škola, sad mesec dana priprema.
Osim možda ovih što rade na fakultetu, mada sam prošao kroz faks par puta i slučajno video ono što oni rade,
i nisam nešto fasciniran... Mada, šta ga znam... U svakom slučaju, gotova škola, sad mesec dana priprema.
Lazarus- Broj poruka : 15
Datum upisa : 23.03.2010
Similar topics
» arhitektura
» Jel arhitektura za mene???
» Arhitektura danas
» ARHITEKTURA 2013 :)
» barokna arhitektura
» Jel arhitektura za mene???
» Arhitektura danas
» ARHITEKTURA 2013 :)