archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PROTEST (podrska)

+17
hugsy
MaXx_!
storm_raider1
SoSho
drum1
TNBmec
Anabeli
ameridojtega
Lucas
prof. Voland
Angel22
Bukinjo
CKAJBOKEP
pailhead
kosta
rick_sha
Mica
21 posters

Strana 1 od 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Ići dole

PROTEST (podrska) Empty PROTEST (podrska)

Počalji  Mica Pet Maj 16, 2008 11:37 am

PROTEST STUDENATA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA

PONEDELJAK, 19. MAJ U 14H BLOKADA BULEVARA KRALJA ALEKSANDRA!!!

Treba nam vasa podrska. Dobrodosli ste!!!
Mica
Mica

Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

PROTEST (podrska) Empty Re: PROTEST (podrska)

Počalji  rick_sha Pet Maj 16, 2008 6:17 pm

kakav sad protest?
rick_sha
rick_sha

Broj poruka : 66
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Pet Maj 16, 2008 8:55 pm

Vi ste totalno neobavesteni!!!
Mica
Mica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  kosta Pet Maj 16, 2008 9:50 pm

Mica ::PROTEST STUDENATA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA

PONEDELJAK, 19. MAJ U 14H BLOKADA BULEVARA KRALJA ALEKSANDRA!!!

Treba nam vasa podrska. Dobrodosli ste!!!

Najbolje resenje sopstvenog problema je blokiranje puta ljudima koji se vracaju s posla i nemaju nikakve veze s tim.
Stvarno bistro, odusevljen sam inventivnoscu...
kosta
kosta

Broj poruka : 20
Datum upisa : 26.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Maj 16, 2008 11:28 pm

bolje blokirajte nastavu, udjite u amfiteatar, udarajte nogama o pod, arlaucite... hm, mada kad razmislim takvo je svako predavanje, ali sta znam, preterajte ovaj put.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Sub Maj 17, 2008 12:27 am

Samo nek se protestuje.....
rick_sha
rick_sha

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  CKAJBOKEP Sub Maj 17, 2008 3:11 am

bolje blokirajte nastavu, udjite u amfiteatar, udarajte nogama o pod, arlaucite... hm, mada kad razmislim takvo je svako predavanje, ali sta znam, preterajte ovaj put.
Very Happy Cool odushevljavash me pailhead...Smile
CKAJBOKEP
CKAJBOKEP

Broj poruka : 168
Godina : 36
Datum upisa : 02.11.2007

http://myspace.com/justvlajko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Maj 17, 2008 5:19 am

Cool
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Sub Maj 17, 2008 9:47 am

Protest pomeren za sredu zbog problema s murijom. Moramo da im saljemo dopis, nije isto k'o prosli put.
Mica
Mica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Sub Maj 17, 2008 9:53 am

pailhead ::bolje blokirajte nastavu, udjite u amfiteatar, udarajte nogama o pod, arlaucite... hm, mada kad razmislim takvo je svako predavanje, ali sta znam, preterajte ovaj put.

Blokiracemo, ali tek kad budemo imali advokata uz nas.
Mica
Mica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sub Maj 17, 2008 4:08 pm

LOL
protest je super stvar, cim mi to ne znamo, znaci da realno niste dobro organizovani Wink
Basketball

prva stvar, koji su vam ciljevi tj uslovi? sta zelite da postignete protestvom, na sta ste spremni? koliko ljudi imate u organizaciji?
ajmo malo...

gde ste nasli sad da protestvujete u ovo vreme?
poz

Bukinjo

Broj poruka : 126

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Sub Maj 17, 2008 6:21 pm

A realno, sta vas to zanima ako niste zainteresovani???

Ciljevi: jedan vrlo lep i jasan cilj - da svi koji ostvare 60ECTS predju na budzet, a ne samo njih 28oro.
Sem toga, par stvari se iskomplikovalo, pa nece biti u ponedeljak. Ja sam gledala da obavestim drugu godinu ako je zainteresovana, niko se nije odazvao, prema tome, nemojte vi meni da pricate o dobroj ili losoj organizaciji.
Dalje, protest su uzeli da organizuju ljudi koji imaju veze i potrudili sus e oko svega, a podrsku i pomoc nisu nasli... Iskreno, i ja sam razocarana u celu svoju generaciju pogotovo kad sam videla koji ljudi su izbegli da potpisu peticiju jer su se ponovo usrali a ocekuju da dobiju najbolje od nas. Da ne pricam sta je vec sve uradjeno, i s kim smo sve u kontaktu (mi koji se cimamo, a samo nas je troje).

@ Bukinjo: Mozda bi i bio odrzan ranije onaj protest da su nasi predstavnici trazili malo vise pomoci i da su se potrudili ovoliko koliko se nas troje cimamo. DObili bi i vise od podrske studenata sa drugih fakulteta, dobili tacna uputstva, ali ne, bitno je da su se oni usrali cim su culi da ce biti suspendovani... Niko se nije setio da imamo advokata...
Boze, i dalje se krstim!
Mica
Mica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Sub Maj 17, 2008 6:45 pm

hahaha, vidi se da ste deca...
ova tvoja recenica je krajnje kretenska, izvini na izrazu.

Pazi, kao prvo, ja od vasih uslova nemam nikakve koristi osim stete, jer gubim dragoceno vreme da dam ipite i odslusam vezbe.
Drugo, mi smo protestvovali jer su nam nametnuli uslove pod kojima nismo upisali godinu.
Kod vas je situacija drugacija, upisali ste, prihvatili uslove i sad hocete da protrestvujete uz pomoc advokata>? koji ce da urade sta?

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Sub Maj 17, 2008 9:05 pm

Ljudi, ovo je obavestenje kolega sa prve godine o svojoj odluci da protestvuju, i poziv da se pridruzimo (svako ima pravo odluciti da li ce ici ili ne), a ne poligon za svadjanje. Bukinjo mene stvarno cudi takav tvoj istup. I ti si prosle godine bio na samofinansiranju, i na blokadi, i na protestu, itd., i tada, kao i vecina, urlao si za to da svi predjemo na budzet. Nekolegijalno reci da te je bas btiga, i da ti nanosi stetu, kad nije tako. Kod nas je problem pitanje mastera, i nama prete rangiranjem, iako se nismo pod takvim uslovima upisali, mada ces se ti upisati negde u inostranstvu, vecina ljudi nema uslove, i neki ce morati ostati ovde. Da li je pravedno da oni placaju 4500 eura? Ili da prvaci palcaju 3000 eura. Da ne kazem da se ne zna gde su te pare otisle. Ja mislim da nije ok. Nase pitanje mastera vezano je za pitanje prve godine, a to je rangiranje. Ako njih rangraju, zasto bi im problem bio da i nas rangiraju, a da ne kazem da ne vredi ni 3000 ni 4500 eura. Nadam se da se slazes sa ovim. Tvoje je pravo da li ces ih podrzavati ili ne, njihovo pravo je da li ce se buniti ilil ne. Ja ih podrzavam, jer znam da se nalaze u nezavidnoj situaciji, i zaista imaju problem da se dogovore i usaglase. Slazem se sa Micom, tema o protestu je aktuelna jos od pocetka ovog semestra, i zaista ako nisi upucen u nesto, ne bi trebalo da se iznenadjujes i da ulazis u neku vrstu diskusije, to ti je moj savet.
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Ned Maj 18, 2008 1:46 am

gorane,
pazi ovako,
ja prvi nisam negativan oko protesta. Kao neko koji je bio dosta angazovan na nasem protestu mogu da tvrdim i znam neke stvari koje drugi ne mogu sa sigurnoscu da tvrde...

dakle, moja reakcija je krajnje normalna, jer, oni NE MOGU da se bune i NEMAJU OSNOVA da se bude za ono za sta SU POTPISALI. mi za master studije nismo potpisali nista, vec smo potpisali za osnovne akademske studije i prihvatili njihova pravila, koja su oni prekrsili, mi se bunili, i doveli stvari na mesto.
Uslove za master prihvatas tada kad upises master, jer se on tretira potpuno nezavisno u osnosu na osnovne.

Nije ovde pitanje podrske ili ne, niti je svadja vec intelektualna rasprave koliko je ralno moguce i u krajnjem slucaju isplativo protestvovati u slucaju generacije 88....

ne znam u cemu je problem? ja sam zeleo da izlozim samo greske u organizaciji i logici ove ideje...

poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Maj 18, 2008 2:25 am

Andreja, ako smatras da je intelektualno reci nekom da je rekao nesto kretenski – smatram vrlo primitivnim. Ako si smatrao nesto da je suvislo ili besmisleno, to si mogao na sasvim drugi nacin reci. I ja sam ucestvao svaki dan i svaku noc na blokadi, znas i sam, ali takodje znam da je usvojen dokument u rekotoratu 25. arpila 2007 .godine, na nivou univerziteta cele zemlje, zbog veoma lose prolaznosti, da se onaj deo zakona (koji je pritom veoma los) koji govori o rangiranju ne bude na snazi nekoliko narednih godina. To znaci da ne bi smelo da bude rangiranje, jer je nas fakultet isto potpisao taj papir, i samim tim uzeo tu obavezu. Ja nisam govorio o tvojoj reakciji, vec o nacinu na koji govoris. Ja nisam nista potpisivao prilikom upisa, a podseticu te da smo upisali sistem 3+2, doduse tacno je da postoji ta podela na osn. i dipl. akademske studije, ali to ne znaci da ono sto nisu uspeli da nam urade u prvoj, da to posle tri godine urade. Ne postoji nikakav problem, ali slozices sa da one pare sto uzimaju, ne pruzaju nista, cak su veoma losi prema tebi, bar sam ja imao takva isksutva. Cast izuzecima. Podseticu te da se trazio uvid gde idu skolarine, sta placamo, a odgovor je bio da je to poslovna tajna. Nesto ocito nije sasvim cisto.
Koliko znam (ne bi bilo lose da neko sa prve godine okaci taj ugovor kako bi svi tacno procitali sta pise) u njihovom ugovoru se ne spominje rangiranje (indirektno se spominje zakon o visokom obrazovanju) i verujem da su ljudi bili zaprepasceni kada im je Savic na predavanju rekao da 28 najboljih prelaze na budzet + mesta ljudi sa budzeta koji ne ociste godinu. Ali tu, pored toga, stoji i odluka rektorata da se to ne sprovdi narednih godina (mislim da se dokument moze naci na sajtu ministarstva prosvete). Sto se tice protesta, ulica je javno mesto, i tu fakultet ne moze nista protiv njih, ne moze nikog suspendovati ili izbaciti, a postoje drugaciji nacini da se nastava ne odrzi, ali to zavisi od njih na sta su spremni i koliko, i da li zele maksimalno da radikalizuju svoj protest. Oni o tome odlucuju. Ali otom potom. Videcemo sta ce biti. Bitno je da se bune, da mamlazi vide da im nije svejedno, i da neke stvari nece tako olako proci.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Ned Maj 18, 2008 1:09 pm

Angel22, hvala ti za ovo sto radis, ali nema potrebe. Zaista.
Pokusacemo da protestujemo, mada sam sve manje sigurna da cemo ovako nesto postici.

Da, naravno da mozemo da se bunimo jer mi NISMO POTPISALI nikakve uslove za rangiranje. Ugovor ne sadrzi nikakav clan takvog sadrzaja! Niko od nas nije to znao sem predstavnika godine koji su to kasnije saznali kad su morali sve da procitaju od A do Sh. Uprava je i racunala na to da niko nece procitati statut i da ce svi biti neobavesteni. Nisu oni glupi.
Da, svi smo bili sokirani kada smo culi od Savica na predavanju da ce samo njih 28oro preci na budzet.
Ako niste upoznati (vi sto ste spremni da pljunete na nas koji se borimo za nesto sto ste vi vec dobili), i sam statut fakulteta je prekrsen uvodjenjem nacrtne na pola prvog semestra, koja je ispredavana tako da i kad pitamo profesora zasto, on mahne stapom, ponovi istu stvar koja nikome nije jasna i onda misli da je zavrsio posao. Broj casova predavanja i vezbi, nije odgovarao broju kredita koji je predmet nosio, a ni lekcije nisu sazete, vec je sve ispredavano kao da smo mi vec to ucili dobre tri godine.

DA, IMAMO PRAVO DA PROTESTUJEMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mica
Mica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  prof. Voland Ned Maj 18, 2008 2:06 pm

imate puno pravo da se bunite, cak i za stvari koje ste potpisali, jer bi makar trebalo da ste potpuno ravnopravni sa faxom kad je taj ugovor u pitanju i s toga imate pravo da trazite reviziju ugovora, ako oni to odbijaju, trazite nacine da ih na to naterate...oni su ti koji su uveli zakon trzista u visoko obrazovni sistem, iskoristite to, budite trgovci kad pregovarate sa njima zajebite herojski utopizam!
prof. Voland
prof. Voland

Broj poruka : 99
Godina : 39
Datum upisa : 12.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Maj 18, 2008 3:33 pm

Bukinjo ::
Drugo, mi smo protestvovali jer su nam nametnuli uslove pod kojima nismo upisali godinu.
Kod vas je situacija drugacija, upisali ste, prihvatili uslove i sad hocete da protrestvujete uz pomoc advokata>? koji ce da urade sta?

Gledam, kad sam ovo napisao, kad ono, nije moj nick pored ove poruke.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Maj 18, 2008 3:45 pm

Problem je naravno, malo komplikovaniji od ovoga, i potrebna je kolegijalnost na nivou univerziteta, ako ne i cele zemlje. Nasi roditelji su finansirali te skole godinama, i kada su radjali decu '85, i '86 i '87 i tako dalje...

Ne postoji nikakav razlog sada da skole postanu tako nepristupacne, i da pocnu ovako bahato da se ponasaju preko noci. Narocito kad se uzme u obzir sam njihov kvalitet.

Protest... bilo kakav, je trebalo organizovati pre ovih izbora, jer bi to tada dobilo neverovatnu medijsku paznju, i siguran sam da bi se javilo mnogo dobrovoljaca koji bi rado preuvelicali problem (sto je uvek dobro) zarad svojih interesa (sto bi naravno bilo dobro i po nas).

Mada ni sad nije kasno, pre nego sto se dogovore oko vlade.

Moj savet je da sumirate probleme, da zvuce kratko jasno i strasno.

Na primer moj je:

• bio sam odlican djak u srednjoj i osnovnoj
  • upisao sam se na arhitektonski fakultet iz prvog puta, rangirajuci se medju prvih 25
  • ocistio sam prvu godinu u junu sa desetkama iz najtezih predmeta
  • u drugoj godini, paralelno sam radio pored studija, i dao sam uslov za upis trece godine na budzetu, i odrzao prosek od 8.5 (dobar)
  • otisao sam na praksu u ameriku, koju sam sam obezbedio, da bih naucio nesto sto nimalo nije zastupljeno kod nas, i vratio se
  • sada placam skolarinu, moj program istice ove godine (protiv-zakonito, i protiv-statutarno) i bicu primoran da dajem razlike ako mi se nesto desi ove godine.
  • moja drzava finansira studente drugih drzava, a ne mene
Tako nesto se recimo zapise. A na tv-u, ili u novinama se da izjava "Nad-prosecan sam student, visok prosek, dajem vecinu ispita u prvom roku, moji roditelji su placali doprinose i sada moja drzava nece mene da finansira, dok finansira tamo neke strance."

Siguran sam da sada na prvoj godini imate neke slicne price, kao recimo sa uvodjenjem nacrtne u pola semestra ako sam dobro razumeo, ili nekog predmeta gde vam se ne pojavljuju asistenti i profesori, negde gde nikada ne mozete da nadjete nekog za konsultacije i sl.

Eto, to su moja dva centa.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Ned Maj 18, 2008 4:08 pm

Da li ste vi na prvoj godini svesni svoje nesvesti?
Ili bar, mozda, da je ostalo 2 nedelje do kraja?
rick_sha
rick_sha

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Maj 18, 2008 5:04 pm

rick_sha nije kasno da i sada bude protest, ovi iz studentske sluzbe ne mogu da izvrse proceduru sa rangiranjem sve dok ne budu imali gotove spiskove studenata koji su ocistili godinu sa budzeta i onih sa samofinansiranja koji su polozile sve ispite. A svi znamo kako rade u toj prostorijici sa puno dima i kafe. Znaci protest moze da se dogodi cak i u septembru pre pocetka nastave, mada slazem se sa Pailom da je ovo trebalo da se desi 5. maja, kada je bio prvi dogovor, taman pred izbore, bila bi bolja medijska paznja i stvarno bi se digla prasina.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Ned Maj 18, 2008 5:38 pm

Nikad nije kasno, samo sto sad stvarno nema nikakvog smisla, pre izbora... imalo je smisla.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lucas Ned Maj 18, 2008 6:59 pm

Bukinjo ::
...sta zelite da postignete protestvom...

budjo kad ces da naucis kaze se protest, ne protvest Razz Razz Razz LOL
Lucas
Lucas

Broj poruka : 72
Datum upisa : 20.12.2007

http://www.dominante.co.rs/lukamladenovic

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Ned Maj 18, 2008 7:08 pm

pail, u ovome mogu sa tobom potpuno da se slozim.
Ja nemam protiv same ideje protesta nista,
ali moram da dam kritiku kad vidim da ide u pogresnom smeru.
Dakle, ovo je trebalo promisliti ranije, organizatori su morali da naprave dobar marketing kojim bi privukli ljude, jer to jeste jedna vrsta kampanje, zasto bi uostalom ja blejao na protestu ako od toga nemam koristi? u ovom slucaju recimo druga godina? Mi imamo pitanje mastera, i recimo da sa tim problemom mozemo da nastupimo zajedno sa problemima prve god.
No, vidim da prvaci nisu to promislili ni malo, nije lako organizovati ljude, a kad ih organizujes moras sa njihovom snagom nesto i da radis!
ovde vidim jednu osobu koja se javlja i nikog vise? zasto ti silni studenti ne dodju ovde, iznesu predloge, i sl?
ne krece se sa bunom na ovaj nacin.

pogresno radite neke stvari.

Poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu