archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PROTEST (podrska)

+17
hugsy
MaXx_!
storm_raider1
SoSho
drum1
TNBmec
Anabeli
ameridojtega
Lucas
prof. Voland
Angel22
Bukinjo
CKAJBOKEP
pailhead
kosta
rick_sha
Mica
21 posters

Strana 3 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Ići dole

PROTEST (podrska) - Page 3 Empty Re: PROTEST (podrska)

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:03 am

da, a kad nego ukaze problem u necijoj ideji i planu, taj krajnje sujetno i prosto pocne da negira raspravu i ponasa se kao dete od 3 godine.

Ovo ima smisla?

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 12:04 am

I mene je neprijatno iznenadilo, Bukinjo, da kad nemas argument pocnes da prozivas ljude, kao i to da te je bas briga sto oni imaju probleme, a mi smo kroz to isto prosli. Ako se ne slazes sa nekim stvarima, to se ne govori na taj nacin kojim ti govoris. Jednostavno postoji drugi nacin da predstavis svoje drugacije misljenje. Ali ti potpuno pogresno radis. I dolazi do nesporazuma. Moje je misljenje da nije trebalo da dodje do prepucavanja niti vredjanja, ni sa jedne ni sa druge strane.
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:12 am

Cekaj Gorane,
da li sam ja ukazao na rupe u sistemu i ideji koje je izlozila doticna?
jesam!
Da li sam ukazao na probleme i dodatno objasnio zasto to smatram? Jesam!

Da li je suprotna strana stala u odbranu nekim argumentima? Nije,
osim ako ne racunas kranje negodovanje mojih komentara, koji su kranje na mestu.

Da li sam besan zbog nezrelog i krajnje neintelektualnog stava gospodjice? Jesam

Da li sam preterao u recniku ponesen tim istim nezrelim komentarima doticne? Jesam

Dakle Gorane, ako imas neki predlog, iznesi ga, ako se u necemu ne slazes samnom kazi,
jer koliko vidim sve sto si ti izneo ovde nije bilo niodkakve koristi, osim sto imam utisak da glumis neku pravdu i drvenog advokata?

I kazi mi, kad nisam imao argument molim te> da ti ponovim jos jednom.
Ne zelim da dodje do zabune.
Pozdrav

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 12:20 am

Tvoj nervozni ton upravo govori o tome sto sam pricao. U pitanju je nacin na koji govoris. Nisam rekao da je sve savrseno. Evo sad mene vredjas i napadas, bez ikakvog razloga, ali ako imas nesto da mi kazes, reci mi sutra u lice, oci u oci, ili da se nadjemo na nekom mestu da mi sve potanko objasnis, samo reci vreme i mesto.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:26 am

Gorane ti si u opasnom tripu, i sam znas da se slazemo i da nemam nikakve licne probleme sa tobom, a da imam veruj mi dao bih ti to do znanja odavno.

Ton kojim se izrazavam izazvan je suludim komentarima, a u krajnjem slucaju nikakve zelje da se ozbiljno prodiskutuje kako i sta oko protesta,
vec su svi moji komentari shvaceni kao negativni i sa prezirom.
To na prvom mesu pokazuje nespremnost za ostvarenje grupne ideje i nepostovanje sagovornika.

Da li u ovome gresim?

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 12:42 am

Bukinjo, protest u svakom slucaju treba da se desi, ja ne znam koliko su prvaci spremni, a veruj mi oni su sad u krizi, i ne treba ostro reagovati, pale su teske reci, i treba preci preko toga. Ima dosta neresenih pitanja, rekoh da sam razgovarao sa nekim ljudima sa nase godine po pitanju mastera, i mogao si da procitas u ranijim postovima kakve sam odgovore dobio. Nisam mogao da verujem za neke ljude, za koje sam imao naj msiljenje, da nemaju obzira za druge.
Ajmo ovako, ajde da pokrenemo na forumu temu koja ce se baviti iskljucivo temama koje su vezane za Bolonjski proces (skolarine, rangiranje, master), a da na nivou nase godine organizujemo neku vrstu ankete po pitanju mastera, da se ljudi izjasne. Da vidimo kakvo je raspolozenje kod nas. Naravno u to moraju biti ukljuceni i predstavnici nase godine.
Nisam u tripu, ali kad neko pocne da me proziva bez razloga, moram reagovati, ipak kod mene vazi princip vendette: ochi pre ochi, dente per dente, ja sam samo hteo da se strasti smire, zato sam ti na pocetku rekao da ne nazivas nesto kretenskim, ali sve je krenulo naopako.
Do saradnje i grupisanja bi trebalo da dodje, ali ako ne dodje, svako ce se boriti za svoje, i ne znam kakav bi bio ishod. Ja necu biti skeptik po tom pitanju, jer za ujedinjene odlucuje 300 ljudi sa prve godine i 300 ljudi sa druge, par ljudi ne moze nista resiti bez vecine.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:52 am

E ovako moze da se diskutuje,
da te vredjao jesam, pa ne mogu da kazem.
Ako si se nasao uvredjenim zao mi je.

No, da nastavimo konstruktuvno.

Forum postoji da bi ljudi komunicirali lakse, oci u oci moze da se desi izmedju nas dvoje, troje, ali ostali se ne znamo i to je upravo prednosto interneta.

Meni smeta sto se moje kritike shvataju pogresno, jer ocigledno igramo sa neozbiljnim igracima.

Tvoji predlozi stoje i na mestu su, kada bi se ukljucilo vise ljudi, mozda bi i postigli nesto.

Meni je itekako stalo do mastera, a i ostalima jeste, ocigledno da ne pricas sa pravim ljudima.

Umoran sam te necu sad mnogo da pricam.

Ajde nek se ukljuci ovde jos neko, a i mlada kolegenica moze ako ima nesto korisno da kazem...

I da, da ponovim, protest jeste potreban, itekako, ali verujem da je lose vreme sada, i smatram da prvaci to nisu dovoljno promislili i da skacu pred rudu.
nego, opet se ponavljam.\

poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 1:02 am

Bukinjo, za anketu nije potreban veliki posao, i ako smo kod toga to treba uraditi do kraja maja, dok ne pocne ispitni rok (anketa moze da traje i deset dana ako treba, samo da se svi ljudi izjasne - od 20 i nekog do kraja maja, recimo) i to mora biti u koordinaciji sa predstavnicima. Mozemo se i grupno sastati u amfiteatru, recimo posle nekog kolokvijuma, kada je sigurno vecina prisutna. Ali treba pokusati stupiti u kontakt sa prvacima, a ako nas njihovi legitmni predstavnici odbiju ili vecina nijhove generacije, onda svako ide svojim putem.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Uto Maj 20, 2008 9:01 am

Molim vas da, ako ste za nesto, ne kontaktirate nase predstavnike koji ne zele da ucestvuju u ovome, nego organizatore protesta.
Mi vec sad u petak krecemo u akciju.
Mica
Mica

Broj poruka : 104

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:05 pm

to ide obrnutim putem, ako nesto zelis da postrignes, moras da ti juris ljude, a ne da ocekujes da oni jure tebe.

klasicna psihologija.

poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 12:15 pm

Bukinjo ajde danas da kontaktiramo predstavnike oko ovoga. Znaci samo treba videti kakvo je raspolozenje u generaciji, i da zakljucimo sta cemo i kako cemo. To bi bilo najbolje neki vid javne ankete (ne mora rasprava, svi su za master, valjda). U svakom slucaju ne bi trebalo da ne budemo zateceni na pocetku trece godine sa kvotama i da se hvatamo za glavu sa pitanjem sta sad. Cisto da napravimo neke ciljeve i polzane tacke.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 12:42 pm

Pazi,
ja sam vec rekao da verujem da je sada lose vreme za protest,
te smatram da je moje licno ulaganje vremena u trenutku kad nemam vremena ni za zivot suvisno.

Ako neko vidi za shodno, kao recimo ti ili jos neko, da trena to uraditi , samo napred.

Ja verujem da je organizaciji ovakvog necega sada, pa blago receno besmislena, i da ce da nam se odbije o glavu.

toliko od mene, necu vise da se ukljcujem, dovoljno sam rekao.

poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lucas Uto Maj 20, 2008 1:38 pm

slazem se sa bukijem oko termina. mislim da treba isqulirati ovo leto pa pokrenuti nesto kasnije. zapravo sto se nas konkretno tice mi treba prvo da trazimo da dobijemo uslove za master, pa onda ako bude problema moze da dodje i protest...
Lucas
Lucas

Broj poruka : 72
Datum upisa : 20.12.2007

http://www.dominante.co.rs/lukamladenovic

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  drum1 Uto Maj 20, 2008 7:24 pm

preskocio sam 3 strane na prepucavanje. sreca pa je gotovo Rolling Eyes

no, ako protestvujete, ja vas podrzavam 100% znam da sam smetao ostalim godinama prosle godine i niko mi nista nije rekao, a i da nije bilo tako u svakom slucaju, samo napred!

primecujem da je bio ponedeljak pa sreda a sad petak Question
drum1
drum1

Broj poruka : 109
Godina : 36
Datum upisa : 18.12.2007

http://www.myspace.com/brkovima

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 7:24 pm

Bukinjo, kazes drugima da su nekonstruktivni, a sam neces ni sebi ni drugima da pomognes. Stvar je u tome da se svi potpisemo da smo saglasni po pitanju mastera, a koliko znam ne potpisujes se duze od minuta. Ako je to problem, i nemas za minut vremena da se potpises, onda ne bi trebalo da gubis vreme na internetu, prozivajuci bez razloga, mene i druge. Znaci nisam govorio o protestu, nego da lepo svi slozimo oko toga. Lukas, sad bi bilo najvaznije da postignemo u generaciji dogovor, jer kvote za master ce najverovatnije biti u oktobru, i bolje je biti ranije spreman, nego se spremati kad nam zabibere. Jasna je stvar kako ce se to odigravati, ali mi u svakom slucaju treba da smo prvi na potezu. Jos jednom da ponovim, nisam rekao da cemo blokirati fax, nego cemo usaglasiti oko opsteg interesa. Realno mesec dana, posle raspusta, trebace nam da se uhodamo, pa iz tog razloga bi trebalo sve da zavrsimo sad.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 9:48 pm

za potpisivanje jesam, samo moras bolje da definises sta ce anketa da sadrzi? treba to dobro promisliti pre nego sto se odradi, da ne bude za dzabe.
Za to jesam,
ali za protest u ovom trenutku nisam.

poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 9:58 pm

Pokazao si da nisi citao ranije postove, tako da ne mislim da ponavljam, bolje nemoj gubiti vreme posto ti sve tesko i suvisno. Razgovarao sam sa Teodorom danas, iako tebi sve tesko pada, pa ce se dogovoriti oko toga sa Korijem i Igorom, pa cemo videti sta ce biti oko termina potpisivanja i tacnijih informacija. Ako ne znas kako bi pitanje ankete bilo, onda ne bi trebalo da gubis vreme ovde.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Maj 20, 2008 10:23 pm

lepo sam te pitao, ko nemas odgovor na pitanje nemoj da se ponasas tako nezrelo.
Ili znas odgovor, ili ne, nemoj da me zavlacis.

nemam nameru da ulazim u konflikte nizasta!
ja se skroz isljucujem sad.
Poz

Bukinjo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Maj 20, 2008 10:36 pm

Bukinjo, rekoh ti ako imas nesto da mi kazes, reci mi u lice, ja sam ti odogvorio da sam razgovarao sa Teodorom, i da cemo videti kako ce se organizovati tj. bolje recno predstavnici ce to odluciti kako i sta. Ja ne mogu znati kada ce se oni sastati i razgovarati. I opet ne citas ono sto sam napisao. I to pokazuje tvoju primitivnost i necivilizovanost, sto moram da ti ponavljam dva puta jednu istu stvar.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  drum1 Sre Maj 21, 2008 12:33 am

u jee sta te spopalo..
drum1
drum1

Broj poruka : 109
Godina : 36

http://www.myspace.com/brkovima

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mica Sre Maj 21, 2008 9:11 am

drum1 ::

primecujem da je bio ponedeljak pa sreda a sad petak Question

dopis ministartvu nije postal, kao ni policiji... Zato je prebaceno na petak.
Mica
Mica

Broj poruka : 104

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  SoSho Sre Maj 21, 2008 6:25 pm

otisao nam bukinjo,sta cemo sada da radimo... Sad
SoSho
SoSho

Broj poruka : 135

http://www.myspace.com/sosho87

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Lucas Čet Maj 22, 2008 9:18 pm

Razz lol

ma sta ce vam bukinjo Razz Razz

e imam par pitanja u vezi sa obavestenjem:

3) Promena sistema bodovanja

sta se predlaze na ovom planu? kakva promena sistema bodovanja? u kom smislu??

5) Problem loseg i nepravovremenog obavestavanja studenata od
strane uprave I nemogucnost uticanja na njihove odluke, na sta imamo
pravo (Zakonom o visokom obrazovanju RS – clan 86/stav 2 i stav 3.)

Kako nameravate da resite ovaj problem, odnosno sta zahtevate po tom pitanju?

pitanja su upucena onom ko je poslao mail... dakle?
Lucas
Lucas

Broj poruka : 72
Datum upisa : 20.12.2007

http://www.dominante.co.rs/lukamladenovic

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Čet Maj 22, 2008 11:39 pm

Lucas sistem bodovanja se odnosi direktno na ocene tj. promenu sistema poena potrebnih da se neki predmet polozi:
51-60 6
61-70 7
71-80 8
81-90 9
91-100 10

Tj. bolje receno da je potrebno 51% da bi polozio neki predmet, u odnosu na 55% kao sto je trenutno sada.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Maj 23, 2008 12:35 am

O da... to je dobra ideja. I naravno, da se retroaktivno azurira to svima...
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu