archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PROTEST (podrska)

+17
hugsy
MaXx_!
storm_raider1
SoSho
drum1
TNBmec
Anabeli
ameridojtega
Lucas
prof. Voland
Angel22
Bukinjo
CKAJBOKEP
pailhead
kosta
rick_sha
Mica
21 posters

Strana 8 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Ići dole

PROTEST (podrska) - Page 8 Empty Re: PROTEST (podrska)

Počalji  pailhead Ned Jun 29, 2008 2:43 am

Upravo,

za pocetak, tu su ti svi arhitektonski fakulteti u recimo zemlji i okruzenju. Nadam se iskreno da ce moci da konkurisu i ljudi sa privatnih fakulteta, koji sigurno imaju bolji prosek, a koliko cujem bilo ih je manje u grupama i imali su mobilne svojih profesora.

Nadam se... zato sto bi to nacinilo nas fakultet prakticno besmislenim. U stvari, on to i jeste, samo niko toga nije svestan, a ovo bi to samo potvrdilo (ajd... dokazalo).

A posle toga, da naravno da ce moci i gradjevinci i svi slicni. Ne vidim zasto neko sa gradjevine ne bi upisao post diplomske na arhitekturi, kao sto i mnogi arhitekte upisuju post diplomske na gradjevini... Izmedju ostalog skoro iste stvari radimo. Oni malo vise racunaju, sto nikako ne moze da skodi. Mi malo vise lalemudamo i filozofiramo o urbanizmu, sto...
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Ned Jun 29, 2008 3:17 am

hmmmmm....
Mozda bi sa privatnih arh. fakulteta mogli da studiraju na nasem faxu... Iz okruzenja samo iz onih krajeva koje sam naveo mogu da konkurisu kao domaci (ne znam da li je moguce u obrnutom slucaju - recimo da neko ode u Skoplje ili Banja Luku da studira kao domaci student).
Angel22
Angel22

Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Zmychek Pon Jun 30, 2008 1:43 am

Mene zanima da li svi koji ostvare 60 ects sad u ovom roku a prva su godina, prelaze na budzet bez rangiranja po proseku...

Sad
Zmychek
Zmychek

Broj poruka : 19
Datum upisa : 23.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Jun 30, 2008 2:02 am

Zmychek, pazi, koliko znam, u toku su razgovori oko tog pitanja. Trebalo bi pitati vodje sa protesta sa tvoje godine kako i sta tece, mada mi se cini da je situacija kvo, takve imam informacije.
p.s. Ne brini oni ne mogu da rangiraju pre septembra (tj. dok ne pocne nastava), tako da se na pocetku nastave moze urgirati. Valjda ce sve ok biti.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Zmychek Pon Jun 30, 2008 11:38 am

Nama je receno da je na NNV dekan rekao da ce svi koji ostvare 60 ects biti na budzetu od sledece godine, ali sam posle toga cuo i da je to na NNV rekao zamenik ministra... Kada sam pitao organizatore protesta sta je tacno, oni su mi samo rekli da je sve sredjeno i odjednom tajac...
Zmychek
Zmychek

Broj poruka : 19
Datum upisa : 23.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Pon Jun 30, 2008 1:15 pm

Stvarno ne znam. Ako su ti, i vama kao generaciji tako rekli predstavnici protesta onda ok, verovatno ce biti tako. Ja sam za tu informaciju cuo po hodnicima faxa, ali ne verujem bas u price koje se krecu po kuloarima. Proveri kod Saleta za tu pricu.
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Gah-gah Pon Avg 04, 2008 3:34 pm

ljudi, a ako se budemo rangirali na upisu za master ('87 i '88), gleda li se prosek sve tri godine ili samo treca?
Gah-gah
Gah-gah

Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Angel22 Uto Avg 05, 2008 4:36 pm

Gah-gah, ako bi bilo rangiranje gledala bi se prosecna ocena osnovnih studija (tri godine), no to nije samo za nas koji ovde studiramo. Na taj konkurs se mogu prijaviti sa srdonih fakulteta nasem, kao sto su Visa arh. skola (tj tacnije gradjevinsko-geodetska skola arh. odsek), mogu sa gradjevine, i naravno sa drugih arh. fakulteta (uzmi u obzir da tu ulazi prostor Rep. Srpske i Crne Gore, ne samo Srbije). Racunaj da bi konkurisalo duplo vise ljudi od broja na generaciji neke godine, a planirano je 100 mesta (7 budzetskih i 93 samofinansirajucih). Skolarina, kao sto se pricalo po sada bivsoj trecoj godini, je donekle istinita i verovtano bi bila 4500 eura godinsnje tj. 9000 eura jer nema promene statusa sa 4. na 5. godinu. Sto se moje generacije tice, mi se vec nekako dogovaramo oko nastupa na pocetku trece godine, insistiracemo da ko ostvari 180 kredita automatski nastavi dalje, bez rangiranja, u statusu budzeta. Za tvoju generaciju ne znam konkretno sta ce biti, a zavisi i od mnogo toga sto ce biti na prelasku iz prve u drugu, da li ce biti rangiranja ili ne. Ako bi se pak kod tvoje generacije desilo to, to bi bio samo uvod i za trecu godinu, pa samim tim i za master... Ali otom potom, videcemo u septembru... U svakom slucaju nije ni za radost ni za veselje...

Poslednji put izmenio Angel22 dana Sre Avg 06, 2008 3:25 am, izmenio ukupno 2 puta
Angel22
Angel22

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Gah-gah Sre Avg 06, 2008 1:02 am

Joj, znam sve to, ali i dalje ne verujem.. Valjda ce se nesto promeniti, konkurencija je ogromna, a tako je mali mesta.. Sad
Gah-gah
Gah-gah

Broj poruka : 81
Godina : 36
Datum upisa : 21.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 8 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu