PROTEST (podrska)
+17
hugsy
MaXx_!
storm_raider1
SoSho
drum1
TNBmec
Anabeli
ameridojtega
Lucas
prof. Voland
Angel22
Bukinjo
CKAJBOKEP
pailhead
kosta
rick_sha
Mica
21 posters
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 4 od 8
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: PROTEST (podrska)
Naravno Da se isprave krive Drine od ranije
Angel22- Broj poruka : 434
Godina : 37
Datum upisa : 31.01.2008
Samo... to bi poteglo mnoga druga pitanja. Ljudi su padali, gubili status, menjali su im se zivoti i to sve u opsegu od 51-54 poena... A i eto kada je u pitanju konkurisanje za master, dovoljno je nekome od pre (svi sada na fakultetu) da padnu jednu godinu, (pauziraju, miruju) i da budu na godini sa studentima koji imaju identican broj poena na svakom predmetu ali bolje ocene...
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Zahvaljujemo se kolegama koji su izasli da nas podrze!
Bravo!!!
Pozdrav sa prve godine
M.
Bravo!!!
Pozdrav sa prve godine
M.
Mica- Broj poruka : 104
Datum upisa : 24.01.2008
Evo filma sa mog portala na youtube-u https://www.youtube.com/watch?v=92XJVzPCBuk da se vidi raspolozenje ljudi, a bome i cuje
Sta je postignuto protestom? Da li Vam se obratio neko iz uprave? Jer reseno neko pitanje ili nije?
Ja sam citao nesto na b-92 da se obratio dekan fakulteta i da osnove za protest nije bilo, navodno su studenti pristali na pravila fakulteta kad su se upisivali pa je ovaj protest bio bez osnova. Kada se sledeci put bude napravio isti protest svi ce biti suspendovani. Ima li istine u ovome?
Ja sam citao nesto na b-92 da se obratio dekan fakulteta i da osnove za protest nije bilo, navodno su studenti pristali na pravila fakulteta kad su se upisivali pa je ovaj protest bio bez osnova. Kada se sledeci put bude napravio isti protest svi ce biti suspendovani. Ima li istine u ovome?
storm_raider1- Broj poruka : 41
Godina : 34
Datum upisa : 29.03.2008
mogu samo da plase ljude sa ovakvim izjavama...ako su se organizatori potrudili, pa procitai pravilnik, i uradili sve prema zakonu, prijavili policiji i sl, onda za suspendovanje nema osnova. i sta ce da urade, da suspenduju celu generaciju ? smesno, pa oni su tu zbog njih...treba malo prisak vrsiti i dalje...
MaXx_!- Broj poruka : 41
Datum upisa : 26.01.2008
Sutra u 10.00 casova sastanaku amfiteatru!!! Bice odrzan zbor na kome odlucujemo SVI o nasim zahtevima koje predajemo dekanu i Vladi Republike Srbije (u toku dana) i koji ce biti izneti na Parlamentu beogradskog univerziteta (u 14h). Takodje cete biti obavesteni o tome sta se desavalo na prvom sastanku sa Upravom (nakon prvog protesta)!! Posle zbora bice odrzan i sastanak sa Upravom!
Kolege sa druge i trece godine, ocekujemo vase prisustvo i podrsku!
Kolege sa druge i trece godine, ocekujemo vase prisustvo i podrsku!
hugsy- Broj poruka : 60
Godina : 35
Datum upisa : 05.01.2008
storm_raider1 ::Sta je postignuto protestom? Da li Vam se obratio neko iz uprave? Jer reseno neko pitanje ili nije?
Ne mozes samo jednim protestom postici ono sto zelis. Dug je put do uspeha!
Osnova za protest je itekako bilo, ako uzmemo u obzir da je prekrsen i ugovor i statut i da onda ta pravila "igre" ne postoje vise!
Pretnja suspendovanjem nas ne dotice, jer je to prica za "maminu i tatinu decu"!
NE bi bilo lose posetiti ovaj dogadjaj, i objasniti tempus kancelariji proces reforme na nasem fakultetu:
http://tempus.ac.yu/press-releases/programi-evropske-unije-otvoreni-za-studente-u-srbiji-5-jun-12h-filoloski-fakultet
http://tempus.ac.yu/press-releases/programi-evropske-unije-otvoreni-za-studente-u-srbiji-5-jun-12h-filoloski-fakultet
Pa eto, sad ispade da smo uspeli...
Ne znam koliko je tacna informacija o zameniku ministra na NNV koji je rekao da cemo svi preci na budzet ako imam 60ECTS??
Ne znam koliko je tacna informacija o zameniku ministra na NNV koji je rekao da cemo svi preci na budzet ako imam 60ECTS??
pailhead ::NE bi bilo lose posetiti ovaj dogadjaj, i objasniti tempus kancelariji proces reforme na nasem fakultetu:
Bio si?
kosta- Broj poruka : 20
Datum upisa : 26.12.2007
jaoj ova drzava nije normalna, sve radi van zakona...sto vise ne promene taj zakon #$@%!!
izgledas, mico, kao da ni ti ne verujes u to..?
izgledas, mico, kao da ni ti ne verujes u to..?
Zar prosle godine ostali fakulteti nisu imali uslov da je 37 kredita dovoljnoz a prelazak na budzet?
pailhead ::Zar prosle godine ostali fakulteti nisu imali uslov da je 37 kredita dovoljnoz a prelazak na budzet?
da i ove je tako i to je jako glupo-nepravedno, ali oni imaju uglavnom (ne svi) retardiranu bolonju ifazon sad im je jos teze. nisam za to da se popusta pred neradnim studentima, ali ako je to zato sto im je skola takva, ne zavrsiva, zasto je ne menjaju??
CEkaj, svi su fakulteti jos prosle godine regulisali prelazak sa 37 kredita, a kod nas ne moze ni sa 60?
Kakve su sanse da se trazi 37 i kod nas, u skladu sa zakonom, ostatkom univerziteta i sl (i da bude retroaktivno?)
Kakve su sanse da se trazi 37 i kod nas, u skladu sa zakonom, ostatkom univerziteta i sl (i da bude retroaktivno?)
JESTE LI SIGURNI UOPSTE DA VAM JE FORMULACIJA DOBRA?
NIJE POTREBNO IMATI 60 KREDITA IZ PRETHODNE GODINE, VEC STECI USLOV ZA UPIS 60 KREDITA NAREDNE GODINE (sto se moze desiti i sa manje od 60 kredita prethodne godine - bezuslovni moduli).
NIJE POTREBNO IMATI 60 KREDITA IZ PRETHODNE GODINE, VEC STECI USLOV ZA UPIS 60 KREDITA NAREDNE GODINE (sto se moze desiti i sa manje od 60 kredita prethodne godine - bezuslovni moduli).
Pail, ovako stoje stvari: prosle godine na univerzitetu doneta je odluka da se prelazak na budzet mora ostvariti 43 kredita - kod nas nije moglo da se to sprovede u delo iz razloga sto je uprava tako insistirala (geometrija se valjda mogla samo preneti jer nije u vezi sa predmetima sa druge godine). Prosle godine u rekotoratu univerziteta je doneta odluka da se svake godine povecava broj kredita za prelzak na budzet i prenosenje ispita. Ove godine ja mislim da je usvojeno da je potrebno 47 ili 49 kredita. Kod nas je i dalje 60 kredita + prica o rangiranju, za koje je odluceno da se ne sprovodi, na nivou univerziteta, dok se studenti ne "naviknu" na novi sistem i dok se ne usklade programi. Ali izgleda da su neki jaci od samog univerziteta, pa mogu mimo njega odlucivati.
Kolike su sanse da se izbori za isti sistem kao na ostalim fakultetima, i to retroaktivno?
Kod nas tesko da ce proci, mozda ako bi se pobunile sve tri generacije, jedino tako. Kod njih je pravilo veoma jasno, ako se niko ne zali znaci odgovara. Dacu jedan primer: biblioteka radi do 16h vec mesec i po dana, navodno bibliotekar je bolestan. Ne radi samo jedna osoba u biblioteci. Moje misljenje da ce tesko moci da se menja narocito u mojoj generaciji i kod prvaka, ti si vec neka modifikovana generacija koliko mi se cini, posto si upsiao 2004. godine, to je stari plan, pa malo modifikovan prema preldogu Marka Savica. Mozda bi mogao nesto da izdejstuvjes, ali stvarno ne znam kako, posto sam ja po novom. Verovatno bi morao da smaras one bakute iz stud. sluzbe da bi ti dale informaciju, pa cak da se zalis kod dekana sto nisu ispostovali sto su rekli za tvoju generaciju.
Drum
Ne, zaista ne verujem jos uvek u tu pricu. Cula sam razlicite price i bilo mi je dovoljno da ne poverujem. Jedni su rekli kako je to rekao dekan na NNV, a drugi da je dosao zamenik ministra za prosvetu i rekao istu stvar. Ne mogu da poverujem ako informacija nije tacna sa svih strana... Zato se za svaki slucaj spremam za drugi fakultet.
Ne, zaista ne verujem jos uvek u tu pricu. Cula sam razlicite price i bilo mi je dovoljno da ne poverujem. Jedni su rekli kako je to rekao dekan na NNV, a drugi da je dosao zamenik ministra za prosvetu i rekao istu stvar. Ne mogu da poverujem ako informacija nije tacna sa svih strana... Zato se za svaki slucaj spremam za drugi fakultet.
mico univerziteti odn fakulteti su "autonomni" tako da ministarstvo legalnim putem nista ne moze da uradi po tom pitanju. (siguran sam 95%)
pail, mozda te ne shvatam dobro, ali ako trazis da predjes na budzet sa 37 kredita (ili bilo sta manje od 60), ja sam protiv takve ideje. na ovom faksu je prolaznost oko 80% sto znaci da nije pretesko dati sve, pa stoga mislim da nije ispravno traziti od nekoga da te placa ako se nisi trudio (tj nemas 60kredita)
kao sto rekoh to je na drugim fakultetima, jer oni i sad imaju prolaznost 20%, a to je jer imaju najgore stvar iiz starog i novog sistema zajedno, dok se to ne promeni treba da ostane nize, jer je to najmanje zlo, iako je potpuni promasaj smanjiti kriterijum, kako bi studenti (nenaucivsi) prolazili godine sa preteskim gradivom.
to je moje misljenje
pail, mozda te ne shvatam dobro, ali ako trazis da predjes na budzet sa 37 kredita (ili bilo sta manje od 60), ja sam protiv takve ideje. na ovom faksu je prolaznost oko 80% sto znaci da nije pretesko dati sve, pa stoga mislim da nije ispravno traziti od nekoga da te placa ako se nisi trudio (tj nemas 60kredita)
kao sto rekoh to je na drugim fakultetima, jer oni i sad imaju prolaznost 20%, a to je jer imaju najgore stvar iiz starog i novog sistema zajedno, dok se to ne promeni treba da ostane nize, jer je to najmanje zlo, iako je potpuni promasaj smanjiti kriterijum, kako bi studenti (nenaucivsi) prolazili godine sa preteskim gradivom.
to je moje misljenje
A ne bi malo povecao kriterijume? Zar nije malo glupo da je ovde tako visoka prolaznost, uzevsi u obzir koliko se (nimalo) radi?
pa mislis da je najbolji lek za taj "ni mali" rad spustiti kriterijume, tj dodatno smanjiti stimulaciju?
mislim da je glupo da je uslov 60 i da treba da bude manji u koliko je to izvodljivo zbog povezanosti nadolazecih predmeta, npr 45+ (u zavisnosti od modula).
mislim da je glupo da je uslov 60 i da treba da bude manji u koliko je to izvodljivo zbog povezanosti nadolazecih predmeta, npr 45+ (u zavisnosti od modula).
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
archforum :: ( NASTAVA ) :: I godina :: arhiva 2007 2008
Strana 4 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu