archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Master za sadasnju trecu godinu?

+17
Bukinjo
Berthold Konrad
Gah-gah
Ell
ameridojtega
Cale
TetkaH
lussster 5188
petkobb
danilo
pailhead
Sauence
sy_arh
mimibog
Lazar
prof. Voland
Emil Esov
21 posters

Strana 4 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Ići dole

Master za sadasnju trecu godinu? - Page 4 Empty Re: Master za sadasnju trecu godinu?

Počalji  Ell Pon Feb 18, 2008 7:17 pm

ja mislim sledece: ako stvarno treba da se salje konkurs (koji treba da se posalje 9 meseci pre septembra), konkursa nece biti, bar ne verujem da ce nasi stici da posalju. ako je to jedino sto ce nas razlikovati od sadasnjeg mastera, tj ako samo na taj nacin mozemo u velikom broju upasti na samofinansiranje, onda cemo proci isto kao i sadasnji master, odnosno upascemo svi na budzet. sta vi mislite?
Ell
Ell

Broj poruka : 13
Datum upisa : 28.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Master za sadasnju trecu godinu? - Page 4 Empty Re: Master za sadasnju trecu godinu?

Počalji  prof. Voland Pon Feb 18, 2008 10:42 pm

odakle ti ideja da je to neophodno poslati 9 meseci ranije??
ja stvarno neznam odakle vama ljudi sve te informacije....isto kao i 4 i po hiljada...mislim jel vam neko relevantan to rekao?
mozda hodnik ATFa ima neko magicno dejstvo, stoga ako sutra nekom u hodniku budem rekao da 2012 ulazimo u Evropsku Uniju mozda mi svi poveruju i pocnu da diskutuju ovde o tome!!!

ova tema ima pun buljuk strana, a niko od nasih predstavnika u parlamentu nije rekao nista na ovu temu...jedino sto ja znam jeste da ce tek u aprilu ili maju da se odlucuje o ovom za sve nas ( bicu slobodan da kazem ) najbitnijem pitanju i cini mi se da niko ziv ne preduzima nista povodom toga....ja i dalje nemogu da verujem da cemo skrstenih ruku da cekamo da nam oni kazu svoje uslove...i sta kad nam uvale nesto sto nam neodgovara?? u maju i junu niko nece hteti da se cima oko jos necega osim ispita ( sto je i logicno )...
prof. Voland
prof. Voland

Broj poruka : 99
Godina : 39
Datum upisa : 12.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Emil Esov Uto Feb 19, 2008 3:57 am

Nisam siguran za tih 9 meseci.. mislim da je po zakonu 6 meseci pre upisa sledece godine.. sto je negde mart-april.. pa cak i da je po zakonu da je to maj mesec.. takav je zakon i tada ce se reshavati pitanje toga, nije to arhitektonski faks izmislio sad samo nas da zajebe.

Emil Esov

Broj poruka : 23
Datum upisa : 11.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  prof. Voland Uto Feb 19, 2008 4:57 pm

ne kazem da je to smisljeno da nas zajebe...vec mi je dosta dezinformacija!
prof. Voland
prof. Voland

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  mimibog Uto Feb 19, 2008 6:31 pm

Za konkurs ne znam, a sto se cene tice, jos za vreme protesta smo znali da je po zakonu skolarina mastera utvrdjena prema skolarni osnovnih akademskih studija, i to u odnosu 1.5:1.
Samo, pitanje je da li se to odnosi na novu skolarinu od 3000e (4500e master), ili na onu cenu po kojoj smo upisali 2000e (3000e master)...

mimibog

Broj poruka : 10

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Uto Feb 19, 2008 8:17 pm

kad smo mi upisivali (2006te) nisu postojali nikakvi uslovi za master, pa ni skolarina...

konkurs za upis mastera i osnovnih studija raspisuje se nezavisno, znaci upis u osnovne ne garantuje nista za master, vec to ide iz pocetka na masteru.

poz

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Uto Feb 19, 2008 10:45 pm

sjajno.
odo ja u finsku Smile Smile

lol
lussster 5188
lussster 5188

Broj poruka : 139
Godina : 38
Datum upisa : 15.12.2007

http://www.myspace.com/althalusdushman

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Emil Esov Sre Feb 20, 2008 4:23 am

ko ce bre tebe da primi tamo

Emil Esov

Broj poruka : 23

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Čet Feb 21, 2008 1:40 pm

metalci Laughing
lussster 5188
lussster 5188

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Feb 21, 2008 5:59 pm

Bukinjo ::kad smo mi upisivali (2006te) nisu postojali nikakvi uslovi za master, pa ni skolarina...

konkurs za upis mastera i osnovnih studija raspisuje se nezavisno, znaci upis u osnovne ne garantuje nista za master, vec to ide iz pocetka na masteru.

poz

Ovo je srz naseg problema. Odnosno, vi pokusavate da izlecite simptome a ne uzrok bolesti.

Tacno je, po zakonu, po svim pravnim osnovama, studenti osnovnih studija nemaju veze sa masterom. Master konkurs se raspisuje nezavisno, i cini mi se da pravo na upis imaju svi studenti srodnih fakulteta, recimo mozda gradjevine, sumarskog, visa arhitektonska itd, drugi fakulteti arhitekture itd.

Ovo bi mozda bilo u redu za 10 godina, ali u nasem slucaju, (koji se malo razlikuju ali u sustini su isti) to nije u redu jer su uslovi bili nejasni, nedefinisani, a bogami i lose sroceni, jer pitanje je da li bi se neko upustao u ovu pricu da je znao kako ce se zavrsiti.

Dakle, ajde da izlecimo bolest, (pri tom ne mislim da spalimo fakultet) a ne simptome.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Pet Mar 07, 2008 8:08 pm

ne pise nam se dobro...
ameridojtega
ameridojtega

Broj poruka : 79

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  prof. Voland Pet Mar 07, 2008 9:25 pm

jel to cisto tako kazes? ili imas neku informaciju vise? scratch
prof. Voland
prof. Voland

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Mar 08, 2008 12:06 am

U jeku svih ovih dogadjaja u nasoj zemlji, moram da napravim kratak osvrt na ovu nasu situaciju.

Nasa generacija, ceo zivot je provela u zemlji koja je prolazila kroz ekonomsku krizu, seriju ratova, diktaturu, a i danas je situacija krajnje nestabilna. Iz prve ruke smo svedocili raspadu jedne lepe drzave, a studije nam traju paralelno sa krizom na Kosovu.

Ako udjete malo dublje u ovu problematiku, i potrazite korene problema, naicicete recimo na taj cuveni ustav iz 1974e, pa recimo formiranje nove nacije Muslimani (Musimani sa velikim M), autonomije pokrajina, republika i sl. Npr. albanska zajednica se borila da kosovo dobije status republike, a ne da bude autonomna pokrajina, jer bi im tako mnogo lakse (i legalno) bilo da postignu ono sto su danas ipak (ne bas tako lako) postigli. Bosna verovatno ne bi imala osnova za otcepljivanje da u njoj nije stvorena nacija, i ko zna, mozda bi Jugoslavija danas postojala...

Verovatno sam sve ovo glupo srocio jer lezim u krevetu sa temparaturom ali ubedjen sam da ima necega u ovoj mojoj analogiji...

Hocu reci, kao smo palili ambasade i pljackali butike, tako isto vicemo i na fakultet, sa nekim glupim parolama i nepromisljenim zahtevima, umesto da udarimo u samu srz problema.

Na primer. kao sto sam gore napisao, cini mi se da ne postoji apsolutno nikakva osnova da "bolonjske" generacije ostvare ikakvo pravo na "master". Zato je za pocetak, umesto "dole skolarine" trebalo vikati "definisite uslove za upis!", a potom reci "ovo nije u redu".

Nisam siguran da li mogu da napisem da me cudi to sto niko nema nikakve predloge na ovu temu...

Ja bih recimo, skupio ljude, skupio pare, unajmio pravnog zastupnika, pa tuzio fakultet za svaku propustenu vezbu, za neistaknute rasporede konsultacija, za arogantne asistente i sl. Zatim bih potegao pitanje velikih oscilacija u poenima izmedju sala, i na vezbama i na ispitima, jer ocigledno je da tu nesto onda nije u redu i da nemaju svi jednake sanse za upis mastera po onako rigoroznim uslovima... ima tu milion stvari.

Dve su stvari samo sigurne:

-po uslovima na koje su studenti pristali, nema sta da se pitaju za master
-fakultet krshi svoje sopstvene uslove

te po cemu je logicnije angazovati se?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Mar 08, 2008 12:08 am

I da, napisacu ono sto mogu da srocim i sa 40 temparaturom.

Smesno mi je sto je vec mart i sto studenti nemaju predstavu sta se desava po ovom pitanju.
Strasno je to sto je nezadovoljstvo jednom uzelo maha, i sto se tokom onog protesta, kada je stvoren neki momentum nista nije uradilo. Umesto da su se potegla tada mnoga pitanja koja su mogla (eto recimo, odredjivanje roka za definisanje uslova za Master)... umesto toga se...

umesto toga...

pa, u stvari ne mogu da zavrsim tu recenicu. Sta se zapravo desilo? Igrao se jamb i gledao southpark to znam, ali sta se postiglo? Jesu li barem smanjene skolarine?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Sub Mar 08, 2008 4:39 am

prof. Voland ::jel to cisto tako kazes? ili imas neku informaciju vise? scratch

malo me je obeshrabrio asistent..ali ne...nista konkretno. sve ono sto smo vec culi
ameridojtega
ameridojtega

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Mar 10, 2008 4:13 pm

Pa nista tako, za sada neka stoji sve na glasinama koje pustaju asistenti, a u oktobru, dve nedelje nakon sto pocne semestar znace se valjda uslovi za upisivanje mastera.

A dobar savet za musku populaciju bi bio da do poslednjeg roka ostave neki ispit koji bi mogli da obnove. Cisto, ako pukne tikva, nije bas pametno biti u vojsci. A ako se ispostavi da se moraju platiti obe godine, odjednom, pa onda ona astronomska cifra, ili da uopste nema mesta ni pored placanja, a odavno je prosao voz za neko inostranstvo... ipak ce i dalje biti 2008a, a obaveze su obaveze.

Nemojte misliti o tome.

Poslednji izmenio pailhead dana Pon Mar 10, 2008 6:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Master za sadasnju trecu godinu? - Page 4 Empty hm...

Počalji  tja sam =] Pon Mar 10, 2008 6:21 pm

ja se izvinjavam, ali zar predstavnici godine ne mogu traziti i dobiti bilo kakve konkretnije odgovore?! Shocked
koliko ja znam, oni prisustvuju nnv-u? ili ipak ne?
ljudi bre... da se organizujemo nesto i nekako, vreme stvarno prolazi... Exclamation Exclamation Exclamation
informacija od jedne profesorke - "predati su zahtevi da svi budemo na budzetu i ceka se odgovor ministarstva"... e sad koliko je to pouzdano.... Question ne znam... confused
tja sam =]
tja sam =]

Broj poruka : 30
Datum upisa : 10.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ameridojtega Uto Mar 11, 2008 1:51 am

edit: greska
ameridojtega
ameridojtega

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Mar 29, 2008 3:49 pm

Nemam resenje, ali znam sta je prvi korak:

get mad
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  lussster 5188 Sub Mar 29, 2008 7:49 pm

taj fazon....

sto mi je zlo kad pomislim na taj master.
apatija swallows.

pomislis master i vidis kostunaju na tvu.anti orgazam

lussster 5188
lussster 5188

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sub Mar 29, 2008 8:57 pm

Master za sadasnju trecu godinu? - Page 4 Network_rage
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Bukinjo Pet Apr 11, 2008 12:27 am

i ima li nekih vesti za master? a?
interesuje i mene bez obzira sto sam na trecoj...

ja bi lepo probao da izprotestvujem sa svojom godinom master za dz Razz

mada, evo gledam na sajtu, 07/08 skolsku na master je upisalo svega nesto manje od 50 ljudi!!

sumnjam da ce vlada da izdrzava jedno 450budzetlija (na vasoj i nasoj godini zajedno)...za master... affraid

Bukinjo

Broj poruka : 126
Datum upisa : 24.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Apr 11, 2008 3:06 am

Otkud ti to da je 07/08 upisalo svega 50 ljudi? Verovatno su propopustili jednu trojku ili cetvorku ispred tih 50.

A drugo, to je ista ona sranje skola koja je bila i pre 8 godina, i pre 7 godina, i pre 6 godina, i pre 5 godina i pre 4 godine... kada se nije placalo, sta se to drasticno promenilo pa da je drzavi nesto teze da izdrzava sve te studente..?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  tja sam =] Pet Apr 11, 2008 6:57 pm

ljudiiiiiiiiiiiii, april je, a mi o masteru nemamo pojma?! Suspect Exclamation Question
hocete da tako i ostane, pa u septembru - dobar dan, upisace vas 100, skolarina vam je100000000000.... i tako to.. affraid Shocked Shocked

sta ciniti?! pale
tja sam =]
tja sam =]

Broj poruka : 30
Datum upisa : 10.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pet Apr 11, 2008 8:08 pm

Plakati, piti puno alkohola, duvati puno trave, ocajavati sto je omladina tako pasivna...?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu