archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sramota na prijemnom ispitu 2009.

+9
ma_idi
mix_ts
munja
chic.chick
meow
EddieMcCleister
šmizla
ocelot
DrNeoCortex
13 posters

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. - Page 4 Empty Re: Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  šmizla Sre Jul 08, 2009 5:34 pm

Cak sam i ja to nacula, za Djuru. pirat
Sad u potpunosti shvatam poentu prijemnog. Da se izvuku pare, nikako da se proveri neki talenat. Otprilike su prosli oni ljudi za koje od pocetka znam da su dobri, a oni drugi nisu. Sto bi se desilo i bez priprema.
Sto ne mogu i ja jednom da odaberem laksi put i laksi fakultet, nego ceo zivot biram da se borim sa vetrenjacama...

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. - Page 4 Empty Re: Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  meow Sre Jul 08, 2009 7:48 pm

Ma aj se manite vishe tih teorija zavera..
ima mnogo ljudi koji niti su se spremali na faksu, niti su imali veze pa su se upisali visoko na budzet (zasluzeno). naravno da se desilo da pogrese kod nekih ljudi, ali to sa tim da nekom zameraju sto se spremao kod ne znam koga su gluposti.. dobrom crtezu ne moze niko nista.
opustite se malo cyclops

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Sre Jul 08, 2009 11:05 pm

šmizla ::
Sad u potpunosti shvatam poentu prijemnog. Da se izvuku pare, nikako da se proveri neki talenat.

tek sad??? affraid
koliko ja znam, to je prva faza spremanja za ovaj fucks.. kada ti žrtve besede o istom.. tek nakon toga idu stereometrija,crtkanje and stuff.. Laughing
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Sre Jul 08, 2009 11:11 pm

Smile Na kraju ispade da sam se dzabe nervirala oko crtanja... I mislila da se necu upisati... Dovoljno je otkinuti zadatke, i uraditi neki prosecan crtez, a to moze svako. Very Happy

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Čet Jul 09, 2009 3:38 pm

Негде сам прочитао (можда чак и на овом форуму) да се за пријемни не треба бринути, него сасвим растерећен доћи на пријемни. И спремљен, наравно Smile
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Čet Jul 09, 2009 4:03 pm

Tako je i bilo kod mene. Very Happy

šmizla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Čet Jul 09, 2009 7:00 pm

Te pripreme su ionako samo psiholoske. Svako moze da nauci pitagorinu teoremu i da uradi svaki zadatak sa testa. Svako je u stanju da uz manje ili vise vezbe uradi i pristojan crtez. Problem je samo biti smiren, A inace da, prijemni je potpuno besmislen. Nema poente ako se zna sta se polaze, i ako se sve to moze nabubati/istrenirati. Drugacije bi bilo kada bi bili interjvui, pregled portfolia, pisanje sastava, sklapanje nekih maketa od recimo sibica ili tako nesto. Ali to bi onda bilo uzasno podlozno korupciji i vezama... Smrdija.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pet Jul 10, 2009 2:38 pm

У Новом Саду пријемни траје неколико дана (не знам тачно колико) и плус се праве и макете.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  mix_ts Sub Jul 11, 2009 1:19 pm

...preteraste ga svi redom

mix_ts

Broj poruka : 18
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sub Jul 11, 2009 8:15 pm

Јбг, занели смо се мало Very Happy
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  chic.chick Pon Jul 13, 2009 2:15 am

to za kesh je mozda donekle istina necu da kazemda se ne slazem jer se sada svuda mlate pare al eto moj kolega sa priprema koji bi mogao da kupi dekana zajedno sa faxom nije upisao ni na samofinansirajuci tako da ipak tu ima kad saberes i oduzmes nekog balansa..a za lolu pricam da je kralj jer sam posetila i pripreme na faxu i jos jednog pripremaca,doduse ula sam i da je canak jako dobar a taj djura?kakva je to prica?ja ne znam za tog lika..

chic.chick

Broj poruka : 5
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Jul 13, 2009 6:41 pm

Ja razmisljam na sledeci nacin:

Srbija je zemlja gde ljudi spavaju po prugama, jedu sopstvene prste, kupuju cigarete na komad i sl.
->
Fakultet svake godina pokusa da upise u proseku oko 600 ljudi.
->
Veliki deo, ako ne i svi, idu na neki vid priprema.
->
Neki vid priprema je pre 5-6 godina kostao u proseku 600e, sad samo mogu da zamislim koliko kosta, ali nek ostane na tih 600e u proseku zarad diskusije.
->
600 x 600 = 360 000 evra, odnosno, prilicno bogato trziste za jednu fiskalnu godinu
->
sav taj novac ide na ruke, bez poreza, u kesu, male novcanice... raj na zemlji poput onog kog uzivaju samo dileri droge, ali bez ikakvog rizika. Odnosno, posto se doprinosi placaju skoro dinar na dinar, to je kao kada bi u igri bilo 720 000 evra plus pdv.
->
ubedjen sam da bi se i svetski milioneri izborili za takav posao. tedi brkic je 2004e zaradio nesto manje od 50.000e. Pripreme traju od oktobra do juna, navodno 3 smene po 4 sata subotom i nedeljom. To je 24 sata nedeljno (radna nedelja je inace 40 sati full time, a za arhitekte cesto i vise). Medjutim, kada se pripreme poklope sa svetskim prvenstvom u fudbalu, kada se uspavate, kada izadjete da nesto obavite dok deca crtaju, to se svede na nekih 12 sati efektivnog rada, mozda i manje. 9 meseci x 4 nedelje x 12 sati = 115 evra po satu. Poredjenja radi, kada zavrsite 5 godina fakulteta, radicete za 180 dinara po satu (300e mesecna plata) pa do nekih 270 dinara (500e mesecna plata) mada ako se tu uracuna i ne placeno prekovremeno...
->
uz novac tu ide i moc Smile, pokazite mi jednog tipa od 30 godina koji bi odbio da se bavi dobro placenim poslom gde ga gomila 18o godisnjakinja gleda kao boga i ja cu vam pokazati lazova
->
i onda mi recite da je sve u ovoj prici cisto...

A ne znam da li ste culi za onog tipa, davno je to bilo. Koji primi ne znam, 100 ljudi i kaze, ja vam garantujem upis, ako se ne upisete, vracam vam pare. I onda uzme recimo 1000 maraka ili koliko je to tada vec bilo, pripreme ne znam da li je uopste drzao, i sad od tih 100 ljudi, pola su bili talenti i upisu se, pola nisu i ne upisu se, pola vrati, pola zadrzi, nista nije radio... milina.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu