archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sramota na prijemnom ispitu 2009.

+9
ma_idi
mix_ts
munja
chic.chick
meow
EddieMcCleister
šmizla
ocelot
DrNeoCortex
13 posters

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. - Page 3 Empty Re: Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  Yucy Pon Jul 06, 2009 11:32 am

Mozes ti da crkavas od smeha koliko hoces...ja se za sebe ne brinem ali za tebe vec da...tebi je verovatno toliko dosadno pa pljujes po drugim ljudima...nema potrebe za tim...svako moze da zavrsi ko to stvarno zeli a da li ce posle dobro obavljati posao i biti dovoljno kreativan sumnjam...

Yucy

Broj poruka : 6
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Sramota na prijemnom ispitu 2009. - Page 3 Empty Re: Sramota na prijemnom ispitu 2009.

Počalji  rick_sha Pon Jul 06, 2009 2:23 pm

Yucy ::Mozes ti da crkavas od smeha koliko hoces...ja se za sebe ne brinem ali za tebe vec da...tebi je verovatno toliko dosadno pa pljujes po drugim ljudima...nema potrebe za tim...svako moze da zavrsi ko to stvarno zeli a da li ce posle dobro obavljati posao i biti dovoljno kreativan sumnjam...

nista ti ne brini za mene! imam ja svoja posla, takodje! niti sam bilo koga pljuvao!!! (prelistaj malo forum)
apsolutno me ne zanima ko je se kod koga pripremao i ko je upisao a ko ne! sa distance posmatram sve! ali onaj komentar je bio fantastican! Smile

i nemoj mnogo da se uzdizes u oblake. zivimo u srbiji! pogledaj malo oko sebe! vidis li negde neku kreativnost u arhitekturi?
zbog tebe ovo govorim! ne ocekuj mnogo!
rick_sha
rick_sha

Broj poruka : 66
Datum upisa : 18.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Pon Jul 06, 2009 5:46 pm

naučiće yucy da sluša starije studente kad-tad Smile
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Pon Jul 06, 2009 6:52 pm

Yucy ::To sto pricate o Loli nema veze sa istinom...ja sam isla kod Lole i to sto vi niste snalazljivi nije nas problem...on je najbolji covek na svetu koji je zeleo da nam sto vise pomogne i hvala mu na tome...mi da smo sve znali kao sto vi kazete mi bi svi upisali a nije tako...cinjenica je da smo 500 puta bolji crtaci od vas jer smo videli vase radove sa faksa i kako vi radite...to je smesno za nas...ne zelim da sudim ali veci broj ucenika koji su se spremali na faksu je na budzetu a to je zbog toga sto ste tamo vidjeni i sto ste bili prepoznatljivi po postolju koje ste crtali...glupo je o tome polemisati jer moze dugo da traje ta rasprava...jednostavno tako je kako je samo nije lepo od vas da pricate nesto sto ne znate...onaj ko zna da crta moze da dobije ne znam sta i znace da nacrta nebitno da li je znao unapred ili ne...ja sam jako dobar crtac,crtam 5 godina,talentovana sam...a imala sam malo bodova na crtanju...verovatno mi je nedostajalo postolje Evil or Very Mad ...zao mi je samo sto je malo dece koja su talentovana,kreativna i mastovita upisalo...ali videcemo ko ce od vas da zavrsi... Evil or Very Mad ...vidi se da vi samo pljujete druge umesto da slavite sto ste upisali na budzet i zahvaljujete faxu sto vam je ocenio dobro tako lose crteze... Evil or Very Mad ...mogli bi samo malo bolje da se raspitate ko je Lola i zasto smo se bas kod njega spremali...
U cemu je problem? affraid Ako nisi crtala tablu, zasto nisi? Pisalo je da kompoziciju cine table stola i svi elementi na njima. Ako nisi citala pazljivo, tvoja stvar, ali nemoj posle da se zalis. Pricala sam danas sa ljudima, mnogi su zaboravili postolje, i oni koji su se spremali na faxu i oni koji nisu. Znas, ja sam svaku postavku pazljivo citala upravo da mi se ne bi desile takve stvari, i izgubila vise vremena zbog toga - ali dobila bodove. Ende.
To sto si ti dobar crtac nece ti mnogo znaciti kasnije, nije u pitanju likovna akademija. Very Happy Slobodorucno crtanje potrebno je samo za prijemni.
Ne treba da ti bude zao, upisalo je puno talentovanih ljudi. Crtanje ne odredjuje neciji talenat za arhitekturu. Nije ni bitno da crtez bude bog zna kako lep, nego tacan. Btw radovi su pod siframa, tako da niko nije mogao da zna ko se spremao na faxu, a ko ne. A sto se tice Lole, cini mi se da su njegovi imali matis tipa jednom mesecno Suspect I da im (vam) je govorio kako rad treba da dodiruje ivice, koristili su gnjecu itd. Mislim da je on u pitanju. I onda se ne treba cuditi zbog losih rezultata.
Ja slavim sto sam upisala na budzet Smile ali to je posledica mog truda. I talenta. Twisted Evil Pozdrav kolegama. cheers

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  DrNeoCortex Pon Jul 06, 2009 8:04 pm

Upisi visu arhitektonsku skolu ako neces da studiras na samofinansiranju.
Samo izvadis potvrdu na faksu da si polozio prijemni odes na sajt visoke gradjevinsko geodetske skole i vidis sta ti jos treba i odes i upises se

A ovi komentari tipa "niste se RASPITALI na vreme ko je lola" i "mogli bi da se RASPITATE ko je lola i zasto smo se kod njega spremali" mi govore da oni poticu od njega samog i da ovu temu sada koristi kao reklamu!!!!

DrNeoCortex

Broj poruka : 11
Datum upisa : 30.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Pon Jul 06, 2009 9:40 pm

šmizla ::
Yucy ::To sto pricate o Loli nema veze sa istinom...ja sam isla kod Lole i to sto vi niste snalazljivi nije nas problem...on je najbolji covek na svetu koji je zeleo da nam sto vise pomogne i hvala mu na tome...mi da smo sve znali kao sto vi kazete mi bi svi upisali a nije tako...cinjenica je da smo 500 puta bolji crtaci od vas jer smo videli vase radove sa faksa i kako vi radite...to je smesno za nas...ne zelim da sudim ali veci broj ucenika koji su se spremali na faksu je na budzetu a to je zbog toga sto ste tamo vidjeni i sto ste bili prepoznatljivi po postolju koje ste crtali...glupo je o tome polemisati jer moze dugo da traje ta rasprava...jednostavno tako je kako je samo nije lepo od vas da pricate nesto sto ne znate...onaj ko zna da crta moze da dobije ne znam sta i znace da nacrta nebitno da li je znao unapred ili ne...ja sam jako dobar crtac,crtam 5 godina,talentovana sam...a imala sam malo bodova na crtanju...verovatno mi je nedostajalo postolje Evil or Very Mad ...zao mi je samo sto je malo dece koja su talentovana,kreativna i mastovita upisalo...ali videcemo ko ce od vas da zavrsi... Evil or Very Mad ...vidi se da vi samo pljujete druge umesto da slavite sto ste upisali na budzet i zahvaljujete faxu sto vam je ocenio dobro tako lose crteze... Evil or Very Mad ...mogli bi samo malo bolje da se raspitate ko je Lola i zasto smo se bas kod njega spremali...
U cemu je problem? affraid Ako nisi crtala tablu, zasto nisi? Pisalo je da kompoziciju cine table stola i svi elementi na njima. Ako nisi citala pazljivo, tvoja stvar, ali nemoj posle da se zalis. Pricala sam danas sa ljudima, mnogi su zaboravili postolje, i oni koji su se spremali na faxu i oni koji nisu. Znas, ja sam svaku postavku pazljivo citala upravo da mi se ne bi desile takve stvari, i izgubila vise vremena zbog toga - ali dobila bodove. Ende.
To sto si ti dobar crtac nece ti mnogo znaciti kasnije, nije u pitanju likovna akademija. Very Happy Slobodorucno crtanje potrebno je samo za prijemni.
Ne treba da ti bude zao, upisalo je puno talentovanih ljudi. Crtanje ne odredjuje neciji talenat za arhitekturu. Nije ni bitno da crtez bude bog zna kako lep, nego tacan. Btw radovi su pod siframa, tako da niko nije mogao da zna ko se spremao na faxu, a ko ne. A sto se tice Lole, cini mi se da su njegovi imali matis tipa jednom mesecno Suspect I da im (vam) je govorio kako rad treba da dodiruje ivice, koristili su gnjecu itd. Mislim da je on u pitanju. I onda se ne treba cuditi zbog losih rezultata.
Ja slavim sto sam upisala na budzet Smile ali to je posledica mog truda. I talenta. Twisted Evil Pozdrav kolegama. cheers

Upravo tako!!!
rick_sha
rick_sha

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pon Jul 06, 2009 11:38 pm

ma_idi ::Jedna devojka mi se pozalila kako vecina njih koji su se spremali na fakultetu nije upisala, sto je njima jednostavno neshvatljivo jer ih profesori stalno hvale samo da bi ih skinuli sa vrata, kao ma super je to, divno, krasno, podignu im samopouzdanje, pa posle opet padnu... Ali verovatno bi na svakoga uticalo ono sto mu kazu profesori koji predaju na fakultetu.
Ко каже да их је цртање упропастило???
rick_sha ::HAHAHAHAHAHAHAH!!!! Laughing Laughing Laughing Festa! Smile ajoj crkoh od smeha!
videcemo tebe sa tim stavom hoces li zavrsiti! Smile Smile Smile
meow ::joj bre sto ste besni vi lolini covece.. Very Happy kapiram da ga obozavate
DrNeoCortex ::A ovi komentari tipa "niste se RASPITALI na vreme ko je lola" i "mogli bi da se RASPITATE ko je lola i zasto smo se kod njega spremali" mi govore da oni poticu od njega samog i da ovu temu sada koristi kao reklamu!!!!
Слажем се са вама. Стварно си оштра на речима. Пас који лаје не уједа. А уосталом, што не уписа журналистику? Very Happy И...је ли вама тај Лола Бог, отац.... шта вам је он??? farao
šmizla ::Ja slavim sto sam upisala na budzet Smile ali to je posledica mog truda. I talenta. Twisted Evil Pozdrav kolegama. cheers
Само би испред речи труда додао као префикс (не).

Мислим, требало би да се оде на припреме код тих познатих припремача, јер су јефтинији него припреме на факсу, али, опет, требало би и видети како изгледају припреме и на факсу. То је мој став, након вишемесечних припрема на факсу.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Broj poruka : 227
Datum upisa : 16.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ma_idi Pon Jul 06, 2009 11:41 pm

EddieMcCleister ::
ma_idi ::Jedna devojka mi se pozalila kako vecina njih koji su se spremali na fakultetu nije upisala, sto je njima jednostavno neshvatljivo jer ih profesori stalno hvale samo da bi ih skinuli sa vrata, kao ma super je to, divno, krasno, podignu im samopouzdanje, pa posle opet padnu... Ali verovatno bi na svakoga uticalo ono sto mu kazu profesori koji predaju na fakultetu.
Ко каже да их је цртање упропастило???

Ona kaze

ma_idi

Broj poruka : 17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Pon Jul 06, 2009 11:47 pm

Питање је било реторичко. Smile

Ја донекле схватам да сте се ви с Лолом зближили, толико месеци вежбате, онда положили сте пријемни захваљујући његовим припремама, подршци или шта већ, али то није разлог да га ти хвалиш као да је он једини на свету који зна да спрема људе из цртања, како он чини немогуће и остале којештарије.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ma_idi Pon Jul 06, 2009 11:52 pm

ja ne vidim nista retoricko u tom pitanju
i nisam se spremala kod Lole hahaha Very Happy
ne hvalim ga, samo kazem da nisu ni oni krivi sto su videli sta ce biti ni vi sto oni mozda bolje crtaju. Ko da je bitno.
(ako se meni obracas)

ma_idi

Broj poruka : 17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Uto Jul 07, 2009 2:46 am

ma_idi ::ja ne vidim nista retoricko u tom pitanju
i nisam se spremala kod Lole hahaha Very Happy
ne hvalim ga, samo kazem da nisu ni oni krivi sto su videli sta ce biti ni vi sto oni mozda bolje crtaju. Ko da je bitno.
(ako se meni obracas)

Bitno je. Ajde da se pobijemo ;p

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Uto Jul 07, 2009 12:28 pm

@ma_idi: само се она реченица с реторичким питањем односила на тебе.

@meow: Стварно бисмо могли Very Happy јер како се ова ситуација развија...
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  chic.chick Uto Jul 07, 2009 4:40 pm

eheeeej polako...imam komentar na ovo da nam je lola kriv sto nam je lose pokazao kako da crtamo.mislim malo je smesno..ispricacu vam jednu opasku sa faxa pa vi zakljucite ko je kome lose pokazivao..pravila sam drustvo jednoj drugarici dok je bila na casu priprema nafaxu i cula profsra koji je komentarisao crtez geometrizovanog slova O iz ugla i rekao da unutrasnja debljina,tj debljina rupe u telu je vizuelno tanja od ove spoljasnje koja j bliza nama sto je izvan svake realnosti,tacnosti,logike cega vec..i ta fora sa coskovima koji vire ili ne sa papira je smesna,meni je najsmesnije sto je vecina vas shvatila da treba da preslika ono sto im je postavljeno,svaki exer,letvicu BOJU predmeta XXAXAXAXA...i slazem se da imate prepoznatljive radove,njihovi komentari na radove nas od lole su -ne crtaj debljine na kutiji to je tajni znak,zatim ne izbacuj ivice stola i pomocne linije to je sve tajni znak,al kad smo vec kod tajnog znaka to vase bojenje guma u crno i td je najocigledniji tajni znak,zato molim vas da ne lupate..mi volimo lolu zato sto nam je pokazao jedan drugaciji nacin vidjenja stvari oslanjajuci se ponajvise na sopstveni osecaj i karakter,mi svi bolje crtamo jer smo slobodniji,a nek neko od vas sa faxa nacrta suli fakulteta za sat i 15 min pa nek prica o vestini Smile
lola jeste kralj i preporucujem ga svima..

chic.chick

Broj poruka : 5

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  šmizla Uto Jul 07, 2009 4:49 pm

Si ti na budzetu?
Btw 'tajni znak' je obelezavanje rada, ne smes da crtas eksere i slicno inace si diskvalifikovana.... Ne znam sta ti je toliko urnebesno oko toga, ali verovatno znas da pre profesora (koji ocenjuju rad) komisija pregleda svaki rad da vidi da li je obelezen. Obelezje je, recimo, ako nacrtas eksere ili slova na nekoj kutiji, itd.

šmizla

Broj poruka : 105
Datum upisa : 04.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  rick_sha Uto Jul 07, 2009 5:01 pm

Upravo sam kucao lola na wikipediji! Pise da je on izmislio crtanje!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
rick_sha
rick_sha

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Uto Jul 07, 2009 5:13 pm

chic.chick ::meni je najsmesnije sto je vecina vas shvatila da treba da preslika ono sto im je postavljeno,svaki exer,letvicu BOJU predmeta XXAXAXAXA...
...i slazem se da imate prepoznatljive radove,njihovi komentari na radove nas od lole su -ne crtaj debljine na kutiji to je tajni znak,zatim ne izbacuj ivice stola i pomocne linije to je sve tajni znak,al kad smo vec kod tajnog znaka to vase bojenje guma u crno i td je najocigledniji tajni znak,zato molim vas da ne lupate..
На прирпемама су нам стално говорили да не цртамо превише у детаље и да не "бојимо". То што су неки погрешно схватили (ако их и има уопште), кривица је њихова.
chic.chick ::mi volimo lolu zato sto nam je pokazao jedan drugaciji nacin vidjenja stvari oslanjajuci se ponajvise na sopstveni osecaj i karakter,mi svi bolje crtamo jer smo slobodniji,a nek neko od vas sa faxa nacrta suli fakulteta za sat i 15 min pa nek prica o vestini Smile
lola jeste kralj i preporucujem ga svima..
А како знаш да ти је показао другачији начин виђења ствари, када си само код њега ишла?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  meow Uto Jul 07, 2009 10:40 pm

jaooo boze..niko od vas nije u pravu kako ne mozete da shvatite to :p
ko je uopste rekao da lola lose pokazuje crtanje?

meow

Broj poruka : 41
Datum upisa : 12.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Yucy Sre Jul 08, 2009 12:17 am

Glupo je raspravljati o tim stvarima jer svako od nas ima drugacije misljenje...Lola je nevidjeni kralj i kod njega ste mogli da naucite mnoge druge stvari i da mozda dobijete dobre savete...ali svako ima svoj izbor...samo je mnogo ruzno od vas ako ste i malo vaspitani da pricate svakakve gluposti koje nisu istinite...ako vec volite da tracarite bolje se prvo dobro raspitajte pa onda polemisite...ja cu naravno svakom preporuciti Lolu a vi preporucite faks...samo nikada se nece desiti da mi Lolini toliku havariju napravimo kao sto ste vi...i takvu temu...sramota na prijemnom...vama je verovatno mnogo dosadno u zivotu cim te bavite takvim budalastinama...

Yucy

Broj poruka : 6

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sre Jul 08, 2009 1:53 pm

Мени је уставом загарантовано право слободе мишљења.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sre Jul 08, 2009 2:37 pm

DrNeoCortex :: a nekada se nalazio u prvih 15 arhitektonskih fakulteta na svetu,

A ja sam nekada verovao da decu donose rode, a da poklone za novu godinu donosi deda mraz... mada mi nikada nije bio jasan deo oko dimnjaka posto smo imali elektricni stednjak.

To sa prvih 15 arhitektonskih fakulteta meni iskreno ne pije vodu, verujem da je ovaj faks oduvek imao probleme, samo sto je u proteklih 20 godina propao i u muljevito dno.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sre Jul 08, 2009 2:44 pm

Inace interesantno je kako se situacija menja. 2004e je insajder info imao "Djura" i to preko veze sa katedrom za vizuelna istrazivanja. Tada je ispit bio mnogo robusniji od onoga danas, a ta katedra je spremala zadatke za test koji su nosili veliki broj poena kao i kompoziciju. Djurini poletarci su se na prijemnom pojavili sa lenjirima, odnosno onim drvenim stapovima za merenje proporcije i izvlacenje pravih linija (ostali nisu znali da se to moze koristiti), puskicama - skicama kako izgleda kompozicija i dimenzijama, a znali su i kakva ce dva zadatka biti na testu.

110 ljudi je tada imalo veliku prednost u odnosu na ostale.

Kako je Lola do toga dosao nemam pojma, ali nacuo sam da se ovaj prvi nekome zamerio.

E sad, posto je ovde u pitanju drzavna institucija, mislim da bi se zesci karambol napravio ako bi neko prijavio ove malverzacije. Neki profesori su se navodno zgrazavali kad bi ovo culi i odma izjavljivali "pa to je onda slucaj za policiju" medjutim ne verujem da se iko do sad odvazio da to i prijavi.

Ako znate, da je bilo nekih malverzacija, i ako ste ogorceni i ako niste upisali, siguran sam da imate zelje/volje/vremena da preduzmete nesto dalje. Zasto ne podici frku? Mozda bi morali ceo ispit da ponove, mozda bi bas vi upali na listu, ili pak na budzet. Mozda bi insajder napravio novi serijal.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Sre Jul 08, 2009 3:16 pm

[quote="šmizla" Btw radovi su pod siframa, tako da niko nije mogao da zna ko se spremao na faxu, a ko ne. [/quote]

Na osnovu crteza se tacno vidi ko se de pripremao. Svake godine, isti ljudi gledaju crteze, i iste crteze i vide. Svako od pripremaca ima svoj stil, i veruj mi, na osnovu crteza se iz aviona vidi ko je kod koga isao. Prosle godine, ako sam dobro razumeo, djurini su nadrljali (osveta za nesto) a to su mogli da znaju samo na osnovu crteza.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sre Jul 08, 2009 3:19 pm

pailhead ::Neki profesori su se navodno zgrazavali kad bi ovo culi i odma izjavljivali "pa to je onda slucaj za policiju" medjutim ne verujem da se iko do sad odvazio da to i prijavi.

То би свако урадио - неколико пута понови како то не би смело да се деси, како то треба пријавити и на крају од тога никада ништа и не буде.
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  EddieMcCleister Sre Jul 08, 2009 3:22 pm

pailhead ::
šmizla :: Btw radovi su pod siframa, tako da niko nije mogao da zna ko se spremao na faxu, a ko ne.

Na osnovu crteza se tacno vidi ko se de pripremao. Svake godine, isti ljudi gledaju crteze, i iste crteze i vide. Svako od pripremaca ima svoj stil, i veruj mi, na osnovu crteza se iz aviona vidi ko je kod koga isao. Prosle godine, ako sam dobro razumeo, djurini su nadrljali (osveta za nesto) a to su mogli da znaju samo na osnovu crteza.

Од када су радови под шифрама? Ти се при предаји рада потпишеш на неком папирчету, и онда посебно оригинал потписа и индиго-копију ставиш у две посебне коверте које они залепе за рад... И шта је ту сигурно?
EddieMcCleister
EddieMcCleister

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ocelot Sre Jul 08, 2009 5:13 pm

to sa đurom je itekako poznata priča..
ocelot
ocelot

Broj poruka : 67
Datum upisa : 11.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu